VIIKKOTIEDOTE 7/23

Hei kaikille ja oikein mukavaa alkavaa kevätlomaa!

Huhtikuu tuo paljon elämää Otaniemeen ja lähiympäristöön, joten kannattaa pysyä kuulolla ettei kiinnostavat tapahtumat jää välistä. Tulevalla viikolla Arkkitehtikilta pääsee jälleen kisaamaan Äpyn 50h skaban mitalisijoista sekä virkistäytymään yhdessä Athenen ja Inkubion kanssa Wapunavauksessa. Tulkaa siis kaikki paikalle nauttimaan wapputunnelmasta! Allekirjoittanut virkistäytyy mystisessä Milanossa pääsiäisen yli, joten palaan tiedotusasioissa seuraavan kerran maanantaina 15.4. Arrivederci!

Moby

Sihteeri-tiedottaja

 

I Yleistä

AYY: Vaikuta kampuksen itseopiskelutiloihin

YTHS: Kohtuutta etsimässä -webinaari 19.4.

II Tapahtumia

Dipolin Wappu 2023

Aalto Beer Pong: Opiskelijoiden SM-kisat

Äpyn 50h-skaba

TOKYOn kevätmyyjäiset

Wapun avaus AK x Athene x Inkunio

24h + 15 min -tapahtuma 19.4.

Wappubrunssi-sitsit NuDe x AK x GRRR

Wappuvaihto 2023

RWBK 90-vuotta aamunavaukset

III Muuta kiinnostavaa

Etsitkö lopputyöllesi aihetta? Are you looking for a topic for your thesis?

 

 
I Yleistä

Vaikuta kampuksen itseopiskelutiloihin

Aalto-yliopisto selvittää kyselyllä opiskelijoiden tarpeita liittyen yliopiston tarjoamiin itseopiskelutiloihin Otaniemessä. Vastaamalla n. 10 minuutin kyselyyn voit vaikuttaa itseopiskelutilojen varusteluun, sijaintiin ja palveluihin. Voit vastata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi 12.4.2023 asti osoitteessa https://link.webropol.com/s/selfstudyspaces

Kohtuutta etsimässä -webinaarissa 19.4.2023 klo 12-15 etsitään keinoja pitää asiat kohtuudessa

Tuntuuko vaatimuksia olevan liikaa ja nouseeko stressi opinnoissa välillä liian korkealle? Pitääkö samalla käydä töissä, olla itseohjautuva, näyttää hyvältä ja suorittaa kaikki tavoiteajassa – ja pelastaa maailma? Opiskelijoiden mielenterveyspäivän Kohtuutta etsimässä -webinaarissa 19.4.2023 klo 12-15 etsitään keinoja pitää asiat kohtuudessa ja puhutaan siitä, mitä opiskelijat, yhteisöt ja yhteiskunta voivat tehdä, jotta yksilölle ei tule sietämättömiä paineita. Pääset mukaan webinaariin YTHS:n YouTube-kanavan (@YTHSvideo) etusivulta tai suoralinkillä. Tilaisuuden aikana voit osallistua keskusteluun chatin kautta.

Rimaa kannattaa laskea

Pääpuhujana kuulemme kasvatustieteilijä, filosofi ja tietokirjailija Juha T. Hakalaa. Hakala pohtii puheenvuorossaan, miksi kohtuus kannattaa ja miksi rimaa olisi hyvä laskea – edes joskus.

”Meissä on paljon tunnollisia suorittajia. Kilttejä puurtajia, jotka taputtavat itseään olalle vain nappisuorituksesta. Eli, kovin harvoin”, Hakala miettii ja lisää: ”Riittäisikö ihan vain kyllin hyvä?”

Katso ohjelma kokonaisuudessaan verkkosivuiltamme ja laita tapahtuma kalenteriisi.

Mikä on Opiskelijoiden mielenterveyspäivä?

Järjestämme Kohtuutta etsimässä -webinaarin osana Nyyti ry:n koordinoimaa Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanjaa, jota vietetään 19.4.2023 ja koko viikon 16 ajan. Tämänvuotisena kampanjateemana on kohtuus. Vuosittain järjestettävän kampanjan tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan toimimaan mielen hyvinvoinnin puolesta. Kampanjan taustavoimana toimii Opiskelijahyvinvointiverkosto. Nyyti ry päivittää kampanjan sisältöjä verkkosivuilleen.

II Tapahtumia

Dipolin Wappu 2023

Wappu julistettiin ja tiedätkö mitä se tarkoittaa? Dipolin Wappu tulee taas!

