VIIKKOTIEDOTE VKO 17

 

Sisällys

 

I Tapahtumia

 

Brunssisitsit 23.4

Hullu Jussi 29.4

Wappuriehan julistus 30.4

Dipolin Wappu 30.4

Wiinaton Wappu 30.4

Kylän talkoot 5.5

Humans vs Zombies Otaniemi 10.-12.5

Kukanpäivä 13.5

AYY:n 8. vuosijuhla 19.5

 

II Opiskelua

 

[1:1] WORKSHOP 2018 invitation 13.-24.8

Multidisciplinary Industry project on IoT design & development 1.6. – 7.9.

 

III Ilmoituksia

 

Romupyöräkeräys 6.4.-1.5

 

IV Työtarjouksia

 

Ark7 hakee arkkitehtiopiskelijaa töihin!

TEEKKARI HOI – TULEHAN TÖIHIN!

Töitä opinnoissa edenneelle: Arkkitehtiryhmä A6 Oy

 

I Tapahtumia 

 

Brunssisitsit 23.4.

 

Wappu on jo ovella ja on aika nauttia elämästä täysin rinnoin (ja vatsoin!) Arkkitehtikillan, NuDe:n ja TOKYO:n brunssisitsit tarjoavat parhaan mahdollisuuden päästä Wappuhuumaan yhdessä mahtavan seuran, herkullisen ruuan ja raikkaan mimosan kera.

 

Sitsit järjestetään maanantaina 23.4. klo 11.00 alkaen Otarannan kerhotilassa. Jokaiselle yhdistykselle on varattu 10 hengen kiintiö, minkä lisäksi on vielä 10 vapaata paikkaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 11.4. klo 12.00 ja päättyy viikon päästä 18.4. klo 23.55, minkä jälkeen se on sitova. Brunssisitsien hinta on 8€ ja Deluxe-brunssin 15€ (sisältää skumppapullon).

 

MITÄ: Brunssisitsit!

MISSÄ: Otarannan kerhotila (Otaranta 8 B)

MILLOIN: ma 23.4. klo 11.00

HINTA: Brunssi 8€ // Deluxe-brunssi 15€ (sisältää skumppapullon)

ILMO: ke 11.4. klo 12.00!

 

Facebook https://www.facebook.com/events/215622015863951/

 

 

Hullu Jussi 29.4.

 

Wappu lähestyy ja sen myötä myös Hullu Jussi!

 

29.4. Walpurin aatonaattoillan alkaessa ja auringon laskettua fuksipeijaisten ylle Otaniemi täyttyy mukaansatempaavasta Wappumeiningista, kun perinteinen Hullu Jussi pärähtää. Tänä vuonna Hullussa Jussissa jokainen joukkue kerää appromerkintöjä rasteilta ja täten ansaitsee itselleen Hullu Jussin virallisen haalarimerkin! Haalarimerkkien määrä määräytyy suoraan rastien kiertomäärästä. 5 rastilla kiertäneet ansaitsevat yhden merkin, 10 rastilla käyneet kaksi merkkiä ja yli 15 rastilla käyneet kolme merkkiä! Merkit ketjuttuvat yhteen, joten kolmea merkkiä kannattaa ehdottomasti tavoitella. Haalarimerkkien lisäksi paras fiilis palkitaan juhlallisesti Wappuriehan julistuksessa Wappukorilla! Kiertelyssä kannattaa siis olla nopea, mutta pitää fiilis korkealla!

 

Hullun Jussin aloittaa mystisyyttä hohkaavan Yöjäynän alkupamaus Alvarin aukiolla klo 21:00. Alkupamauksessa kannustetaan koko yhteisömme yöjäynäjoukkueet yölliseen seikkailuun – saavu siis tsemppaamaan oman yhdistyksesi edustajat huippusuoritukseen! Alkupamauksen jälkeen Hullun Jussin osallistujat pääsevät aloittamaan oman yöllisen seikkailunsa ympäri Otaniemeä.

 

Hauskanpitoa ei tietenkään tarvitse lopettaa heti approilun jälkeen, sillä viralliset jatkot järjestää Pelmu Wappufestareiden muodossa! Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen.

