VIIKKOTIEDOTE 50/2020

Tiedottajan terveiset 

👋🏻👋🏻👋🏻

Luet juuri kuluvan lukuvuoden ja allekirjoittaneen viimeistä viikkotiedotetta. Killan tiedotus jää hyviin käsiin sillä ensi vuonna tiedotteista vastaa uusi viestintävastaavamme Elina. Tsemppiä tulevaan vuoteen!

Mukavaa loppuvuotta ja rentouttavaa joululomaa kaikille!

– Kuisma

I Yleistä

Laitos ja koulun tilat
YTHS-uudistus

II Tapahtuu

wähäWÄHÄJOULUN videot katsottavissa
Tonttuafterit 16.12.
Utopioita kestävästä kaupungista-paneelikeskustelu 14.12.
HSY:n suunnittelukilpailu
Kysely: opiskelukokemukset ja sukupuoli

III Työtarjouksia

Omakotitalon suunnittelutyö
INARIO
Killan nettisivulta
Cereerwebin työtarjoukset


I Yleistä

Laitos ja koulun tilat:

 

Hyödyllisiä linkkejä tiedonhakuun poikkeusoloista:

AYY:n päivittyvä tiedote: https://www.ayy.fi/fi/aalto-yliopiston-ylioppilaskunta-ehkaisee-koronaviruksen-leviamista-muutoksia-aukioloaikoihin-ja
Aallon ohjeistukset: https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta
THL:n ohjeistukset: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

 https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta
https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=28418552

https://www.aalto.fi/fi/oppimiskeskus/palvelumme-poikkeustilanteen-aikana 
https://www.aalto.fi/fi/kampus/kampusravintolat-ja-kahvilat

 

 

YTHS-uudistus

Tiedätkö jo, mikä terveydenhoidossasi muuttuu tammikuussa?

YTHS-uudistus astuu voimaan 1. tammikuuta 2021, kun ammattikorkeakouluopiskelijat siirtyvät YTHS:n palveluiden piiriin. Aaltolaisten ensisijaiset palvelupisteet sijaitsevat edelleen Otaniemessä ja Töölössä, mutta voit myös käyttää laajentuneita digilääkäripalveluita ja etäasiointia. 

Olennaisinta on muistaa maksaa vuoden 2021 alusta alkaen terveydenhoitomaksu Kelalle omatoimisesti asiointipalvelun kautta, jos olet läsnä oleva tutkinto-opiskelija.

Käy lukemassa tarkemmat ohjeet ja uudistukset: 

https://www.ayy.fi/fi/opiskelijoiden-terveydenhuollon-uudistukset-2021?fbclid=IwAR3tldUR9dgSUvdg4Mkagnm5dnFBbo6ThhqtiS_yIeb8ATpfcb7bCTTiCBI

Tarkemmat ohjeet löytyvät Kelan sivuilta: https://www.kela.fi/nain-maksat-korkeakouluopiskelijan-terveydenhoitomaksun

HUOM! Terveydenhuoltomaksu pitää maksaa, jos olet  läsnä oleva tutkinto-opiskelija kevätlukukaudella 2021, riippumatta siitä, käytätkö YTHS:n palveluita.

 

II Tapahtuu

 

wähäWÄHÄJOULUN videot

Vielä kerran – HYVÄÄ WÄHÄJOULUA ♥️

wähäWÄHÄJOULUN osat ovat nähtävissä vielä kokonaisen viikon Vimeossa! Linkit videoihin alla, kaikkiin toimii salasana Wahis112. Nautinnollisia hetkiä!

part I – https://vimeo.com/487580863
part II – https://vimeo.com/487583804
part III – https://vimeo.com/487584091

 –

Tonttuafterit

Työläs syksy takana? Joulukiireitä?

Tervetuloa hengähtämään ja viettämään aikaa rakkaiden kiltalaisten kanssa Tonttuafterien merkeissä! Luvassa muun muassa joululauluja, glögiraati ja Suuren Piparkakkutalokilpailun loppuhuipennus!

 

MIKÄ? Tonttuafterit zoom-hengailu kiltalaisten kanssa! ❤

MILLOIN? 16.12. klo 18-20

MISSÄ? Zoom-linkki julkaistaan myöhemmin

MITEN VARAUDUN? Hae kaupasta pullo glögiä ja saavu kuudeksi ruudun ääreen!

https://www.facebook.com/events/3417589061697043/

Utopioita kestävästä kaupungista-paneelikeskustelu

Miten kaupunkitilan merkitys asukkailleen on korostunut koronapandemian myötä? Keiden toimintaa kaupunki tukee? Onko kaupunkitilassa riittävästi mahdollisuuksia kohdata toisia ihmisiä, luontoa ja kulttuuria? Miten kuvitella toisenlaista, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävämpää kaupunkitilaa? Ja ennen kaikkea, miten olla aktiivisesti mukana tavoittelemassa omia arvoja vastaavaa muutosta?

Koronapandemia on osoittanut sen, kuinka asiat ympäristössämme voisivat olla toisin: päästöt voivat laskea, biodiversiteetti voi elpyä, ihmisten toimeentulo voidaan turvata ja ihmiset voivat ottaa toisiaan huomioon paremmin. Pandemia on kuitenkin tuonut esiin myös haavoittuvaisuudet siinä, miten elinympäristömme on järjestetty: negatiiviset vaikutukset ovat kohdistuneet ihmisiin epätasaisesti, ja ne ovat sidoksissa muun muassa yksilön sukupuoleen, luokkaan, ikään, ammattiin ja asuinpaikkaan.

