VIIKKOTIEDOTE 9/2023

 

Hei ja hyvää wappua kaikille!
Tulevalla viikolla Otaniemi puhkeaa jälleen täyteen riemuunsa päivittäisten wapputapahtumien ansiosta. Killan wappuohjelmaan kuuluu esimerkiksi wapputerden avajaiset, haalarimerkkien ompelua ja fuksispeksien yhteiskatselua. Ensi sunnuntaina pääsemme seuraamaan Mantan lakitusta ja maanantaina painamaan lakit päähämme.
Ihanaa wapun aikaa kaikille!

Moby

sihteeri-tiedottaja

I Yleistä

 

Muistutus kurssipalautteen täyttämisestä

II Tapahtumia

 

 

24.4. Sitsikilpailut

25.4. AK115 x PT Wappuspåra

26.4. Wapputerden avajaiset

27.4. Mocktaileja ja merkkiompelua

28.4. Laitoksen Wappusimat

29.4. Serpenttiinin julkistus

Fuksispeksien kisakatsomo

Walpurin kierros

Wappufestarit

PDP-kurssin loppugaala

Tour de Terde

 

III Muuta kiinnostavaa

 

Hae mukaan Fyysikkospeksiin 2023

 

 
I Yleistä

Muistutus kurssipalautteen täyttämisestä

On taas aika periodin vaihtuessa seuraavaan muistutella kurssipalautteiden tärkeydestä. Kiltikselle on ilmestynyt myös palautelaatikko, johon voi laittaa kursseihin tai opetukseen liittyvää palautetta, jotka käsitellään hallituksen kokouksissa.

II Tapahtumia

Wapun ajan tapahtumia
24.4.

klo 14:00 Alvarin aukioSitsikilpailut – Kisassa irtaudutaan tavallisten sitsien kaavoista ja keksitään jotain aivan uutta! Sitsikisoja suunnitellaan kiltapäiväkerhossa 12.4. klo 17:00 kiltiksellä.
25.4.

klo 18:00 Helsingin keskusta –  AK115 x PT Wappuspåra – Keväinen ajelu Helsingissä, huikeaa ohjelmaa ja uusia tuttavuuksia. Tapahtumassa juhlistetaan myös 115 vuotta täyttävää Arkkitehtikiltaa!
26.4. 

klo 15:00 kiltiksen terassiWapputerden avaus – Wapun fiilistelyä kevätsäässä kiltiksen terassilla! Jännittyksellä jäämme seuraamaan vietetäänkö terassin avausta kera uusien terassikalusteiden! 
27.4. 

klo 17:30 marmoripiha (säävarauksella kiltis)Mocktaileja ja merkkiompelua – Tule laittamaan haalarit kuntoon mocktaililtaan! 
28.4.

klo 15:00–17:00 A-siipiLaitoksen Wappusimat – Laitoksen henkilökunnan ja opiskelijoiden yhteinen wapunjuhlistusiltama!
29.4.

klo 15:00 kiltisSerpenttiinin julkistus – Killan wappulehden päräyttävä julkistus! 

klo 16:00 kiltisFuksispeksien kisakatsomo – Hurrataan killan fuksit voittoon! Luvassa speksibingo ja mahtavan Wappupullon arvonta!

  1. klo 20 Alvarin aukioWalpurin kierros – Kisailukiertelyä Otaniemessä kiltojen, harrastekerhojen ja kaveriporukoiden pitämillä rasteilla!

30.4. 

klo 12:00 Smökin edustaWappuriehan julistus – Luvassa musiikkiesityksiä, palkitsemisia, puheenvuoroja sekä iltapäivän huipentava julistus, joka kajahtaa ilmoille juhlavasti Smökin katolta klo 14!

klo 15:00 Yhteislähtö Killan Wappulautalle – Killan Wappulalutta suuntaa kohti Kauppatoria ja Mantan lakitusta Keilaniemen New Portista. Yhteislähtö satamaan starttaa kiltikseltä! Jos tulet paikalle suoraan, olethan satamassa viimeistään 15:30. Ilmoittautuminen lautalle aukeaa 14.4. Stay tuned! 

klo 17:30 Runebergin patsasKillan Wappubooli – Suuntaa wappulautalta perinteiselle wappuboolille, joka nautitaan tänäkin vuonna kiltalaisten ja alumnien kesken Runebergin patsaalla! 

klo 18:00 Havis AmandaMantan lakitus – Mantan lakittaa tänä vuonna AYY! 

