VIIKKOTIEDOTE 8/21

 Aurinko lämmittää jo huomattavasti ja viimeviikon aurinkoisista keleistä saadulla energialla onkin hyvä jatkaa uuteen viikkoon!
Seuraavien viikkojen aikana on tiedossa muun muassa kiltakahvit ja You Tell Me- iltakoulu. Kiltakahveilla tällä kertaa kiltalaisten kanssa kahvittelun lisäksi tulee Innovarch esittäytymään ja kertomaan esimeriksi kesätöistään. Kesätyöhaku onkin nyt hyvä laittaa käyntiin esimerkiksi viikiksestä löytyviä tarjouksia tutkailemalla.

I Yleistä

All Well? -opiskeluhyvinvointikysely
Laitos ja koulun tilat

II Tapahtuu

You Tell Me-iltakoulu 25.2.
Kiltakahvit 1.3.

III Kiinnostavaa

Arkkitehtuurimuseon Instagram Live 27.2.
Uutisia arkkitehtuurista
Aaltoes Ignite

IV Työtarjouksia

KVA Arkkitehdit
Leppänen Arkkitehdit Oy
Helsingin kaupunki
JLL
Avario
Trium arkkitehdit
Vahasen kesätyöt
Killan nettisivulta
Jobteaserin työtarjoukset


I Yleistä

All Well? -opiskeluhyvinvointikysely

AllWell?-kysely on avoinna vuosittain kaikille toisen vuoden kandidaattiopiskelijoille ja ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoille.

Vuoden tärkein kysely on nyt täällä, nimittäin AllWell? – opiskelijahyvinvointikysely! Kyselyyn vastaaminen vie noin 15 min ja vastaaminen on mahdollista 24.2. asti.  Henkilökohtainen linkki on lähetetty sähköpostiin. 

 –

Laitos ja koulun tilat:

Hyödyllisiä linkkejä tiedonhakuun poikkeusoloista:

AYY:n päivittyvä tiedote: https://www.ayy.fi/fi/aalto-yliopiston-ylioppilaskunta-ehkaisee-koronaviruksen-leviamista-muutoksia-aukioloaikoihin-ja
Aallon ohjeistukset: https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta
THL:n ohjeistukset: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

 https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta
https://www.aalto.fi/fi/oppimiskeskus/palvelumme-poikkeustilanteen-aikana 

 –

II Tapahtuu

You Tell Me-iltakoulu – Future visions for architectural profession and education 25.2. klo 18

You Tell Me -kollektiivi järjestää säännöllisiä tapaamisia, iltakouluja. Iltakoulut ovat avoimia alustoja vertaisoppimiselle. Kuka tahansa voi järjestää iltakoulun itseään kiinnostavasta aiheesta. Aiemmissa iltakouluissa puhujat ovat vaihdelleet opiskelijoista, asiantuntijoihin sekä kansalaisjärjestöihin.

25.2. iltakoulun aiheena on koulutus. Kuinka suunnittelijoiden koulutuksen tulisi muuttua, jotta koulutus vastaisi tulevaisuuden haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen ja biodiversiteettien katoon? 

Tapahtuman Facebook: https://fb.me/e/3ZCMC4gFu

 –

Kiltakahvit 1.3.

Joka kuukautiset Arkkitehtikillan Kiltakahvit saapuvat taas! Perinteiseen killan kahvihetkeen liittyy seuraksemme tällä kertaa myös Innovarch, jonka edustajat kertovat meille heidän toiminnastaan ja kesätyömahdollisuuksista yrityksessään.

Saavu siis rennosti paikalle kuuman juoman kera ja saatat poistua paikalta yhtä kesätyöpaikkaa rikkaampana!

MITÄ: Kiltakahvit Innovarchin kanssa
MISSÄ: Zoomissa
MILLOIN: 1.3.2021 klo 12:00

 –

III Kiinnostavaa

Arkkitehtuurimuseon Instagram Live 27.2. 

