VIIKKOTIEDOTE 23/2023

Hei ja viileää marraskuista viikkoa kaikille!

Jännittävää vaaliviikkoa vietetään. Huomisessa killan vaalikokouksessa selviää vuoden 2024 Arkkitehtikillan hallitus sekä jaostojen johtajat. Tulkaa kaikki kynnelle kykenevät sankoin joukoin paikalle! Vuosi lähenee loppuaan, jolloin myös Wähäjoulu lähestyy. Wähäjouluviikon starttaavat Wähäjouluviikon bileet 1.12., joista seuraa lisää tietoa myöhemmin. Tulossa on myös pitkän tauon jälkeen Arkkitehtikillan perjantaipullon arvonta tulevana perjantaina. Ohjeet osallistumiseen löytyvät alta. Eilisessä hallituksen kokouksessa päätettiin myös Vuoden opettaja -tittelin saaja tälle vuodelle, joka julkistetaan Wähäjoulussa.

Antoisaa lähestyvää joulun aikaa kaikille!

Moby

sihteeri-tiedottaja

 

I Yleistä

Arkkitehtikillan vaalit 2023

Ehdota killassa ansioituneita henkilöitä

Avoin haku taideteoksille AYY:n taidekokoelmaan

AYY: ilmoittautuminen kevätlukukaudelle alkaa 27.11.

 

II Tapahtumia

Arkkitehtikillan vaalikokous 22.11. klo 16.00

Majasäätiön vaalikokous 23.11. klo 17.00

Arkkitehtikillan PePu 24.11.

Mustan neliön läpilaulanta + Museokierros 28.11.

Vistan vaalikokous 29.11. klo 17.30

Aavan kulttuuriperjantai 1.12.

Wähäjouluviikon bileet 1.12.

Wähäjoulu 5.12.

Itsenäisyyspäiväsitsit 6.12. + Opiskelijoiden soihtukulkue

 

 

III Muuta kiinnostavaa

Aalto Fablabin avoimet ovet ja tutustumiskierros

IV Työtarjouksia

 

 

 

 
I Yleistä

Arkkitehtikillan vaalit 2023

Mitä sinä teet ensivuonna?? Kuka istuu hallituksessa??

Nyt alkaa olla viimeiset hetket asettua ehdolle ennakkoon! Vaalikokous pärähtää käyntiin jo ensi keskiviikkona 22.11.2023 Klo 16.00!

Voit asettua ehdolle ja tutkia jo saapuneita hakemuksia tästä linkistä: http://www.arkkitehtikilta.fi/vaalit-2023

Huom! Ehdolle asettuminen ennakkoon lyhentää kokouksen pituutta, sekä lisää vaalitunnelmaa!
Huomhuom! Tänään on viimeinen päivä jolloin voit liittyä killan jäseneksi päästäksesi vaalikokoukseen!


Ehdota killassa ansioituneita henkilöitä

On jälleen aika kiittää killassa ansioituneita henkilöitä!

Wähäjoulun lähestyessä on aika valita huomionosoitusten saajat! Tänä vuonna kiltayhteisössä toimineita henkilöitä muistetaan kiltahenkimerkein ja ansiomerkein.

Oletko sinä huomannut jonkun toimineen vuodesta toiseen kiltatoiminnan uudistavana voimana? Tai kenties joku on ollut viime vuoden aikana kotiluokan pelastava enkeli?

Ehdota huomionosoitusten saajia täällä. Huomionosoitustoimikunta kokoaa ehdotuksista esityksen hallitukselle, joka päättää Wähäjoulussa jaettavat kiitokset.

Ehdotusaika on 20.11. klo 8:00 – 26.11. klo 23:59


Avoin haku taideteoksille AYY:n taidekokoelmaan

On aika kerryttää AYY:n taidekokoelmaa jäsenten, Aalto-yliopiston opiskelijoiden taideteoksilla. Vuoden 2023 teoshaun teemaksi on valittu ”Rauha – Peace”. Taideteoksia ostetaan mahdollisuuksien mukaan muutamia, taidehankintabudjetin ollessa noin 1500 – 2000 euroa. Taiteilijat voivat ehdottaa maksimissaan kahta työtä kokoelmaan. Hankittavat teokset valitsee tuomaristo, jossa on mukana asiantuntija taidealalta sekä edustajat AYY:lta sekä ylioppilaskunnan taidetoiminnan asiantuntija TOKYOlta.
Teoksia voi esittää AYY:lle hakuaikana 17.-30.11. AYY:n lomakkeella, ja teokset tulee olla lunastettavissa joulukuun aikana. Tuomaristo päättää, mitkä teokset liitetään kokoelmaan joulukuun alussa.

https://lomake.ayy.fi/taide/2023/11/08/art_collection_2023/


AYY: Ilmoittautuminen kevätlukukaudelle alkaa 27.11.