 

Taaperra 30.4 myyttiseen Dipoliin, jossa keskiyön koittaessa pääset painamaan lakin päähäsi. Tämän lisäksi tarjolla legendaarinen artistikattaus ja muuta hauskaa ohjelmaa, joten kullalla kuorrutettu hauskanpito on taattu. Tätä et halua missata!

 

Kannattaa pysyä kuulolla, sillä lisäinfoa on tulossa. Liity myös Dipolin Wapun Telegram kanavalle @dipolinwappu<https://t.me/dipolinwappu> ja laita Instagram seuraukseen @teekkarijaosto<https://www.instagram.com/teekkarijaosto/>

 

Nähdään EL DIPOLISSA!

Aalto Beer Pong

OLETKO SINÄ SEURAAVA SUOMEN MESTARI?!

 

Opiskelijoiden Beer Pongin SM-kisat ovat täällä taas! Aalto Beer Pong ylpeänä järjestää tämän odotetun spektaakkelin vuosien tauon jälkeen! Ensimmäiset 64 ilmoittautunutta joukkuetta pääsevät ottamaan mittaa siitä, ketkä kruunataan opiskelijoiden Beer Pongin Suomen mestareiksi vuosimallia 2023! Voittajille on luvassa mittavat palkinnot!

 

Turnauksen ilmoittautuminen aukeaa 1.4. klo 12:00. Osallistumisen hinta on 10e/pari, joka käsittää 3 varmaa peliä. Ensimmäiset pelit alkavat klo 14 ja loppu turnausaikataulu julkistetaan pari päivää ennen tapahtumaa. 

 

Turnauspaikkana toimii Otaniemen Smökki, jonne on ilmainen sisäänpääsy, joten tulethan kannustamaan suosikkijoukkuettasi ja pelaamaan hupipelejä!

 

Lisäinfoa ja ilmo: https://abp.ayy.fi/ilmo/event/11

 
Äpyn 50h-skaba

Äpy-Wappu tulee ja enää tasan viikko Äpyn 50h-skabaan! Ota siis kaverit kainaloon ja ryhtykää yhdessä Äpy-myyjiksi!

 

Perinteinen 50h-skaba pärähtää käyntiin, kun diilikone aukeaa tiistaina 4.4. klo 12 osoitteessa diili.apy.fi ⚡️ 

 

Kaikkien 50h-skaban aikana diilin tehneiden myyjien kesken arvotaan hurjia palkintoja, ja tuttuun tapaan jokainen myyjä pääsee nauttimaan myös upeista eduista – niistä lisää Instassa @laulikkiapy

 

Eikä siinä vielä kaikki! Ensimmäisen 50 tunnin aikana käynnissä on myös Äpyn jännittävääkin jännittävämpi yhdistysskaba, jossa kisataan siitä, mikä yhdistys kerää omassa kategoriassaan suurimman lehtimäärän. Mikäli Arkkitehtikilta voittaa, tarjoaa Äpy yhdistyksen iloksi 30 pulloa skumppaa, 300 munkkia tai 300e lahjakortin Verkkokauppa.comiin!

 

Psst! Kaikille diilin tehneille on luvassa herkkuja popup-pisteellämme A Blocilla ti 4.–6.4. – tuu moikkaamaan, tekemään diili tai ihan vaan fiilistelemään Wapun lähestymistä!

TOKYOn kevätmyyjäiset

 

ILMOITTAUTUMINEN KEVÄTMYYJÄISIIN JA KIRPPIKSELLE:

Ilmoittautuminen aukeaa: Ma 03.04 klo 12.15 https://holvi.com/shop/TOKYOry/

 

Aurinkoiset kevätpäivät ovat saapuneet! Juhlistetaan kevättä miten osaamme parhaiten: taiteella (⁠ノ⁠◕⁠ヮ⁠◕⁠)⁠ノ⁠*⁠.⁠✧

 

Kevätmyyjäiset ovat Artsin opiskelijoiden ja alumnien traditio, jossa myydään opiskelijoiden töitä, jotka ovat valmistettu yliopiston studioissa tai niiden ulkopuolella. Kaksipäiväistä tapahtumaa tullaan mainostamaan laajasti kampuksella ja kaupungissa!!

 

Paikkoja on rajoitetusti ja kysyntä on suuri, joten ole valmiina kun ilmoittautuminen aukeaa!

 

UUTTA!!!! KIRPPARI! 