Tervetuloa Arkkitehtuurimuseon Instagram Liveen ohjatulle kierrokselle! Hiihtolomaviikolla on nyt mahdollisuus päästä vierailemaan museon näyttelyssä museopedakogi Kaura Raudaskosken opastamana. Liven aikana on mahdollista myös esittää kysymyksiä. Nauhoitus on jälkeenpäin katsottavissa myös Arkkitehtuurinmuseon IGTV:ssä. 

Live pidetään 27.2. klo 13. 

Instagram: @mfa_arkkitehtuurimuseo

Lisää tietoa: https://www.mfa.fi/tapahtumat/instagram-live-guided-tour-exhibitions-1/

Uutisia arkkitehtuurista

Keskustelua helsingin Eteläsataman kehittämisestä 

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007805082.html

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000007802986.html

https://yle.fi/uutiset/3-11766131

Viherrakentamisesta Helsingissä

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007805886.html

 –
Aaltoes Ignite
Oletko koskaan halunnut ryhtyä yrittäjäksi tai haluat viettää kesäsi täysin uudella tavalla?

Ignite on Aaltoesin 10-viikkoinen kesäohjelma, jossa autamme sinua kehittämään ideastasi totta. Ohjelmassa tapaat samanhenkisiä ihmisiä, kehität taitojasi yrityksen perustamisessa sekä saat ammattiapua kokeneilta yrittäjiltä ideasi kehittämiseen. Lisäksi tulet saamaan taloudellista tukea kesän ajan sekä 10 opintopistettä.

Hakuaikaa on jäljellä 28.2. asti, joten käy katsomassa lisätietoa ohjelmasta ja hea mukaan: https://ignite.aaltoes.com/

 –

 

IV Työtarjouksia

KVA Arkkitehdit

ARKKITEHTI YO

Kiinnostaisiko sinua työskentely avustavana suunnittelijana monipuolisten työtehtävien parissa ja
kehittyä ammatillisesti erilaisten projektien äärellä, halutessasi osittain myös etänä työskennellen?
KVA Arkkitehdeillä työskentelee 27 suunnittelun ammattilaista. Työskentelemme Revit ja ArchiCad
-ohjelmistoilla ja toivomme, että hallitset ainakin toisen näistä hyvin.

KVA Arkkitehdit on osa Vaero Groupia, jonka neljän itsenäisen suunnittelutoimiston yhteiset ja
huippumodernit tilat sijaitsevat metroaseman vieressä Espoon Keilaniemessä, Account Towerin
huipulla hienojen näkymien äärellä.

Käy tutustumassa täältä meihin ja projekteihimme tarkemmin: https://kva.fi/
Jos kiinnostuit, lähetä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen: rekrytointi@kva.fi. Ole nopea, sillä
täytämme avoimen tehtävän mahdollisimman pian.

Leppänen Arkkitehdit Oy

Leppänen Arkkitehdit Oy hakee Helsingin Kannelmäessä sijaitsevaan nuorekkaaseen toimistoonsa innokasta ja oppimishaluista
arkkitehtiopiskelijaa työskentelemään mielenkiintoisten ja monipuolisten uudis- ja korjausrakentamiseen liittyvien projektien parissa.

Jos sinulla on jo kertynyt aikaisempaa työkokemusta ja hallitset ArchiCadin käytön / 3 D -mallintamisen sekä opintosi sallivat täysi- tai osa-aikaisen työskentelyn, niin otathan meihin yhteyttä.

