VIIKKOTIEDOTE 13/2023

Hei ja hyvää keskiviikkoa kaikille!

Tällä viikolla on taiteiden ja suunnittelualojen opiskelijoille paljon kiinnostavaa tekemistä, sillä käynnissä on Helsinki Design Week, joka täyttää Helsingin tapahtumilla. Menovinkkinä taiteiden ja suunnittelun opiskelijat pääsevät ilmaiseksi Habitareen! Ohjeet rekisteröitymiseen löytyvät alta. Allekirjoittanut päättää myös tämän viikon juhlien 10-vuotiasta GAYY:tä.

 

Innostunein terveisin,

Moby

sihteeri-tiedottaja

 

I Yleistä

Pelitila on nyt Pelimanni

Kampusoppaaksi Aallon tapahtumiin

Muista maksaa terveydenhoitomaksu 30.9. mennessä

II Tapahtumia

Luovan tacoilta

Opiskelijat ilmaiseksi Habitareen

Fyysikkospeksi 2023: Sokerina pohjalla

Helsinki Design Week 8. – 17.9.2023

 

 

 

III Muuta kiinnostavaa

Osallistu fMRI-tutkimukseen

 
I Yleistä

Pelitila on nyt Pelimanni!

Kampusjaosto on uudistanut entisen Pelitilan: Tilaan on tuotu pari laadukasta sohvaa sekä matto ja taidetta kodikkuutta tuomaan. Keittiön puolelle on myös nikkaroitu tukeva tiski ja tilan vanha pöytä on kunnostettu uuteen loistoon. Lisäksi tilaan on hankittu uusi iso televisio sekä äänentoisto ja karaokevälineet. Hälyä vähentämään Kampusjaosto on ripustanut ääntä vaimentavat verhot.

Voit vuokrata tilan omaan illanviettoosi AYY:n TILA-varausjärjestelmän (https://tila.ayy.fi/) kautta.


Kampusoppaaksi Aallon tapahtumiin

Oletko kiinnostunut ryhtymään kampusoppaaksi? Nyt tähän on tilaisuus – kampusopaskoulutus järjestetään keskiviikkona 20.9.2023 Aallon kampuksella salissa U5 klo 16–18.
Koulutetut kampusoppaat kierrättävät ryhmiä (enimmäkseen lukiolaisia) kampuksella ja kertovat omista kokemuksistaan. Opastuksista maksettava palkkio on 40 euroa kierrokselta.
Koulutuksessa tutustutaan ensin kierrosten yleisiin käytäntöihin (n. 30-45 min) ja kierretään nykyisen oppaan johdolla esimerkkikierros (n. 1 h). Esimerkkikierroksen kieli on englanti, muuten koulutus järjestetään ja materiaalit ovat suomeksi. Opastettavat ryhmät tulevat myös olemaan enimmäkseen suomenkielisiä, myös ruotsinkielisiä opastuksia voi tulla tarjolle.
Tarjoamme heti koulutuksen jälkeen tilaisuuden pitää opastuksia:

* Koe kampus 4.10. (useita kierroksia)
* Projektiviikko 23.10.-2.11. (ajanjaksolla useita kierroksia)
Näistä kierroksista maksetaan normaali palkkio. Jos kumpikaan ajankohta ei sovi, voimme miettiä yhdessä ratkaisua!
Haluatko ryhtyä kampusoppaaksi? Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 18.9. Osallistujamäärä on rajoitettu.
Lisätietoja Hakijapalveluista (hakijapalvelut@aalto.fi)


Muista maksaa terveydenhoitomaksu 30.9. mennessä

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin oikeutetut korkeakouluopiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun suoraan Kelalle. Maksu on pakollinen kaikille läsnäolevaksi ilmoittautuneille opiskelijoille.

Yhden lukukauden terveydenhoitomaksu on 36,80€. Maksusta ei lähetetä laskua, vaan se pitää muistaa maksaa oma-aloitteisesti sekä kevät- että syyslukukaudelta. Syyslukukauden terveydenhoitomaksun eräpäivä on 30.9.2023.  Lue lisää tästä


II Tapahtumia

 

HuolestuTaco ylioppilaskunnan tulevaisuus?
VaikuTaco AYY:n päätöksenteko sinuun?
HaluTaco sinä vaikuttaa yhteisössä?

Tule kiltahuoneelle 19.9 kello 13.00-15.00 kuulemaan siitä mitä, miksi ja miten ovat edari, Luova ja taco?
Tarjolla on purtavaksi tacoja (veg), jotta tarjottavaa olisi muuhunkin kuin tiedonnälkään!

Paikalla on Luovan edaattoreita kertomassa yleisesti edarista, siellä toimimisesta ja omista kokemuksistaan. Tilaisuus on oiva mahdollisuus lähteä mukaan edaritoimintaan!

