VIIKKOTIEDOTE 20/21

Se on lukuvuosi nyt lähes taputeltu kasaan ja kesäiset kelitkin ilahduttaneet. Seuraavina viikkoina vielä ennen kesää luvassa kuitenkin esimerkiksi A-lumnin urailta ja MAIKin järjestämä rastikietely! Viikkis jää tästä myös kesätauolle ja palaa taas syksyllä takaisin kuvioihin. 

I Yleistä

Laitos ja koulun tilat
Lukuvuosi-ilmoittautuminen 2021-2022

II Tapahtuu

A-lumnin urailta 18.5.
MAIK goes “AATU” -rastikiertely 21.5.

III Kiinnostavaa

Sustainable Curriculum? – Discussion with students and teachers of the Department of Architecture
New European Bauhaus: Wood Architecture and Design 19.5. 

IV Työtarjouksia

Killan nettisivulta
Jobteaserin työtarjoukset

 
I Yleistä

Laitos ja koulun tilat:

Hyödyllisiä linkkejä tiedonhakuun poikkeusoloista:

AYY:n päivittyvä tiedote: https://www.ayy.fi/fi/aalto-yliopiston-ylioppilaskunta-ehkaisee-koronaviruksen-leviamista-muutoksia-aukioloaikoihin-ja
Aallon ohjeistukset: https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta
THL:n ohjeistukset: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

 https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta
https://www.aalto.fi/fi/oppimiskeskus/palvelumme-poikkeustilanteen-aikana 

 –

Lukuvuosi-ilmoittautuminen 2021-2022

Lukuvuodelle 2021–2022 voit ilmoittautua 3.5. alkaen ja maksaa samalla ylioppilaskunnan jäsenmaksun. Terveydenhoitomaksu maksetaan erikseen Kelalle, jotta voit käyttää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluita. Huomaathan opintojärjestelmien käyttökatkon elokuun alussa, minkä aikana ilmoittautuminen ei onnistu. Hoida ilmoittautuminen ajoissa, niin opiskelijaedut ovat katkeamatta käytössäsi heti elokuun ensimmäiselläkin viikolla.

Lisää tietoa: https://www.ayy.fi/fi/lukuvuosi-ilmoittautuminen-2021-2022

 –

II Tapahtuu

A-lumnin urailta 

Mitä arkkarit, maisut ja sissarit tekevät työkseen? Suunnittelevat taloja, puistoja ja sisustuksia? Nämä ovat hyvin tyypillisiä vaihtoehtoja, mutta mitä muuta urapolun varrelle voi osua? Voiko työelämä yllättää ja mitä oppeja jäi takataskuun opiskeluajoilta?

Vastauksia kysymyksiin tarjoaa A-lumnin ja Aalto-yliopiston yhteistyössä järjestämä ensimmäinen Urailta-tapahtuma, jossa pääset kuulemaan neljä erilaista uratarinaa – hyppää siis linjoille tiistaina 18.5.2021 klo 17:00!

Tapahtuman aikataulu:
17:00–17:05 Aloitussanat
17:05–17:25 Jussi Ukkonen (arkkitehti)
17:25–17:45 Laura Euro (sisustusarkkitehti)
Tauko, 10 min
17:55–18:15 Ulla Seppä (arkkitehti)
18:15–18:35 Tuuli Salovuori (maisema-arkkitehti)
18:35–18:45 Loppusanat ja palautekysely

Tapahtuma järjestetään Zoomissa. Huom! Kirjauduthan Zoomiin omalla etu- ja sukunimelläsi. Lisätietoa tapahtumasta, zoom-linkki ja puhujien esittelyt facebookissa: https://fb.me/e/3X3lOh93e

MAIK goes ”AATU” -rastikiertely

Ohoi! Valmistaudu approiluun, sillä MAIK goes ”AATU”!

Perjantaina 21.5. vedetään haalarit niskaan ja lakki päähän sekä suunnataan kiertelylle ympäri Otaniemeä!

MAIK goes ”AATU” on appro-luonteinen tapahtuma, johon kaikenikäiset MAIKkilaiset ovat tervetulleita! Kiertely tapahtuu noin 6 henkilön ryhmissä kiltarajoja sekoittaen. Rasteilta löytyy hauskaa ja jännittävää tekemistä. Täytettyä rastikarttaa vastaan voit lunastaa myös upean haalarimerkin!