Tässä paneelikeskustelussa puhutaan kaupunkiutopioista. Kaupungit ovat kestävän kehityksen tavoitteiden toimeenpanossa yhä tärkeämmässä roolissa, sillä arviolta 70% maailman väestöstä asuu kaupungeissa vuoteen 2050 mennessä. Kaupunkien merkityksellistyminen ja muutoksen mahdollisuuden konkretisoituminen koronapandemian myötä nostavat esiin kysymykset siitä, millaisia merkityksiä kaupunkitilalle halutaan antaa ja miten kaupunkitilaa voitaisiin muuttaa niin, että se toimii yhteenkuuluvuuden ja mielekkään elämän mahdollistajina.

MITÄ? Utopioita kestävästä kaupungista -paneelikeskustelu.

MISSÄ? Etänä Zoomissa

MILLOIN? 14.12 klo 17:30-19:00

MIKSI? Kaupungistuminen megatrendinä tekee kaupungeista jatkuvasti merkittävämpiä ihmiselämän keskuksia, ja niiden kestävä kehitys on edellytys sosiaalisesti ja ekologisesti kestävälle tulevaisuudelle.

https://www.facebook.com/events/3503514096427713 

HSY:n suunnittelukilpailu

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY:n suunnittelukilpailu.  

Meillä on viikon verran ollut käynnissä Kierrätys lähtee käsistä -ideakilpailu. Kilpailussa etsitään ratkaisuehdotuksia kotien lajittelupulmaan, jotta lajitteluaste, erityisesti biojätteen lajittelu nousisi korkeammaksi. Tarkoitus olisi siirtää katse pois tiskialtaan alta ja löytää aidosti toimiva kokonaisratkaisu urbaaneihin kotitalouksiin!

Miellä on kilpailussa tiedossa hyvät rahapalkinnot, monen alan ammattilaisista koostuva tuomaristo, joka osittain koostuu ratkaisuehdotusten mahdollisista tuotteistajista. Tekijänoikeusasiat on huomioitu lainoppineiden kanssa. Suunnittelijalla on mahdollisuus paitsi voittaa reilu rahapalkinto, myös saada ideansa tuotteistettuna kauppojen hyllyille ja tehdä sopimus tuotteistajan kanssa. 

Kilpailu on muodoltaan avoin suunnittelukilpailu, mutta kaksisarjaisuudella toivomme saavamme suunnittelijoilta innovatiivisia ratkaisuehdotuksia varmemmin mukaan. 

Tässä linkki kilpailusivustolle ja MEDIAtiedotteeseen.

 

Kysely: opiskelukokemukset ja sukupuoli

NAU-projektissa kerätään tietoa Aalto-yliopistossa tekniikan alan opiskeluun liittyvistä kokemuksista, joihin vaikuttaa sukupuoli. Vastaa kyselyyn 31.12.2020 mennessä ja voit voittaa lahjakortin Aalto shopiin. Vastaamiseen menee n. 10-15 min. Kysely on tarkoitettu kaikille opiskelijoille, joilla on kokemuksia tekniikan alan opinnoista Aallossa.

Linkki kyselyyn: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=42633046

III Työtarjouksia

Omakotitalon suunnittelutyö

Etsin opinnoissaan pidemmälle ehtinyttä arkkitehtiopiskelijaa tai jo koulusta valmistunutta arkkitehtiä auttamaan asunnon suunnitteluprojektissa. 

Toiveenani on saada kompakti koti, joka on tavalla tai toisella helposti siirreltävä ja ideoitu niin, että asuntoa voi tulevaisuudessa tarpeen vaatiessa laajentaa. Arvostan persoonallista ja kaunista suunnittelua, ja haluaisin antaa arkkitehdin taiteelliselle visiolle vapauden. Minua kiehtoo ajatus uuden ja vanhan yhdistämisestä – esimerkiksi kauniita vanhoja ikkunoita voisi käyttää osana suunnittelua. 

Tavoitteenani olisi päästä muuttamaan ensi vuoden aikana uuteen kotiin. Kulttuurialan freelancerina ja lapsen yksinhuoltajana en kylve kultakolikoissa, mutta luonnollisesti hyvästä työstä tulee maksaa käypä hinta. Millaisissa summissa liikutaan? Ja millä tavoin asunnon voisi suunnitella niin, että muista kustannuksista voisi nipistää? 

Mikäli kiinnostuit, kerron mielelläni lisää. Minut tavoittaa puhelimitse numerosta 045 141 8539.

Yst. terv. Iris Bernoulli

 –

INARIO

Haemme Arkkitehtiylioppilasta töihin mielenkiintoisiin asunto- ja kaupunkisuunnitteluprojekteihin. Projekteistamme ja lähestymistavasta voi lukea lisää www.inaro.fi

 

Arvostamme innostunutta asennetta, tarkkuutta ja oma-aloitteisuutta sekä REVIT-osaamista. Työmäärä 3-5 päivää viikossa kevään ja kesän aikana. Opiskelu- ja toimistoprojektit pyritään sovittamaan yhteen riippuen projektien aikatauluista. Etätöiden tekeminen on mahdollista perehdytyksen jälkeen.

 

Hakemukset portfolioineen (max 10MB) work@inaro.fi

 lisätiedot: antti.lehto@inaro.fi

 INARO Integrated Architecture office Oy

 –

Katso työtarjoukset osoitteesta

https://arkkitehtikilta.fi/?page_id=12502

CAREERWEBIN TYÖTARJOUKSET

https://into.aalto.fi/display/encareerweb/CareerWebJob+portal