Viikkotiedote 48

 

Lukuvuotta on jäljellä enää muutama hassu viikko, joka tarkoittaa sitä että vuoden päätapahtuma WÄHÄJOULU on ihan pian täällä! Wähäjoulun lisäksi kiltalaiset pikkujouluilee Vistan kanssa keskiviikkona, perjantaina Majan Pikkujalluilla ja killan omia pikkujouluja vietetään parin viikon päästä keskiviikkona 11.12., Tip Tap!

Netta

 

SISÄLTÖ

 

I Tapahtumia

You Tell Me-Symposium 30.11.
Majan pikkujallut 29.11.
Wähäjoulu 111 5.12.

II Vapaa-ajalla

Last Digital Badges and Interactive Haalarit Workshop 25.11
Kutsu: Durat Talks III 26.11.
Retuperän WBK:n opiskelijakonsertti 29.11.

 

 

 

I Tapahtumia

 

 

 

YOU TELL ME -SYMPOSIUM

 

”Symposion (kreikkaa; lat. symposium) voi tarkoittaa seuraavia:

-Symposion eli pidot, antiikin Kreikassa ja Roomassa juhla-aterian jälkeiset juomingit, joihin kutsuttiin usein myös laulajia, tanssijattaria, akrobaatteja ym.

-Symposion, varsinkin anglosaksisissa maissa akateeminen konferenssi; myös kokoelma oppineiden kirjoituksia jostakin tietystä aiheesta

-Symposion, Akseli Gallen-Kallelan maalaus vuodelta 1894”

 

Aikaamme kohtaa monia haasteita: ilmastonmuutos, resurssien ylikuluttaminen, ekosysteemien tuho jne… Näihin haasteisiin tarttuminen vaatii ajattelutavan muutosta. Haluamme kannustaa avointa keskustelua, joka haastaa vallitsevaa ajattelutapaa arkkitehtuurin, maisema-arkkitehtuurin ja sisustusarkkitehtuurin opiskelijoiden, alan nuorten toimijoiden tai kenen tahansa kiinnostuneen keskuudessa.

Tervetuloa You Tell Me -Symposiumiin. Kyseessä ei ole perinteinen seminaari pönötys vaan tapahtuma, joka kannustaa keskusteluun ja osallisuuteen. Ajattelutavan muutosta ovat herättelemässä mm. kestävää rakentamista ajavat Suoja ry sekä VAPAA -kollektiivi. Tarkempi ohjelma julkaistaan tapahtumassa myöhemmin.

Tavoite on että hyvät ajatukset eivät jää vain tapahtumaan vaan että voimme laukaista keskustelua ja vertaisoppimista kannustavan liikkeen arkkitehtuurin alalla. Tarjoamme myös työkaluja vertaisoppimisen tuomiseen omaan opiskelu- tai työympäristöösi. Tule mukaan ja muutetaan maailmaa!

 

Mitä: Symposium arkkitehtuurin paradigman muutoksesta
Missä: Lapinlahden Lähde
Milloin: Lauantaina 30.11. 12:00-16:00
Miksi: Tämä on tilaisuutesi keskustella huolistasi ja toiveistasi avoimessa ympäristössä ja saada vertaistukea ajattelutavan muutokseen.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2212565612374150/

 

MAJAN PIKKUJALLUT

 

Huom! Muuttunut ajankohta, Pikkujallut tulevat 29.11.!

Perinteiset PikkuJallut tulevat taas!

Jallu lähestyy, jallutontut liikkuvat ja kertovat Jallupukille kuka on ollut kiltti ja kuka tuhma arkkari.

Tule mukaan juhlistamaan lähestyvää joululomaa ja mennyttä vuotta parhaassa seurassa mitä ilmaiseksi saa! Tästä eeppisestä ja mystisestä yöstä kerrotaan mitä ihmeellisimpiä tarinoita. Ja jos olette olleet kiltisti niin Jallupukkikin saattaa vierailla keskiyöllä… Tule ja koe Jalluntaika!

Tarjolla on glögiä, joulupuuroa ja tietenkin manteli! Ja uusi Majava!?

Jos haluat osallistua lahjarinkiin niin hanki jokin hassu, hullu, hyödyllinen, härski ja/tai halpa lahja. Jallupukki jakaa ne sitten keskiyöllä. Lahjaa ei kannata osoittaa kenellekkään tietylle henkilölle. Paitsi Jallupukille!
Ohjelma:

klo ~18:00 Puuroa, glögiä ja piparia
klo xx:xx Jallupukki saapuu ja lahjojen jako
klo aamu aamupalaa
klo 14:00 jengi viimeistään kotimatkalla

Kaikissa väleissä saunomista ja mukavaa yhdessäolloa!

