Viikkotiedote viikko 12

0

Killan historiikin lisäpainosta varten kerätään valokuvia ja muistoja viimeisen kymmenen vuoden ajalta killan toiminnasta – jaa omat muistosi historiikkitoimikunnalle osoitteessa: tinyurl.com/arkkarimuisto tai hastagilla #arkkarimuisto ✨◾️◽️🔺Myös ilmoittautuminen historiikin toimituspäivään 24.3. Majalle on auki! #ak110 #arkkarimuisto

 

SISÄLTÖ

 

I Tapahtumia

Arkkitehtuurimuseo-workshop 21.3.21.3.

Illanvietto Temal & Partnersin kanssa (Laattabileet!) 22.3.

Historiikin toimituspäivä 24.3.

AK-Athene-Prodeko Fuksijäynä 24.3.

AK110 Juhlavuosipaviljongin julkistus 27.3.

Valkohaalarisitsit 28.3.

Draamaa & Arkkitehtuuria: Hinta Helsingin kaupunginteatterissa 5.4.

Stupid Hack by Junction 13.-14.4.

II Opiskelua

Architecture Speaks: CARLOS CASTANHEIRA 21.3.

Tutorhaku auki 23.3 asti!

Omavarainen kaupunki 2030-seminaari Tampereella 20.4.

KAUPUNKI UUSIN SILMIN -TYÖPAJA OPINNÄYTETYÖNTEKIJÖILLE 2.5.

III Tiedotteita

M.A.D. Academy

Haku AYY:n Taidevuosityöryhmään on auki

Rekrytointi nuorten ammattilaisten silmin -kyselytutkimus

Teekkaripurjehtijat järjestää tänäkin keväänä purjehtijakursseja

IV Kilpailuja

Wood U Make It Happen -innovaatiokilpailu

 

I Tapahtumia

 

Arkkitehtuurimuseo-workshop 21.3.21.3.

Milloin olet viimeksi käynyt Arkkitehtuurimuseossa? Mitä haluaisit siellä tehdä?

Museo haluaa palvella opiskelijoita entistä paremmin – ja kaipaa siihen opiskelijoiden apua. Tule pohtimaan museon tulevaisuuden suuntaa viinilasillisen äärelle!

MITÄ: Arkkitehtuurimuseo-workshop
MISSÄ: Miestentie 3, luentosali 103
MILLOIN: 21.3. klo 18
MIKSI: Koska museo on hyödyntämätön voimavara ja viini on jees

 

Illanvietto Temal & Partnersin kanssa (Laattabileet!) 22.3.

”Suunnittelussa aitous ja totuudellisuus näkyvät viimeistelemättömyytenä, keskeneräisyytenä, eriparisuutena ja sattumanvaraisuutena. Luovuus vie voiton annettujen sääntöjen mukaan toimimiselta.”

Temal & Partners kutsuu Arkkitehtiopiskelijat viettämään jo perinteistä rentoa iltaa Kylpyhuonekeskukseen Kampin Runeberginkadulle! Illan teema on Habitaren vuoden 2018 teema, ROOTS – Pintaa syvemmällä, joka nostaa esiin ja korostaa asioiden alkuperää, aitoutta ja persoonallisuutta.

Tule katsomaan, mitä ROOTS merkitsee seitsemälle johtavalle kylppärialan toimijalle ja kuuntele samalla, millainen kokonaisuus syksyn Habitaresta on muodostumassa!
Tiedon, rennon tunnelman ja hyvän seuran lisäksi etkoilla on tarjolla alkupaloja ja viiniä. Illan aikana voit osallistua rastitehtävään, johon osallistujien kesken arvotaan skumppapulloja!

