VIIKKOTIEDOTE 22/22

Kaunista maanantai-päivää, ihmiset!

Tällä viikolla on keskiviikkona Kiltasitsit ja viikonloppuna Suomi XQ, jonne molempiin ovat liput valitettavasti myyty jo loppuun.

Mutta mitä tämä on? Arkkitehtikilta kuhisee tällä hetkellä harrastus-, shoppailu- ja kiltapuuha-mahdollisuuksista! Syksyn aikana ovat eräät sitsit, ja jopa toinen excursio tulossa! Ja KIIMA-bileet lähestyvät??

Lue lisää Viikkotiedotteesta!

Veera Vornanen
Tiedottaja
Arkkitehtikilta
tiedottaja(ät)arkkitehtikilta.fi
Telegram: @veeratainen

 

I Yleistä

Aalto Wellbeing Week 3.-7.10.

Maisema-arkkitehtipäivät 14.9.

Aalto-yliopisto: mentorointiohjelma maisteriopiskelijoille DL 9.10.

Vastaa Karvi-kyselyyn opetuksesta ja oppimisesta korkeakoulussa (DL 7.10.)

II Tapahtumia

Dipolin Appro 12.10.

Neon Rave: Cyberpunk 21.10. (liput 7.10.)

KIIMASTULI 31.10.

[AK] Save the date: Käpy x A-lumni -sitsit 11.11.

[AK, SISTA, Vista] Save the date: Tallinnan päiväexcursio 11.11.

III Muuta kiinnostavaa

[AK] Kiltapäiväkerho: hallituskokoonpano 10.10.

[AK] Hae huomionosoitustoimikuntaan! DL 15.10.

[AK] Swagien tanssitreenit alkavat 10.10.

Arkkitehtikillan kiltatuotteet jälleen myynnissä!

Saint Gobain: Architecture Student Contest 2023

Aalto Aikikai: aloita aikido Otaniemessä!

IV Työtarjouksia

Aalto Jobteaser: katso avoimet työpaikat

 
I Yleistä

Aalto Wellbeing Week 3.-7.10.

Hyvinvointiviikko 3.-7.10. tarjoaa aaltolaisille keynote-puheenvuoroja ajankohtaisista hyvinvointiin liittyvistä aiheista ja mielen hyvinvoinnin tueksi työpajoja sekä palauttavia ja energisoivia kehon virkistyshetkiä.

Lisäksi Aalto-yliopiston sisäisten ja ulkoisten hyvinvointitoimijoiden hyvinvointimessut ständeineen ovat Kandidaattikeskuksessa keskiviikkona 5.10. ja viikon lopuksi perjantaina 7.10. on aaltolaisilla mahdollisuus tutustua Espoon modernin taiteen museo EMMAan opastetuilla kierroksilla.

Unisport tarjoaa avoimet ovet Otaniemen Otahallin palveluihinsa koko viikon ma-pe 3-7.10.2022 ajan.

Lue lisää Aalto.fi:stä tai Intosta.

Maisema-arkkitehtipäivät 14.9.

Aalto-yliopistolle on järjestäjätahona sovittu maksuton kiintiö seminaariin.

Etusijalla tässä kiintiössä ovat Arkkitehtuurin laitoksen tutkinto-opiskelijat ja opetushenkilökunta (yhteensä paikkoja on 150). Maksuton seminaariosallistuminen koskee opiskelijoiden osalta opinto-oikeuden omaavia, joilla on aalto.fi – päätteinen sähköposti voimassa.

Myynnissä on myös lounaslippuja ja illallislippuja.

llmoittautuminen on auki 30.9.2022 asti (tai kunnes kiintiö on täynnä). Mikäli et ehdi kiintiöön, lippuja on ostettavissa tapahtuman sivuilta. Huom! Myös striimilippuja on tarjolla.