Ilmoittautuminen läsnäolevaksi kevätlukukaudelle 2024 alkaa ma 27.11.2023 ja päättyy pe 5.1.2024. Ilmoittautumistiedon siirtyminen järjestelmästä toiseen vie aikaa 2-3 vuorokautta, joten saat 30.9.2024 saakka voimassa olevan lukuvuositarran AYY:n palvelutoimistolta aukioloaikoina (ma, ke & pe klo 12-15), kun ilmoittautumisesi näkyy AYY:n jäsenrekisterissä.II Tapahtumia

Aavan kulttuuriperjantai 1.12. WeeGee & KinoTapiola

Aavan kulttuuriperjantain aikana aaltolaiset pääsevät ilmaiseksi tutustumaan Näyttelykeskus WeeGeeseen 16:30 alkaen. Näyttelyiden lisäksi WeeGeessä tullaan myös kuulemaan live-musiikkia April Jazzin järjestämänä klo 18 alkaen.

Museokäynnin jälkeen suunnataan kohti Kino Tapiolaa, jossa klo 19:30 on varattu sali nopeimmille aaltolaisille elokuvana Ridley Scottin ohjaama toimintaeepos Napoleon.

Leffanäytös maksaa 6 euroa (norm. 11€) aaltolaiselle, eli lipun saat halvemmalla kuin normaalisti!

Voit ostaa lippuja täältä!


 

Itsenäisyyspäiväsitsit

Tervetuloa Aallon kokoomusopiskelijoiden ja Uudenmaan kokoomusnuorten itsenäisyyspäiväsitseille!

Tule mukaan tapaamaan vanhoja ja uusia tuttavia, nauttimaan hyvästä ruoasta ja juhlistamaan rakkaan Suomemme 106-vuotista itsenäisyyttä 1.12. järjestettäville sitseille. Juhla pidetään Otaniemessä Otakaari 20:n yläkerran kerhotilassa ja kaikki ovat tervetulleita saapumaan juhlimaan itsenäisyyspäivää! Tapahtuma järjestetään suomeksi. Osta lippusi täältä.

Nähdään sitseillä!


Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän soihtukulkue 6.12.2023

Tule mukaan jatkamaan opiskelijoiden itsenäisyyspäivän soihtukulkueen perinnettä Suomen 106. Itsenäisyyspäivänä keskiviikkona 6.12.2023!

Pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnat AYY, HYY, SHS, TaiYo, opiskelijakunnat ASK, Helga, Laureamko, O’Diako ja METKA sekä Kadettitoverikunta järjestävät taas yhdessä Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän soihtukulkueen.
Kulkueen lisäksi ohjelmassa on muun muassa juhlapuheita ylioppilas- ja opiskelijakuntien edustajilta ja Helsingin pormestarilta sekä kuorolaulua.

Juhlallisuudet alkavat seppeleiden laskulla Hietaniemen hautausmaalla Sankariristillä klo 16, ja juhlakulkue lähtee liikkeelle Hietaniemen hautausmaan kappelilta noin klo 17. Tapahtuma päättyy noin klo 18.15.
Kulkue on täynnä iloista juhlatunnelmaa ja valoa yhteisöllisen ja eteenpäin katsovan opiskelijaliikkeen hengessä. Aseta päähäsi ylioppilaslakki / teekkarilakki / säänmukainen päähine ja lämpimät ulkovaatteet. Suosituksena lipunkantajille ja airuille on tumma vaatetus, mutta kaikille muille pukeutumisohje on ”tule sellaisena kuin olet”!

Järjestöjen ilmoittautuminen: https://www.lyyti.fi/reg/opiskelijoiden_itsenaisyyspaiva_2023
Mitä: Pääkaupunkiseudun opiskelijoiden itsenäisyyspäivän soihtukulkue
Missä: Lähtö Hietaniemen hautausmaan kappelilta
Milloin: 6.12.2023 klo 16.00 alkaen (järjestäytyminen klo 15.30)
Lisätietoja kulkueesta ja aikataulusta: https://itsenaisyyspaiva.ayy.fi/
Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1318413805477946


Arkkitehtikillan perjantaipullo-arvonta 24.11.