Ilmoittaudu täällä viimeistään 19.3 niin osaamme varata oikean määrän tarjottavaa :)
https://goo.gl/forms/YdvOp3Hnjn0OVVfq1

MITÄ: Illanvietto Temal & Partnersin kanssa aka LAATTABILEET
MISSÄ: Runeberginkatu 4, Helsinki
MILLOIN: Torstaina 22.3. klo 17-19
MIKSI: Hyvää seuraa, hyvää juomaa, RUOKAA sekä SKUMPPAKILPAILU!
MITÄ MAKSAA: Ei mitään!!

 

Historiikin toimituspäivä 24.3.

Arkkitehtikilta täyttää vuonna 2018 110 vuotta! Millaisia muistoja killan toinen vuosisata on jo ehtinyt tuottaa? Tule killan Majalle jakamaan omat muistosi ja kertomaan, miten viime vuosikymmen on näyttäytynyt juuri sinulle. Tarinoita päästään jakamaan hyvän ruoan äärellä, tuttujen kasvojen keskellä tai vaikkapa saunan lauteilla.

Historiikkitoimikunta kutsuu kaikki kiinnostuneet kiltalaiset killan historiikin 10-vuotislisäpainoksen toimituspäivään Majalle 24. maaliskuuta klo 14.00 alkaen! Toimitukseen pääsee osallistumaan juuri sellaisella panoksella kuin itselle tuntuu luontevalta – oli se sitten kuvia muokkaamalla, teemajuttuja kirjoittamalla tai materiaalia tutkimalla.

Muistoja kiltavuosilta kerätään ennen toimituspäivää oheisella lomakkeella, joten jaathan parhaat muistosi täällä: https://goo.gl/forms/fEEbFpVoYMCeP0U63
Lomakkeen täyttäminen on erityisen suositeltavaa, etenkin jos et pääse mukaan majalle!

MITÄ: Arkkitehtikillan historiikin 10-v lisäosan toimituspäivä
MILLOIN: lauantaina 24.3. klo 14 alkaen Majalla
MIKSI: Koska mekään emme muista kaikkea.
ILMOITTAUTUMINEN: julkaistaan lähempänä tapahtumaa

 

AK-Athene-Prodeko Fuksijäynä 24.3.

Yksi kevään eeppisimmistä päivistä koittaa lauantaina 24.3. kun Otaniemen kolme huikeinta kiltaa Arkkitehtikilta, Athene ja Prodeko, jysäyttävät ilmoille Fuksijäynän! Esitehtävänä on teekkarijäynä, eli jäynääminen ja sen dokumentointi poikkitieteellisissä ryhmissä!

Viikkojen jäynääminen huipentuu itse Fuksijäynään, jolloin kolmen killan fuksit kokoontuvat ryhmissään seikkailemaan. Saapukaa siis ryhmänne kanssa Servin mökille klo 12:00 maaliskuisena lauantaina ja valmistautukaa huikeaan koko päivän kokemukseen! Illalla katsomme ryhmien jäynävideot ja arvovaltainen neuvosto (lue: kipparit) valitsee voitokkaan ryhmän.

Ottakaa ryhmissä mukaanne:
Ryhmänne näköinen lippu

Oma varustus:
Lämmintä vaatetta + haalarit
HSL-matkakortti
Ruokarahaa
Välipalaa

Lisäksi muistakaa ilmota tapahtumaan Prodekon ilmokilkkeen kautta: http://ilmo.prodeko.org/fi/619

MITÄ: Fuksijäynä
MISSÄ: Otaniemessä, Helsingissä, muualla?
MILLOIN: 24.3. + ennakkotehtävät aikaisemmin
DC: Haalarit tietenkin!
MIKSI: Jäynäämistä, eeppisyyttä ja ulkoilmaa!

 

AK110 Juhlavuosipaviljongin julkistus 27.3.

Palatko jo halusta tietää, mistä tulet löytämään rakkaan kiltamme juhlavuoden kuumimman tapahtumakeskittymän?