Tapahtuman ohjelma löytyy täältähttps://boldnessandbeauty2022.com/program/

HUOM! Mahdolliset kyselyt ilmoittautumiseen liittyen tapahtuman verkkosivujen kautta

Ilmoittautuminen suoraan Aallon opiskelijoiden kiintiössä on ilmoittautuvissa Emilia Weckmanin lähettämässä sähköpostissa nimellä ’Ilmoittautuminen 14.10. järjestettävään Maisema-arkkitehtuuripäivään / 14.10. Landscape Architecture Day conference registration’

Mentorointiohjelma maisteriopiskelijoille

Maisteriopiskelija, lähestyykö valmistuminen, mutta tulevaisuus ja työelämään siirtyminen mietityttävät? Haluatko pohtia uravaihtoehtoja ja laajentaa näkemystäsi työelämästä? Saada keskusteluapua ja muotoilla uraasi yhdessä kokeneemman työelämäosaajan kanssa?
Hae mukaan Aalto-yliopiston mentorointiohjelmaan ja löydä suunta omalle mielekkäälle urallesi! Pääset ehdottamaan itsellesi mentoriehdokasta yli 180 upean mentorin joukosta. Mentorointi on mahtava tilaisuus itsesi kehittämiseen ja sparrausavun saamiseen – myös toisen alan ammattilaiselta
halutessasi.
Lue lisää ja hae mukaan aktoriksi: https://www.aalto.fi/fi/alumneille/mentorointiohjelma-opiskelijoille-ja-alumneille
Hakuaika 15.9.– 9.10.

Vastaa Karvi-kyselyyn opetuksesta ja oppimisesta korkeakoulussa

Tervetuloa vastaamaan korkeakouluopiskelijoille suunnattuun kyselyyn!
Kyselyn tavoitteena on saada monipuolisesti tietoa korkeakouluopiskelijoiden omista kokemuksista ja näkemyksistä oppimisesta ja opiskelusta korkeakoulussa. Toivomme, että jokainen korkeakouluopiskelija vastaisi kyselyyn omien opiskelukokemustensa pohjalta. Jokaisen vastaus on tärkeä.

Kyselyn vastaamisen viimeinen päivä on pe 7.10.2022. Vastaaminen vie noin 20–25 minuuttia. Kysely on täällä.

Kysely kuuluu Korkeakoulupedagogiikan tila ja uudistaminen -arviointiin, jonka toteuttaa Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi). Osaa vastauksista voidaan käyttää Korkeakoulutuksen kärkihankkeiden 2017–2022 arvioinnissa. Arvioinnin päätyttyä kyselyvastaukset arkistoidaan ja niitä voidaan luovuttaa tutkimuskäyttöön. Arkistoitavat kyselyvastaukset anonymisoidaan. Kyselyn tulokset raportoidaan niin, että yksittäisiä vastaajia ei voida tunnistaa.
Lisätietoa arvioinnista saatte arvioinnin nettisivuilta.

Kiitos, kun osallistut arviointiin!

Ystävällisin terveisin arviointiryhmän puolesta Mira Huusko
Kansallinen koulutuksen arviointikeskus KARVI / Finnish Education Evaluation Centre
www.karvi.fi

 

II Tapahtumia

Dipolin Approt
12.10. / liput 28.9. / 29.9. // Otaniemi
Tule nauttimaan approtunnelmasta ja kiertelemään Otaniemeä Dipolin Appron merkeissä keskiviikkona 12. lokakuuta!
Lipunmyynti aukeaa Kide.appissa 28.9. klo 12. Lippuja on myös saatavilla 29.9. Kandikeskukaen aulassa (Otakaari 1) klo 12 alkaen.

Liput approlle myydään yhdessä Polin Appron lipun kanssa, joten voit samalla varmistaa paikkasi Polin Approlle! Yhteislipun hinta on 18 €.

Liity Polin Appron tiedotuskanaville, jotta saat tarkempaa tietoa lipunmyynnistä ja tapahtumasta:

Telegram: t.me/polinappro
Instagram: @ polinappro

Polin Appro on osa teekkariperinneviikkoa ja se järjestetään tänä vuonna kahtena päivänä 9.-10.11. Polin Approlle järjestetään myöhemmin oma lipunmyynti, lisätietoa siitä ja muuta infoa tapahtumasta julkaistaan yllä olevilla kanavilla.

