VIIKKOTIEDOTE 10/22

0
Virkistävää sunnuntai-aamua! Tässä viikkiksessä on rutkasti pientä tapahtumaa huhtikuun alkuun. Muun muassa huomenna on SISTAn ja NuDen järjestämä Drink&Draw-ilta minttukaakao-teemalla, muistakaa ilmoittautua! Jos kaipaat luonnonrauhaa arjen parista, ensi viikonloppuna on wanhan kunnon majatalkoot Arkkitehtikillan Majalla Sipoossa. Ja Wappukin lähestyy…

Loput selviää lukemalla. ;)

Veera Vornanen
Viestintävastaava
Arkkitehtikilta
tiedottaja(ät)arkkitehtikilta.fi
Telegram: @veeratainen

 

I Yleistä

Aalto ARTSin opetusportfoliouudistus

Tärkeitä vinkkejä kurssi-ilmoittautumiseen Sisussa

Aalto, AYY ja THL: ohjeistuksia

II Tulevat tapahtumat

Väärinymmärrettyjen sitsit & sillis 1.4.

Majatalkoot 1.-3.4.

Wapun avaus 6.4.

III Kiinnostavaa

SISTA x NuDe: Drink&Draw-ilta 28.3.

T150: Tekniikan taikaa & jatkot 28.-30.3.

STOP CUTTING ARTS! -mielenilmaus Väreessä 31.3.

Radiodiodi: Ohjelmatekijä-ilmo 31.3.

Arkkitehtikillan tiedotuskanava Telegramissa

IV Työtarjouksia

Aalto Jobteaser: katso avoimet työpaikat

 
I Yleistä

Aalto ARTSin opetusportfoliouudistus – mitä, miksi, milloin?

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa toteutuu opetusportfoliouudistus 1.8.2022 lähtien. Tällä sivulla on tietoa uudistuksesta, uudistuksen aikataulu, ohjeistuksia sekä materiaalia opiskelijoiden tueksi:

https://www.aalto.fi/fi/palvelut/opiskelijalle-aalto-artsin-opetusportfoliouudistus

Opiskelijoille järjestetään kevään 2022 aikana infotilaisuuksia sekä portfoliouudistukseen liittyviä klinikoita. Näistä tiedotetaan alkukeväästä.

 –
Tärkeitä vinkkejä kurssi-ilmoittautumiseen Sisussa

Hei opiskelija! Muista neljä tärkeää asiaa, kun teet ilmoittautumisia kursseille Sisussa! Lue tarkemmin Intosta:

https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=58430836

 –
Aalto, AYY ja THL: ohjeistuksia

Aalto-yliopiston kampuksen ajankohtainen sivu laitoksen tiloista ja pandemiatilanteen käytännöistä alla:

https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta 

AYY:n tilojen käytöstä ja muuta ajankohtaista lisätietoa alla:

https://www.ayy.fi/fi/korona

THL:n sivut:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

II Tulevat tapahtumat

Väärinymmärrettyjen sitsit
1.4. / ilmo sulkeutuu 25.3. klo 12 //  Smökki / sillis Rantasaunalla 2.4.

TuliMetalli⛓VesiIlmaMaa

Yksin vahvoja, yhdessä maailmankaikkeuden hallitsijoita. Eläydy yhdeksi elementiksi ja vyöry, roihua, tuule, virtaa tai louhi itsesi Smökkiin 1.4, juhlistamaan Väärinymmärrettyjä elementtejä yhdessä Arkkitehtikillan, Athenen, NuDen, Prodekon ja Teknologföreningenin kanssa!

Ilmoittautuminen sitseille aukeaa 18.3. klo 13 ja sulkeutuu 25.3. klo 12. Ilmoittautuminen sillikselle aukeaa 18.3. klo 13.15 ja sulkeutuu 25.3. klo 12. Ilmoittaudu AK:n kiintiössä ja ole nopea, paikkoja on rajattu määrä!

Sitsi-ilmo: https://athene.fi/ilmo/event/199
Sillis-ilmo: https://athene.fi/ilmo/event/200

TLDR;
MITÄ: Väärinymmärrettyjen sitsit ja sillis
MILLOIN: 1.4.2022 Cocktail klo 17.30, sitsit klo 18:00 ja sillis 2.4. klo 12:00-17:00.
MISSÄ: Sitsit Servin Mökissä, sillis Rantasaunalla
HINTA: sitsit 18€, sillis 8€
DC: Cocktail + järjestösi elementti

Viisi väärinymmärrettyä elementtiä:
AK: Ilma
Athene: Tuli
NuDe: Maa
Prodeko: Metalli⛓
TF: Vesi

Linkki fb-tapahtumaan: https://fb.me/e/2ntSdowNg

Majatalkoot
1.-3.4. //  Arkkitehtikillan Maja / Metsäkalliontie 46 

 Puuttuuko fuksipistekortista vielä leimoja? Onko ikävä rakasta Majaa ja Villa Äpyn ihanaa tuoksua? …tai vain yhdessäoloa? OLETKO NYT VARMASTI PAISKINUT TARPEEKSI TÖITÄ?? EN USKO.