Arkkitehtikilta toteuttaa 110-vuotisen taipaleensa kunniaksi paviljongin, joka toimii monipuolisena alustana juhlavuoden tapahtumille. Paviljonki on osa Open Call -aloitetta, joka pyrkii tekemään Otaniemen kampukselle kestävän kehityksen hankkeita. Tule vanhan arkkitehtuurin laitoksen A2-saliin kuulemaan, kun suunnittelijamme esittelevät paviljongin konseptin kokonaisuudessaan!

Paikalle voi saapua klo 18 alkaen, jolloin on mahdollisuus nauttia tarjottavista sekä kutkuttavan jännittävästä tunnelmasta yhdessä kiltalaisten, laitoksen henkilökunnan sekä yhteistyökumppaneiden kesken. Varsinainen julkistustilaisuus alkaa salissa klo 18:30. Tervetuloa!

Facebook https://www.facebook.com/events/169433433866918/

 

Valkohaalarisitsit 28.3.

TSIRP! TSIRP!

Kevät tuntuu jo rinnoissa ja tienpientareet kostuvat sulavasta lumesta. Ruohikosta kuuluu vaivihkaista kahinaa. Ohuiden korsien välissä vilahtaa kaksi sileää kumpua. Toinen soikea muoto alkaa hiljalleen vaappua ja sitten tempoilla tarmokkaasti. Kova napautus rikkoo hennon kuoren ja munasta työntyy esiin pörröinen pää. TSIRP!

Pieni nöpönenä pilkistää onkalon raosta ja nuuhkii ilmaa. Karvainen turkki kiiltää kevätauringon säteiden alla. Pehmeä mätäs tarjoaa pupulle erinomaisen paikan nauttia lämmöstä. Yht’äkkiä valtaisa varjo peittää auringon ja hetkessä sen aiheuttaja onkin jo vierinyt villiintyneeseen ruohikkoon. Pitkäkorva nostaa katseensa valppaana, valmiina tulevaan kilpajuoksuun.

TULE MUKAAN MUNAJAHTIIN!

Puput ja tiput kutsuvat AK:n, FK:n, SIK:n, Prodekon ja lääkiksen opiskelijat juhlimaan kevättä valkoisissa haalareissaan Smökkiin 28.3. Cocktail-tilaisuus alkaa 18.00 ja itse sitsit 18.30. Nappaa mukaasi karvakorvat ja töpöhäntä tai sonnustaudu höyhenpeitteeseen ja kovaan nokkaan.

Ilmoittautuminen aukeaa 14.3. klo 12.00 ja sulkeutuu 20.3. klo 23.59, minkä jälkeen se on sitova. Jokaiselle killalle on varattu paikkakiintiö. Sitsit maksavat 13 €.

Facebook https://www.facebook.com/events/2030193647197347/?ti=icl

MITÄ: Valkohaalarisitsit eli AK, FK, SIK, Prodeko ja Lääkis
MISSÄ: Smökki, Jämeräntaival 4
MILLOIN: 28.3. Kokkarit klo 18:00, sitsit klo 18:30
MITÄ MAKSAA: 13 €
PUKUKOODI: Valkoinen haalari, pupu tai tipu asusteiden kera!
JATKOT: Rantsu, n. klo 23

 

Draamaa & Arkkitehtuuria: Hinta Helsingin kaupunginteatterissa 5.4.

Kevään kolmas kulttuuritapahtuma vie kiltalaiset katsomaan Aleksi Milonoffin ohjaamaa Hinta-näytelmää Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnostakin ehdolla olleeseen, vastaremontoituun Helsingin kaupunginteatteriin. Palkitse siis itsesi kritiikkiviikon lopuksi ja lähde torstaina 5.4. kavereidesi kanssa teatteriin Arkkitehtikillan tarjoamaan alennettuun hintaan!

MITÄ: Teatterikäynti (Hinta)
MISSÄ: Helsingin kaupunginteatteri (Eläintarhantie 5, Helsinki)
MILLOIN: to 5.4. klo 19:00
MIKSI: Koska haluat olla sivistynyt aikuinen, joka käy teatterissa muulloinkin kuin yläasteella äikänryhmän kanssa!