Mikäli haluat ennakkoon tiedustella aiheista tai et pääse paikalle, olé huoletta yhteydessä @MrFriendshipMan tai @saikku kaikesta edariin, Luovaan tai tacoihin liittyen!

AYY caramba!!


 

Habitare 13. – 17.9.2023

Habitare kutsuu alan opiskelijat ja koulutuksen ammattilaiset tapahtumaan 13.–17.9.2023 Helsingin Messukeskukseen

 

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen.

Sisäänpääsy on rekisteröitymällä maksuton seuraavien alojen opiskelijoille ja opettajille koko tapahtuman ajan: muotoilu, arkkitehtuuri, sisustusala, taideala ja käsityö, valo- ja sähkösuunnittelu, puutarha- ja viherala, rakennusala, kiinteistöala, konservointi ja antiikkiala.

 

Välitäthän kutsun oppilaitoksessasi alan opiskelijoille.

Tapahtumaan tulee rekisteröityä kävijäksi täällä: https://visit.messukeskus.com/registration/Registration/Login?id=498-23122-1573

Kirjautumaan pääsee koodilla HABI23.

 

Lisätietoa tapahtumasta sekä tapahtuman sisällöstä ja monipuolisesta ohjelmasta löydät www.habitare.fi

Lämpimästi tervetuloa!

 

 


Fyysikkospeksi 2023: Sokerina pohjalla

 

Fyysikkospeksi 2023 esittää: Sokerina pohjalla!

 

Hampaiden valtakunnassa hammaskeijut ja -peikot kilpailevat halutuimmasta

resurssista – hampaista. Kuinka käy, kun maineenkipeä keijurikollinen ja

kruunun perivä keijujen prinssessa ajautuvat viheliään valtapelin keskelle.

Nousevatko he taistoon vallanhimoa vastaan vai viekö itsekkyys heidät

mennessään?

 

Iske hampaasi kiinni syksyn kutkuttavimpaan speksimusikaaliin. Esitykset

Espoon Louhisalissa 17.-24.10. Liput Kide.appissa nyt! Lisätiedot:

https://fyysikkospeksi.fi

Ryhmälipunmyynti Fyysikkospeksin 2023 näytöksiin

Fyysikkospeksi esiintyy jälleen uuden produktion voimin lokakuussa 2023! Lipunmyynti on nyt käynnissä ja tarjoamme ryhmille (väh. 8hlö) 10% alennusta lippujen hinnoista. Ryhmälippuja voi joko ostaa suoraan Kide.appista (https://tinyurl.com/fspeksi2023)normilippujen tavoin tai varata laittamalla viestiä tuottajat@fyysikkospeksi.fi. Mailitse tehdyissä varauksissa lippujen määrää on mahdollista muuttaa, kunnes näytökseen on enää kaksi viikkoa aikaa.

Fyysikkospeksi 2023 esittää: Sokerina pohjalla
Vain viheliäimmät ja häikäilemättömimmät selviävät huipulle Hampaiden valtakunnassa, jossa hammaskeijut ja -peikot kilpailevat tärkeimmästä resurssista – hampaista. Kuinka käy, kun kaksi Keijua, maineenkipeä pikkurikollinen Perifer ja juuri kruununsa saava prinsessa Kiille ajautuvat valtapelin keskelle. Nousevatko he taistelemaan vallanhimoa vastaan vai viekö itsekkyys heidät mennessään? Iske hampaasi kiinni syksyn kutkuttavimpaan valtakamppailuun!

Näytökset:
Louhisali, Espoon kulttuurikeskus
ti 17.10. klo 19
ke 18.10. klo 18
su 22.10. klo 19
ma 23.10. klo 19
ti 24.10. klo 18
ma 20.11. klo 19 (englanniksi)

Liput 15 / 25 € (ryhmäalennuksella 13,50 / 22,50 €)
https://tinyurl.com/fspeksi2023

Maailman ainoana kaksikielisenä speksinä Fyysikkospeksi esitetään myös englanniksi ma 20.11.! Enkkunäytöksen varsinainen lipunmyynti aukeaa vasta myöhemmin, mutta otamme siihenkin jo vastaan alustavia ryhmälippuvarauksia mailitse.

Lisätietoa näytöksistä ja Fyysikkospeksistä: https://fyysikkospeksi.fi

Kysymyksiä lipunmyyntiin ja näytöksiin liittyen voi esittää mailitse tuottajat@fyysikkospeksi.fi tai suoraan Telegramissa @Kekkonen.


