Yleistä majasta

 

 

Maja

Arkkitehtikillan Maja sijaitsee Sipoon Västerskogissa Särkilammen rannalla (Metsäkalliontie 46, 01120 Sipoo), n. 25 kilometrin päässä Helsingistä Porvooseen. Majaa voivat vuokrata AYY:n kautta niin AYY:n sisäiset järjestöt kuin myös ulkopuoliset. Arkkitehti-, maisema-arkkitehti- ja sisustusarkkitehtiopiskelijoille Majan vuokrahinta on huokeampi. Majaa hallinnoi Arkkitehtuuriklubin Majasäätiö, jonka tavoitat sähköpostiosoitteesta a-maja(at)list.ayy.fi. Muista ottaa kylmällä säällä villasukat mukaan! Hrrr.

Koronapandemian aikana: Maja on luultavasti auki (huomioi ajantasainen henkilörajoitus), vaikka muut AYY:n kertavuokrattavat tilat olisivat suljettuina, viimeisimmän tiedon saat ottamalla Majasäätiöön yhteyttä, tai voit koittaa selvittää Majan Instagram sivulta @arkkitehtikillan.maja.

 

Ennen kuin vuokraat

Majan vuokraajalle on koottu erillinen opas, johon on kirjoitettu kaikki ohjeet mm. saunan lämmittämisestä roskien viemiseen. Kehoitamme vuokraajaa lukemaan tämän läpi mieluusti jo ennakkoon. Majalta löytyy konkreettinen majakansio printatussa muodossa (musta A4-kansio).

Vaadimme myös täyttämään Majalle saapuessasi tarkastuslistan, jotta voimme olla varmoja, että Maja vastaa hyvää kuntotasoa.

Majakansio 2021
Huom! Majan uusi siivousohje 2020
Tarkastuslista
Vuokrasopimus

Huom. Koronapandemian aikana niin Majan, kuin muidenkin AYY kertavuokrattavien tilojen henkilörajoitukset muuttuvat usein, viimeisimmän tiedon saa AYY:n sivuilta tai ottamalla yhteyttä Majasäätiöön.

Hinnasto

Tällä hetkellä Majaa vuokrataan seuraavan hinnaston mukaisesti. Hinnat ovat vuorokausihintoja. Vuokrausvuorokausi alkaa ja päättyy klo 14. Alennukseen oikeuttava opiskelijakortti sekä killan jäsenmaksun maksukuitti on esitettävä. Säätiö pidättää oikeuden hintojen muutoksiin.

UUSI HINNASTO 12.3.2018

su-to

esim. su 14.00 – ma 14.00

pe-la/ pyhät ja pyhien aatot

esim. la 14.00 – su 14.00

Aalto-yliopiston Arkkitehtikillan jäsenmaksun maksanut arkkitehti-, maisema-arkkitehti- tai sisustusarkkitehtiopiskelija*, Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) jaostot ja toimikunnat 40 170
Aalto-yliopiston Ylioppilaskunnan (AYY) killat, kerhot, yhdistykset ja yksittäiset jäsenet 100 300
AYY:n ulkopuoliset yksityishenkilöt ja yritykset 200 400
Aalto-yliopiston Arkkitehtikillan Alumnit 150 350

* Arkkitehtiopiskelija-alennus koskee myös Oulun ja Tampereen arkkitehtiopiskelijoita jotka ovat Aalto-yliopiston Arkkitehtikillan jäseniä.

 

Vuokrahintaesimerkkejä:

Arkipäivä(t):

AYY:n yhdistys vuokraa Majan maanantaista keskiviikkoon. Vuokraus alkaa maanantaina 14.00 ja päättyy keskiviikkona 14.00. Hinnaksi muodostuu tällöin 2 x 100 € = 200 € (maanantai + tiistai).

Perjantai:

AYY:n yhdistys vuokraa Majan perjantaiksi. Vuokrausvuorokausi alkaa perjantaina klo. 14.00 ja päättyy lauantaina klo. 14.00. Hinnaksi muodostuu tällöin 300 €.

Jouluaatto:

AYY:n ulkopuolinen yksityishenkilö vuokraa Majan jouluaatoksi. Vuokrausvuorokausi alkaa 24.12. klo 14:00 ja päättyy 25.12. klo 14:00. Hinnaksi muodostuu tällöin 400 €.

 

Varaukset

Maja on mukana AYY:n tilavarausjärjestelmässä. Sen voi varata AYY:n Palvelupisteen tai TILA-järjestelmän kautta.

Tilojen vuokraaminen
TILA-järjestelmä

Avaimet tulee palauttaa AYY:n toimistoon heti vuokrausta seuraavana arkipäivänä.