Facebook: https://www.facebook.com/events/1430226023789216/

 

Stupid Hack by Junction 13.-14.4.

Hey, how awesome would it be to translate your speech to your dog? An app that’d make you yawn more during work-hours? Or a chat where you can only communicate with emojis?

Stupid Hack by Junction is where you can actually create those without any stress or pressure and with whatever-background. We welcome you and your crazy ideas and love for experimentation to join us to the STUPIDEST hackathon ever held!

The application form opens on Monday 26.3. at noon. We will share the link on our Facebook event. Be alert and make sure to click “interested” on this event so you don’t miss the application form. There are only 100 places available, so be quick!

WHEN & WHERE: April 13th-14th @ Startup Sauna
HOW TO APPLY: Through application form March 26th at noon on Facebook

If you have any questions, don’t hesitate to holla at us at hello@hackjunction.com or on Facebook messages.

Cheers,
Erika Ojanperä
& Junction team

 

II Opiskelua

 

Architecture Speaks: CARLOS CASTANHEIRA 21.3.

13:15, Otakaari 1X, Espoo (Auditorium A2)
18:00, Museum of Finnish ArchitectureNext week the Portuguese architect Carlos Castanheira will be our guest in the Architecture speaks lecture series. You are most welcome to come and listen to his talk either in Otaniemi or at the Museum of Finnish Architecture.Best wishes,

Jenni Reuter
associate professor, architect, SAFA

 

Tutorhaku auki 23.3 asti!

Opiskelijatutorit auttavat uusia opiskelijoita pääsemään alkuun Aallossa ja tutustumaan ARTSn ja koulutusohjelmien opiskelukulttuuriin. Tutorina pääset tutustumaan uusiin ihmisiin, oppimaan uusia taitoja ja tekemään Aallosta vielä vähän paremman paikan opiskella uusille opiskelijoille! Tutorit toimivat ohjelmissa tukenaan laitoksen muut tutorit ja henkilökunta sekä opiskelijajärjestöt.

Tutorin tehtävät:
– Tarkoituksena on tukea, ryhmäyttää ja auttaa alkuun
– 3 tunnin tutorkoulutus keväällä (päivävaihtoehdot: 17.4., 18.4., 25.4. tai 26.4., joko klo 9-12 tai 15-18)
– ARTS:n tutorien tapaaminen keväällä (n. 2 tuntia)
– Uusien opiskelijoiden vastaanoton suunnittelu yhdessä muiden kanssa
– Opiskelijoiden kontaktointi kesällä ja neuvonta
– Orientaatioviikkoon 3.-7.9. ja alkutapahtumiin, kuten tutorryhmän tapaamisiin, osallistuminen
Tutorointi toteutaan niin, ettei se haittaa syksyn opintojen suorittamista. Tutoroinnista voi suorittaa opintopisteen palauttamalla loppuraportin. Jokaisella laitoksella on tukena vastuututor ja ohjelmiin pyritään löytämään useampi kuin yksi tutor.
Osa tutoreista voi lisäksi toimia kansainvälisten opiskelijoiden tutoreina. Yllä olevan lisäksi heiltä odotetaan lyhyeen kv-koulutukseen osallistumista, Suomeen kotoutumisen tukemista ja normaalia enemmän opiskelijoiden kysymyksiin vastaamista. Kv-tutorit toimivat tiimissä muiden tutoreiden kanssa. Lisävaivasta maksetaan kv-tutoreille 200 euron palkkio. Tehtävä ei vaadi ennakkotietoja. Osa kv-tutoreista voi jatkaa tammikuussa saapuvien tutorointiin asti ja siitä saa lisäpalkkio.

Ilmoittautuminen: http://bit.ly/2Fkd9NL
Lisätietoja: Susanna Koistinen, opintokoordinaattori, susanna.koistinen@aalto.fi

 

Omavarainen kaupunki 2030-seminaari Tampereella 20.4.