 

Kerää siis itsellesi 4-10 hengen joukkue ja lunasta paikkasi tässä ratkiriemukkaassa seikkailussa ympäri Otaniemeä. Joukkuetta ei tarvitse tietää etukäteen, vaan rastilomakkeen voi noutaa samana päivänä heti fuksispeksien jälkeen AYY:n keskustoimiston edestä.

 

Jos rastikiertely on syystä tai toisesta tullut vuosien varrella jo turhankin tutuksi, kannattaa ehdottomasti lähteä rastinpitäjäksi. Mikäli sinulla on siis yhdistys tai vaikkapa kaveriporukka sekä intoa, niin ilmoita rastisi alla olevasta linkistä 25.4. mennessä:

https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/hullu-jussi-2018-rastit-crazy-john-2018-checkpoints/

 

Mukaan kannattaa lähteä jo pelkästään mahtavien palkintojen takia! Jokaiselle aktiiviselle kierelijäille on luvassa haalarimerkkit/merkit, parhaan fiiliksen omaavaavalle joukkueelle ja parhaalle rastille luvassa Wappuaattona hulppeat wappukorit ja bussikyydit Ullikselle 1.5. Parhaat rastinpitäjät saavat myös veloituksetta yhdeksi illaksi käyttöönsä jonkun AYY:n kertavuokrattavan saunatilan kuluvan vuoden kesällä tai syksyllä.

 

Voittajat julkistetaan Wappuriehan julistuksessa Smökin katolta 30.4.!

 

Facebook https://www.facebook.com/events/2037298326522903/

 

 

Wappuriehan julistus 30.4.

 

On tullut jälleen aika julistaa wappurieha Kilon poliisien juhlallisella avustuksella!

 

Tervetuloa mukaan käynnistämään wappuaaton juhlinta perinteiseen tapaan keskipäivällä Servin mökin edustalle. Klo 12:15 tunnelman avaa mahtava jazz-yhdistys Polirytmi. Esityksen jälkeen julkaistaan wapunajan kilpailujen voittajia Retuperän WBK:n kemiallisesti vahvistettujen tanssirytmien tauottamana.

 

Tule siis paikalle kokemaan Wappurieha keväisessä teekkarikylässä ja ota ystäväsikin mukaan!

 

MITÄ? Wappuriehan julistus

MISSÄ? Smökin katto (Jämeräntaival 4), Otaniemi

MILLOIN? Ma 30.4. klo 12

KENELLE? Kaikille Wapusta riehaantuneille

HINTA? Ilmainen

FACEBOOK? https://www.facebook.com/events/869146986627370/

 

Dipolin Wappu 30.4.

 

Wappuhulina huipentuu 30.4. Dipoliin ja riehakkaisiin wappubileisiin, kun koko Otaniemi kerääntyy painamaan lakit yhdessä päähänsä keskiyön koittaessa.

 

Ennen keskiyötä kansaa viihdyttävät päälavalla SIMA ja tulikuuma

🔥 TÖÖLÖN KETTERÄ 🔥

Illan aikana päästään myös kokemaan melodisesta mystiikasta vastaava Astral Bazaar, sekä DJ Oto X DJ Monsu – wappuspektaakkeli, joka kiihdyttää menon valonnopeuteen Rave-Caven puolella. Keskiyöllä sulosoinnut tarjoilee tietenkin aito ja oikea RWBK, minkä jälkeen biletunnelma nousee kattoon, kun fuksit pääsevät juhlimaan tuoreita lakkejaan. Älä missaa vuoden parhaita Wappubileitä vaan osta lippusi ajoissa ja tule nauttimaan ikimuistoisesta Wapusta 2018!

 

Lipunmyynti legendaariseen Dipolin Wappuun:

✔️ Fuksilipunmyynti 16.4.

✔️ Bailataan.fi 17.4. – 30.4.

✔️ Kandikeskus aula 23.-27.4.

 

✔️ Aalto Open Air 18.4.

✔️ Julkun julkaisu ja Jäynäfinaali 20.4.

✔️Sitsikilpailu, Alvarin aukio 21.4.

✔️Fuksispeksit, Kaleva sali 29.4.

✔️Wappuriehan julistus 30.4.

 

Mitä: Dipolin Wappu 2018

Missä: Dipoli 30.4.

