VIIKKOTIEDOTE 21/22

0
Syksyistä maanantaita teille kaikille! <3

Tänä perjantaina on paljon tapahtumaa samana päivänä, sillä syyskuun viimeisenä päivänä teekkarilakin käyttökausi tulee taas tänä vuonna päätökseensä! Perinteisesti päivemmällä seurataan fuksien kisaamista ajokeillaan Otatarhan ajoissa –  lisäksi Teekkarius 150 -juhlavuoden kunniaksi kampuksella on myös muuta puuhaa.

Muuta? Dipolin Approt lähestyvät, ja lipunmyynti alkaa ylihuomenna. Näistä lisää tässä Viikkiksessä!

Veera Vornanen
Tiedottaja
Arkkitehtikilta
tiedottaja(ät)arkkitehtikilta.fi
Telegram: @veeratainen

 

I Yleistä

Varkauksia Otaniemessä

Maisema-arkkitehtipäivät 14.9.

Aalto-yliopisto: mentorointiohjelma maisteriopiskelijoille

II Tapahtumia

Otatarhan ajot 30.9.

T150: Resiinat Raide-Jokerilla 30.9.

T150: Teekkarikaupunkihaaste 30.9.

Lakinlaskijaiset 30.9.

[AK] Anything but an Architect- Kiltasitsit 5.10.

Dipolin Appro 12.10. (liput 28.9./29.9.)

III Muuta kiinnostavaa

Saint Gobain: Architecture Student Contest 2023

Aalto Aikikai: aloita aikido Otaniemessä! 20.9.

Aalto Volley -lentopalloyhdistys

IV Työtarjouksia (kun niitä tulee!)

Aalto Jobteaser: katso avoimet työpaikat

 
I Yleistä

Varkauksia Otaniemessä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta lisää vartiointia Otaniemessä, koska alueen kiinteistöissä on tehty varkauksia. Tapaukset ovat poliisin tiedossa. Lisäksi pyydämme kaikkia kiinnittämään erityistä huomiota omaisuutensa turvallisuuteen kodissaan ja muita tiloja käyttäessään.

Lisätietoa oheisella AYY:n sivulla: https://www.ayy.fi/fi/varkauksia-otaniemessa-kattava-vartiointi-alkaa-ayyn-kiinteistojen-alueella

Maisema-arkkitehtipäivät 14.9.

Aalto-yliopistolle on järjestäjätahona sovittu maksuton kiintiö seminaariin.

Etusijalla tässä kiintiössä ovat Arkkitehtuurin laitoksen tutkinto-opiskelijat ja opetushenkilökunta (yhteensä paikkoja on 150). Maksuton seminaariosallistuminen koskee opiskelijoiden osalta opinto-oikeuden omaavia, joilla on aalto.fi – päätteinen sähköposti voimassa.

Myynnissä on myös lounaslippuja ja illallislippuja.

llmoittautuminen on auki 30.9.2022 asti (tai kunnes kiintiö on täynnä). Mikäli et ehdi kiintiöön, lippuja on ostettavissa tapahtuman sivuilta. Huom! Myös striimilippuja on tarjolla.

Tapahtuman ohjelma löytyy täältähttps://boldnessandbeauty2022.com/program/

HUOM! Mahdolliset kyselyt ilmoittautumiseen liittyen tapahtuman verkkosivujen kautta

Ilmoittautuminen suoraan Aallon opiskelijoiden kiintiössä on ilmoittautuvissa Emilia Weckmanin lähettämässä sähköpostissa nimellä ’Ilmoittautuminen 14.10. järjestettävään Maisema-arkkitehtuuripäivään / 14.10. Landscape Architecture Day conference registration’

Mentorointiohjelma maisteriopiskelijoille

Maisteriopiskelija, lähestyykö valmistuminen, mutta tulevaisuus ja työelämään siirtyminen mietityttävät? Haluatko pohtia uravaihtoehtoja ja laajentaa näkemystäsi työelämästä? Saada keskusteluapua ja muotoilla uraasi yhdessä kokeneemman työelämäosaajan kanssa?
Hae mukaan Aalto-yliopiston mentorointiohjelmaan ja löydä suunta omalle mielekkäälle urallesi! Pääset ehdottamaan itsellesi mentoriehdokasta yli 180 upean mentorin joukosta. Mentorointi on mahtava tilaisuus itsesi kehittämiseen ja sparrausavun saamiseen – myös toisen alan ammattilaiselta
halutessasi.
Lue lisää ja hae mukaan aktoriksi: https://www.aalto.fi/fi/alumneille/mentorointiohjelma-opiskelijoille-ja-alumneille
Hakuaika 15.9.– 9.10.