Tervehdys!

Tervetuloa Tampereen ammattikorkeakoululla järjestettävään Omavarainen kaupunki 2030-seminaariin ja ideakilpailun avaukseen pe 20.4.2018 klo 12.30-15.00. Tilaisuus on osa HIERAKKA-hanketta, jonka tavoitteena on edistää virtsan lannoitekäyttöä ja hyväksyntää. Hankkeen aikana järjestetään erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia kuluttajille, viranomaisille ja asiantuntijoille. Hankkeen avulla mahdollistetaan ravinnekiertoa kaupungeissa ja vaikutetaan kaupunki- ja yhdyskuntasuunnittelun periaatteiden muuttumiseen kiertotaloutta tukeviksi.
Tilaisuus on tarkoitettu kaupunki- ja yhdyskuntasuunnittelun ammattilaisille ja opiskelijoille sekä kaikille kiertotaloudesta ja ravinnekierrosta kiinnostuneille. Tilaisuus on ilmainen ja tarjoilujen mitoittamiseksi pyydetään ilmoittautumaan 16.4. mennessä. Tietoa saa jakaa eteenpäin!

HIERAKKA – Hiedanranta ravinnekierron ja toiminnallisen tiedottamisen kehitysalueena 2017-2018. Tampereen ammattikorkeakoulu, Käymäläseura Huussi ry ja Ekokumppanit Oy toteuttavat hankkeen yhteistyössä Tampereen kaupungin Hiedanrannan kehitysohjelman ja yhteistyöviljelijöiden kanssa. Ympäristöministeriö rahoittaa hanketta 160 000 eurolla (kokonaisrahoitus 200 000 €) Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta ohjelmasta. Hanke toteuttaa hallituksen Kiertotalouden läpimurto ja puhtaat ratkaisut käyttöön -kärkihanketta

HIEDANRANTA on tulevaisuuden älykäs ja kestävä kaupunginosa Näsijärven rannalla, Tampereella. Tulevaan Hiedanrantaan suunnitellaan koteja 25 000 asukkaalle ja työpaikkoja 10 000 tekijälle. Kaupunginosaa kehitetään uudella tavalla kokeillen yhdessä kaupunkilaisten, yritysten ja yhteisöjen kanssa. www.tampere.fi/hiedanranta ja www.valiaikainenhiedanranta.fi.

OHJELMA
(Muutokset mahdollisia)
Ilmoittautuminen ja kahvit
Avaussanat Eeva-Liisa Viskari / TAMK
Puheenvuorot
Nina Wessberg (VTT) – tulevaisuuden kestävän ja ketterän kaupungin ominaisuuksia
Harri Mattila (HAMK) – vesihuollon infraratkaisut ja mahdollisuudet
Tuomo Joensuu (TTY) – näin toimii superkortteli
Keskustelua, yhteenveto ja ravinnekierron suunnittelukilpailun julistus suomalaisille korkeakouluopiskelijoille

OMAVARAINEN KAUPUNKI 2030 -IDEAKILPAILU
Miten sulkisit kaupungin ravinnekierrot?

Nykyisen läpivirtatalouden kaupungeissa kulutetaan tuotteita, ruokaa, energiaa ja vettä ja tuotetaan jätevirtoja: muovia polttoon, ruokajätettä biolaitoksille ja jätevettä keskuspuhdistamoille. Kaupunkien materiaalivirroissa on paljon hyödyntämätöntä potentiaalia.
Onko sinulla tai työryhmälläsi oivallus, jolla kääntäisit näitä virtoja takaisin kaupungin kiertoon? Idea voi olla tekninen, teknis-taloudellinen, yhteisöllinen tai kaupallinen. Palkitsemme parhaan ratkaisun.

