Viikkotiedote – vko 36

Syyskuu on koittanut, mikä tarkoittaa sitä, että Arkkitehtikillan viikkotiedote palaa kesätauolta!

Syyslukukausi aloitetaan virallisesti ensi viikolla ja koko Otaniemi täyttyy taas uusista ja vanhoista opiskelijoista. Arkkitehtikillan uudet fuksit aloittivat opintonsa jo viime viikolla ja heidät on toivotettu tervetulleeksi perinteisin menoin. Ensi viikko on vielä täynnä fuksitapahtumia, mutta ohjelmaa löytyy myös vanhemmille opiskelijoille: esimerkiksi Arkkitehtuurin laitoksen kauden avajaiset torstaina ja koko Aallon yhteinen lukuvuoden avajaispäivä perjantaina, joka huipentuu perinteiseen Aalto Partyyn ja Aalto Afterpartyyn.

Viikkotiedote ilmestyy syksyllä tuttuun tapaan aina sunnuntaisin. Jos haluat tiedottaa viikkotiedotteessa jotain, niin lähetäthän materiaalit tiedottajalle lauantaihin mennessä!

Hauskaa alkavaa lukukautta kaikille!


Ensi viikolla tapahtuu:
to 7.9. Laitoskauden avajaiset
pe 8.9. Aalto Day One 2017-2018: Lukuvuoden avajaispäivä
pe 8.9. Aalto Afterparty 2017

to 7.9. Laitoskauden avajaiset
Laitoskauden avajaiset kokoaa yhteen arkkitehtuurin laitoksen henkilökunnan ja opiskelijat juhlistamaan uuden lukuvuoden alkua! Luvassa mm. laitosjohtaja Pekka Heikkisen katsaus tulevaan lukuvuoteen sekä Arkkitehtikillan syksyn kuulumiset. Lisäksi tapahtumassa jaetaan stipendejä opinnoissaan menestyneille opiskelijoille. Tarjolla pientä purtavaa ja juotavaa, tervetuloa! Tapahtumaa edeltää maisterikurssien studioinfo klo 13 alkaen!
Tapahtuma Facebookissa

pe 8.9. Aalto Day One 2017-2018: Lukuvuoden avajaispäivä
13.15–14.30 Lukuvuoden avajaiset, Kaleva, Dipoli
14.30–16.00 Vastaanotto ja avoimet ovet Dipolissa
16.00–20.00 Aalto Party, Alvarin aukio

Avajaisseremonia 13.15–14.30
Aalto-yliopiston henkilöstö ja opiskelijat on kutsuttu juhlistamaan lukuvuoden alkamista perjantaina 8.9.2017 kello 13. Avajaisia vietetään yliopistomme uudessa päärakennuksessa Dipolissa (Otakaari 24, Espoo). Suomalaisen modernin arkkitehtuurin helmi on saanut takaisin entisen loistonsa juuri valmistuneessa peruskorjauksessa – tervetuloa kokemaan uusi Dipoli Aalto-yhteisön kanssa.
Akateemisen tradition mukaan lukuvuosi avataan klo 13 avajaisseremonialla ja professorikulkueella. Opiskelijajuontajien vetämässä juhlassa pääset kuulemaan muun muassa uuden rehtorin sekä ylioppilaskunnan puheenjohtajan visiot tulevalle lukuvuodelle. Seremoniassa on rajatusti paikkoja, joten ilmoittauduthan ajoissa, kuitenkin viimeistään 4.9. Lukuvuoden avajaisia voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä. Linkki päivitetään Aallon nettisivuille-tapahtumapäivänä.

Dipolin avoimet ovet 14.30–16.00
Seremonian jälkeen Dipolissa on kaikille avoimet ovet klo 14.30 alkaen. Vastaanotolle ja Dipolin avoimiin oviin osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista.

Aalto Party
Aalto Day One 2017–2018 huipentuu, kun perinteinen Aalto Party starttaa mahtavan ohjelman siivittämänä klo 16.00 Alvarin aukiolla. Aalto Partya vauhdittavat lukuisat yhdistykset ja killat rasteineen sekä opiskelijoiden tanssi- ja musiikkiesitykset. Ruokarekat tarjoavat maittavia annoksia 5 € hintaan. Varaathan tasarahan ostoksiasi varten.
P.S. Tänä vuonna voit Aalto Day One 2017–2018 -haalarimerkkien avulla kerätä itsellesi metamorfoosin! Avajaispäivänä saatavilla rajattu määrä seremonian ja Dipolin avoimien ovien haalarimerkkejä jo perinteisen Party-merkin lisäksi.

Lisätietoa Aalto Day Onesta

pe 8.9. Aalto Afterparty 2017
Aalto Afterparty tulee taas räjäyttäen lukuvuoden ja samalla koko maailmankaikkeuden täysin uusiin sfääreihin! Jo kuudetta kertaa järjestettävää Afterpartya juhlitaan tänä vuonna orientaatioviikon perjantaina Otahallin uumenissa. Tunnelma tulee nousemaan aina avaruuteen asti, kun kauneimmat ja rohkeimmat maan asukkaat sytyttävät tanssilattian liekkeihin. Illan kirkkaimmat tähdet Akystic, DJ duo Paska Hyppönen & Olli Kikkeli sekä uskomaton CASCADA (GER) valaisevat iltaa Linnunradan takakolkkaan saakka! Liput tapahtumaan voit lunastaa 13 € hintaan (+ haalarimerkki 2€) osoitteesta bailataan.fi (sis. palvelumaksun) sekä orientaatioviikoilla uusille opiskelijoille järjestettävissä lipunmyynneissä. Anna avaruussumun viedä ja saavu paikalle Otahallille perjantaina 8.9 klo 21.00 vuoden huikeimpiin bileisiin!
P.S. HSL tarjoaa lisävuoroja yöllä, jotta juhlijat pääsevät kotiin yöksi. Normaalien lähtöjen lisäksi 102T ajaa myös kaksi lisälähtöä: 1:12 ja 1:45.
Tapahtuma Facebookissa


Tervetuloa Dominanten pääsykokeisiin!

Jos pidät laulamisesta, laadukkaan musiikin tekemisestä ja vielä paremmasta seurasta, kannattaa syyskuussa suunnata Aalto-yliopiston sekakuoron Dominanten pääsykokeisiin!

Domi-tärpit:
– tänä vuonna matkasimme konsertoimaan Taiwaniin ja Bach-festivaaleille Saksaan
– kuorolla on ikää pian 42 vuotta, tällä hetkellä 55 laulajaa ja 1 huikea johtaja Seppo Murto
– orkestereita, kvartetteja, serenadeja, passioita, a cappellaa ja paljon muuta
– harjoittelemme maanantaisin ja tarvittaessa torstaisin klo 18

Lisää informaatiota pääsykokeista ja kuorosta löydät kuoron nettisivuilta sekä Facebookista ja Instagramista @dominantechoir!