VIIKKOTIEDOTE 4/21

0

Heipä hei ja hyvät alkaneen viikon toivotukset! Uusien erinomaisten killan etsivien kanssa on viikkotiedotteeseen koostettu nyt kiinnostavaa osio, sekä kaikennäköistä muuta milenkiintoista johon osallistua kotisohvilta käsin. 

I Yleistä

Muista maksaa YTHS terveydenhoitomaksu 31.1. mennessä
Laitos ja koulun tilat

II Tapahtuu

Aalto Job Teaser webinaari 26.1.
Arkkitehtuurin ja muotoilun päivä verkkotapahtuma 3.2.
Polijazz tanssitunnit alkaen 8.2.

III Kiinnostavaa

Haku LEGO Masters Suomi ohjelmaan
Areena: Ympäristöystävällistä rakentamista
HS : Suomessa laaditaan arkkitehtuurin uusia suuntaviivoja, jotka parantaisivat jokaisen arkea

IV Työtarjouksia

Vahasen kesätyöt
Killan nettisivulta
Cereerwebin työtarjoukset


I Yleistä

Maksa terveydenhoitomaksu omatoimisesti Kelalle 31.1. mennessä

Mikäli olet läsnäoleva tutkinto-opiskelija kevätlukukaudella 2021, sinun tulee YTHS uudistuksen myötä maksaa opiskelijoiden terveydenhoitomaksu Kelan asiointipalvelussa. 

Viimeisin syksyn 2020 maksu on maksettu ylioppilaskunnan jäsenmaksun yhteydessä. Maksu 35,80€ täytyy maksaa oma-aloitteisesti 31.1.2021 mennessä, riippumatta siitä, käyttääkö opiskelija YTHS:n palveluja.

Lue lisää uudistuksesta: https://www.ayy.fi/fi/opiskelijoiden-terveydenhuollon-uudistukset-2021

Maksa terveydenhoitomaksu Kelalle: https://www.kela.fi/nain-maksat-korkeakouluopiskelijan-terveydenhoitomaksun

 

Laitos ja koulun tilat:

Hyödyllisiä linkkejä tiedonhakuun poikkeusoloista:

AYY:n päivittyvä tiedote: https://www.ayy.fi/fi/aalto-yliopiston-ylioppilaskunta-ehkaisee-koronaviruksen-leviamista-muutoksia-aukioloaikoihin-ja
Aallon ohjeistukset: https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta
THL:n ohjeistukset: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

 https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta
https://www.aalto.fi/fi/oppimiskeskus/palvelumme-poikkeustilanteen-aikana 

II Tapahtuu

 

Aalto Job Teaser Webinaari työnhausta 26.1.

Miten dokumentteja luetaan yrityksessä ja miten verkkosivujen rekrytointijärjestelmät toimivat?

Webinaarin tarkoituksena on raottaa verhoa yritysten rekrytoinnin maailmaan ja antaa mahdollisimman realistinen kuva siitä, millaisia polkuja hakija kulkee jätettyään hakemuksen avoimeen tehtävään. Webinaarissa käsitellään esimerkiksi erilaisia rekrytointiprosesseja, sitä kuka arvioi hakijoita missäkin vaiheessa, mihin asioihin rekrytoijat ja rekrytoivat esihenkilöt kiinnittävät huomiota CV:ssä ja hakukirjeessä ja kuinka paljon hakijoita yhtä paikkaa keskimäärin hakee.

Ilmoittautuminen ja lisää tietoa: https://aalto.jobteaser.com/en/events/91701-tyonhaun-dokumenttien-lukeminen-ja-rekrytointijarjestelma-yrityksessa?utm_campaign=unspecified&utm_content=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis_automation

 –

 Arkkitehtuurin ja muotoilun päivä verkkotapahtuma 3.2.

Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus A&DO kutsuu 3.2. kello 13–15 järjestettävään “Architecture and design learning” -miniwebinaariin.
Webinaarissa arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen ajankohtaisia näkymiä avataan keynote-puheenvuoron ja case-esimerkkien kautta. Pääpuhujina ovat Fiona MacDonald ja Matthew Springett, jotka tuovat museopedagogiset terveiset Lontoon Designmuseosta ja kertovat kaksikon perustamasta, palkitusta MATT+FIONA-hankkeesta.

Lue lisää A&DO-webinaarista ja ilmoittaudu tästä linkistä: https://www.mfa.fi/tapahtumat/seminaari-architecture-and-design-learning/

 –

Polijazz tanssitunnit 8.2. alkaen

Kyllästyttääkö jo kotona kykkiminen eikä solun lattialla mahdu joraamaan? Tule opiskelijoiden tanssiyhdistys Polijazzin helmikuun toisella viikolla (8.2.) alkaville kursseille joraamaan ylimääräinen energia pois ja tutustumaan muihin kurssilaisiin!

Tarjoamme ensimmäisen kerran ILMAISEKSI ja jos tulet kaverin kanssa saatte kaverialennusta!

