VIIKKOTIEDOTE 40/2020

0

Tiedottajan terveiset

 

Tasapuolisesti mukavaa alkanutta viikkoa kaikille.

Keskiviikkona Otatarhassa ajokit valtaa väylät ja illalla on aika laskea lakit tämän sesongin osalta. Perjantaina starttaa AO-päivät puhuttelevalla teemalla ja lauantaina mahdollisuus tulla kuuntelemaan keskustelua ympäristön suunnittelun tasa-arvoisen toteutumisen kysymyksistä.

Viikkis 👇🏼

I Yleistä

Hae painotuore design-kalenteri
Laitos ja koulun tilat

II Tapahtuu

AO-päivät 2.10.
PechaKucha, tasa-arvo suunnittelussa 3.10.
Otatarhan ajot 2020 30.9.

III Työtarjouksia

Arknieminen, julkaistu 14.9.
Killan nettisivulta
Cereerwebin työtarjoukset


I Yleistä

Hae painotuore design-kalenteri

Uudet, painotuoreet kalenterit ovat vihdoin täällä – tule hakemaan omasi Otaniemen tarrapisteeltä tai palvelutoimistolta! Lukuvuosikalenteri eli design-kalenteri julkaistiin tänä vuonna kolmatta kertaa yhteistyössä Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat TOKYO ry:n kanssa. Tämän vuoden kalenterin on suunnitellut visuaalisen viestinnän muotoilun maisteriopiskelija Mirka Larjomaa.

Ruutukuosinen design-kalenteri on saanut inspiraationsa ala-astenostalgiasta. Kuukausinäkymiä kuvittavien eläinten inspiraatio syttyi lapsuuden eläintarroista, ja kalenterin alusta löytyy ystäväkirjoista tuttu aukeama. Kalenteriin on varattu paljon tilaa muistiinpanoille ja muille mietteille.

Lisää https://www.ayy.fi/fi/design-kalenteri-2020-2021-tarjoilee-ala-astenostalgiaa 

Laitos ja koulun tilat:

Hyödyllisiä linkkejä tiedonhakuun:

https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=28418552
 https://www.aalto.fi/fi/uutiset/otaniemen-kampuksen-poikkeusaukioloajat
https://www.aalto.fi/fi/oppimiskeskus/palvelumme-poikkeustilanteen-aikana 
https://www.aalto.fi/fi/uutiset/kulkuavainten-lainaaminen-paattyy
https://www.aalto.fi/fi/kampus/kampusravintolat-ja-kahvilat

II Tapahtuu

AO-päivät

Haloo!
Se on täällä taas! Tänä vuonna Arkkitehtiopiskelijapäivät tulevat erilaisena, mutta sitäkin äänekkäämpänä!
Arkkitehtiopiskelija-päivät, eli tuttavallisemmin AO-päivät tulevat perjantaina 2.10. klo 14 livestriimin muodossa.
Unohda syksyn sateet ja tuimat tuulet, sillä voit seurata AO-päiviä suoraan lämpimältä kotisohvaltasi.

Tänä vuonna AO-päivien teemana on Haloo! Puhuttavaa arkkitehtuuria, joka keskustelee ilmiöistä sekä projekteista jotka ovat ajansaatossa tai nykyhetkessä puhuttaneet ihmisiä.
Tapahtuma alkaa perjantaina 2.10. Klo 14 erilaisten kiinnostavien puhujien parissa. Koska tänä vuonna tapahtuma järjestetään etänä, voivat kaikki päästä seuraamaan tapahtumaa turvallisesti kotisohvilta. Illalla järjestämme ohjelmaa streamin välityksellä ja suosittelemme ottamaan muutaman läheisen kaverin ja laittamaan piknikin pystyyn näytön ääreen. Tarkemmat aikataulut puhujineen julkaistaan myöhemmin, joten pysy kuulolla!

Osatapahtumakohtaiset linkit striimiin julkaistaan facebookin lisäksi AO-päivien sivuilla myöhemmin!
Jos olet halukas tilaamaan tapahtuman haalarimerkin tilauslomakkeen voit täyttää täältä: https://forms.gle/2gCepgNyTjhTWTBg9
Huomaathan että merkkitilaus on sitova!

PechaKucha, tasa-arvo suunnittelussa

Onko rakennettu ympäristömme suunniteltu tasa-arvoisesti? Millä keinoilla voimme tulevaisuuden suunnittelussa ottaa eri ihmisryhmät huomioon?