II Tapahtumia

Otatarhan ajot
30.9. / klo 12-16 // Alvarin aukio
Kohta on lakkien laskemisen aika, mutta ennen sitä heittäydytään takaisin kivikaudelle ja hurjastellaan koko Otaniemen voimin, sillä Otatarhan ajot ovat jälleen täällä! Nappaa mukaan siis kivet ja kepit ja tule kisaamaan siitä kuka on Otaniemen kovin luu.
Vaikkei itse ajoihin osallistuisikaan, kannattaa paikalle saapua nauttimaan huumaavasta kisatunnelmasta ja kauniista syyspäivästä, sillä Alvarin aukio täyttyy kilparadan lisäksi myös oheistoiminnasta ja kisoista!

Lisää tietoa tapahtuman Facebook-sivuilta!

 –
Teekkarius 150
30.9. // Alvarin aukio / Harald Herlin oppimiskeskus
Tänäkin vuonna lakinlaskijaispäivän vauhdittaa käyntiin Otatarhan ajot, joissa kilpaillaan ihmisvoimin liikkuvien ajokkien kesken. Teekkarius 150 -vuoden kunniaksi myös katsojien on tänä vuonna mahdollisuus kokeilla voimiaan, kun Otaniemen Raide-Jokerin linjat vihitään käyttöön mitä teknillisimmän menopelin eli resiinan voimin!
Tule kokeilemaan, kuinka raiteet luistaa ja pumppu kulkee perjantaina 30.9. klo 13-16 Harald Herlinin oppimiskeskuksen luokse! ⚡️
Teekkarius 150 -juhlavuoden kunniaksi olemme lähettäneet haasteen kaikille teekkarikaupungeille! Haasteen tavoitteena on saada mahdollisimman paljon opiskelijoita kokoontumaan yhteen (haalarit ja teekkarilakki päällään) ja muodostamaan itsestään juhlavuoden numero 150.
Espoossa haaste toteutetaan 30.9. Otatarhan ajot ja Resiinat Raide-Jokerilla -tapahtumien yhteydessä noin klo 14.30 Alvarin aukiolla. Nähdään siis siellä!
Seuraa Teekkarius 150 -kanavaa Telegramissa pysyäksesi kärryillä juhlavuoden tapahtumista ja tarkemmista aikatauluista! 
 –
Lakinlaskijaiset
30.9. / liput 19.9. klo 11-13 kandiaula / Dipoli, Otaniemi
Lakinlaskijaiset ovat täällä taas! Kun teekkarilakkien käyttöaika tältä vuodelta taas päättyy, on aika juhlistaa kulunutta lakinkäyttöaikaa kunnolla. Olit sitten tieteen, taiteen tai talouden harjoittaja, suuntaa siis Dipoliin 30.9. nauttimaan upeiden artistien – Maija Vilkkumaan, KNV:n ja AaltoDJn – kera.

Pistä Telegramissa seurantaan @lakinlaskijaiset -tiedotuskanava ja saa ensimmäisten joukossa kuulla lipunmyyntien ja rannekkeenvaihtojen aikatauluista.

P.S. Vapaaehtoishaku on nyt auki! Mikäli haluat varmistaa pääsysi bileisiin tai hankkia kiinnityksen haluttuun vaaleanpunaiseen nyöriin, hae nyt! https://lomake.ayy.fi/jtmk/lakinlaskijaiset/

Tapahtumiin liittyvissä kysymyksissä olethan yhteydessä järjestäjään: TG@magneeti

 –
[AK] Anything but an Architect – Kiltasitsit
5.10. / 18:00 / ilmo auki 30.9. asti (kiintiö täynnä) // Otakaari 20

Mitä arkkari tekisi jos ei olisikaan arkkari? Paljastuuko maisun mullan alta yllättävä menneisyys? Mistä sissari sohvallaan salaa unelmoi? Entä, jos et opiskelisikaan Aallossa, mitä silloin tekisit? Elätkö kaksoiselämää ja vapaa-ajallasi muuntaudut kuin Hannah Montana konsanaan?

Nyt on aika muistella lapsuutesi haaveammattia tai kaivaa vanhat opiskelijahaalarit esiin, sillä kiltasitsit tulevat taas! Pukeudu siis edustamaan vaihtoehtoista ammatiasi / unelmaasi ja tule kohottamaan malja kaiken maailman alter egoille 5.10. osoitteeseen Otakaari 20 kello 18:00 alkaen!