 –
Neon Rave: Cyberpunk
21.10. / liput 7.10. // Smökki, Otaniemi

Perinteinen Neon Rave tulee taas tänä vuonna tenttiviikon päätteeksi ja juhlistaa 10v synttäreitään!

Tämän johdosta haluamme esittää suurimman opiskelijoiden reivitapahtuman mitä Smökki on nähnyt vuosikymmeneen. 21.10. Smökissä lähtee valtaisa valoshow käyntiin Keanu Reevesin sanojen mukaisesti: “Herätys opiskelija, meillä on smökki reivattavana”

Elektroninen cyber mayhem musa ja futuristinen valoshow tarjoavat juhlan jota voi muistella vielä vuosienkin päähän. Muista ottaa myös ystäväsi mukaan, sillä on aika REIVATA!!!

Liput ilmestyvät myyntiin kideappiin 7.10 klo 12:00: https://kide.app/events/cebcb494-7ffb-45de-acf0-5c6c26fc431c

MITÄ: Neon Rave 2022: Cyberpunk

MISSÄ: Smökki, Jämeräntaival 4

MILLOIN: Perjantai 21.10.

LIPUT: 10 € haalarimerkin kanssa, 8€ ilman haalarimerkkiä

HUOM! Tapahtuma on K-18!

Mikäli tapahtumasta herää mitään kysymyksiä niin otathan yhteyttä tiedotusvastaavaamme @AnetteHonkanen Telegramin kautta.

VAROITUS: Mikäli sinulla on mitään epileptisiä oireita, suosittelemme vahvasti harkitsemaan kahdesti ennen lipun ostamista. Tapahtumassa on paljon valoefektejä.

 –
KIIMASTULI
31.10. / lisätietoa tapahtuman infokanavalla // Smökki, Otaniemi

KIIMASTULI on ennenkokematon, polttavan kuuma yhdistelmä, arkkittehtiopiskeliojoiden pahin Kiima ikinä! Helvetti ja Halloween kohtaavat vapahduttavassa hengessä opiskelupaineiden ja yhteiskunnallisten normien ulottumattomissa, teknobiitin tahdittamassa huolettomassa välitilassa.

Usko toisenlaisten maailmojen mahdollisuuksiin ei päivänpolitiikkaa seuraamalla kasva – KIIMASTULI – rentouttaa lihakset, puhdistaa sydämen ja täyttää kehon voimalla – on aika ottaa uskon hyppy ja antautua viettelyksille! Saavu sellaisena kuin olet ja pukeudu haluamaasi asuun. Kiinnostavin look palkitaan!
 
MITÄ? KIIMA
MILLOIN? 31.10.
MISSÄ? SMÖKISSÄ
DC? Creatures from Below

Liity tapahtuman hype-/infokanavalle saadaksesi tarkemmat tiedot tapahtumasta ja lipunmyynneistä!
https://t.me/+6EeKXFQ4aB9lZGI8

 –
[AK] Käpy x A-lumni sitsit
11.11. / klo 18 / lisätietoa tulossa // Saha, Konemiehentie 1, Otaniemi

Tule tekemään historiaa, sillä Arkkitehtikilta esittää ensimmäistä kertaa KÄPY x A-LUMNI SITSIT 11.11.2022!
Lisätietoa tulossa.
https://facebook.com/events/s/arkkitehtikilta-esittaa-kapy-x/3158283044424085/

 –
[AK, SISTA, Vista] Tallinnan päiväexcursio
11.11. / lisätietoa tulossa

Etkö ehtinyt ilmota Suomi-excuun?
Ei hätää! Arkkitehtikilta, SISTA ry ja Vista ry järjestävät Tallinnan päiväexcursion pe 11.11. Lisää infoa tulossa pikimmiten!