Joten ja jokatapauksessa on sinun viisasta ilmoittautua 1-3.4. tapahtuviin Majatalkoisiin. Tälle riemuntäyteiselle orjatyöleirille saa tulla piipahtamaan vain hetkeksi tai vaihtoehtoisesti viettää talkoillen koko viikonlopun, kuinka vain itse tahdot. Luvassa on ruokaa, saunomista ja yhdessäoloa, unohtamatta itse talkoilua. :D

Mitä? Majatalkoot
Missä? hei :D kyl sä tiiät
Milloin? 1-3.4.
Miksi? miljoona hyvää syytä

Ohessa ilmoittautumislomake:

Wapun avaus
6.4. / ilmo 28.3. klo 12 //  Rantasauna
Kevät saapuu, aurinko paistaa ja Wapun tuoksu alkaa jo leijailla ilmassa. Keskiviikkona 6.4. juhlitaan wappukauden alkamista Rantasaunalla Inkubion, Athenen ja Arkkitehtikillan voimin!  
Ilta alkaa kello 16 skumppamaistelulla. Kello 18 juhlijoita viihdyttää livemusiikki. Loppuillasta päästään rentoutumaan saunaan ja paljuun. Sauna on lämpimänä kello 19-23. Tarjolla on myös pientä purtavaa. 
Ilmoittautuminen aukeaa ma 28.3. klo 12.00 ja päättyy 4.4. 23.55 osoitteessa inkubio.fi/ilmo/event/160. Osallistumismaksu on 10 euroa.
 MITÄ? Wapun avaus
 MISSÄ? Rantasauna, JMT 5 takana
 MILLOIN? 6.4. klo 16-23
 HINTA? 10€

III Kiinnostavaa

SISTA x NuDe: Drink&Draw-ilta 28.3.

NuDe and SISTA invites you to a chill evening of drinks and arts to get your creative juices flowing with our first ever Drink & Draw! Bring your own art supplies (pencil, paper, acrylics, crayons, canvas, etc!!). The event is free to participate in, and everyone is welcome to join! Food and drinks will be available for sale at the event✨

When?: 28.03.2022, Starting at 5pm
Where?: Game room, jämeräntaival 3A
Costs?: Free (optional badge for 3€)

The theme of the evening is Minttukaakao ☕️

✨ Sign up form: https://forms.gle/pQyrXDwsDGQgDiYE6

Hope to see you all there!

T150: Tekniikan taikaa 28.-30.3.

Tervetuloa juhlimaan tekniikkaa ja teekkariutta 150 vuoden ajalta!

Teekkarius 150 -juhlavuoden kunniaksi järjestetään Tekniikan Taikaa -niminen tapahtuma 28. – 30.3. Dipolissa. Tämä interaktiivinen näyttely juhlistaa tekniikkaa, sen opetusta ja kehitystä sekä tietysti teekkareita. Tapahtumassa yhdistyy tekniikan historia, yliopiston tutkimus ja opiskelijoiden oma tekninen kädenjälki⚙️

Tekniikan taikaa -näyttely on auki maanantaina 28. päivä ja tiistaina 29. päivä klo 12-17, ja keskiviikkona 30. päivä 15-22. Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy.

Tekniikan taikaa -jatkot

Keskiviikkona 30.3. kun olet kolmatta päivää hyväillyt tekniikan nälkääsi Dipolin hellässä huomassa, voit suunnata Servin mökkiin, jossa Otaniemen Isännistö ja Emännistö huolehtii viihtymisestäsi!
Jatkoilla pääset nauttimaan loistavista esiintyjistä ja voitelemaan omia tekniikan rattaitasi tanssilattialla. Tulit sitten virkistämään muistojasi tai fuksina nauttimaan ilmaisista Smökkibileistä, niin hyvä meininki on taattu!

Mitä? Tekniikan taikaa -jatkot
Missä? Servin mökki
Milloin? 30.3. 21->
Mitä maksaa? EI MITÄÄN!
Facebook: https://fb.me/e/2m89YIahs

STOP CUTTING ARTS! -mielenilmaus Väreessä 31.3.

Huom: mielenosoitus ei ole kiltatapahtuma.

Aalto ARTS:in opiskelijoiden keskuudessa on ollut tuohtumusta sekä huolta koskien yliopiston nykyistä suuntaa ARTS:issa, eli Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Koetaan, ettei yliopiston prioriteettina ole opiskelijat, vaan taloudellinen etu. Opiskelijoilla ei ole muun muassa tarpeeksi heidän tarvitsemiaan tilojaan, eikä sananvaltaa päätöksenteossa, joka koskettaa heitä eniten.