Ilmoittautuminen: https://forms.gle/6h9qRfgjbNhumbJt5

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1348674248589693/

 

WÄHÄJOULU 111

 

Talven ryöstäessä luonnolta värinsä on kunkin aika vetäytyä oman mielensä puutarhaan nauttimaan värin, tuoksujen ja lämmön rauhoittavasta vaikutuksesta. 5. joulukuuta puhjetkoot nämä mielen puutarhat todellisuuden kukkaan, kun Arkkitehtikilta kokoontuu juhlistamaan 111-vuotista taivaltaan.

Pergolan alle on katettu cocktail-tilaisuus, jonka päänäyttämönä toimii Arkkitehtuurimuseo. Sieltä jatkamme pääjuhlaan Kiltasaliin. Kun yö lopulta saapuu ja kasvit vetäytyvät odottamaan aamun ensisäteitä, jatkaa juhlakansa kohti salaisessa lokaatiossa pidettäviä jatkoja sekä legendaarista yöuintia. Itsenäisyyspäivän sarastuksen herättäessä niin kukat kuin juhlavieraatkin vietämme virkistävän silliaamiaisen Siltasaaren saunalla.

 

Mitä: Arkkitehtikillan vuosijuhla Wähäjoulu
Milloin: 5. joulukuuta 2019
Mitä kustantaa: Illalliskortti 85 € (opiskelija) tai 100 € (alumni), aamuyöuinti 16 €, sillis 15 €
Miksi: ”Mikään ei ole tärkeää paitsi puutarhanhoito, eikä sekään ole kovin tärkeää.”
– Kiinalainen viisaus

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/404026587140694/

 

 

 

II Vapaa-ajalla

 

LAST DIGITAL BADGES AND INTERACTIVE HAALARIT WORKSHOP

 

Last Digital Badges and Interactive Haalarit Workshop, Monday, 25.11.

How would you use a digital patch? How would you want your overall to be interactive? We are inviting you to join our last workshop session on digital Haalarit. Make yourself and your association stand out! We introduce you to state of the art electronics and create ideas for your overalls. Participants will receive a movie ticket for participation. No prior knowledge required. We serve drinks and snacks.

The workshop will be in English. Sign-up for the last seats and more info in the link: https://link.webropolsurveys.com/S/379F5D63A096F195

Contact: Felix Epp | felix.epp@aalto.fi | @eppfel | +358 41 80 80 711

 

KUTSU: DURAT TALKS

 

Keskustelusarjamme Durat Talksin kolmannessa osassa puhutaan arkkitehtuurista ja ilmastokriisistä. Illan luennotsija  on arkkitehti Duncan Baker-Brown, (RIBA, osakas BBM Sustainable Design, vanhempi luennoitsija Brightonin yliopisto) on yli kaksikymmentä vuotta paitsi opettanut myös toteuttanut suunnitteluprojekteja kestävän kehityksen ja kiertotalouden periaatteita noudattaen. Baker-Brown on myös teoksen The Re-Use Atlas: a designer’s guide towards a circular economy kirjoittaja.

Tervetuloa kuuntelemaan Baker-Brownin esitys ”Circular design and the climate crisis – solutions for designers” ja keskustelemaan aiheesta illan esiintyjän ja muiden osallistujien kanssa.

Tiistai, 26.11.2019, kello 18, Arkkitehtuurimuseo, Kasarminkatu 24, Helsinki

RSVP: rsvp@durat.com

Lisää tietoa tapahtumasta facebookissa

 

RETUPERÄN WBK:N OPISKELIJAKONSERTTI

 

Retuperän WBK:n opiskelijakonsertti Aalto-salissa

Maailman paras uudempaa ranskalaista torwimusiikkia soittava espoolainen teekkaripalokuntaorkesteri Retuperän WBK sammuttaa Kandidaattikeskuksen Aalto-salin opiskelijoille suunnatussa konsertissa perjantaina 29.11. kello 19. Konsertissa kuullaan valtakunnansovittaja Simeon Suihkutsalon retusoimia klassisen musiikin kirkkaimpia lasihelmiä, joita Retuperän kemiallisesti vahvistetun torwiseitsikon ohella tulkitsee sellisti Johannes Elfving.

Konsertin kapellimestarina toimii Retuperän WBK:n uusi taiteellinen harhaanjohtaja Audio Dubbado, eräs aikamme johtavista kapellimestareista. Lisäksi konsertissa nähdään Retuperän notkeiden koejäsenien woimailuesitys.

Konserttiliput maksavat 5 euroa opiskelijoille ja 15 euroa valmistuneille. Liput ovelta kello 18 alkaen tai Kandidaattikeskuksen aulasta konserttiviikolla maanantaista torstaihin kello 10-14.

 

Retuperän WBK Aalto-salissa 29.11. klo 19
Johtaa: Audio Dubbado
Solistaa: Johannes Elfving, sello
Woimailee: Koejäsenet

Liput: 5€/15€

FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/554493691991884/


 

Haluatko oman ilmoituksesi viikkotiedotteeseen?
Onko sinulla kehitysehdotuksia?

Ota yhteyttä:
tiedottaja(ät)arkkitehtikilta.fi