Tapahtuman ilmoittautuminen alkaa ke 12.5. klo 12 ja on auki ti 18.5. asti. Ilmoittautumaan pääset MAIKin nettisivuilla, alla olevasta linkistä. Ilmoittautumisen yhteydessä voit lisätä yhden ryhmätoiveen, joiden perusteella järjestäjät muodostavat kiertelyryhmät.

Nokka kohti horisonttia, let’s mennään!

MITÄ: MAIK goes ”AATU”
MISSÄ: Otaniemessä
MILLOIN: 21.5. klo 17-
DC: haalakki
Tapahtuman facebook: https://www.facebook.com/events/304739961237071

 –

III Kiinnostavaa

Sustainable Curriculum? –
Discussion with students and teachers of the Department of Architecture

Kuinka kestävyysteemat näkyvät opetuksessa ja minkä tulisi muuttua? Tervetuloa keskustelemaan koulutuksesta ja kestävyydestä laitoksen ja opiskelijoiden yhteiseen tilaisuuteen maanantaina 31.5. klo 17-19!

Tapahtuma järjestetään zoomissa ja sen linkki jaetaan myöhemmin killan tiedotuskanavissa.

You Tell Me kollektiivi kartoitti opiskelijoiden näkemyksiä kestävyysteemaan liittyen kyselyllä kestävyydestä opetuksessa. Kyselyllä kestävyydestä opetuksessa kartoitettiin mielipiteitä Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen opetussisällön laadusta kestävän kehityksen suhteen (painotuksena ympäristönäkökulma). Kysely pohjautui ACAN Education -kyselyyn: https://www.architectscan.org/stucan.
Kyselyn vastausaika oli 13.-26.4.2021 ja kysely oli anonyymi. Kyselyyn vastasi yhteensä 73 opiskelijaa Aallon arkkitehtuurin, maisema-arkkitehtuurin ja sisustusarkkitehtuurin koulutusohjelmista. Kyselyn tavoitteena on avata keskustelua arkkitehtuurin laitoksen suuntaan opetuksen kehittämisestä.

New European Bauhaus: Wood Architecture and Design 19.5.

Pohjoismaiset arkkitehdit, taiteilijat, suunnittelijat, insinöörit, tutkijat, yrittäjät, opiskelijat ja kaikki kiinnostuneet on kutsuttu luomaan yhdessä pohjoismaista näkökulmaa puuarkkitehtuuriin ja -muotoiluun Uusi eurooppalainen Bauhaus -aloitetta varten.Puuta on käytetty läpi ihmiskunnan historian kaikessa aina yksinkertaisista rakennelmista koristeelliseen arkkitehtuuriin. Nykyaikana puusta on tullut avaintekijä, kun tarve ilmastoystävälliselle ympäristölle kasvaa jatkuvasti.

Tule mukaan oppimaan, keskustelemaan ja suunnittelemaan puun roolia arkkitehtuurissa, muotoilussa ja taiteessa. Mitä voimme oppia pohjoismaisesta perinteestä? Mitä tarvitaan kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseen? Miten puuarkkitehtuuri- ja muotoilu voi muuttaa asumisen laatua ja luoda laadukkaampia ympäristöjä?

Uusi eurooppalainen Bauhaus on luova aloite, jonka tavoitteena on yhdistää kestävää kehitystä, osallisuutta ja kauneutta. Kyseessä on Euroopan komission alulle laittama ympäristö-, talous- ja kulttuurihanke.

Tapahtuman järjestää ympäristöministeriö yhdessä Archinfon, Pohjoismaiden ministerineuvoston, Aalto-yliopiston ja Nordic Historic Wooden Towns’ Networkin kanssa

Lisää tietoa ja rekisteröityminen: https://www.nordicbauhaus.eu/wood-architecture-and-design-in-bauhaus#/page=1

 –

IV Työtarjouksia

Katso työtarjoukset osoitteesta

https://arkkitehtikilta.fi/?page_id=12502

JOBTEASERIN TYÖTARJOUKSET

https://aalto.jobteaser.com/en/dashboard