Yhteydenotot:
Kari Leppänen, Arkkitehti SAFA
gsm 050-304 1515
kari.leppanen@leppanenarkkitehdit.com

LEPPÄNEN ARKKITEHDIT OY
Klaneettitie 6-8 B, 00420 Helsinki
www.leppanenarkkitehdit.com

Helsingin kaupunki

Haemme Helsingin kaupunginkanslian viestintäosastolle määräaikaiseen tehtävään projektisuunnittelijaa. Tehtävä sijoittuu osallisuus ja neuvonta -yksikköön, jonka toimialaan kuuluvat vuorovaikutuksen ja sähköisten osallistumispalvelujen sekä alueellisen osallistumisen mallien kehittäminen ja kaupunkitasoinen koordinointi, kaupungin yleisneuvonta ja maahanmuuttoasioiden erityisneuvonta sekä sovittelutoiminta.

Projektisuunnittelijan tehtävään kuuluvat oikeusministeriön koordinoiman EU-hankkeen Yhdenvertaisuuden tekijät (Drivers of Equality) Helsingin osaprojektiin sisältyvät tehtävät. Projektissa selvitetään miten tasa-arvo ja yhdenvertaisuus näkyvät Helsingin kaupunkisuunnittelussa ja miten tasa-arvo ja yhdenvertaisuus voidaan huomioida julkisten tilojen suunnittelussa paremmin erityisesti syrjinnälle alttiiden väestöryhmien näkökulmasta. Haastattelujen ja asiantuntijatyöpajojen avulla tuodaan esille kaupunkisuunnittelun ammattilaisten näkemyksiä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisestä kaupunkisuunnittelussa. Hankkeessa tuotetaan nykytilaselvitys sekä konkreettisia ratkaisumalleja esittävä työkalu yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämiseksi kaupunkisuunnittelussa.

Projektisuunnittelijana vastaat nykytilaselvityksen laatimisesta sekä yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa kaupunkisuunnittelussa edistävän työkalun tuottamisesta. Vastaat myös hankkeeseen kuuluvan kahden työpajan sekä opintomatkan järjestelyistä yhdessä vuorovaikutustiimin tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden suunnittelijoiden ja kaupunkiympäristön toimialan yhteyshenkilön kanssa. Hankkeelle asetetaan ohjausryhmä, joka seuraa hankkeen etenemistä. Tehtävä sijoittuu osallisuus ja neuvonta -yksikön vuorovaikutustiimiin, mutta teet tiivistä yhteistyötä kaupunkiympäristön toimialan asiantuntijoiden kanssa.

Tehtävän kelpoisuusehto:
Ylempi korkeakoulututkinto. Voit olla vastavalmistunut tai opintojesi loppuvaiheessa.

Lisäksi tehtävässä edellytetään:
Vahvaa ymmärrystä kaupunkiympäristön toimialan toimintakentästä (ks. https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi ), sillä hankkeen keskiössä ovat julkiset tilat, valaistus- ja katusuunnittelu sekä maankäytön suunnittelu ja kaavoitus yleisesti. Tehtävässä edellytetään myös hyviä vuorovaikutustaitoja. Pystyt tuottamaan hyvää suomenkielistä tekstiä kirjallisiin lopputuotoksiin (selvitys ja työkalu).

Ihmisoikeusasioiden tuntemus, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusosaaminen sekä kokemus EU-hankkeista katsotaan eduksi.

Lisää tietoa työpaikasta: https://www.hel.fi/rekry/fi/avoimet-tyopaikat/rekry-ilmoitus-V31?id=KANSLIA-05-2-21

JLL

Avaa kuva pdf-mudodssa: https://arkkitehtikilta.fi/wp-content/uploads/2019/03/JLLRekry-arkkitehtiopiskelija_web-1.pdf

Avario

Trium Arkkitehdit

Trium Arkkitehdit etsii taitavaa arkkitehtia, arkkitehtiopiskelijaa tai rakennusarkkitehtia tiimiinsä!

Työskentelemme Helsingin keskustassa monipuolisten ja vaativien korjausrakentamishankkeiden sekä kiinteistökehityksen parissa.

Edellytämme suunnittelukokemusta ja Archicad-osaamista.

