VIIKKOTIEDOTE 47/21

0
Huomenna on vaalit!

Vielä tänään ehtii kirjoittamaan hakemuksen killan nettisivuilla julkaistavaksi vaikka suoraan tästä napsauttamalla! Hakijoiden kannattaakin täyttää hakemus vielä, sillä vaalikokouksessa ei itsestään pääse kertomaan kovinkaan pitkästi! Myös Wähäjoulu on täällä aivan pian ja Wähisviikolla onkin tulossa esimerkiksi mustan neliön läpilaulanta, minne voi tulla rentoutumaan ja muistelemaan sitä, että miten ne laulut nyt menivätkään!

Vaalikokouksessa nähdään!

I Yleistä

Teekkarius 150
Kiltatuotteiden nouto

II Vaalit

Hae arkkitehtikillan raatiin kaudelle 2022!
Vaalikokous 23.11.

III Tapahtuu

You Tell Me Evening School – Direct Action 24.11.
Uuden Mustan Neliön läpilaulanta 30.11.
Dipolin pikkujoulut 8.12.
Polyteknikkojen Kuoron Joulu 11.12.

IV Kiinnostavaa

Osallistu joulukalenteriin!
TOKYO Christmas Sales 26-28.11.
Ark Rex -arkkitehtuurielokuvafestivaali 25.-28.11.
The ArchiFrame design competition is now open!

IIV Työtarjouksia

Killan nettisivulta
Jobteaserin työtarjoukset

 
I Yleistä

Teekkarius 150 

Teekkarius 150 -juhlavuosi on nyt täällä! Ainutlaatuisen juhlavuoden aikana on tiedossa tapahtumia laidasta laitaan sekä muuta huikeaa ohjelmaa. Näistä pysyt parhaiten kärryillä seuraamalla sosiaalisen median kanaviamme.

TG: t.me/teekkarius150

IG: instagram.com/teekkarius150

FB: fb.me/teekkarius150

Kiltatuotteiden nouto

Kide.appin kautta ennakkoon tilattuja kiltatuotteita voi noutaa seuraavasti:

Kiltahuoneelta 2.12 klo 15-18

Killan pikkujouluissa 15.12

II Vaalit

Hae Arkkitehtikillan raatiin kaudelle 2022!

Seuraavalla lomakkeella voit hakea Arkkitehtikillan raatiin ja esitellä itsesi hakijana! Muista, että voit hakea ehdolle useampaan virkaan! Täytä lomake jokaista virkaa varten erikseen. Hakemuksia aletaan julkaista nettisivuilla ti 9.11. klo 12 ja viimeiset hakemukset julkaistaan ti 22.11. klo 18. Ehdolle voi myös asettua vasta vaalikokouksessa. https://docs.google.com/forms/d/1xNTSsjQ5XZQfagonNWO-BFvmDcn0CeRNiIKrcOnDHY4/edit

VAALIKOKOUS
23.11. klo 16–21 //  A1-sali, Otakaari 1 X

Tiistaina 23.11 kokoonnutaan perinteisesti A1-saliin valitsemaan Arkkitehtikillan hallitus ja toimihenkilöt vuodelle 2022! Saavu kiltakavereiden ja hyvien tarjoilujen äärelle seuraamaan jännittävää iltaa. Asetu itse ehdolle tai vaikuta killan tulevaisuuteen äänestämällä. 

https://www.facebook.com/events/283812263748248/?ref=newsfeed

  –

III Tapahtuu

You Tell Me Evening School – Direct Action 24.11.

How could we use non-violent direct action to demand a more responsible way to build our cities? In this evening school we will have guests from Elokapina – Extinction Rebellion Finland to talk about climate activism and civil disobedience. After an introduction to Elokapina we’ll open a facilitated conversation about the possibilities of non-violent direct action in the field of architecture and built environment.

For the conversation we have invited Elisa Lähde, Professor of Landscape Planning and Ecology at Aalto University and Panu Savolainen, Professor of History of Architecture at Aalto University, both of them also active in Elokapina. We welcome all the participants to join the discussion as well.

At the end we would love to form an affinity group for the built environment under Elokapina for people interested to act towards a more responsible way to build our cities. This event will be a great way to start your own activism, join Elokapina or just be curious and listen about the topic!

What: Introduction to Elokapina – Extinction Rebellion Finland and facilitated conversation about the possibilities of non-violent direct action in the field of architecture and built environment with guests from Aalto University architecture faculty.

Where: The evening schools will be hosted at the Museum of Finnish Architecture. Please remember to sign up beforehand by 17:00 on 24.11. The sessions will not be recorded. Sign up to the event: https://forms.gle/SZQUQcbn2sE3nudT6

When: Wednesday 24.11.2021 18:00–20:00

 –
Uuden Mustan Neliön läpilaulanta 30.11.
Wähäjoulu tulla jolkottaa, joten on aika lämmitellä lauluääntä pääpäivää varten!
Vuonna 2020 julkaistu 3. painos Arkkitehtikillan laulukirjaa Musta Neliö vihitään takautuvasti käyttöön. Laulukirja kolutaan siis kannesta kanteen, jotta laulut uusia kappaleita myöten ovat hallussa sunnuntaina koittavaa Wähäjoulua varten. Tämän jälkeen arkkarilaulujen sävelet muistuvat kuin vettä vain!
Urakka on iso, joten läpilaulannassa on sitsilauluosaamisen jopa eksponentiaalisen kehityksen hyvän seuran lisäksi tarjolla kurkkua voiteleva glögitarjoilu ja hieman naposteltavaa. Tapahtumaan voi tulla pistäytymään kesken kaiken ja laulaa niin monta laulua, kun ehtii ja jaksaa. Et siis muutu kurpitsaksi, jos et ehdi paikalle heti alussa.
Uuden Mustan Neliön läpilaulannassa myös tietysti myydään Mustan Neliön uusinta painosta hintaan 6€.
MITÄ? UUDEN Mustan Neliön läpilaulanta
MISSÄ? Pelitila, Jämeräntaival 3
MILLOIN? Tiistaina 30.11 klo 17–22
MIKSI? Koska laulaminen on uusi musta!
 –
DIPOLIN PIKKUJOULUT 8.12.