Opiskelija-SAFA yhteistyössä TamSAFAn kanssa toivottaa kaikki tervetulleeksi seuraamaan PechaKucha-esityksiä ja keskustelemaan tasa-arvoisesta suunnittelusta asiantuntijoiden kanssa! PechaKucha -esitykset koostuvat 20 kuvasta, joita kutakin näytetään 20 sekuntia. Yhden esityksen kesto on noin seitsemän minuuttia ja esitysten välissä on aikaa kysymyksille. Illan tavoitteena on herättää keskustelua ja ajattelua tärkeästä aiheesta rennossa ilmapiirissä.

Tapahtuma järjestetään lauantaina 3.10. klo 19.30 – 20.30 osana Tampereen Arkkitehtuuri ja Design -viikkoa. Huom! Tapahtuma toteutetaan alkuperäisestä tiedotuksesta poiketen kokonaan etäyhteydellä. Osallistumislinkki striimaukseen ilmoitetaan tilaisuuden Facebook-tapahtumassa sekä TamSAFAn nettisivuilla tapahtumaa edeltävänä päivänä.

Tapahtuma ei ole virallinen Pecha Kucha -ilta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

PechaKucha esitysten puhujat:
Marja Rautaharju
Jenni Reuter
Efe Ogbeide
Riikka Leinonen
Julkaisemme tarkemmat esittelyt puhujista tapahtuman fb-sivulle tämän viikon aikana.

Tässä vielä linkki fb-tapahtumaan:
https://www.facebook.com/events/2964266323679481/?active_tab=about

Otatarhan ajot

Lakinlaskijaispäivä käynnistetään tänäkin vuonna Otatarhan ajoilla. Pääset kokemaan päätä huimaavan kisan, jossa hauskanpitoa ja vauhtia on yllinkyllin!
Haasta kisaan itsesi ja muut, suunnittele mahtavin kulkupeli, toteuta se ja tule taistelemaan voitosta vuoden tiukimpiin aika-ajoihin Otaniemen urheilukentälle! Sinulla ja kaveriporukallasi on oivallinen tilaisuus osallistua tähän F1-kilpailujakin hurjempaan mittelöön itsetehdyllä, ei-moottoroidulla ajoneuvolla. Pisteitä on jaossa ajokin esteettisyyden ja nopeuden lisäksi myös tiimin meiningistä. Kisassa parhaiten menestyneet palkitaan ruhtinaallisesti, joten valmistautuminen kilpailuun kannattaa aloittaa NYT!

Tänä vuonna tapahtuma järjestetään turvallisuus mielessä. Tapahtuma streamataan OUBsin toimesta, mutta paikalle voi saapua katsomoon, kunhan antaa yhteystietonsa sisäänkäynnillä saapuessa että poistuessa. Paikalla osallistujille tarjotaan kasvomaskit, jota suositellaan käyttämään. Huomioithan, että katsomoon mahtuu vain tietty määrä ihmisiä, eli emme voi taata kaikkien mahtumista.

Suosittelemme kisastudioita etänä.

Lisää: https://www.facebook.com/events/697791394414606 

 –

III Työtarjouksia

Arknieminen

Julkaistu 14.9.2020

SketchUp -mallin laatiminen suunnittelemastani vanhojen ihmisten paviljongista (rivitalo). Kaikkia huoneistoja ei tarvitse rakentaa malliin; 3 kpl eri asuntotyypeistä riittää.

Kiinnostuneet, ottakaa yhteyttä sähköpostilla: sari.nieminen@arknieminen.fi

Viestiin mukaan alustava arvio työhön käytettävästä tuntimäärästä ja tuntiveloitushinta, tai kokonaispalkkion määrä. Hinta-arviota voidaan tarkentaa, kun lopullinen työmäärä on selvillä.
Työ voidaan aloittaa 21.9.2020.

Tästä pääsee katsomaan, miltä talo näyttää:
https://www.arknieminen.fi/vanhojen-paviljonki/

terveisin

Sari Nieminen
arkkitehti SAFA, taiteilijaprofessori

www.arknieminen.fi
050 58 65 426

Katso työtarjoukset osoitteesta

https://arkkitehtikilta.fi/?page_id=12502

CAREERWEBIN TYÖTARJOUKSET

https://into.aalto.fi/display/encareerweb/CareerWebJob+portal