Yhteydenotot mahdollisimman pian:

rekry@trium.fi / Ilkka-Antti Hyvärinen +358 50 368 4846

 home

Vahasen kesätyöt 

Haemme arkkitehtiopiskelijaa kesäksi 2021 joukkoamme täydentämään. Meillä saat hyvän perehdytyksen, pääset mukaan mielenkiintoisiin projekteihin ja opit käytännön suunnittelua ja nykyaikaisten suunnittelumenetelmien käyttöä.

Tulet toimimaan osana osaavaa suunnittelutiimiämme työskennellen erilaisten uudis- ja korjaushankkeiden parissa. Työpäivät koostuvat vaihtelevista avustavan arkkitehdin tehtävistä ja pääset suunnittelutyön ohella myös osallistumaan erilaisiin kokouksiin ja kohdekäynteihin. Työskentelemme tietomallipohjaisesti ArchiCAD-ympäristössä.

Toivomme, että olet vähintään 3. tai 4. vuoden arkkitehtiopiskelija. Kokemus rakennusalan työtehtävistä on eduksi, sillä meillä pääset mukaan suunnittelutehtäviin, joissa käytännön kokemuksesta on paljon hyötyä. Persoonana olet aktiivinen, tiedonjanoinen ja uskallat esittää meille myös omia ideoitasi – arvostamme niitä suuresti.

Tervetuloa työskentelemään ammattitaitoisten ja mukavien kollegoiden kanssa! Sen lisäksi että suunnitteluosaamisesi vahvistuu, saat näkemystä alalla toimimisesta ja pääset ottamaan vastuuta projektityöskentelystä. Sinulla on myös mahdollisuus jatkaa töitä meillä opiskelujen ohella kesän jälkeen. Työpaikkasi sijaitsee joko Helsingin Eteläesplanadin tai Espoon Säterin tiloissa.

Haemme kesäksi 2021 maisema-arkkitehtiopiskelijaa joukkoamme täydentämään. Voit työskennellä joko Espoon tai Lahden toimipisteessämme.

Meillä saat hyvän perehdytyksen, pääset mukaan mielenkiintoisiin projekteihin ja opit käytännön suunnittelua ja nykyaikaisten suunnittelumenetelmien käyttöä.

Tulet toimimaan osana osaavaa suunnittelutiimiämme työskennellen erilaisten piha- ja miljööhankkeiden parissa. Työpäivät koostuvat vaihtelevista avustavan maisema-arkkitehdin tehtävistä ja pääset suunnittelutyön ohella myös osallistumaan erilaisiin kokouksiin ja kohdekäynteihin. Työskentelemme (tietomallipohjaisesti) ArchiCAD-ympäristössä. AutoCADin osaamisesta on myös hyötyä tehtävässä.

Toivomme, että olet vähintään 3. tai 4. vuoden maisema-arkkitehtiopiskelija. Kokemus rakennusalan työtehtävistä on eduksi, sillä meillä pääset mukaan suunnittelutehtäviin, joissa käytännön kokemuksesta on paljon hyötyä. Persoonana olet aktiivinen, tiedonjanoinen ja uskallat esittää meille myös omia ideoitasi – arvostamme niitä suuresti.

Tarjoamme laaja-alaisen ja kehittyvän työympäristön, jossa rakennetaan onnistumisia. Tervetuloa työskentelemään ammattitaitoisten ja mukavien kollegoiden kanssa! Sen lisäksi että suunnitteluosaamisesi vahvistuu, saat näkemystä alalla toimimisesta ja pääset ottamaan vastuuta projektityöskentelystä. Sinulla on myös mahdollisuus jatkaa töitä meillä opiskelujen ohella kesän jälkeen.

Lisää tietoa Vahasen kesätöistä löydät osoitteesta: https://vahanen.com/fi/toihin-vahaselle/kesatyo/
Katso työtarjoukset osoitteesta

https://arkkitehtikilta.fi/?page_id=12502

JOBTEASERIN TYÖTARJOUKSET

https://aalto.jobteaser.com/en/dashboard