MITÄ: Anything but an Architect – kiltasitsit
MISSÄ: Otakaari 20
MILLOIN: 5.10. kello 18:00 alkaen, kongi 18:30
HINTA: 15 €
DC: Mikä tahansa muu ammatti, kuin arkkari / maisu / sissari
MIKSI: Ketkä meist ei ois ettiny ittee, jokainen meistä on AK❤️

‼️Ilmoittautuminen sitseille aukeaa torstaina 22.9 klo 12.00 ja sulkeutuu 30.9. klo 23:59, jonka jälkeen ilmoittautuminen on sitova. Tule siis paikalle, mutta älä omana itsenäsi

 –
Dipolin Approt
12.10. / liput 28.9. / 29.9. // Otaniemi
Tule nauttimaan approtunnelmasta ja kiertelemään Otaniemeä Dipolin Appron merkeissä keskiviikkona 12. lokakuuta!
Lipunmyynti aukeaa Kide.appissa 28.9. klo 12. Lippuja on myös saatavilla 29.9. Kandikeskukaen aulassa (Otakaari 1) klo 12 alkaen.

Liput approlle myydään yhdessä Polin Appron lipun kanssa, joten voit samalla varmistaa paikkasi Polin Approlle! Yhteislipun hinta on 18 €.

Liity Polin Appron tiedotuskanaville, jotta saat tarkempaa tietoa lipunmyynnistä ja tapahtumasta:

Telegram: t.me/polinappro
Instagram: @ polinappro

Polin Appro on osa teekkariperinneviikkoa ja se järjestetään tänä vuonna kahtena päivänä 9.-10.11. Polin Approlle järjestetään myöhemmin oma lipunmyynti, lisätietoa siitä ja muuta infoa tapahtumasta julkaistaan yllä olevilla kanavilla.

 –

III Muuta kiinnostavaa

Saint Gobain: Architecture Student Contest 2023

Viime kiltakahveilla Saint Gobain nosti kilpailuista kiinnostuneille arkkitehtiopiskelijoille haasteen; vuoden 2023 Architecture Student Contest starttaa tänä syyskuussa! 

Vuoden 2022 kilpailun voitti opiskelijat Oulun yliopistosta – olisi huikeaa nähdä tulevassa kilpailussa ehdokkaita myös Aalto-yliopiston opiskelijoilta!
Lisätietoa opiskelijoiden arkkitehtuurikilpailusta löytyy täältä: https://architecture-student-contest.saint-gobain.com/
Aalto Aikikai: aloita aikido Otaniemessä!

Aalto Aikikai toivottaa uudet aloittelijat mukaan toimintaan tiistaina 20.9. alkaen. Peruskurssimme ensimmäinen treeni järjestetään tiistaina 17:30-19:00 Jämeräntaival 5:n tatamisalissa. Ota mukaan t-paita ja verryttelyhousut.

Vedetyt treenit syksyllä 2022:
tiistaisin klo 17:30-19:00 Jämeräntaival 5
torstaisin klo 17:30-19:00 Jämeräntaival 5
Tiistain 20.9. jälkeen treeneihin voi liittyä kahden ensimmäisen viikon aikana.

Tervetuloa!

Yst. terveisin,

Anja Virkkunen
Aalto Aikikai pj.
Aalto Volley -lentopalloyhdistys

Aalto-Volley on lentopallon saralla toimiva aktiivinen opiskelijoiden urheiluyhdistys, jonka tarkoituksena on tarjota mahdollisuus pelata lentopalloa niin harrastemielessä kuin kilpatasollakin. Treenaamme Espoossa 4 kertaa viikossa järjestäen eritasoisia treenejä. Tällä kaudella pyrimme järjestämään joukkueet sekä naisten sarjaan että miesten paikallis- ja aluesarjaan.

Treeneihin voi aina tulla kokeilemaan ja järjestämme myös rennompia pelivuoroja, eli kaikentasoiset pelaajat ovat tervetulleita treenailemaan! Ota yhteyttä osoitteeseen aalto.volley@gmail.com, jos haluat liittyä iloiseen ja urheilulliseen seuraamme!

Lisää lentopalloa pääsee pelaamaan myös Unisportilla teekkarisarjan muodossa. Lisätietoa löytyy osoitteesta https://unisport.fi/muut-unisportin-palvelut/palloilusarjat sekä mahdollisesti kiltasi urheilutoiminnan vastaavilta.

 IV Työtarjouksia

Työpaikkailmoitukset-välilehti on siirretty Tiedotteet-sarakkeeseen, josta löytyy myös viikkotiedotteet! Löydät sinne myös alla olevasta linkistä:
Katso uusimmat työpaikkailmoitukset täältä!

Aalto JOBTEASERIN työtarjoukset (vaatii Aalto-tunnuksilla kirjautumisen):
https://aalto.jobteaser.com/en/dashboard

 

 

Onko sinulla kehitysehdotuksia?

Jos haluat tiedotteesi ensi viikon Viikkikseen, lähetäthän materiaalisi (suomeksi ja englanniksi mielellään!) sähköpostiini tulevaan perjantaihin mennessä. 

Työnantajat: Työpaikkailmoituksen julkaisusta sovitaan erikseen – olethan ajoissa yhteyksissä! 

 

Ota yhteyttä: 

tiedottaja(ät)arkkitehtikilta.fi
Telegram: @veeratainen