VIIKKOTIEDOTE 22/2023

Hei kaikille!

Arkkitehtikillan vaalikokous lähestyy kovaa vauhtia ja pian saamme tietää, ketkä ovat ensi vuoden kiltamme toimijoita! Ennen sitä kuitenkin hyvinvointitoimikunta järjestää kynttiläillan Karhusaaressa torstaina ja lauantaina vietetään Pikkujalluja Majalla (lisää tietoa alempana). Tällä viikolla aukesi myös halloped-haku, eli suunnatkaa kaikki opinnoista ja edunvalvonnasta kiinnostuneet sinne! Myös Arkkitehtikillan kiltatuotteet tulivat juuri myyntiin ja ne löytyvät killan Kide.Appistä.

Pakkasterveisin,

Moby

sihteeri-tiedottaja

I Yleistä

Hae hallinnon opiskelijaedustajaksi vuodelle 2024

Äänestä, miten käytämme 13 000 euroa

Arkkitehtikillan kiltatuotteet 2024

II Tapahtumia

Liukuhihna 20.11.

Arkkitehtikillan vaalikokous 22.11.

Majasäätiön vaalikokous 23.11.

TOKYOn joulumyyjäiset 17. – 19.11.

Pikkujallut 18.11.

Kylän pikkujoulut 9.12.

 

III Muuta kiinnostavaa

Arkkitehtuurin ja kaunokirjallisuuden risteyskohtia -teemailtapäivä 8.12.

Last Chances to Apply for Energy Linkage and HealthTech Linkage

Aalto Sustainability Action Booster, Crust, Softis: Natural Color Printing Workshop

 

IV Työtarjouksia

 

 

 

 
I Yleistä

 

 Hae hallinnon opiskelijaedustajaksi vuodelle 2024  

Tuo opiskelijan ääni kuuluviin ja ryhdy hallinnon opiskelijaedustajaksi eli hallopediksi vuodelle 2024!

Opiskelijaedustajana pääset tuomaan opiskelijan äänen kuuluviin Aalto-yliopiston tai koulutusohjelmasi päätöksenteossa. Hakukelpoisia ovat kaikki Aalto-yliopiston läsnäolevat perus- tai jatkotutkinto-opiskelijat. Haku on avoinna 30.11. asti.

Lue hakukuulutus täältä ja hae opiskelijaedustajaksi täällä.

 


Äänestä, miten käytämme 13 000 euroa

Alkusyksystä 2023 opiskelijat saivat ideoida, miten yliopiston tulisi käyttää 13 000 euroa opiskelijoiden hyvinvoinnin parantamiseen kampuksella. Nyt on aika äänestää parasta ideaa toteutettavaksi kevään 2024 aikana. Äänestä parasta ideaa 30.11.2023 mennessä täällä!


Arkkitehtikillan kiltatuotteet 2024

Mitä olisi elämä ilman pientä Balenciagaa?

Joko luulitte ettei kiltatuotteita tänä vuonna myytäisi? Jos luulitte, niin luulitte väärin: täällä ne ovat!

Kiltatuotteet ostetaan Kideapistä ja noudetaan kiltahuoneelta. Tuotteet ovat jo saatavilla, ja niitä voi noutaa tammikuuhun 2024 asti. Yhteydenotot noudosta @Niko_Toivonen

Mars mars, ostoksille!
https://kide.app/products/cc0ff7e2-f068-4913-8e0e-5b052d67c64d


II Tapahtumia

Kylän pikkujoulut 9.12.

Kampusjaosto ja OtaHoas kutsuvat sinut viettämään Kylän pikkujouluja lauantaina 9.12. hyvän ruuan, juoman ja seuran parissa! Tapahtuma on täysin ilmainen ja tarkempaa tietoa aikataulusta ja ohjelmasta julkaistaan lähempänä pikkujouluja.