Tällä kertaa kevätmyyjäisiin sisältyy ensikertaa kirpputoripöytien alue! Huomioithan, että pöydän hinta on yhdelle päivälle, jos haluat myydä kahtena päivänä -> osta kaksi pöytää. Vain pöytä kuuluu hintaan, mutta voit tuoda oman vaaterekin paikalle. Valitettavasti tällä kertaa ei ole mahdollista yhdistää tai myydä sekä kirpputorilla että taidemyyjäisissä. 

 

Milloin: 6. toukokuuta klo 12–18 ja 7. toukokuuta klo 12–16

Missä: Väreen alakerta ja Kipsari

 

Hinta:

⇨ 2 päivää taidemyyntipöytä: 30 € TOKYO-jäsenille, 50 € TOKYO-alumni-jäsenille

⇨ 1 päivä kirpputorin myyntipöytä: 15 € TOKYO-jäsenille, 30 € TOKYO-alumni-jäsenille (vaaterekkiä ei sisälly hintaan, mutta voit tuoda oman)

 

Sinun on oltava TOKYO-jäsen tai alumni-jäsen osallistuaksesi myyjäisiin (liity jäseneksi Holvi-linkin kautta).

Wapun avaus AK x Athene x Inkubio

Wappu lähestyy jo huimaa vauhtia! Wapun juhlinta alkaakin jo 6.4. Rantasaunalla Wapun avauksella kera Arkkitehtikillan, Athenen sekä Inkubion. 

Juhla alkaa kello 16 skumppamaistelulla ja kello 18 päästään nauttimaan livemusiikista. Esityksen jälkeen on mahdollisuus rentoutua saunassa ja paljussa. Skumpan lisäksi tapahtumassa on tarjolla myös pientä purtavaa.

 

Ilmoittautuminen aukeaa huomenna tiistaina 28.3. kello 12.00 https://athene.fi/ilmo/event/332

 

TLDR:

MITÄ: Wapun avaus 

AK x Athene x Inkubio

MISSÄ: Rantasauna 

MILLOIN: 6.4. klo 16

HINTA: 10€

24 h + 15 min tapahtuma

Otaniemi on saanut jo pitkään levätä viimeisestä ympärivuorokautisesta tapahtumasta… 

 

…Nyt rauha kuitenkin rikkoutuu, kun IE & TapahtumaTMK esittelevät tänä vuonna kokonaan uuden Tapahtuman™️, jossa aika pysäytetään Smökissä 19.4.!⏰

 

Tällöin niemikansa pääsee kokemaan kokonaisen viikonlopun tapahtumat vuorokaudessa, eikä siinä vielä kaikki, sillä Tapahtuma™️ järjestetään tyystin väärinpäin?!

 

Aamulla pääset nauttimaan chillistä silliksestä, jonka jälkeen meno kiihtyy iltapäivän jatkoilla! Tämän jälkeen tunnelma nostetaan kattoon käänteisillä sitseillä ja yö päättyy legendaarisiin etkoihin! Samalla kun smökki muuntautuu eri tapahtumien välillä, osallistujilla on mahdollisuus majailla OK20 alakerrassa.

 

Vedä siis haalarit niskaasi, nappaa laulukirja, saunakamppeet, sekä iloista Wappumieltä mukaasi ja saavu tuhoamaan ajanlasku!⏳

 

Wapun hullunkurisimman Tapahtuman™️ liput tulevat myyntiin 5.4. kello 12:00 Kide Apissa: https://kide.app/events/ed5a222d-e760-419f-8a23-6479c9dd013d

 

MITÄ: 24h +15min Reverse Tapahtuma™️

MILLOIN: 19.4.

– Sillis 9.00 – 15.00

– Jatkot 16.00 – 19.00

– Sitsit 20.00 – 01.00

– Etkot 01:30 – 04:15

MISSÄ: Smökki + OK20 alakerta

DC: Haalarit 

 

Haippisin terveisin; IE & TapahtumaTMK 

 

Jäikö kysyttävää? Laita viestiä Telegrammissa @heidihazel

Wappubrunssi-sitsit NuDe x AK x GRRR

Kevään voi jo haistaa ja Wappu on jo melkein täällä.

 

NuDe, AK ja GRRR kutsuvat sinut viettämään sesongin vaihtumista herkullisella sitsi brunssilla 16 huhtikuuta.