Opiskelijat haluavat toimia ja saada itsensä kuulluksi ja näkyviksi. Torstaina 31.3.2022 järjestetään Väreen valtaus-mielenilmaus (eng. Reclaim Väre) Väreessä, jonne ovat tervetulleita opiskelijat, henkilökunta ja muut aiheesta kiinnostuneet. Järjestävänä tahona on Stop Cutting Arts-kollektiivi, joka koostuu ARTS:in eri pääaineiden opiskelijoista.

Stop Cutting Arts-kollektiivi on laatinut agendan (ks. liite), jonka tarkoitus on toimia pohjana opiskelijoiden ja yliopiston välisen keskustelun aloittamiselle, sillä nykyisiä keskustelukanavia ei ole koettu riittäviksi. Kolme päävaatimusta ovat seuraavat:

1. Stop cutting our studies – lopettakaa opintoihimme ja ARTS:in budjettiin kohdistuvat leikkaukset

2. More transparency – lisää läpinäkyvyyttä päätöksenteossa

3. Give back our spaces – antakaa tilamme takaisin

Väreen valtaus-mielenilmaus järjestetään torstaina 31.3.2022 klo 12 alkaen Väreessä, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun puolella osoitteessa Otaniementie 14. Suurin osa tapahtumista on Väreen aulassa tai sen lähettyvillä. Tapahtumaan kuuluvien luentojen, workshoppien ja muiden aktiviteettien pääkieli on englanti. Tarkempi aikataulu julkaistaan kokonaisuudessaan lähempänä tapahtumaa.

Lisätietoja:
Campus Activism-Telegram ryhmä: https://t.me/+jK18xtKtftpjNGI8
@stop.cutting.arts Instagram-käyttäjä

Radiodiodi

Oletko kyllästynyt radiokanavien listahittien kuunteluun? Tuntuuko, että radiosta ei ikinä tule mitään kiinnostavaa ohjelmaa? Ei hätää, Radiodiodilla on sinulle ratkaisu! Ilmoittaudu osoitteessa radiodiodi.fi 31.3. mennessä ja tule itse tekemään juuri sellaista ohjelmaa kuin sinä haluat.

Mikä Radiodiodi? Radiodiodi on Otaniemestä ponnistava jokavuotinen wappuproduktio, jossa opiskelijoilla on mahdollisuus päästä tekemään omannäköistään radio-ohjelmaa. Ohjelmat ovat täysin ohjelmantekijöiden käsialaa (eli mahdollisesti juuri sinun), joten Radiodiodilla ei ole harmainta aavistustakaan, mitä ohjelmia tulevalla kaudella tulee olemaan – me tarjoamme puitteet, te tarjoatte ohjelmien sisällön. Toiminta on opiskelijoille ilmaista eikä edellytä aiempaa kokemusta. Radiota kuullaan lähetyskauden aikana sekä verkossa että FM-aalloilla.

Liity Radiodiodin kanaville Telegramissa: https://t.me/radiodiodichat (Keskustelu) ja https://t.me/radiodiodi (Tiedotus).

Seuraa myös Radiodiodita Instagramissa @radiodiodi.

Arkkitehtikillan tiedotuskanava Telegramissa

Arkkitehtikillalle on perustettu virallinen TG-tiedotuskanava!
Kanavalle ilmoitetaan ajankohtaisista, arkkitehtikiltalaisille kohdennetuista tapahtumista, ilmoituksista sekä uutisista.
Toistaiseksi tapahtumista, tms tullaan tiedottamaan myös Arkkitehtikilta-ryhmässä, mutta näiden löytäminen keskustelun keskeltä helpottuu nyt tiedotuskanavan avulla. ⭐

Kanavan pääkielet ovat suomi ja englanti.
Tällä hetkellä kanavan admin-oikeudet ovat arkkitehtikillan nykyisellä hallituksella. (2022)

TIEDOTUSKANAVA:
https://t.me/+FaoJvg_H1Y85YjBk

 IV Työtarjouksia

Työpaikkailmoitukset-välilehti on siirretty Tiedotteet-sarakkeeseen, josta löytyy myös viikkotiedotteet! Löydät sinne myös alla olevasta linkistä:
Katso uusimmat työpaikkailmoitukset täältä!

Aalto JOBTEASERIN työtarjoukset (vaatii Aalto-tunnuksilla kirjautumisen):
https://aalto.jobteaser.com/en/dashboard

 

 

Onko sinulla kehitysehdotuksia?

Jos haluat tiedotteesi ensi viikon Viikkikseen, lähetäthän materiaalisi (suomeksi ja englanniksi mielellään!) sähköpostiini tulevaan perjantaihin mennessä. 

Työantajat: Työpaikkailmoituksen julkaisusta sovitaan erikseen – olethan ajoissa yhteyksissä! 

 

Ota yhteyttä: 

tiedottaja(ät)arkkitehtikilta.fi
Telegram: @veeratainen