VIIKKOTIEDOTE 20/2023

Hyvää Halloweenia kaikille sitä viettäville!

Tällä viikolla lähti käyntiin Arkkitehtikillan vaalit, joissa haetaan toimijoita ensi vuodelle killan hallitukseen ja raatiin. Lisää infoa aiheesta alempana. Huomenna kolmannen vuoden opiskelijat järjestävät perinteiset Kiima-bileet Smökissä, teemana Dystopia. Myös AYY:n hallitusvaalit ja edustajistovaalit ovat käynnissä, muistakaa äänestää edustajistovaaleissa! AYY:n hallituksen jäseniä pääsee tapaamaan tänään 31.10. klo 17.00 alkaen Pelimannissa (JTM 3A). Arkkitehtikillan nykyiset ja tulevat toimijat pääsevät tapaamaan Vaalisaunassa torstaina 2.11. klo 18.00 alkaen Gorsussa. Tervetuloa paikalle! Luvassa pientä syötävää ja tietenkin sauna lämpimänä.

Hyytävin terveisin,

Moby

sihteeri-tiedottaja

I Yleistä

Maisema-arkkitehtuurin kurssitöiden näyttely

Arkkitehtikillan vaalit 2023

AYY: Asukasvalintamuutokset tulevat voimaan viikolla 43

Hae AYY:n hallitukseen tai edustajiston varapuheenjohtajaksi

Edustajistovaalien vaalikone ja vaalipaneeli

Vastaa ACREn kyselyyn ja osallistu Fat Lizardin lounassetelien arvontaan

II Tapahtumia

Laulukilpailusitsien ilmoittautuminen on auki

Punaisen läpilaulanta

Asumisviikko ja Taloturnajaiset 6.-10.11.

Käpyjen JokeriAppro

Nils Erik Wikberg -luennot

 

 

III Muuta kiinnostavaa

Unite! -yliopistoyhteistyö

A!-pelit

 

 

 

 

 

 

 
I Yleistä

Maisema-arkkitehtuurin kurssitöiden näyttely

Tervetuloa tutustumaan maisema-arkkitehtuurin kurssitöiden näyttelyyn 30.10. – 10.11.2023 Aalto- ja B-salin edustalla olevassa aulassa, osoitteessa Otakaari 1.

Näyttely esittelee opiskelijoiden kurssitöitä eri vuosikursseilta ensimmäisen vuoden harjoitustöistä maisterivaiheen studiokursseihin esitellen oppimis- ja kehityskaarta sekä kurssien sisältöä opintojen aikana. Työssään maisema-arkkitehti pyrkii tuottamaan toimivia ja esteettisiä ratkaisuja ihmisen ja luonnon kohtaamiseen ja näyttelyssä pääset tutustumaan, millaisten harjoitustöiden kautta alan opiskelijat osaamistaan kehittävät.

Psst! Hyvä hetki tutustua näyttelyyn on esim. pe 3.11.2023 B-salissa pidettävän Nils Erik Wikberg symposiumin yhteydessä!


Arkkitehtikillan vaalit 2023

❤️
Haku ensivuoden kiltatehtäviin on alkanut!
Lisää tietoa pesteistä löytyy vaalisivuilta osoitteesta www.arkkitehtikilta.fi/vaalit-2023 ja killan Instagramista.

Ehdolleasettumislomake sulkeutuu 21.11., vaaleja edeltävänä päivänä. Ehdolle voi myös asettua vasta vaalikokouksessa!

Raadin yhteishakulomake on auki 30.11. asti.

Tänä torstaina 2.11. klo 18 eteenpäin vietetään vaalisaunaa Gorsulla. Tule sinne juttelemaan nykyisten ja tulevien toimijoiden kanssa pesteistä!

Ehdolleasettuminen vaalikokouksessa valittaviin pesteihin: https://forms.gle/AneLbQEG8MbLGEVh6

Raadin yhteishaku: https://forms.gle/6BG74FxqobNfoAbu7
❤️


AYY: Asukasvalintamuutokset tulevat voimaan viikolla 43

Domo-järjestelmä on nyt saatu vastaamaan ARA:n tarveharkintaan perustuvaa asukasvalintamallia, ja AYY voi pitkän valmistelun jälkeen tehdä asukasvalinnat lain ja viranomaisten vaatimalla tavalla. Edustajisto päätti kyseiseen malliin siirtymisestä keväällä 2023.