 

Luvassa on kylliksi ruokaa ja juomaa sekä mahtava tunnelma. Huhun mukaan Mantan lakki saattaa jopa saapua näyttämään itsensä. Joten kaiva kaappisi uumenista mukavimmat vaatteesi, tuo lempi-ihmisesi ja liity seuraamme juhlimaan.

 

Ilmotautuminen alkaa 4 huhtikuuta klo 12 ja sulkeutuu 12.4. Brunssi alkaa 11:30 cocktail-tilaisuudella, ja sitsipöytään siirrytään klo 12:00.

 

HUOM! Ilmoittautuminen on sitova. Jos ilmoittaudut, mutta et pääse osallistumaan, joudut maksamaan siitä huolimatta TAI etsimään jonkun, joka ottaa paikkasi. 

 

Liput on maksettava ennen tapahtumaa, paikkasi on varattu, kun maksu on suoritettu.

 

Kysymyksissä: @rosaodi

 

TLDR:

MITÄ: Wappubrunssi-sitsit

MILLOIN: 16.04 @ 12:00

MISSÄ: OK20 Yläkerta

DC: Kasuaalinen ja Mukava

HINTA: 12€

ILMOITTAUTUMINEN: https://forms.gle/Z7wSsLjyjzaj9drj8

Wappuvaihto 2023

Waputtaako? Tekisikö mieli ottaa pieni varaslähtö? 23.4. on huikea mahdollisuus lähteä Hervantaan kokemaan, mitä tamperelaiset kollegamme wapun alla tekevät. Ohjelmassa muun muassa Akateemisen Beerpongin MM-kilpailut, Takaparkin Kiihdytyskisat, sekä tietysti jatkot! Lystihän kustantaa vaivaiset 35 € ja sisältää bussikyydit molempiin suuntiin sekä kaikki Hervannan spektaakkelit.

 

Tätä tilaisuutta et halua missata,sillä matkaan mahtuu vain 50 nopeinta ilmoittautujaa! Ilmottautuminen alkaa 11.4. kello 16.30 osoitteessa: https://kide.app/events/1b365005-267e-4b0b-9902-629fc79be872

 

Lisätietoja tapahtumasivulla: https://www.ayy.fi/fi/wappuvaihto-2023 ja TJ:n instagramissa @teekkarijaosto.

RWBK 90 vuotta aamunavaukset

 

Aamuvirkkujen ensimmäinen livelähetys Aalto Socialissa, Aallon uudessa pilotoitavassa sisäisessä somessa, on keskiviikkona 5. huhtikuuta klo 8.30-9.00. Aamunavauksen aiheena on Retuperä. Livelähetyksessä keskustelevat Retuperän WBK:n taiteellinen harhaanjohtaja Audio Dubbado, Marja Järvi sekä Tapio Lokki. Aamunavaus on suomenkielinen.

 

Livelähetystä voi seurata selaimen kautta täällä. Voit myös osallistua Retuperän konserttilippujen arvontaan tämän jutun lopussa – juhlakonsertti on Musiikkitalolla 15.4. klo 12.

Toinen suomenkielinen Aamuvirkut-livelähetys on luvassa perjantaina 28.4., ja aiheena on wappujäynät.

III Muuta kiinnostavaa

Etsitkö lopputyöllesi aihetta? Are you looking for a topic for your thesis?

Kaupunkiakatemia välittää Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston maisteritason opiskelijoille lopputöiden aiheita pääkaupunkiseudun kaupungeilta sekä Aalto-yliopiston ja  Helsingin yliopiston tutkimusryhmiltä.

Tältä sivulta löydät ajankohtaisia kaupunkikehitykseen ja -tutkimukseen liittyviä teemoja ja tietotarpeita, jotka voisivat sopia lopputyön aiheiksi. Lopputyön aihe muotoillaan yhdessä aiheen tarjoajan kanssa ja monissa aiheissa opiskelija voi itse ehdottaa näkökulmaa tai tutkimuskysymystä. Joihinkin aiheisiin voi liittyä myös palkkion tai työharjoittelupaikan mahdollisuus.

Ole rohkeasti yhteydessä lopputyön tarjoajaan ja laita lopputyöprojekti käyntiin!

https://urbanacademy.fi/tutkimus/lopputyomarkkinat-thesis-topic-market/

 IV Työtarjouksia

Katso Aalto Jobteaserin työtarjoukset

Katso uusimmat työpaikkailmoitukset täältä!

Aalto JOBTEASERIN työtarjoukset (vaatii Aalto-tunnuksilla kirjautumisen):
https://aalto.jobteaser.com/en/dashboard