Oletko jo kuullut Dipolibileistä? Tai et kai vain ole unohtanut Dipolibileitä?

Nyt on korkea aika päästä kokemaan hurmaava Dipoli, sillä tämän vuoden suurimmat ja näyttävimmät pikkujoulubileet ovat täällä! 

Perinteisesti lukuvuoden starttaava Aalto Afterparty on siirtynyt pikkujoulutunnelmiin ja viihdyttää juhlijoita Dipolin upeissa puitteissa 8.12. huikeiden esiintyjien tahdittamana. Lippunmyynti alkaa 17.11. kello 12. Näitä bileitä et taatusti halua missata! 

Lisätietoa FB-tapahtumassa: https://fb.me/e/4dHjqo43k

 –
Polyteknikkojen Kuoron Joulu 11.12.

Polyteknikkojen Kuoron joulukonsertissa uusi ja vanha mieskuoromusiikki kohtaavat jälleen hartaassa kokonaisuudessa. Tunne tutun lämmön läikähdys ja joulumieli – ja tule herätellyksi uusiin jouluisiin musiikkikokemuksiin. Tuo itsesi ja läheisesi kuulemaan perinteinen PK:n joulu Kallion kirkossa 11.12. Konsertteja on kaksi, ensimmäinen klo 18 ja toinen klo 20.

Kuoroa johtaa Saara Aittakumpu.

Hanki liput osoitteesta: joulukonsertti.fi

 –

IV Kiinnostavaa

Osallistu joulukalenteriin!

Joulukuu tulee, oletko valmis? Et tietenkään ilman perinteeksi muodostunutta joulukalenteria! 

Viime vuoden tapaan joulukalenterin tekemiseen on kaikilla halukkailla mahdollisuus. Jokaisen osallistujan kesken jaetaan luukut, joiden toteuttaminen on täysin tekijän päätettävissä. Lisätiedot lomakkeessa!

https://forms.gle/2ZKH8D44jepXxiV46 

Viimeinen ilmo on 24.11. Klo 21 jotta ekoilla luukuilla on hyvin aikaa.

TOKYO Christmas Sales 26-28.11.

TOKYO’s legendary Christmas Sales is coming! It is a place for Aalto ARTS students and alumni to sell their art and design objects for the wider audience. This year we are celebrating TOKYOs 60th and ARTS 150th anniversaries and with that the Christmas sales are coming home to Väre.

ARTS students can buy a table for 50€ and we also have limited spots for alumni for 80€.

Buy a spot here: https://holvi.com/shop/TOKYOry/

 –
Ark Rex -arkkitehtuurielokuvafestivaali 25.-28.11. 

Ark Rex -arkkitehtuurielokuvafestivaali järjestetään marraskuun viimeisenä viikonloppuna 25.–28.11.2021. Arkkitehtuurimuseon ja Amos Rexin isännöimän tapahtuman pääteemana on tänä vuonna utopiat, unelmat ja tulevaisuuden haasteet sekä johtavana sivuteemana puuarkkitehtuuri.

Festivaalin ohjelmistossa pureudutaan niin menneisyyden kuin nykypäivän ihanteisiin, haaveisiin ja tavoitteisiin sekä siihen, miten ne käytännön tasolla ovat vaikuttaneet ajatteluumme, ympäristöömme ja arkkitehtuuriimme. Utopioiden historiaa, nykytilaa ja mahdollisia tulevaisuuksia luodataan niin rakennustaiteen, elokuvien, kirjallisuuden, filosofian, taloustieteen kuin rakentamisen teknologian näkökulmista.

lisää tietoa: https://amosrex.fi/arkrex/

ArchiFramen suunnittelukilpailu on nyt avoinna!

Kilpailussa etsitään suunnitelmia kauniista elementtitaloista, jotka innostavat urakoitsijoita rakentamaan ja ihmisiä asumaan! 

Suunnittele kestävä ja skaalautuva puuelementtitalo, ja osallistu maailmanlaajuiseen ArchiFrame-kilpailuun. Voit voittaa vuodeksi ArchiFrame- ja Archicad-lisenssit (palkinnon arvo yli 8000 USD)! Kilpailu on avoin kaikille, myös opiskelijoille. Osallistu kilpailuun Prefab 2030 -sivuston kautta.

Kilpailuaikaa on 12.1.2022 asti, ja palkitut julkistetaan 23.2.2022.
Lisää tietoa: https://archiframe.fi/prefab2030

IIV Työtarjouksia

Katso työtarjoukset osoitteesta

https://arkkitehtikilta.fi/?page_id=12502

JOBTEASERIN TYÖTARJOUKSET

https://aalto.jobteaser.com/en/dashboard