Helsinki Design Week 8.9. – 17.9.2023

Helsinki Design Week on nyt käynnissä! Katso kiinnostava ohjelmisto osoitteesta https://helsinkidesignweek.com/

Helsingin kaupungin järjestämässä kilpailussa opiskelijoille ratkotaan kaupungin elävöittämisen haasteita. Paras ehdotus palkitaan ja voittosumma on 15 000 €!
Helsinki Design Weekin pääkohteessa Merikorttelissa järjestetään avajaistilaisuus keskiviikkona 13.9. klo 12 – 14, jossa on luvassa paneelikeskusteluja ja ilmainen lounas.
Rekisteröityminen tästä linkistä

Lakinlaskijaiset 2023

⚓️Liput Lakinlaskijaisiin: Milloin ja miten?

Liput Lakinlaskijaisiin myydään keskiviikkona 20.9. klo 8.00-11.00 Kandidaattikeskuksen aulassa. Lippuja myydään niin kauan kuin niitä riittää. Mikäli lippuja jää jäljelle, loput liput myydään kide.appissa torstaina 21.9. Lippu maksaa 16 euroa ja sisältää rannekkeen sekä haalarimerkin. Tapahtuma on K-18.

TÄRKEÄÄ!! Mahdollinen jono muodostetaan Z-OVEN ULKOPUOLELLE ALVARILLE, EI KANDIKESKUKSEN AULAAN vaikka yliopiston ovet aukeavat klo 7.45. Jono on perinteiseen tapaan siisti ja suora ja pysyy jalkakäytävän yhdellä reunalla, jotta muut mahtuvat kulkemaan ohi. Järjestäjät päästävät sisään, kun lipunmyynti alkaa ja lippuja myydään vain asianmukaisesti jonottaneille. Yhden henkilön on mahdollista ostaa kerralla 3 lippua, maksutapoina käy kortti ja Mobilepay. Mikäli lippujen trokaamista havaitaan, pidätämme oikeuden mitätöidä kyseiset liput. Uudelleenmyynti ilman hyötymistarkoitusta on sallittu

III Muuta kiinnostavaa

 

Osallistu fMRI-tutkimukseen

Miten tarinankerronta vaikuttaa aivojemme aktivaatioon? – Osallistu fMRI-aivokuvannetutkimukseen!

Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston yhteisessä poikkitieteellisessä tutkimuksessa selvitämme mitä aivoissamme tapahtuu katsoessamme meille tai muille merkityksellisiä tarinoita, sekä miten sosiaaliseen vuorovaikutukseen ja minäkokemukseen liittyvät tekijät – kuten narsistiset persoonallisuuspiirteet – vaikuttavat aivojen aktivaatioon.

Tutkimus koostuu kahdesta osasta. Ensimmäisessä vaiheessa pyydämme sinua täyttämään esikyselyn verkossa. Toisessa vaiheessa olemme yhteydessä sinuun, mikäli olet soveltuva kokeelliseen osioon. Sinulla ei tarvitse olla huomattavia narsistisia piirteitä ollaksesi etsimämme koehenkilö, sillä olemme kiinnostuneet persoonallisuuden piirteiden normaalista vaihtelusta väestössä.

Kokeellisessa osiossa pyydämme sinua kertomaan tarinoita ja kuvaamme aivojasi toiminnallisella magneettikuvantamismittauksella (fMRI). Koe toteutetaan Aalto-yliopiston AMI-keskuksessa Otaniemessä ja tarjoamme korvaukseksi osallistumisesta 50€ lahjakortin.

Voit osallistua tutkimukseen, jos olet täyttänyt 18 vuotta, sinulla ei ole diagnosoituja neurologisia tai mielenterveyden häiriöitä (ICD-tautiluokituksen G- ja F-diagnoosit), kehossasi ei ole metallisia vierasesineitä (esim. keinonivel, hammasproteesi, sydämen tahdistin, kuparikierukka jne.), et ole raskaana ja olet oikeakätinen.

Tarkempi tutkimustiedote on luettavissa täällä

Aloita osallistuminen vastaamalla esikyselyyn täällä
Voit myös osallistua pelkkään esikyselyyn.

Lämmin kiitos osallistumisestasi!

Mariel Wuolio

Project planner
Research project Facing Narcissism
University of Helsinki
mariel.wuolio@helsinki.fi
+358414588150

Lisätietoja tutkimuksesta:

Jarno Tuominen, PsT
jarno.tuominen@helsinki.fi
Helsingin yliopisto

 


IV Työtarjouksia

Katso Aalto Jobteaserin työtarjoukset

Katso uusimmat työpaikkailmoitukset täältä!

Aalto JOBTEASERIN työtarjoukset (vaatii Aalto-tunnuksilla kirjautumisen):
https://aalto.jobteaser.com/en/dashboard