VIIKKOTIEDOTE 18/21

Wappu ilahdutti aurinkoisissa merkeissä ja nyt onkin kaikkien Wapun menojen jälkeen tapahtumien saralla hiljaisempaa. Siis sopiva hetki laittaa lukuvuoden viimeisetkin kurssit pakettiin ja alkaa odottaa kesää! 

I Yleistä

Laitos ja koulun tilat
Kerro mielipiteesi viitteidenhallintaohjelmista

II Kiinnostavaa

Wapun haalarimerkkejä myynnissä
Suomen näyttely Venetsian arkkitehtuuri-biennaalissa aukeaa 20. toukokuuta
Arkkitehtipäivät 2021
Kauneuden kirjo kaupungissa -verkkotapahtuma
Women of Aalto Combining Career and Motherhood

III Työtarjouksia

Killan nettisivulta
Jobteaserin työtarjoukset

 
I Yleistä

Laitos ja koulun tilat:

Hyödyllisiä linkkejä tiedonhakuun poikkeusoloista:

AYY:n päivittyvä tiedote: https://www.ayy.fi/fi/aalto-yliopiston-ylioppilaskunta-ehkaisee-koronaviruksen-leviamista-muutoksia-aukioloaikoihin-ja
Aallon ohjeistukset: https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta
THL:n ohjeistukset: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

 https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta
https://www.aalto.fi/fi/oppimiskeskus/palvelumme-poikkeustilanteen-aikana 

 –

Kerro mielipiteesi viitteidenhallintaohjelmista

Aalto-yliopistolle on tällä hetkellä tilattuna maksullinen Refworks-viitteidenhallintaohjelma, mutta sen tilauskausi on päättymässä vuoden lopussa.

Pyrimme tällä kyselyllä selvittämään mitä viitteidenhallintaohjelmia Aalto-yliopistossa käytetään nykyään ja minkälaisia tarpeita yliopistossamme on tulevaisuudessa.

Kysely on anonyymi ja siihen vastaaminen vie muutaman minuutin.

Kyselyyn voi vastata 14.5. saakka.

https://www.aalto.fi/fi/uutiset/kerro-mielipiteesi-viitteidenhallintaohjelmista

 –

III Kiinnostavaa

Wapun haalarimerkkejä myynnissä

Jäikö vielä merkkejä wapulta saamatta? Teekkarijaosto myy Ota Mikin, Sitsikilpailujen sekä Walpurin kierroksen tapahtumamerkkejä kootusti kide.appissa. Samasta osoitteesta löytää myös Juhlatoimikunnan suunnitteleman kokoavan Wappu 2021 -haalarimerkin.

Linkki merkkimyyntiin: bit.ly/TJWappu21

 –

Suomen näyttely Venetsian arkkitehtuuri-biennaalissa aukeaa 20. toukokuuta

Avajaiset järjestetään verkossa

Koronapandemian vuoksi vuodella siirretty 17. Venetsian arkkitehtuuribiennaali aukeaa yleisölle 20. toukokuuta. Suomen paviljongin online-avajaisten yhteydessä verkkosivustolla julkaistaan laajasti näyttelyn sisältöä.

Laura Bergerin, Philip Tidwellin ja Kristo Vesikansan kuratoima Suomen paviljongin New Standards -näyttely avataan torstaina 20. toukokuuta kello 17.30 Suomen aikaa (16.30 Venetsian aikaa) Helsingistä käsin järjestettävässä verkkotilaisuudessa. Näyttelyn avaa kulttuuri- ja tiedeministeri Annika Saarikko videotervehdyksellä. Lisätietoa kaikille avoimesta avajaistilaisuudesta ja sen yhteydessä järjestettävästä keskustelusta julkaistaan toukokuun alussa.

Puutalo Oy:n tarinaa kertovan näyttelyn teemoihin voi tutustua jo nyt sivustolla newstandards.info. Avajaispäivänä sivustolla julkaistaan laajasti näyttelyn sisältöjä sekä opastusvideo, jonka välityksellä Suomen paviljongin näyttelyyn voi tutustua matkustamatta paikan päälle Venetsiaan.

Arkkitehtipäivät 2021

Arkkitehtipäivät 7.5.2021 ovat virtuaaliset!

Maksullinen pääseminaari perjantaina 7.5.2021 järjestetään virtuaalisesti. Ohjelmassa pureudutaan kestävään kehitykseen ja ilmastonmuutokseen sekä arkkitehdin rooliin maailman pelastamisessa ja korjaamisessa.

Keynote-luennoitsijana on Alison Brooks, joka luotsaa Lontoossa omaa nimeään kantavaa toimistoa. Hän on ainoa, joka on voittanut kaikki kolme Iso-Britannian arvostetuinta arkkitehtuuripalkintoa: Stephen Lawrence -palkinnon, Manser-mitalin ja Stirling-palkinnon.

SAFA tarjoaa virtuaalisen iltaohjelman kaikille

Virtuaaliseminaarin iltana tarjoamme kaikille maksutta mahdollisuuden seurata SAFA-, Meurman– ja Wuorio-palkintojuhlallisuuksia. Ohjelmaa voi katsoa kotona. 

Opiskelijat saavat arkkitehtipäivien lipuista alennusta. Ostathan liput 3.5. mennessä. Lisää tietoa arkkitehtipäivistä löytyy: https://www.safa.fi/arkkitehtipaivat2021/?fbclid=IwAR3rqStoETWeK3crTXX0ACp6r-cY2Xkqgb4rfxxm7UTsN8zedifqvrbvSMs

 –

Kauneuden kirjo kaupungissa

Kaunis, ankea, viihtyisä, ruma, kiinnostava, tylsä: kaupungit eivät ole vain käyttönsä ja toimivuutensa määrittämiä paikkoja, vaan niissä elämiseen ja toimimiseen liittyy olennaisesti myös erilaiset esteettisesti värittyneet kokemukset. Näitä kokemuksia ja niihin liittyviä arvoja rakentavat niin kaupunkielämän suunnitellut ja suunnittelemattomat puitteet kuin yhteisöllinen ja yksilöllinen elämäkin.

Suomen Estetiikan Seura ry kokoaa tänä vuonna kevätseminaariinsa kaupunkiestetiikan tutkijoita ja ammattilaisia keskustelemaan alaan liittyvistä ajankohtaisista kysymyksistä.

Suomenkielinen seminaari on maksuton ja avoin kaikille, eikä siihen ole ennakkoilmoittautumista. Seminaari tallennetaan ja tallenne tulee saataville SES:n sivustolle: http://www.estetiikka.fi

Tapahtuman facebook: https://www.facebook.com/events/790909918183574?active_tab=about

Women of Aalto Combining Career and Motherhood

Äitienpäivän kunniaksi järjestää Women of Aalto paneelikeskustelun aiheesta “Combining motherhood and career”.

Paneeli järjestetään zoomissa kuudes toukokuuta klo. 18-20. Tapahtumassa panelistit keskustelevat omista kokemuksistaan aiheen piirissä. Lisää tietoa ja ilmoittautuminen paneeliin:  https://forms.gle/dfGjNHk6jHwhR5sP6

IV Työtarjouksia
Katso työtarjoukset osoitteesta

https://arkkitehtikilta.fi/?page_id=12502

JOBTEASERIN TYÖTARJOUKSET

https://aalto.jobteaser.com/en/dashboard