Ilta – Dipolin Wappu – Artisteja ja wapputunnelmaa Dipolissa.

klo 23:50 A-siiven sisäpiha – Lakkien päähänlaitto yhdessä – Kun keskiyö koittaa, painetaan lakit päihin yhdessä kiltalaisten kesken!
1.5. 

8:00UllanlinnanmäkiKillan Wappubrunssi – Tule killan teltalle nauttimaan Wappubrunssista, tapaamaan kavereita ja viettämään vuoden aurinkoisinta päivää! 
2.5. 

Tule kun jaksat (ehkä vaikka noin 16:00)  – Kollektiivinen darra – Katso eläinvideoita kiltiksellä parantaaksesi tuskasi. Omat ruoat mukaan, tarjolla vain sympatiaa.


Wappufestarit 29.4.

 

Jo perinteeksi nousseet Wappufestarit järjestetään lauantaina 29.4. klo

21:00 Smökissä. Tapahtuma toimii Walpurin kierroksen virallisina jatkoina

ja on kaikille opiskelijoille avoin sekä ilmainen. Luvassa on ilta täynnä

RÖKkäävää livemusiikkia ja meno on katossa koko illan. Nappaa frendit

messiin ja saavu mestoille juhlistamaan sitä kauan odotettua Wappua kevään

kovimmilla festareilla! RÖK!

Mitä: Wappufestarit

Milloin: Lauantaina 29.4. klo 21:00 – 02:15

Missä: Smökki

Miksi: Koska mitä olisi Wappu ilman Wappufestareita?

Maksaa: 0€!

 


PDP-kurssin loppugaala

 

Missä olit, kun tulevaisuuden tuotekehitys avattiin paketista?

 

Milloin? 12. toukokuuta 9.00 – 17.00

Missä? Uusi Design Factory, Puumiehenkuja 5A, 02150 Espoo

Kenelle? Kaikille avoin – ei ole tarvetta rekisteröityä!

Mikä gaala on? Syyskuusta lähtien 15 PDP tiimiä ovat tehneet paljon töitä uniikkien projektinsa

ääressä. Tämän työn lopputulos esitellään Product Design Galassa 2023. Design Factory on avoin päivän aikana kaikille, jotka haluavat tulla katsomaan tulevien tuotekehittäjien tekemät innovaatiot. Projektit ovat esillä talossa ja vieraat pääsevät keskustelemaan opiskelijoiden kanssa, kokeilla niiden tekemät prototyypit sekä inspiroitua tapahtuman ilmapiiristä. Tapahtumassa on vieraat hyvin laajalta alueelta ja uudet arvokkaat suhteet saattavat muodostua.

 

PDP lyhyesti: PDP kurssi tuo yhteen opiskelijoita kaikista Aallon kouluista ratkaisemaan todelliset yrityskumppanien esittämät haasteet. Kaikilla tiimeillä on 10 000 euroa projektin toteutukseen. Kurssin aikana yhteistyö PDP tiimien ja yrityskumppanien välillä pysyy tiiviinä. PDP kurssissa pääsee mahdollisimman lähelle oikea työelämä muutaman lisähyödyn kanssa; vapaus kokeilla ja epäonnistua sekä monialaisuus mikä on olemassa jokaisessa tiimissä. Monialaisuudesta puhutaan useasti ja saattaa tuntua, että se on vaan sana – mutta PDP:ssä se on totta.