Ystävällisin terveisin, Susanna
Susanna Pakula
Projektiasiantuntija
HIERAKKA- Hiedanranta ravinnekierron ja toiminnallisen tiedottamisen kehitysalueena 2017-2018

 

KAUPUNKI UUSIN SILMIN -TYÖPAJA OPINNÄYTETYÖNTEKIJÖILLE 2.5.

Kiinnostavatko kaupungit ja kaupunkilaiset?
Tutkitko opinnäytteessäsi (kandi/maisteri/tohtori) kaupunkeihin liittyviä ilmiöitä tai prosesseja?
Pohditko kaupunkitutkimuksen uusimpia näkökulmia?Suomen Kaupunkitutkimuksen Seura (SKTS) järjestää toukokuussa 2018 yhteistyössä Kaupunkiakatemian ja Yhdyskuntasuunnittelun seuran (YSS) kanssa työpajan Tieteiden talolla Helsingissä. Työpajan kohderyhmänä ovat kaupunkiaiheisia opinnäytteitään tekevät perus- ja jatkotutkinto-opiskelijat. Työpaja järjestetään osana Kaupunkitutkimuksen päiviä, mutta se on tarkoitettu ainoastaan etukäteen ilmoittautuneille opinnäytetyöntekijöille.Yksipäiväisen työpajan tavoitteena on yhdistää kaupunkitutkimuksesta kiinnostuneita opiskelijoita eri korkeakouluista keskustelemaan aihepiiristä, siihen liittyvistä ongelmista ja niiden ratkaisuista. Samalla se tukee kaupunkitutkijoiden verkostoitumista ja yhteistyötä. Työpajaa ei ole rajattu tiettyyn oppiaineeseen, tutkimussuuntaan, aikakauteen tai alueeseen, vaan haluamme koota yhteen mahdollisimman monenlaisia näkökulmia.

Kaupunki uusin silmin -työpaja koostuu osallistujien esitelmistä ja niihin perustuvista keskusteluista, jotka käydään vertaistuellisessa hengessä. Toivomme, että osallistujat esittelisivät tutkimuksensa näkökulmia tai alustavia tuloksia oman tutkimusalansa viitekehyksessä. Esitykset voivat tarkastella esimerkiksi tutkimusmenetelmien tai -ongelmien suhdetta tämän tutkimusalan traditioihin ja lähestymistapoihin. Esitysten pituus on 15–20 minuuttia. Ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä enintään kahden sivun mittainen työpaperi järjestäjille viimeistään 10.4.2018. Ilmoittautuminen: skts@kaupunkitutkimuksenseura.fi

Halutessaan opiskelijat voivat osallistua myös Kaupunkitutkimuksen päivien ohjelmaan 3.–4.5.2018. Lisätietoja ilmoittautumisesta, ohjelmasta ja osallistumismaksuista löytyy Kaupunkitutkimuksen päivien sivuilta: http://www.kaupunkitutkimuksenpaivat.net/
Työpajan 2.5.2018 osallistumismaksu on 10 €, joka sisältää kahvitarjoilun. Osallistumismaksusta lähetetään erilliset ohjeet ilmoittautuneille.
Suomen Kaupunkitutkimuksen Seuran, Yhdyskuntasuunnittelun seuran ja Kaupunkiakatemian puolesta

Matti O. Hannikainen, Salla Jokela, Veera Moll & Annina Ala-Outinen

 

III Tiedotteita

 

M.A.D. Academy

Kiltamme yhteistyökumppani sekä Suomen johtava rakentamisen tietomallinnuksen asiantuntijayritys M.A.D. tarjoaa mahdollisuuden yhdelle opiskelijalle kustakin Suomen arkkitehtikoulusta osallistua ilmaiseen, viikon mittaiseen ArchiCad -koulutukseen!

Valittu henkilö pääsee toimimaan M.A.D. Academy yhdyshenkilönä vuoden aikana omalla oppilaitoksellaan, joka tarkoittaa käytännössä M.A.D.in välittämän tiedon jakamista muille opiskelijoille sekä yhdyshenkilönä toimimista ArchiCadiin liittyen. Kurssi järjestetään M.A.D.in toimistolla toukokuussa 7.-11.5.2018.