Emme pysty tekemään kiireellisyysluokittelua nykyhakemusten perusteella, jonka vuoksi pyydämme hakijoita tekemään uuden hakemuksen.

Vanhojen, ennen kategoriamallia, tehtyjen hakemusten uusiminen ja uusien liitteiden liittäminen niihin on estetty.

Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Lue lisää täältä

Hae AYY:n hallitukseen tai edustajiston varapuheenjohtajaksi

Hallituksen jäsenyys on vuoden mittainen luottamustoimi. Keskeisiä hallituksen tehtäviä on johtaa ylioppilaskuntaa, päättää ylioppilaskunnan julkilausumista, toimeenpanna edustajiston päätökset ja edustaa ylioppilaskuntaa yliopiston ja muiden sidosryhmien suuntaan.

Hallituslainen osallistuu yhteisten asioiden hoitoon käytännössä täyspäiväisesti ja hallituslaisella on yksi tai useampi sektori, jonka toiminnasta hän vastaa. Hallitus kokoontuu useamman kerran viikossa keskustelemaan ja päättämään ylioppilaskunnan linjoista ja suunnasta. Hallitus vastaa kaikesta toiminnastaan edustajistolle.

Tapaa 2023 hallitus Pelimannissa (JMT 3A) tänään 31.10. klo 17 alkaen! Tule kysymään mieltä askarruttavia kysymyksiä ja kuulemaan kokemuksia hallitustyöstä. Tarjolla pientä purtavaa.

Edustajistolla on ylioppilaskunnan ylin päätösvalta. Varapuheenjohtajia on kaksi, ja heidän roolinsa muotoutuvat aina kunkin vuoden toimijoiden mukaan.

Haku hallitukseen sulkeutuu 16.11. klo 23.59 ja edustajiston varapuheenjohtajaksi 5.12.klo 17.15.

Lue lisää täältä

Edustajistovaalien vaalikone ja vaalipaneeli

Edustajistovaalien vaalikone on auki! Etsi ehdokkaasi ja valmistaudu äänestämään – äänestys on auki 1.11. klo 12 – 8.11. klo 15. Vaalikoneen löydät osoitteesta http://vaalikone.syl.fi/ayy ja tietoa vaaleista löydät nettisivuiltamme.

Vaalipaneeli järjestetään 2.11. klo 17 OUBSin studiolla. Tervetuloa paikan päälle tai seuraamaan livestriimiä AYY:n YouTube-kanavalla!

Äänestys aukeaa 1.11.2023 klo 12 osoitteessa vaalit.ayy.fi. Voit myös tulla äänestyspisteelle Kandidaattikeskuksen aulaan 1.11. klo 12-15, missä ensimmäisille äänestäjille on tarjolla pullaa (veg), kahvia ja vaalien haalarimerkkejä!


Vastaa ACREn kyselyyn ja osallistu Fat Lizardin lounassetelien arvontaan

Aalto-yliopistokiinteistöt (ACRE) mittaa jälleen vuosittaisella Leesman-kyselyllä kampuksen toimivuutta ja viihtyisyyttä, eli kampuskokemusta.

Käythän kertomassa, miten hyvin yliopistoympäristö toimii ja tukee erilaisten työtehtävien tekemistä. Kyselyn lopussa voit jättää palautetta suoraan kampuskartalle, mikä alue on kampuksen helmi, missä taas kehittämisen varaa.

Aiempina vuosina vastausten perusteella on muun muassa kehitetty kampuksen ulkoalueita, lisätty sähköautojen latauspisteitä ja polkupyörien säilytyspaikkoja, tehty parannuksia sisäilman laatuun, kiinnitetty huomiota työympäristöjen kalustukseen ja akustiikkaan sekä pyritty monipuolistamaan kampuksen palvelutarjontaa.

Tutkimuksessa selviää myös Aalto-yliopiston kampuskokemusta mittaava Leesman-indeksi. Sen avulla voidaan verrata kampusta kansainvälisesti muihin yliopistokampuksiin sekä saada benchmark-tietoa.

Tuo siis kampuksen vahvuudet ja kehityskohteet näkyväksi matkalla kohti maailman parasta kampuskokemusta! Vastaaminen vie noin 10–12 minuuttia. Kysely on täysin anonyymi eikä vastauksia voi yhdistää yksittäisiin vastaajiin.