 

Historia: PDP kurssi on ollut käynnissä 26 vuotta ja projekteja on ollut yhteensä yli 300. Opiskelijoita on ollut yli 3000. Nämä luvut kertovat kurssin vaikutuksesta suomeen sekä globaaliseen teollisuuteen. Monet Aallon alumnit listaavat PDP kurssin yhtenä tärkeimpänä oppina opiskelija ajoista. PDP on myös johtanut useampaan startuppiin, patenttiin sekä työllistymisiin sponsoroivissa yrityksissä.

 

Lisää tapahtumasta sekä intro tämän vuoden projekteihin löytyy kurssin verkkosivulta:

https://pdp.fi/gala23/


Tour de Terde ti 16.5.

 

Oletko jo valmis aloittamaan kesän terassikauden? Nyt se onnistuu opiskelijaystävälliseen hintaan, kun Tour de Terde -terassiappro valtaa jälleen Helsingin kantakaupungin baarit ja kahvilat. Tällä kertaa kiertelyn teemana toimii rantabileet, joten nappaa kaverisi mukaan ja tule juhlistamaan kesän alkua kanssamme!

 

Matkan varrella voit niin kahvitella kuin nauttia väkevämpiäkin virvokkeita after work -merkeissä, sillä lähtöajat vaihtelevat kello 15 ja 18 välillä. Viimeistään kiertelyn loppuessa kello 22 kannattaa suunnata kohti Kaivohuonetta, jossa terassin lisäksi kansaa viihdyttävät Akystic, AaltoDJ sekä mysteeriartisti.

 

Tapahtuma on osa AYY13 vuosijuhlaviikkoa.

 

MITÄ? Aavan Seikkailutoimikunnan Tour de Terde -approt

 

MISSÄ? Helsingin keskustassa, lähtö Allas Sea Poolilta

 

MILLOIN? Tiistaina 16.5.2023

 

KENELLE? Kaikille opiskelijoille!

 

HINTA? 13,50 € sisältäen baarikiertelyn, haalarimerkin, narikkamaksun ja jatkot

 

DC? Haalarit

 

MIKSI? Varaslähtö kesään ja alkavaan terassikauteen!

 

Lisätietoa: https://fb.me/e/12AFTQg0F

 

Lipunmyynti: https://kide.app/events/801ce0cb-f784-437a-85e2-09d817ce0e8c

 

Jos sinulla herää kysymyksiä tapahtumaan liittyen, voit olla yhteydessä @tuukkare Telegramissa.

 

Tour de Terde on tapahtumana reilu ja yhdenvertainen kaikille eikä tapahtumassa hyväksytä minkäänlaista häirintää. Tapahtumassa noudatetaan AYY:n turvallisemman tilan periaatteita. Jos kuitenkin kohtaat tapahtumassa epämiellyttävää käytöstä tai häirintää, voit ottaa yhteyttä AYY:n häirintäyhdyshenkilöihin hairinta@ayy.fi

 

Tapahtuma on K-18.

 

III Muuta kiinnostavaa

Hae mukaan Fyysikkospeksiin 2023!

 

Haluaisitko lähteä tekemään koko illan musikaalia? Fyysikkospeksin 2023 tekijähaku on käynnissä!

Mukaan produktioon voi lähteä opiskelualasta ja osaamistasosta riippumatta. Tarjolla on kaikenlaista tekemistä aina näyttelemisestä bändiin ja lavastuksesta maskeeraukseen. Tee vuodestasi takuuvarmasti speksikäs ja lähde mukaan!

Haku näyttelijäksi, tanssijaksi ja bändiin sulkeutuu 1.5. Hakuaika muihin osa-alueisiin jatkuu 9.5. asti. Hae mukaan tästä!

 


 IV Työtarjouksia

Katso Aalto Jobteaserin työtarjoukset

Katso uusimmat työpaikkailmoitukset täältä!

Aalto JOBTEASERIN työtarjoukset (vaatii Aalto-tunnuksilla kirjautumisen):
https://aalto.jobteaser.com/en/dashboard