Jos kiinnostuit, voit ilmoittaa halukkuudestasi sähköpostilla, yrityssuhteet(at)arkkitehtikilta.fi
OmaMAD -palvelu ohjelmistojen itseopiskeluun

Olemme avanneet uuden palvelun yritysten ja oppilaitoksen käyttöön. OmaMAD on yrityksen/oppilaitoksen yksilöity asiakasportaali. Sivulla on asiakaskohtaisesti saatavilla tietoa ja materiaalia, kuten tukivideoita, kerholehtiä ja tiedostoja. Portaalin kautta voi myös lähettää viestejä, ja viestihistoria tallentuu myöhemmin luettavaksi. Tervetuloa tutustumaan tähän palveluun!

Ohjeistus

Kaikki opettajat ja opiskelijat saavat käyttää palvelua muuten vapaasti, mutta viestikenttään kirjoittaminen rajoitetaan opettajille sekä muutamalle vuosittain valitulle M.A.D. Academy yhteyshenkilöille.

Palveluun kirjautuakseen täytyy ainoastaan kirjoittaa tunnus, jonka jälkeen pääsette kaikkeen palvelun sisältöön käsiksi.

Palveluun pääsee osoitteesta: oma.mad.fi

 

Haku AYY:n Taidevuosityöryhmään on auki

Eräs Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan vuoden 2018 teemoista on taiteellinen toiminta ja aihetta pyritään tuomaan esille ennen kaikkea loppuvuodesta.
Taidevuosityöryhmän tavoitteena on järjestää vuoden mittaan toimintaa teemaan liittyen ja tukea muiden AYY:n alaisten tahojen taiteellista toimintaa. Suurin yksittäinen projekti on syksyllä järjestettävä Otaniemen yö eli Taiteiden yö -tyyppinen kampustapahtuma Otaniemessä.
Haku työryhmään on auki ti 20.3. klo 16 asti.Lisätietoja työryhmän roolista ja kokoonpanosta ja hakulomake:
https://lomake.ayy.fi/taide/taidevuosityoryhma/

 

Rekrytointi nuorten ammattilaisten silmin -kyselytutkimus

Haluatko voittaa liput itsellesi ja kaverillesi kesän ykkösfestareille Turkuun?

Osallistumalla aTalentin kyselytutkimukseen Rekrytointi nuorten ammattilaisten silmin osallistut festarilippujen arvontaan ja autat meitä ravistelemaan rekrytointimaailman käytäntöjä!

Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää nuorten ammattilaisten näkemyksiä ja kokemuksia työnhausta, työelämästä ja rekrytointiprosesseista sekä tuoda esiin uusia käytäntöjä, jotka vastaavat paremmin nuorten työnhakijoiden toiveita.

Vastaa kyselyyn alla olevan linkin kautta. Vastaa viimeistään 27.4.2018 niin osallistut lippujen arvontaan.

Linkki kyselyyn: https://my.surveypal.com/Rekrytointitutkimus-2018–Rekrytointi-nuorten-ammattilaisten-silmin

 

Teekkaripurjehtijat järjestää tänäkin keväänä purjehtijakursseja

Haluatko oppia purjehtimaan, yhdistää vauhdikkaan ja merellisen harrastuksen ja mahdollisuuden oppia uutta venetekniikasta ja purjeiden fysiikasta? Voit olla vasta-alkaja tai jo jonkin verran vesillä ollut, joka haluaisi tehokkaasti ja kattavasti oppia purjehtimisen perusteet. Jos kokemusta löytyy jo jonkin verran, saattaa kipparoinnin harjoittelu siintää mielessä? Teekkaripurjehtijoiden purjehtijakurssien ilmoittautuminen on nyt auki!