 

TOKYOn Joulumyyjäiset pe 17.11. – su 19.11. @ Väre

TOKYOn perinteiset ja rakkaat Joulumyyjäiset ovat jälleen täällä! Myyjäiset pidetään Aalto ARTSin Väreessä, Espoon Otaniemessä pe 17.11. – su 19.11. Kolme päivää ja yli sata myyntipöytää täynnä upeaa taidetta ja designia Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijoilta ja alumneilta! Myös TOKYOn vegaanikahvila Kipsari palvelee herkkuineen myyjäisten ajan.

Myyjäiset ovat avoinna perjantaina 17–20, lauantaina ja sunnuntaina 10–17.

Lämpimästi tervetuloa!
Lue lisää täältä.


 

 

Pikkujallut tulevat taas!

Jallunaika on vuoden parasta aikaa. Silloin Maja herää eloon. On jallutonttuja ja tietenkin jallupukki. Päivien pimetessä Majalle saapuu tuo mystinen jallunaika.

Tule mukaan juhlistamaan parhaassa seurassa tätä mystistä yötä, josta kerrotaan mitä ihmeellisempiä tarinoita. Ja jos olette olleet oikein tuhmasti niin saattaa Jallupukkikin vierailla keskiyöllä… Tule ja koe Jalluntaika!

Jos haluat osallistua lahjarinkiin niin hanki jokin hassu, hullu, hyödyllinen ja/tai halpa lahja. Jallupukki jakaa ne sitten keskiyöllä. Lahjaa ei kannata osoittaa erityisesti kenellekään tietylle henkilölle.

Ohjelmassa myös piparien leivontaa, puuron syöntiä ja tietenkin saunomista.

Ilmoittautuminen oheisen linkin kautta: https://forms.gle/zE238KvZR3Xbad3r5

MITÄ: Perinteiset Pikkujallut
MISSÄ: Majalla, Metsäkalliontie 46, Sipoo
MILLOIN: 18.11. 16.00- (paikalle voi myös saapua oman aikataulun mukaan illan edetessä)


Teekkariperinneviikko 2023: Elonkorjuu

Teekkariperinneviikon torstaina 16.11. Otaniemen tyylitietoiset kulttuurinystävät kokoontuvat Smökkiin! TKTMK, GAYY ja Jalostajat yhdistävät jälleen voimasta järjestääkseen Elonkorjuun

Elonkorjuu on laadukkaan kulttuurin yhtymä, jossa pääset nauttimaan erinomaisia cocktaileja, syömään herkullista ruokaa sekä nauttimaan upeista esityksistä Luvassa myös neljä ohjattua juomamaistelua, joihin voi ostaa erikseen lipun paikan päältä.

Lipunmyynti on auki täällä!
Lisätietoa tapahtumasta löydät täältä


⚙️LIUKUHIHNA 2023⚙️

Automaatio ja systeemitekniikan killan fuksien järjestämissä bileissä seinien pystyssä pysyminen ei ole taattu kun LIUKUHIHNA 23 jysäyttää kaikkien odotusten läpi uuden tason cyberpunk reiveillä OK20:ssä. Kutsu kaverisi mukaan tähän poikkitieteelliseen spektaakkeliin, laittaudu 2077 luvun parhaisiin kuteisiin ja tule nauttimaan dj:stä, karaokesta ja lukuisista kiinteistä ja nestemäisistä nautinnoista käteisellä.

Lipun voi vaihtaa rannekkeeseen ja haalarimerkkiin Kandikeskuksessa:
Pe 17.11. 12-16
Ma 20.11. 12-16
Tai bileisiin tullessa

✨Tiivistettynä✨:
Mitä? – Vuosisadan parhaat cyberpunk bileet
Miksi? – Wuup wuup
Missä? – Otakaari 20 (OK20)
Milloin? – 20.11. klo 20->
DC – Cyberpunk tai haalarit
Hinta? – 6,9 € (haalarimerkki sisältyy hintaan)
Liput? – Kide.app

 

 

III Muuta kiinnostavaa

Arkkitehtuurin ja kaunokirjallisuuden risteyskohtia -teemailtapäivä 8.12.

