VIIKKOTIEDOTE 48/21

0
Wähäjouluviikko on täällä!

Wähiskalenterin ensimmäisiä luukkuja onkin jo ilmestynyt ja niitä on voinut bongata esimerkiksi killan instagramista. Huomenna järjestetään myös uude Mustan Neliön läpilaulanta, minne voi tulla virittelemään itseään laulutunnelmiin jo enne Wähistä! Wähiksen sillikselle on myös edelleen lippuja saatavilla, eli mikäli et halua missata hyvää aloitusta itsenäisyyspäivälle kannattaa lippuja mennä vielä ostamaan kipinkapin!

I Yleistä

Teekkarius 150
Kiltatuotteiden nouto

 II Tapahtuu

Uuden Mustan Neliön läpilaulanta 30.11.
Dipolin pikkujoulut 8.12.
Polyteknikkojen Kuoron Joulu 11.12.

III Kiinnostavaa

Toivoa puusta –keskustelusarja
The ArchiFrame design competition is now open!

IV Työtarjouksia

Killan nettisivulta
Jobteaserin työtarjoukset

 
I Yleistä

Teekkarius 150 

Teekkarius 150 -juhlavuosi on nyt täällä! Ainutlaatuisen juhlavuoden aikana on tiedossa tapahtumia laidasta laitaan sekä muuta huikeaa ohjelmaa. Näistä pysyt parhaiten kärryillä seuraamalla sosiaalisen median kanaviamme.

TG: t.me/teekkarius150

IG: instagram.com/teekkarius150

FB: fb.me/teekkarius150

Kiltatuotteiden nouto

Kide.appin kautta ennakkoon tilattuja kiltatuotteita voi noutaa seuraavasti:

Kiltahuoneelta 2.12 klo 15-18

Killan pikkujouluissa 15.12

III Tapahtuu

Uuden Mustan Neliön läpilaulanta 30.11
Wähäjoulu tulla jolkottaa, joten on aika lämmitellä lauluääntä pääpäivää varten!
Vuonna 2020 julkaistu 3. painos Arkkitehtikillan laulukirjaa Musta Neliö vihitään takautuvasti käyttöön. Laulukirja kolutaan siis kannesta kanteen, jotta laulut uusia kappaleita myöten ovat hallussa sunnuntaina koittavaa Wähäjoulua varten. Tämän jälkeen arkkarilaulujen sävelet muistuvat kuin vettä vain!
Urakka on iso, joten läpilaulannassa on sitsilauluosaamisen jopa eksponentiaalisen kehityksen hyvän seuran lisäksi tarjolla kurkkua voiteleva glögitarjoilu ja hieman naposteltavaa. Tapahtumaan voi tulla pistäytymään kesken kaiken ja laulaa niin monta laulua, kun ehtii ja jaksaa. Et siis muutu kurpitsaksi, jos et ehdi paikalle heti alussa.
Uuden Mustan Neliön läpilaulannassa myös tietysti myydään Mustan Neliön uusinta painosta hintaan 6€.
MITÄ? UUDEN Mustan Neliön läpilaulanta
MISSÄ? Pelitila, Jämeräntaival 3
MILLOIN? Tiistaina 30.11 klo 17–22
MIKSI? Koska laulaminen on uusi musta!
 –
DIPOLIN PIKKUJOULUT 8.12.

Oletko jo kuullut Dipolibileistä? Tai et kai vain ole unohtanut Dipolibileitä?

Nyt on korkea aika päästä kokemaan hurmaava Dipoli, sillä tämän vuoden suurimmat ja näyttävimmät pikkujoulubileet ovat täällä! 

Perinteisesti lukuvuoden starttaava Aalto Afterparty on siirtynyt pikkujoulutunnelmiin ja viihdyttää juhlijoita Dipolin upeissa puitteissa 8.12. huikeiden esiintyjien tahdittamana. Lippunmyynti alkaa 17.11. kello 12. Näitä bileitä et taatusti halua missata! 

Lisätietoa FB-tapahtumassa: https://fb.me/e/4dHjqo43k

 –
Polyteknikkojen Kuoron Joulu 11.12.

Polyteknikkojen Kuoron joulukonsertissa uusi ja vanha mieskuoromusiikki kohtaavat jälleen hartaassa kokonaisuudessa. Tunne tutun lämmön läikähdys ja joulumieli – ja tule herätellyksi uusiin jouluisiin musiikkikokemuksiin. Tuo itsesi ja läheisesi kuulemaan perinteinen PK:n joulu Kallion kirkossa 11.12. Konsertteja on kaksi, ensimmäinen klo 18 ja toinen klo 20.

Kuoroa johtaa Saara Aittakumpu.

Hanki liput osoitteesta: joulukonsertti.fi

 –

IV Kiinnostavaa

Toivoa puusta –keskustelusarja

M – Laajennus / Torstai 9.12.2021 klo 17–19
Arkkitehtuurimuseo / Iso näyttelysali

Tervetuloa keskustelemaan puusta M-mittakaavassa! Toivoa puusta on keskustelusarja, jossa kaikki keskustelun osallistujat pääsevät ääneen. Kolmas keskustelu käydään Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Tallin edustajan Minna Lukanderin johdolla. Luvassa reilua, aktiivista ja avointa keskustelua!
Ilmoittaudu keskusteluun viimeistään keskiviikkona 8.12.2021 klikkaamalla tästä!

KESKUSTELUN ALUSTUKSESTA
Uraauurtavassa Helsingin kaupungin järjestämässä Malmilla sijaitsevan Karviaistie 12 -korttelin arkkitehtuurikilpailussa purkavalle uudisrakentamiselle haettiin vaihtoehtoa puurakentamisen keinoin. Kahdeksaan 1970-luvulla valmistuneeseen betonielementtirakennukseen etsittiin monistettavaa ja kustannustehokasta ratkaisua. Kilpailun voittanut Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Tallin ja Arkkitehtitoimisto A-konsulttien yhteistyössä laatima ”Metsä puilta” -ehdotus on kannanotto korjausrakentamiseen.

TOIVOA PUUSTA -KESKUSTELUSARJA
Toivoa puusta -keskustelusarja on You Tell Me -kollektiivin kuratoima sekä Arkkitehtuurimuseon ja ympäristöministeriön yhdessä järjestämä sarja intiimejä keskusteluja, jotka syventyvät Toivoa puusta -näyttelyn teemoihin eri mittakaavoissa.

Lisää infoa Arkkitehtuurimuseon sivuilta: https://www.mfa.fi/tapahtumat/toivoa-puusta-keskustelusarja-m-laajennus/

ArchiFramen suunnittelukilpailu on nyt avoinna!

Kilpailussa etsitään suunnitelmia kauniista elementtitaloista, jotka innostavat urakoitsijoita rakentamaan ja ihmisiä asumaan! 

Suunnittele kestävä ja skaalautuva puuelementtitalo, ja osallistu maailmanlaajuiseen ArchiFrame-kilpailuun. Voit voittaa vuodeksi ArchiFrame- ja Archicad-lisenssit (palkinnon arvo yli 8000 USD)! Kilpailu on avoin kaikille, myös opiskelijoille. Osallistu kilpailuun Prefab 2030 -sivuston kautta.

Kilpailuaikaa on 12.1.2022 asti, ja palkitut julkistetaan 23.2.2022.
Lisää tietoa: https://archiframe.fi/prefab2030

IIV Työtarjouksia

Katso työtarjoukset osoitteesta

https://arkkitehtikilta.fi/?page_id=12502

JOBTEASERIN TYÖTARJOUKSET

https://aalto.jobteaser.com/en/dashboard