Meri elementtinä tarjoaa elämyksiä, jotka saavat yhä uudet ja uudet ihmiset jäämään lajiin koukkuun ja suuntaamaan vesille (tai käyttämään vapaailtansa veneiden laittamiseen ja virittämiseen) jokaisen tilaisuuden tullen. Purjehtiessa opitaan käytännön kautta ja yhtä lailla päästää soveltamaan teoriaa käytäntöön. Luonnon, veneiden ja vauhdin lisäksi opittavaa riittää mm. navigoinnin ja optimaalisen purjetrimmin saralla.

Purjehtijakurssi on näppärä keino aloittaa tai syventää harrastusta – kurssipaikat täyttyvät nopeasti ja täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, eli ilmoittaudu pian!

Purjehtijakurssilla opit merimiestaitoja, purjehdusta ja veneenkäsittelyä. Saaristopäällikkökurssilla perehdytään veneenkäsittelyn vaativampiin osa-alueisiin, navigointiin, reittisuunnitteluun, kipparointiin ja turvallisuusasioihin.

Purjehtijakurssi on tarkoitettu aloittelijoille miehistötaitojen oppimiseen, kun taas saaristopäällikkökurssi antaa perusvalmiudet toimia purjeveneen kipparina. Suositeltu purjehduskokemus saaristopäällikkökurssiin on vähintään 100 merimailia sekä saaristonavigointikurssi
tai vastaavat taidot.

Kurssit koostuvat teoria- ja käytännön osuuksista. Teoriaopetus järjestetään kahtena arki-iltana huhtikuun lopussa (24.4. ja 26.4.) Otaniemessä, molempina iltoina tyypillisesti klo 17-21 riippuen opetustilojen saatavuudesta. Molempina päivinä on syytä olla paikalla.

Käytännön osuudet järjestetään ryhmittäin touko-/kesäkuun viikonloppuina ja arki-iltoina ryhmästä riippuen. Käytännön osuus on yleensä neljänä päivänä sisältäen viikonlopun (la-su) ja kaksi arki-iltaa. Kukin kurssilainen osallistuu yhteen ryhmään. Käytännön osa alkaa ja päättyy Ruoholahden venesatamaan. Koko päivän purjehduksiin kuuluu ruokailu veneen keittiössä tai tauko lähisaaressa. Osa kursseista pidetään osittain tai kokonaan retkikursseina, eli käytännössä tutustutaan saaristoon, yövytään veneessä ja harjoitellaan purjehduksen taitoja matkalla.

Kurssit järjestetään Teekkaripurjehtijoiden jäsenille. Jäsenmaksuun sisältyy Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n jäsenyys. Kurssimaksu (195€ opiskelijat, 350€ muut) sisältää myös pientä evästä iltapurjehduksilla (ei ateriaa) ja retkiosuudella ateriat.

Kurssimaksut löytyvät osoitteesta: https://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=231

Maksut palautetaan, mikäli haluamassasi ryhmässä ei ole tilaa.

Oppikirjan voit ostaa halutessaan ilmoittautumisen yhteydessä, kirja ei ole pakollinen mutta se tukee itsenäistä oppimista.

Ilmoittautuminen kevään 2018 kursseille: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd6aAkwRbDnz_sp3IePYm29gHOutEA2LoqzzHH0fCddf4kuqw/viewform

Lisää tietoa kursseista:

Purjehtija- ja saaristopäällikkökurssit / Practical sailing courses

Teekkaripurjehtijat järjestää myös TripVenture-purjehdusreissun Kreikkaan syyskuussa ja paljon muuta toimintaa, josta löytyy lisätietoa kotisivuiltamme https://trip.ayy.fi/wordpress/ . Tervetuloa mukaan toimintaan!

 

Haluatko oman ilmoituksesi viikkotiedotteeseen?
Onko sinulla kehitysehdotuksia?Ota yhteyttä:
tiedottaja(ät)arkkitehtikilta.fi

 

 


ARKKITEHTIKILLAN KANSSA YHTEISTYÖSSÄ