Salaperäisen perjantai-iltapäivän lähestyessä heräävät arkkitehtikiltalaisissa muistot jännittävistä hetkistä….. Koittaa taas se hetki, kun talviunilta herännyt perjantaipulloarvonta vie meidät matkalle tuntemattomaan…… Osallistu ja anna arvonnan tuoda taianomaista tunnelmaa perjantaipäivääsi…. Antaudu jännitykselle, sillä juuri nyt pepun taika luo maagista lisämaustetta viikonloppuusi….. #salaperäinenPerjantai

On taas vihdoin aika peputtaa! Maksa mobilepayssä 1€ allaolevin tiedoin ja käy valitsemassa mieleisesi numeraali taulukosta.
Osallistumisen DL on perjantaina 24.11. klo 12 ja arvonta suoritetaan samana päivänä klo 13:00.
H-hetki tapahtuu kiltahuoneella, jonne kerääntyvä yleisöryntäys on enemmän kuin suositeltavaa, mutta arvontaa pystyy seuraamaan myös Arkkitehtikillan Instagram-livessä

Mobilepay box: 5228WA
(Kirjoita koodi numerokenttään, boxin nimi on AK PEPU)
Valitse numerosi täältä: Salaperäisyys pullo

(https://docs.google.com/spreadsheets/d/1WdHk5AVVLKpRcfmtERJvqRE2–7s2KqZkk34VYzESkk/edit?usp=sharing)P.s. Laitathan taulukkoon nimen tai nimenselvennyksen josta uskot itsesi tunnistettavan


Olethan jo kuullut pepusta?
Pepu, eli perjantaipulloarvonta, on upean yhteisöllinen mahdollisuus voittaa viikonloppuvirvokkeita! Kaikkien osallistujien maksut kerätään yhteen ja niillä ostetaan arvonnan voittajalle perjantaipullo eli pepu. Pepuun saavat osallistua kaikki kiltalaiset fuksista N-vuoteen asti


 

 

III Muuta kiinnostavaa

Want to learn more about Fablab but don’t know where to start?

Aalto Fablab is a makerspace equipped with machines that can make almost anything. Sound interesting? We are now organizing Open Days! We’ll be giving lab tours for the whole afternoon -no booking needed.

There will also be a workshop as part of the event! You’ll have the chance to learn how to design and make your custom reflector using Fablab’s vinyl cutter & laser cutter. ✨

There is no sign up to participate in the lab tours, but the workshop has limited seats. Claim your spot here:

https://forms.gle/sMHVQXAMFFNKkgpt9

Date: 27.11.23, Monday

⏰ Lab Tour Times: 13.15-17.00
Workshop Time: 14.15-17.00

Location: Aalto Fablab, Otakaari 7

PS. Throughout the afternoon, we’ll be serving chocolate treats made in Fablab- with love and a CNC <3


Arkkitehtikillan äljöttelykilpailu

Ou nou nythän on jo marraskuu! Marraskuu on Äljöttelyn kulta-aikaa, joten on aika julistaa marraskuuta Arkkitehtikillan Äljöttelykilpailulla. Kuitenkin koska Majavalla on kestänyt hieman käsittää että on jo marraskuu on tänä vuonna kilpailu tasan 10 päivää!

Äljöttelyn määritelmä lienee monelle tuntematon, joten lienee toivottavaa hieman avata asiaa.
Äljöttely on turhanpäiväistä lorvimista Kiltahuoneella. Ei siis opiskelua, etätöiden tekemistä tai muuta produktiivista toimintaa. Äljötellä voit joko yksin tai kavereiden kanssa. Urheilujuomaksi suositellaan kahvia.

Äljöttelykilpailu kestää tänä vuonna intensiiviset 10 päivää, ja voittaja on tietysti se, joka äljöttelee eniten. Käytännössä vain aika ratkaisee ja jokainen minuutti lasketaan. Tulokset kirjataan päiväkohtaisesti lomakkeeseen ja eniten äljöttelyminuutteja kerännyt voittaa.
Kilpailu alkaa maanantaina 20.11. ja päättyy tiistaina 30.11.

Kilpailijat kirjaavat minuuttinsa itse ja huijaaminen on kielletty. Jos vilppiä ja ansiottomia lisäminuutteja kirjataan, on järjestäjällä oikeus hylätä suoritus tai sen osia.

Kilpailun voittaja julkaistaan Wähäjoulun silliaamiaisella 6.12. Voittaja saa maineen ja kunnian lisäksi nimensä näkyviin Kiltahuoneen seinälle, onnea kisaan!

Ohjeet lyhyesti:
Mene Kiltahuoneelle
Älä tee mitään järkevää
Vietä hauskaa aikaa
Kirjaa minuutit lomakkeeseen:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/13g1S-tDJlP5UViRZd2GSlmHgt9raZl_QIi7lM7P2vCI/edit?usp=sharing


IV Työtarjouksia

Katso uusimmat työpaikkailmoitukset täältä!

Aalto JOBTEASERIN työtarjoukset (vaatii Aalto-tunnuksilla kirjautumisen):
https://aalto.jobteaser.com/en/dashboard