Arkkitehtuurin juhlavuonna arkkitehtuuri ja kirjallisuus kohtaavat. Alustuksia ja keskustelua aiheina kaunokirjallisuuden ja arkkitehtuurin risteyskohdat.

Teemailtapäivässä on puheenvuoroja arkkitehdeiltä, kirjallisuuden tutkijoilta ja kirjailijoilta.
Käsitellään kaunokirjallisia teoksia, joissa aiheena on arkkitehtuuri. Arkkitehtivieraat kertovat, mitä kaunokirjallisuus heille merkitsee sekä miltä tuntuu kirjoittaa, kun ammattina on arkkitehtuuri.

Ohjelma

Klo 13.00 Teemailtapäivän avaus

Klo 13.05 – 13.30 – Tutkija, FT Ville Eerola, Jari Järvelän romaani Aino A. – taiteilijaromaani Aino ja vähän Alvar Aallostakin (2021)

Klo 13.30-14.00 – Kirjallisuuskriitikko, FM Janne Löppönen: Junichiro Tanizakin esseistinen teos Varjojen ylistys – japanilaisen ja länsimaalaisen arkkitehtuurin estetiikan vuoropuhelua (suom. Jyrki Siukonen 1998, alkuteos 1933)

Klo 14.00-14.30 – Arkkitehtuurimuseon tutkimus- ja tietopalvelupäällikkö FT Petteri Kummala: Kuinka romaani muotoutuu arkkitehtuuriksi: Reima Pietilän kaunokirjalliset vaikutteet

Klo 14.30-15.00 Tauko

Klo 15:00-15:45 – Arkkitehti, professori Juhani Pallasmaa: Mielikuvitus, intuitio ja luovuus taiteissa

Klo 15:45-16:30 – Arkkitehti, kirjailija Eeva Turunen: Sivistynyt ja miellyttävä ihminen (2022)

Klo 16:30-17:15: Taidehistorioitsija, dosentti Renja Suominen-Kokkonen: Salme Setälä (1894 – 1980), arkkitehti kirjailijana

Kurssitunnus: H235337
Hinta: 0,00 €
Opettaja: Hytönen Päivi, Sola Katri
Max. opiskelijamäärä: 70
Min. opiskelijamäärä: 1

Opetuskieli: suomi

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Tapahtuma liittyy Wivi Lönn 150 vuotta (2022), Architecta-Suomen naisarkkitehtien yhdistys 80 vuotta (2022) ja Alvar Aalto 125 vuotta -juhlavuosiin (2023).

Ilmoittautuminen täältä


Last Chances to Apply for Energy Linkage and HealthTech Linkage

Interested in the energy or health tech field?
Take this unique opportunity for a deep-dive into the industry of your interest! In addition to lectures, both courses consists of innovation challenges and social activities, where you’ll work and network with experts from the field and like-minded students from Aalto and University of Helsinki. The courses are worth 10 ECTS each, are open to all masters students of Aalto University and the University of Helsinki, and run from mid January to mid April 2024. Application deadline 15.11.

See more at https://energylinkage.aalto.fi and https://healthtechlinkage.aalto.fi


Crust, Softislab, and Sustainability Action Booster have joined forces to offer all Aalto students an exciting opportunity to delve into the world of natural dyes

Join us for a hands-on workshop where you’ll explore the art of screen printing using natural colors on your own cloth or textile item. No prior experience is required!

What: Natural Color Printing Workshop hosted by Softislab
When: Saturday, December 9th, from 10 AM to 4 PM
Where: Välitila Studio in Roihupelto (Laippatie 15, Helsinki)
Cost: FREE!

Please note that our workshop has 25 spots available. In case of overwhelming interest, we’ll organize a raffle for participation. Sign up here!

Sign-up will close on the 24th of November. We’ll let you know if you got a spot by 1st of December. Let’s dive into the colorful world of natural textile dyes together!


IV Työtarjouksia

Katso uusimmat työpaikkailmoitukset täältä!

Aalto JOBTEASERIN työtarjoukset (vaatii Aalto-tunnuksilla kirjautumisen):
https://aalto.jobteaser.com/en/dashboard