Milloin: Wappuaattona 30.4. klo 20-02

Miten: Lippu etukäteen 13€ Ovelta 15€ Merkki 2€

Miksi: 2018 Wappuaaton huikeimmat bileet!

 

HUOM. tapahtuma on K-18!

 

ota.wappu.fi

https://bailataan.fi/#!/events/434f25a9-165d-430d-ba1c-03f1a7aaedca

 

 

Wiinaton Wappu 30.4.

Wappuaaton iltana Otaniemen Smökissä pärähtää käyntiin tämänkin wapun unohtumattomin tapahtuma: Wiinaton Wappu. Luvassa on hauskaa ohjelmaa, elävää musiikkia ja herkullista ruokaa nestemäiseen typpeen dipatuista vaahtokarkeista klassisiin munkkeihin ja simaan. Olit sitten opiskelija tai opiskelijanmielinen, lämpimästi tervetuloa pohjoisen hemisfäärin mahtavimpaan wappujuhlaan. Ja koska jaettu ilo on kaksinkertainen ilo, ota mukaan kaverisi.

 

Illan artisti Ristiinkytkentä on neljästä ristinkiltalaisesta, kuudesta muusikosta ja neljästä säveltäjästä koostuva bändi, jonka musiikissa progea, rockia ja gospelia on kytketty ristiin ja ristitty kytkennäksi.

 

Kuten asiaan kuuluu, keskiyöllä painetaan lakit päähän teekkarihymnin saattelemana.

 

Tilaisuus on ilmainen ja alkoholiton, ja se alkaa Smökissä, Otaniemen sydämessä klo 20.00. Ennen Wiinatonta Wappua on Otaniemen kappelissa Wappuvesper, joka alkaa klo 19.00.

 

Facebook https://www.facebook.com/events/565673263798194/

 

Kylän talkoot 5.5.

 

Tuliko Wappuna roskattua? Tervetuloa Kylän talkoisiin, jotka järjestetään la 5.5.2018 klo 14 alkaen! Talkoot keskittyvät Otaniemen ympäristön kunnostamiseen ja siistimiseen Wapun jäljiltä. Roskia kerätään kampuksella ja pihaympäristöissä ja siten panostetaan alueen viihtyisyyteen yhteisvoimin. Apuvälineitä, kuten hanskoja, jätesäkkejä ja roskapihtejä, jaetaan kahdessa pisteessä, joista toinen sijaitsee Smökin edustalla ja toinen Servinkujan ja Servin Maijan tien läheisyydessä.

 

Ahkeran talkoopäivän päätteeksi Rantasauna lämpenee talkoolaisille klo 18 alkaen. Jälkilöylyjen ohella tarjolla on myös syötävää ja virvokkeita.

 

Haastamme alueen asukkaat ja yhdistysten jäsenet talkoilemaan yhteisvoimin. Lisäkannustimena Kampusjaosto ja OtaHoas haluavat palkita ahkerimmat talkoolaiset. Seuraamme talkoiden tuloksia sekä yksilö- että yhdistyssarjoissa. Ota siis kaverit mukaasi ja voitte voittaa palkinnon ahkeroimalla yhteisen hyvän eteen!

 

MITÄ? Kylän talkoot

MISSÄ? Otaniemi, jälkilöylyt Rantsulla

MILLOIN? La 5.5. klo 14, jälkilöylyt klo 18

KENELLE? Kaikille Otaniemen asukkaille

HINTA? Ilmainen

FACEBOOK? https://www.facebook.com/events/163293011045218/

 

 

Human vs Zombies Otaniemi 10.-12.5.

 

Kuvauspaikka: valmis, rekvisiitta: paikallaan, vain tärkein puuttuu… Etsimme tuoreita kykyjä mukaan tekemään kokoillan zombieleffaspektaakkelia! Oletko juuri sinä selviytyjien uusi toivo tai zombilauman keskeisin katseenkääntäjä? Valot, kamera, toimintaa! (Vastuuvapauslauseke: Tuotantoyhtiö ei kanna vastuuta tosielämän elävästä kuolemasta.)