8.2. alk
Break dance: ma klo 19-20 (avoin taso)
Nykytanssi: to klo 16:45-18 (keskitaso)
Itämainen tanssi: pe 16:30-17:30 (avoin taso)
Puhumme EN&FI

III Kiinnostavaa

 

Haku LEGO Masters Suomi ohjelmaan

Tuotamme Endemol Shine Finland -tuotantoyhtiössä parhaillaan Mtv3:lle keväällä kuvattavaa tv-ohjelmaa nimeltä LEGO Masters. Kyseessä on maailmalla menestynyt formaatti, jossa rakentajaparit kilpailevat toisiaan vastaan näyttävissä ja mielikuvitusta vaativissa tehtävissä. Rakentaminen tapahtuu valtavassa, miljoonia LEGO-palikoita täynnä olevassa studiossa ja kuvaukset sijoittuvat loppukevääseen. 

Ohjelmaan valittavat rakentajat ovat kaikenikäisiä LEGO-harrastajia, taiteilijoita ja käsistään taitavia, luovia ihmisiä ympäri Suomen. Vuosien LEGO-osaaminen ei siis ole missään nimessä meille tärkein kriteeri, vaan kilpailussa mitattavana ovat rakentamistaitojen lisäksi teosten ainutlaatuisuus, luovuus, visuaalisuus ja tarinankerronta.

Avoimen osallistujahaun lisäksi teemme paljon ns. täsmäcastingia, eli otamme yhteyttä tahoihin, jotka voisivat olla kädentaidoiltaan osaavia tai innostuneita ottamaan osaa ohjelmaan. Tällä hetkellä meillä on hakeneissa paljon varsinaisia LEGO-harrastajia, mutta meille olisi tärkeää saada mukaan myös muitakin mielenkiintoisia ja lahjakkaita tyyppejä perehtyneiden harrastajien lisäksi.

Kuvaukset tapahtuvat huhti-toukokuussa 2021 pk-seudulla ja kestävät kahdeksan viikkoa.

 

Hakulinkkiimme pääsee tästä: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hae-mukaan-uuteen-lego-masters-ohjelmaan/7985992#gs.mv5xtp . Toivottavasti kuulemme teistä!

Ympäristöystävällistä rakentamista sarja Areenassa

Tanskalainen dokumenttisarja tulevaisuuden kaupunkirakentamisesta ja kestävästä arkkitehtuurista. Uudenlainen kaupunkisuunnittelu ja rakentaminen valtaavat alaa maailmalla, ja tanskalaiset arkkitehdit ovat muutoksen etulinjassa.

Ohjelma Areenassa: https://areena.yle.fi/1-50464228

Helsingin Sanomien artikkeli

Talosaunoja, tiloja etätöiden tekoon, loppu putkiremonttirumballe: Suomessa laaditaan arkkitehtuurin uusia suuntaviivoja, jotka parantaisivat jokaisen arkea

Uudessa arkkitehtuuripoliittisessa ohjelmassa halutaan ottaa huomioon ihmisten todelliset tarpeet. Kodeista ja niiden ympäristöistä on tullut entistä tärkeämpiä korona-aikana.

Linkki artikkeliin: https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000007738532.html

IV Työtarjouksia

 Vahasen kesätyöt 

Haemme arkkitehtiopiskelijaa kesäksi 2021 joukkoamme täydentämään. Meillä saat hyvän perehdytyksen, pääset mukaan mielenkiintoisiin projekteihin ja opit käytännön suunnittelua ja nykyaikaisten suunnittelumenetelmien käyttöä.

Tulet toimimaan osana osaavaa suunnittelutiimiämme työskennellen erilaisten uudis- ja korjaushankkeiden parissa. Työpäivät koostuvat vaihtelevista avustavan arkkitehdin tehtävistä ja pääset suunnittelutyön ohella myös osallistumaan erilaisiin kokouksiin ja kohdekäynteihin. Työskentelemme tietomallipohjaisesti ArchiCAD-ympäristössä.

Toivomme, että olet vähintään 3. tai 4. vuoden arkkitehtiopiskelija. Kokemus rakennusalan työtehtävistä on eduksi, sillä meillä pääset mukaan suunnittelutehtäviin, joissa käytännön kokemuksesta on paljon hyötyä. Persoonana olet aktiivinen, tiedonjanoinen ja uskallat esittää meille myös omia ideoitasi – arvostamme niitä suuresti.

Tervetuloa työskentelemään ammattitaitoisten ja mukavien kollegoiden kanssa! Sen lisäksi että suunnitteluosaamisesi vahvistuu, saat näkemystä alalla toimimisesta ja pääset ottamaan vastuuta projektityöskentelystä. Sinulla on myös mahdollisuus jatkaa töitä meillä opiskelujen ohella kesän jälkeen. Työpaikkasi sijaitsee joko Helsingin Eteläesplanadin tai Espoon Säterin tiloissa.

 

lisää tietoa: https://vahanen.rekrytointi.com/paikat/index.php?jid=496&key=&o=A_RJ&rspvt=noxcimbtg74w0ookkcco0wc440c8ksk

Katso työtarjoukset osoitteesta

https://arkkitehtikilta.fi/?page_id=12502

CAREERWEBIN TYÖTARJOUKSET

https://into.aalto.fi/display/encareerweb/CareerWebJob+portal