Vastaamalla voit osallistua Fat Lizardin lounassettien arvontaan (arvotaan 20 kpl noin 35 euron lounaspakettia). Mikäli henkilöstön kyselyn kokonaisvastausprosentti ylittää 40 %, arvomme lisäksi muita hyvinvointipalkintoja. Kannusta siis myös kollegaasi vastaamaan!

Kysely on auki 10.11. asti, linkki kyselyyn:

https://aaltouniversityfinlandcampus2023.leesmanindex.co.uk/phdUYLuJcFYvs3oS

Kiitos!

Tuomas


II Tapahtumia

Laulukilpailusitsien ilmoittautuminen on auki

Nyt lauletaan jotain ihan uutta! Laulukilpailun 2023 tuotokset lauletaan kokonaisuudessaan läpi laulukilpailusitseillä, missä arvovaltainen tuomaristo myös julkaisee eri kategorioiden voittajat. Jos siis haluat kuulla ensimmäisenä uusimmat mestariteokset tai muuten vain nauttia hyvästä seurasta ja uusista sanoituksista, nämä sitsit ovat juuri sinulle!

Laulukilpailusitsit järjestetään 14.11. OK20 yläkerrassa. Ovet aukeavat klo 18 gongin kumahtaessa klo 18.30. Sitseille ovat tervetulleita kaikki Aalto-yhteisön jäsenet riippumatta siitä, onko osallistunut itse kilpailuun. Yleinen lipunmyynti sitseille aukeaa pe 27.10. klo 14 kide.appissa:
https://kide.app/events/cc9191f8-46ed-4892-8ff0-6f7369086274

Huomaathan, että myös itse laulukilpailu on vielä auki ja kilpailijat voivat varmistaa sitsilippunsa omasta kiintiöstään heti kilpailuun osallistumisen jälkeen!
Osallistuminen ja lisätietoa kilpailusta löytyy täältä:
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=0377CHYR0EKKo6ccnH8gevJKVX8DSKdIn5wCy2OWKmtUMEFXUjAwN1lENUoyQUdRSElDRzNKNVNKTi4u

Mikäli herää kysyttävää, otahan yhteyttä @lukkaritirehtoori


Punaisen läpilaulanta

Mikä olisi paras tapa viettää Teekkariperinneviikon perjantai-ilta? Tietenkin laulamalla, ja siksi kannattaakin suunnata Otaniemen Rantasaunalle LuTkun järjestämään punaisen laulukirjan läpilaulantaan!

Tapahtumakonsepti on mitä suoraviivaisin: otamme punaisen laulukirjan ja laulamme jokaisen sen sisältämän laulun. Myöskään laulajien hyvinvointia ei unohdeta: sauna ja palju pidetään lämpiminä ja laulajia virkistetään tarjoiluilla

Palauta siis mieleesi vanhat klassikot ja approksimoi uusien tuttavuuksien melodiaa mieluummin kuin hyvin. Varmaa on, että laulu raikaa koko illan ja tunnelma on katossa! Rantsun ovet aukeavat klo 16.30 ja laulaminen alkaa klo 17 jatkuen niin pitkään kuin laulettavaa riittää. Mukaan voi liittyä missä tahansa vaiheessa iltaa

Tapahtumassa myydään vuonna 2022 julkaistua punaisen uusinta painosta!

TL;DR:
Mitä: Punaisen laulukirjan läpilaulanta
Missä: Rantasauna
Milloin: 17.11. klo 16.30 eteenpäin
Mitä maksaa: Ei mitään!
Kysyttävää: Laitahan viestiä @lukkaritirehtoori


Asumisviikko ja Taloturnajaiset 6.-10.11.

Tänä syksynä ratkaistaan mikä Otaniemen taloista on paras, uljain ja kaunein!

Asuitpa missä tahansa, niin Kampusjaosto järjestää marraskuun alussa asumisteemaisen viikon. Viikon aikana jokainen pääsee osallistumaan omaa asumisviihtyvyyttä parantaviin haasteisiin, joista voi voittaa huikeita palkintoja! AYY:n asunnoissa asuvat pääsevät myös osallistumaan yksilökilpailun lisäksi viikon huipentaviin Taloturnajaisiin

Viikon aikana käsitellään seuraavia teemoja:
Kokkaus
Siivous
Maalaus
Asumisen lifehackit

Lisätietoa kaikista teemapäivistä seuraa jo ensi viikolla, jolloin haasteet ja kilpailujen palkinnot julkaistaan! Paras tapa pysyä ajantasalla on ottaa @Kampusjaosto Instagramissa seurantaan