Käynti AYY PALVELUPISTE, Otakaari 11, 02150 Espoo, arkisin klo 12-16

Puhelin 050 520 9400 Sähköposti ayy (at) ayy.fi

 

Sijainti ja saapuminen

Arkkitehtikillan Maja: Metsäkalliontie 46, 01120 Sipoo

 

Näytä Maja suuremmalla kartalla

Autolla Majalle pääsee näppärimmin Porvoonväylää pitkin ja periltä löytyy oma pieni parkkipaikka, jonne mahtuu noin 6 henkilöautoa, jos Tetris sujuu.

Busseilla 848 Kampista sekä 841 ja 842 Itäkeskuksesta pääsee kävelymatkan päähän Majasta.

Tilausbussilla voi ajaa Särkilammentien ja Metsäkalliontien risteykseen asti.

Lähimmät S-Market, K-Supermarket ja Alko löytyvät 5km päästä Söderkullasta.

 

Varustus

Tupa, jossa istuma- ja pöytätilaa noin 25 henkilölle
Nukkumatilaa noin 25 henkilölle (patjoja 21 kpl), muutamia tyynyjä ja peittoja
Varaava takka ja ilmalämpöpumppu
Ulkokäymälä
Puulämmitteinen sauna, jossa pata veden lämmitystä varten
Porakaivo, josta keittiöön lämmin vesi ja saunaan kylmä vesi.

 

Keittiön varustus

astiasto, kaikkia n. 20kpl
Juomalasit Kahvikupit
Matalat lautaset (24cm) Syvät kulhot esim. keitolle
Haarukat, lusikat, veitset, teelusikat viinilasit
Ruoanlaittovälineet
Paistinpannut 24cm, 28cm Kattiloita
Leipä-, kokki-, hedelmäveitsi Juustohöylä, avaajat jne.
Sähkölaitteet
Induktioliesi Uuni
Liesituuletin Mikroaaltouuni
Korkea jääkaappi pakastelokerolla Vedenkeitin
Kahvinkeitin (Moccamaster) Astianpesukone
Leivänpaahdin Tehosekoitin

 

Säätiö ja yhteystiedot

Arkkitehtuuriklubin Majasäätiön ovat vuonna 1935 perustaneet Helsingin Hietalahdessa toimineen Polyteknillisen koulun oppilaat Aarno Raveala ja Lauri Tolonen. Säätiön tehtäviin on alusta alkaen kuulunut Majan rakentamisen ja ylläpidon lisäksi taata puitteet arkkitehtikillan jäsenille teknillistä ja taiteellista rakennusharjoittelua, virkistäytymistä, lepoa sekä urheilutoimintaa varten. Samoin jo alkuvuosina on Majan suomat ihanteelliset virkistysmahdollisuudet pyritty jakamaan parhaimman mukaan muille pientä korvausta vastaan, ja sama perinne jatkuu myös uuden Majan toiminnassa.

 

Laskutusosoite Arkkitehtuuriklubin Majasäätiö / AYY
PL 69
02151 Espoo
Majan osoite Metsäkalliontie 46
01120 Västerskog
Sähköpostiosoite a-maja (at) list.ayy.fi

 

Hallitus vuonna 2021

Puheenjohtaja Anttoni Niskanen
Varapuheenjohtaja Fredrika Hallenberg
Majavastaava Kasper Luoma
Sihteeri Venla Vendelin
Rahastonhoitaja Noel Apell
AYY:n edustaja Suvi Vendelin

Toimihenkilöt

Kitty Zheng, Jaakko Viertiö, Pietari Sulonen, Julia Hermans, Emma Savela, Lassi Lutonen, Kasperi Kuusento, Kaisla Soljanto, Aino Hukkanen.

Muutama sana rakentamisesta

Majan rakentamisessa on noudatettu ekologisia rakennusperiaatteita ja perinteisiä työtapoja. Materiaaleja, jotka ovat luonnolle vahingollisia tai joiden valmistus tai työstäminen vaatii erityisen paljon energiaa tai raaka-aineita, on vältetty ja paikallisuutta on suosittu. Myös kierrätys on ollut mukana monissa vaiheissa: suurin kierrätetty yksittäinen kokonaisuus on päärakennuksen hirsirunko. Perinteiset, yksinkertaiset ja ekologiset suunnittelu- ja toteutusratkaisut ovat myös olleet oivaa oppimateriaalia monille mukana toimineille arkkitehtiopiskelijoille. Majaa huolletaan ja parannellaan yhä vuosittain Majasäätiön ja Aalto-yliopiston Arkkitehtikillan toimesta.