III Muuta kiinnostavaa

[AK] Kiltapäiväkerho: hallituskokoonpano 10.10.

Tervetuloa kiltapäiväkerhoon 10.10. kello 17 alkaen kiltiksellä!

Mikä on kiltapäiväkerho? Kiltapäiväkerho on kaikille kiltalaisille avoin keskustelutilaisuus, jossa käsitellään ajankohtaisia, kiltaan liittyviä aiheita, joista hallitus on tekemässä päätöksen tulevaisuudessa. Kiltapäiväkerho on siis helppo tapa vaikuttaa konkreettisesti killan asioihin.

Mitä nyt käsitellään? Hallituskokoonpanoa ollaan muuttamassa vuotta 2023 varten, ja marraskuun lopulla järjestettävää vaalikokousta varten tulisi haettavien hallituspestien olla selkeitä mahdollisimman pian. Kiltapäiväkerhossa siis keskustellaan siitä, mitä rooleja halituksessa on ensi vuonna.

Miksi hallituskokoonpanoa muutetaan? Arkkitehtuurin laitokselle tulevien uusien kandiopiskelijoiden määrä on noussut viime vuosina huomattavasti, ja vuonna 2023 avoinna on 120 aloituspaikkaa. Tuo määrä fukseja on liian suuri yhdelle Fuksikapteenille, minkä takia hallitukselle nousi halu nimittää vuodelle 2023 kaksi Fuksikapteenia. Hallituksen maksimikoko on kuitenkin sääntöjemme mukaan tällä hetkellä 13, joten kokoonpanoa tulee jotenkin muuttaa. Hallituksen maksimikokoa voisi periaatteessa sääntömuutoksin nostaa, mutta hallituksen kasvattaminen koettiin toimintaa vaikeuttavaksi tekijäksi.

Millaisia vaihtoehtoja on? Vaihtoehtoina liikkuu esimerkiksi ISOneuvoksen muuttaminen toimihenkilöpestiksi, viestintäsektorin vastuualueiden uudelleenjärjesteleminen tai kokonaisvaltainen pestien uudelleenjärjesteleminen. Tutkittavissa on myös, pitäisikö jokin tällä hetkellä hallituksella oleva vastuu siirtää toimihenkilöille, tai pitäisikö jokin toimihenkilövastuu (esim. Paperin päätoimitus) siirtää hallitukselle.

Tule siis kertomaan mielipiteesi ja ideasi Kiltapäiväkerhossa 10.10. kello 17 kiltiksellä!

[AK] Hae huomionosoitustoimikuntaan! DL 15.10.

Killan huomionosoitustoimikunta käy läpi ehdotuksia ja ehdottaa kiitoksia ja palkintoja niitä ansaitseville kiltalaisille. Toimikunta kokoustaa n. 2-3 kertaa vuodessa, joten homma ei ole aikaavievää, mutta sitäkin palkitsevampaa!

Toimikuntaan toivotaan mahdollisimman laajaa edustusta killan eri vuosikursseilta ja opintoaloilta, joten juuri sinä voit hakea, mikäli pesti kuulostaa mielekkäältä! Aiempaa kokemusta kiltapesteistä ei tarvita.✨

Lue killan huomionosoituksista lisää killan nettisivuilta: https://arkkitehtikilta.fi/?page_id=11644
Sieltä löytyy myös jatkuvasti auki oleva lomake, jonka kautta voi ehdottaa huomionosoitusten vastaanottajia.

Hakuaika toimikuntaan alkaa nyt ja päättyy 15.10. eli nyt on juuri oikea aika täyttää lomake! https://forms.gle/QHpRdQCmwWRkNCpT7

[AK] swagswagnamnam -tanssitreenit alkavat 10.10.