 

Humans vs Zombies on moderoitu hippapeli, jossa zombi-pelaajat yrittävät levittää infektiota ottamalla ihmisiä kiinni. Ihmiset voivat puolustautua piiloutumalla, pakenemalla tai taistelemalla käyttäen sukkia tai nerf-pyssyjä zombeja vastaan. Pelin ohessa on erilaisia tehtäviä tekemässä pelistä mielenkiintoisempaa. HvZ on joukkuepeli, joten pelissä myös varmasti tutustuu uusiin ihmisiin. Peli on alunperin luotu Otaniemen kaltaisille kampuksille, joten pääsemme pelaamaan tätä peliä Suomen parhaimmassa paikassa!

 

Osallistuminen on täysin ilmaista. Pelissä tarvittavan huivin ja erityishärpäkkeet saa järjestäjiltä. Sinun tarvitsee vain ilmoittautua, tulla paikalle ja pelata.

 

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: https://lomake.ayy.fi/aava/hvz/

 

Kukanpäivä 13.5.

 

AYY:n Kampusjaosto toivottaa teidät tervetulleeksi juhlistamaan perinteistä ylioppilaiden juhlapäivää ja Teekkarikylän 66. syntymäpäivää Kukanpäivänä sunnuntaina 13.5. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna Teekkarikylän sydämessä Servin Mökissä klo 18:00 alkaen. Paikan päällä voi nauttia maukkaasta tarjoilusta ja keväisestä ohjelmasta. Tapahtuman kohokohtana on Kukanpäivän viestin juhlallinen luovutustilaisuus.

 

Lisätietoja tapahtuman ohjelmasta ja aikataulusta julkaistaan myöhemmin.

 

MITÄ? Kukanpäivä

MISSÄ? Smökki, Otaniemi

MILLOIN? Su 13.5. klo 18

HINTA? Ilmainen

FACEBOOK? https://www.facebook.com/events/768441560027114/

 

AYY:n 8. vuosijuhla 19.5.

 

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) 8. vuosijuhlaa juhlistetaan 19.5.2018. Toivotamme kaikki AYY:n jäsenet tervetulleiksi osallistumaan juhlaan. Tänä vuonna vuosijuhlat aloitetaan Cocktail-tilaisuudella Sahalla osoitteessa Konemiehentie 1 klo 15.00. Itse vuosijuhlat pidetään Helsingissä sijaitsevassa Ravintola Koskenrannassa klo 18 alkaen. Juhlassa on tarjolla maukas kolmen ruokalajin illallinen ja mahtavaa ohjelmaa. Jatkojen sijainti selviää vieraille myöhemmin.

 

Vuosijuhlan hinta on AYY:n jäsenille ja opiskelijoille 80 € ja muille 100 €.

 

Lisätietoja: https://www.vuosijuhlat.fi/

Pukukoodina juhlassa on juhlapuku akateemisin kunniamerkein.

 

 

 

II Opiskelua / Studies

 

[1:1] WORKSHOP 2018 invitation 13.-24.8.

 

Dear architecture and design students,

 

o.z. WOVEN in collaboration with o.z. Young Folks and Academy of Fine Arts and Design in Bratislava, Slovakia would like to invite you to 6th edition of [1:1] WORKSHOP 2018! We will design and build again, this time from 13  to 24 august in Lučenec, Slovakia.

 

[1:1] WORKSHOP is a great opportunity to explore the field of timber construction in practice, build your own design proposal and get to know other enthusiastic students sharing this interest.

This year’s workshop is lead by professional international tutor from Denmark, who is happy to share his experience and knowledge with architecture, design and construction. The workshop language is English. [1:1] WORKSHOP is an official Academy of Fine Arts and Design (Bratislava, Slovakia) subject and is worth 2​ ECTS​ credits.

 

Check out the last years galleries at www.woven.sk and follow us on Facebook to get all the updates!

 

Apply here: www.woven.sk to secure your place

Best! Your

​WOVEN team.

 

Multidisciplinary Industry project on IoT design & development 1.6. – 7.9.

Pick your track:

IoT Concept Design NEPPI  5 cr

IoT Technology Design NEPPI Tech 5 cr

The course is organised in collaboration with WSP Game Studio and WSP Design Studio. The winning concept may be displayed in a light festival to wider public in autumn 2018.

More info: neppi.aalto.fi

Apply in Weboodi ELEC-E9900

 

III Ilmoituksia / Announcements

 

Romupyöräkeräys 6.4.-1.5.