Kling kling kling kling!
⚠️⚠️ Ratikka tulee ⚠️⚠️
Tällä kertaa ei tarvitse kuitenkaan väistellä uutta raidejokeria vaan saat hypätä kyytiin, nimittäin käpytoimikunta järjestää rakkaille pikkukäpysilleen Raide-Jokeri-baarikierroksen seuraavan viikon perjantaina 10.11.2023
⚠️ Käpy tarkoittaa 4+n vuoden opiskelijaa
TÄH? Käpyjen Raide-Jokeri-baarikierros
MILLO? Perjantaina 10.11.2023 klo 18
MIS? Aloitamme Otaniemestä, kierroksella saa edetä omaan tahtiin
MITÄ MAKSAA? Osallistuminen on ilmaista!

Pysykää kuulolla, lähetämme lisätietoa pian!

Liity jo baarikierrosryhmään tästä linkistä:
https://t.me/+sloSDCZ3lhNmMGY8


Mikä NEW? Nils Erick Wickberg symposium! Syksyn 2023 seminaarin teema on uudistava suunnittelu, jonka tavoitteena on mahdollistaa omavaraisia ja myönteisiä vaikutuksia tuottavia rakenteita ja järjestelmiä. Uudistava suunnittelu korostaa yhteenkuuluvuutta:  lähestymistapa systeeminen eli ihminen nähdään vahvasti osana luontoa ja ekologisiin järjestelmiin liittyvänä, ei niistä erillisinä.

Ilmoittaudu nyt ja varmista paikkasi seminaarissa (ja jatkoilla)

———

www.newlectures.fi
Instagram: new_lectures

– Illustrations by Mathilde Albert –

 

 

III Muuta kiinnostavaa

Unite! -yliopistoyhteistyö

 

Unite! university alliance invites students and student associations to send proposals for collaborative projects for seed funding. Unite! is an alliance between nine European universities of which Aalto is one. The eligible projects can be about any subject or extracurricular topic that brings an added value to students and is collaborative. Possible ideas include joint projects such as exhibitions, events, excursions, competitions, hackathons, courses; in areas such as innovation, sports, careers, language, education, communication, outreach, or any other promising idea.

Each proposal must include students from at least two Unite! universities. The nine Unite! universities include Aalto, KTH (Sweden), Grenoble INP-UGA (France), PoliTO (Italy), TU Darmstadt (Germany), TU Graz (Austria), UPC (Spain), ULisboa (Portugal) and Wroclaw Tech (Poland).

The maximum amount of funding for an accepted proposal is 20,000 euros. The deadline for applications is December 15 2023.

Who can apply?

* Under- and Postgraduate students (including PhD Students)
* Student organisations/associations
* Units and service centres of Unite! universities (such as sports unions, language centres etc.)

How to apply?

I have attached a document in this email that includes more detailed information about the Seed Fund, along with the application form and an excel sheet for creating a budget.
You can also read more and download the funding guidelines and application forms from Unite!’s website<https://www.unite-university.eu/about-us/unite-seed-fund-initiative>.

I and Unite’s student representatives at Aalto are happy to help you find students at other Unite! universities with whom to make the proposal.

Contacts
For questions about the seed fund process:

anneli.vartio@aalto.fi

For reaching out to students at other Unite! universities:

alarik.rantala@aalto.fi (Telegram: @AlarikRantala)
joona.huikuri@aalto.fi
luisa.leitegomescardoso@aalto.fi


Ensi viikon tiistaina 7.11.2023 pidettävien A!-Pelien joukkueisiin mahtuu hyvin mukaan vielä!

Ilmoittautumaan pääset osoitteessa https://www.prosessiteekkarit.fi/ilmo/event/255
️‍♂️ Pelit pelataan klo 11-15 välillä.

Tarjolla mm. salibandya, ultimatea, koripalloa, lentopalloa, norsupalloa, mölkkyä, krokettia, köydenvetoa & shakkia! + ilmaiset Rantasaunajatkot!

Kerrothan ilmoittautuessasi, mitä lajeja haluat edustaa. ⛳️


IV Työtarjouksia

Katso Aalto Jobteaserin työtarjoukset

Katso uusimmat työpaikkailmoitukset täältä!

Aalto JOBTEASERIN työtarjoukset (vaatii Aalto-tunnuksilla kirjautumisen):
https://aalto.jobteaser.com/en/dashboard