Oletko jo kuullut Swageistä?✨

Arkkitehtikillan tanssiryhmä #swagswagnamnam:in treenisyksy alkaa ja kaikki tanssista kiinnostuneet kiltalaiset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Swagien syksyn treenit sisältävät koreografioiden harjoittelun ohella monipuolisesti myös kaikkea lihaskunnosta ja improvisaatiosta eri tanssilajien tekniikoihin. Ryhmässä tanssitaan useita tyylilajeja laidasta laitaan – hiphopista balettiin ja jazzista vogueen. Treenaamisen lisäksi ryhmä esiintyy erilaisissa tapahtumissa, kuten sitseillä ja vujuilla. Kiinnosti siis tanssitaitojen hiominen ja esiintyminen tai ihan vaan jumppa, jooga ja joraaminen hyvässä seurassa – kannattaa tulla kääntymään! Swagien treeneistä löytyy jokaiselle jotakin. Tavoitteenamme on valmistella esitys killan vuosijuhlaan Wähäjouluun, mutta esiintyminen on vapaaehtoista.

Aloitamme syksyn treenit ma 10.10. klo 20. Vakiotreeniaika on maanantai-iltaisin klo 20- Jämeräntaival 1:n yhdistystilassa. Meillä on lisäksi vuoro sunnuntaisin, jota voidaan hyödyntää etenkin esiintymisten lähestyessä. Jos kiinnostuit, liity rohkeasti ryhmäämme, sieltä löydät myös mm. ovikoodin treenitilaan:
https://chat.whatsapp.com/BqVKn2reKl6GLDE61nk0m5

Arkkitehtikillan kiltatuotteet jälleen myynnissä!

Nyt niitä taas saa! Kiltatuotteita! Tästä kideappiin!

https://kide.app/products/c9b22d0b-6faf-45eb-9b78-45672237159d

Saint Gobain: Architecture Student Contest 2023

Viime kiltakahveilla Saint Gobain nosti kilpailuista kiinnostuneille arkkitehtiopiskelijoille haasteen; vuoden 2023 Architecture Student Contest starttaa tänä syyskuussa! 

Vuoden 2022 kilpailun voitti opiskelijat Oulun yliopistosta – olisi huikeaa nähdä tulevassa kilpailussa ehdokkaita myös Aalto-yliopiston opiskelijoilta!
Lisätietoa opiskelijoiden arkkitehtuurikilpailusta löytyy täältä: https://architecture-student-contest.saint-gobain.com/
Aalto Aikikai: aloita aikido Otaniemessä!

Aalto Aikikai toivottaa uudet aloittelijat mukaan toimintaan tiistaina 20.9. alkaen. Peruskurssimme ensimmäinen treeni järjestetään tiistaina 17:30-19:00 Jämeräntaival 5:n tatamisalissa. Ota mukaan t-paita ja verryttelyhousut.

Vedetyt treenit syksyllä 2022:
tiistaisin klo 17:30-19:00 Jämeräntaival 5
torstaisin klo 17:30-19:00 Jämeräntaival 5
Tiistain 20.9. jälkeen treeneihin voi liittyä kahden ensimmäisen viikon aikana.
(a.k.a. tämän viikon aikana ehtii liittyä vielä! ;) )

Tervetuloa!

Yst. terveisin,

Anja Virkkunen
Aalto Aikikai pj.

 IV Työtarjouksia

Työpaikkailmoitukset-välilehti on siirretty Tiedotteet-sarakkeeseen, josta löytyy myös viikkotiedotteet! Löydät sinne myös alla olevasta linkistä:
Katso uusimmat työpaikkailmoitukset täältä!

Aalto JOBTEASERIN työtarjoukset (vaatii Aalto-tunnuksilla kirjautumisen):
https://aalto.jobteaser.com/en/dashboard

 

 

Onko sinulla kehitysehdotuksia?

Jos haluat tiedotteesi ensi viikon Viikkikseen, lähetäthän materiaalisi (suomeksi ja englanniksi mielellään!) sähköpostiini tulevaan perjantaihin mennessä. 

Työnantajat: Työpaikkailmoituksen julkaisusta sovitaan erikseen – olethan ajoissa yhteyksissä! 

 

Ota yhteyttä: 

tiedottaja(ät)arkkitehtikilta.fi
Telegram: @veeratainen