 

Otaniemen romupyöräkeräys on täällä taas! Tällä kertaa suurempana kuin koskaan. Tänä vuonna hylättyjä pyöriä kerätään Otaniemen alueella AYY:n ja Hoasin kiinteistöjen lisäksi myös ACRE:n kiinteistöistä.

Kaikki pyörät tullaan merkitsemään värikkäillä rannekkeilla 6.-8.4. välisenä aikana. Kaikki pyörät, joista ranneketta ei ole poistettu, tullaan keräämään toukokuun aikana. Poista ranneke siis omasta pyörästäsi mitä pikimmiten! Muistutathan tästä myös kavereitasi ja kämppiksiäsi, jotka eivät itse ole paikalla poistamassa ranneketta pyörästään, esim. vaihdossa olon vuoksi.

Kerätyt ja hyväkuntoiset pyörät tullaan myymään syyskuussa. Tuolloin sinulla on mahdollisuus ostaa itsellesi käyttöpyörä edulliseen hintaan.

 

Lisätietoja: https://ayy.fi/ylioppilaskunta/vapaaehtoistoiminta/jaostot/kampusjaosto/romupyorakerays/

 

 

IV Työtarjouksia / Job offers

Ark7 hakee arkkitehtiopiskelijaa töihin!

 

Hei,

 

Tarjoamme töitä asuntosuunnittelun ja siihen liittyvän kaavoituksen parissa. Pääosin Helsingin seudulle sijoittuvat kohteemme sisältävät niin uudis- kuin korjaushankkeita. Työskentelemme Archicadilla.

 

Kokemus toteutuskuvien tekemisestä ja photoshop-taidot katsotaan eduksi.

 

Toimistomme sijaitsee Punavuoressa.

 

Mikäli kiinnostuit, laita vapaamuotoinen hakemus, cv ja esimerkkejä aiemmista töistäsi osoitteeseen mikko.rosti@ark7.fi

 

TEEKKARI HOI – TULEHAN TÖIHIN!

 

Uiskenteletko ArchiCAD-maailmassa kuin kala vedessä? Oletko energinen tiimipeluri ja löytyykö reissurepustasi edes piirun verran kilometrejä suunnittelualalta?

 

Töitä – niitähän meiltä löytyy – ja vieläpä useammallekin innokkaalle osaajalle! Tarjoamme joukkoomme sopiville huipputyypeille harjoittelupaikan, jossa pääset edistämään omia mallinnustaitojasi kokeneempien arkkitehtien ohjauksessa. Eikä tässä vielä kaikki…

 

Edellisten lisäksi etsimme myös rakennushistoriasta kiinnostunutta henkilöä laatimaan laajasta suojelukohteesta rakennushistoriallista selvitystä – harjoittelupaikkojen aatelia!

Toimistomme sijaitsee aivan Helsingin ydinkeskustassa, aivan Kampin metroaseman nurkalla. Modernien toimitilojen lisäksi harjoittelijoille tarjotaan myös kilpailukykyinen palkka, sehän on selvää. Alkoiko kutkutella? Mikäli haluat päästä osaksi iloista ja kansainvälistä porukkaamme, ilmianna itsesi ja ota yhteyttä mahdollisimman pian alla olevaan numeroon… Mieluiten vaikka heti.

 

Santtu Rothsten, toimitusjohtaja

puh. +358 40 720 8050

www.soinihorto.fi

 

Töitä opinnoissa edenneelle: Arkkitehtiryhmä A6 Oy

 

Etsimme parhaillaan Arkkitehtia asiakasyrityksellemme Arkkitehtiryhmä A6 Oy Helsinkiin. Työ on kokoaikainen ja sopii valmistuneelle tai vielä opintojaan viimeistelevälle opiskelijalle. Tässä lyhyt kuvaus tehtävästä: ”Pääsääntöiset työtehtäväsi sisältävät suunnittelutehtäviä yhteistyössä muiden arkkitehtien kanssa. Suurin osa projekteista liittyy asuntosuunnitteluun, minkä lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua myös muihin projekteihin, esimerkiksi julkisten rakennusten, maankäytön ja peruskorjausten saralla.”

 

Ilmoituksen ja hakuohjeet löydät osoitteesta

https://www.academicwork.fi/avoimet-tyopaikat/arkkitehti-helsinkiin/15005518