VIIKKOTIEDOTE 15/2020

0

Terveiset 

 

 

Hei toverit,

 

Hullunmyllyn keskellä on vaikea keksiä sanottavaa, mikä tekisi tässä hetkessä järkeä. Arvaten myös viikkotiedotteen kohdalla sanottavaa on vain niin paljon mitä killassa tapahtuu, joten hiljaisuus lienee perusteltua.

Aikaa on kulunut ja uudesta tilasta on alkanut muodostua jonkinlainen normi, joten on turha jäädä rannalle ruikuttamaan. Mallia siitä, kuinka viestintää tulee lähestyä tällä hetkellä, voi ottaa apulaisprofessori Jukka Luoman uutiskirjeestä, missä kerrotaan meemistä joka muistuttaa Isaac Newtonkin keksineen painovoiman ruttokaranteenin aikana. #nopressure

Ei paineita. Sitä meille opiskelijoille painotetaan koulun ja valtavirran median puolelta.

Uudistuneen viikkotiedotteen onkin tarkoitus lieventää stressiä teiltä, jotka viikkotiedotetta luette, siinä määrin mitä mahdollista. Pyrin hallituksen ja kilta aktiivien tuella koostamaan tiedotteita koulun virallisista päivityksistä vallitsevaa tilannetta koskien kuin myös ayy:n puolelta, erityisesti Vappuun liittyvistä asioista.
Aurinkoista kevään alkua, terkuin Tiedottajanne!

Tässä vähän karanteeni luettavaa:

 

 

🔴 Tärkeä sivu, josta löytyy tietoa vastauksia pulmaan jos toiseen: 

https://into.aalto.fi/display/fiopisk/Koronavirus+-+tietoa+opiskelijalleKirjasto: kiinni, mutta kirjoja saa varaamalla sen Finnasta, ja hakemalla aulasta!

 Aalto Takeout: kiinni, mutta opiskeluun tarvittavia välineitä saa lainaan (ota kurssin opettajaan yhteyttä)!

 Opinto- ja uraohjauspsykologit, opinto-ohjaajat sekä Aalto-papit: voi tavoittaa puhelimitse, ja mahdollisesti myös etäyhteydellä.

 KELA ja opintotuet: Opintotukea voidaan maksaa, vaikkei opintopisteitä kertyisi riittävästi koronan takia. Opintotukikuukausia kuitenkin kuluu, mutta hakemuksella niitä voidaan pidentää.

 YTHS: jos sinulla ei ole korona-oireita, voit mennä muiden asioiden takia vastaanotolle. Etävastaanotto myös mahdollista 💛 Vastaanottoajan peruminen: viim. 1h ennen, muuten joudut maksamaan peruutusmaksun!

 UniSport: kiinni, mutta erilaisia etätreenejä järjestetään.

 Opiskelijapalvelupisteet: kiinni, mutta voi ottaa yhteyttä maililla tai puhelimitse.

 Etäyhteydet, ohjelmat ja IT-palvelut: VDI- ja VPN-ohje, ohjelmien käyttäminen etänä, Adoben ohjelmat ilmaisia opiskelijoille 31.5. asti.

AYY: Tiedotetaan sitä mukaan kun asiat selkenevät.

 

Muita hyviä sivuja, josta löytyy tietoa: 

https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=28418552
https://www.aalto.fi/fi/uutiset/ei-tehda-korona-ajasta-suorittamisen-olympialaisia

 

 

 

I Etä-ajalla

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 23.4.
Laulukirjan työstö
Wappusitsit
M.A.D Summer Camp
Alumni-Mentorointiohjelma
Opiskelijakilpailu

II Työtarjouksia

Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy
Omakotitalo luonnossuunnittelija
Cereerwebin työtarjoukset


I Etä-ajalla

 

 

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä

Hei Opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietetään torstaina 23.4. ja sen ympärillä kampanjoidaan somessa kahden viikon ajan 14. – 24.4.2020. Tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan toimimaan etänä mielen hyvinvoinnin puolesta. Vuoden 2020 kampanjateemana on ystävyys. #Mitätehtäis -kampanjalla halutaan nostaa esiin ystävyyden merkitystä opiskelijoiden hyvinvoinnille ja mielenterveydelle Lue lisää kampanjasta ja somehaasteesta liitteenä olevasta kampanjapaketista!Lue lisää https://www.nyyti.fi/mielenterveyspaiva/

Vaikuta laulukirjan sisältöön!

Mahdollisuus vaikuttaa laulukirjan sisältöönHaluatko päästä vaikuttamaan Arkkitehtikillan laulukirjan 3. painoksen sisältöön? Laulukirja toimikunta on avannut kyselyn kaikille kiltalaisille, jossa kiltalaiset voivat ehdottaa kirjasta vielä puuttuvia olevia biisejä tai ilmiantaa oman tai tutun itsekirjoittaman kappaleen.
Vastauksia kerätään keskiviikkoon 22.4. asti oheisen lomakkeen kautta.

https://forms.gle/yfKBZxTDeiwNCAbG6

Wappusitsit

IE esittää ETÄWAPPUSITSIT
Vaikka fyysisen eristäytymisen ies painaa harteitamme, älkäämme antako sen häiritä wappufiilistämme! Näiden keväisten tunteiden nostattamiseksi IE on päättänyt järjestää kahdet huikeat etäwappusitsit! Pue siis haalarit päällesi, herätä wappufiiliksesi ja valmistaudu kokemaan ainutlaatuiset koko Aalto-yhteisön wappusitsit. Ilmoittautuminen tapahtumiin alkaa 13.4. myöhemmin julkaistavassa osoitteessa, ja sitsien osallistumismaksun hintaan sisältyy uskomattoman upea haalarimerkki.

Missä: Internetin ihmemaailmassa
Milloin: Perjantai 24.4. JA Lauantai 25.4.
Hinta: 3€ (+vapaaehtoiset ruokakulut). Haalarimerkki kuuluu hintaan!Ilmo: 13.-19.4. Linkki julkaistaan tapahtumaan.
DC: WABU + HaalaritMiksi: Wabu käyntiin jeejeebileet boi!
Pysy kuulolla!

Linkki facebook tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/235012004312761/

M.A.D Summer Camp 2020

Hei, sinä ahkera arkkitehtuurin opiskelija!
ARCHICAD Summer Camp 2020 -haku on vihdoin auennut. Lue lisää ja rustaa hakemuksesi vaikka heti!

M.A.D. ja Arkkitehtipalvelu Oy tarjoavat arkkitehtuurin opiskelijoille loistosauman kerryttää osaamistaan kesällä 2020. Maksuton ARCHICAD Summer Camp pyörii jälleen kesä–elokuussa. Lue lisää ja hae heti – tai ainakin ennen vappua!

Hakusivu: https://www.mad.fi/archicad-summer-camp

Alumni-Mentoriointiohjelma

Hei, Haku syyskuussa alkavaan Aalto-yliopiston opiskelija-alumni-mentorointiohjelmaan on taas käynnissä. Mentorointiohjelmassa opiskelijat saavat tukea ja sparrausta työelämässä toimivilta alumneilta. Mentorointiohjelman keskiössä ovat mentoroitavan eli aktorin ja mentorin kahdenkeskiset tapaamiset noin kerran kuussa. Toivoisimme nyt apuanne markkinoinnissa, jotta tieto mentorointihausta tavoittaisi mahdollisimman monen mentoroinnista hyötyvän maisteriopiskelijan. Liitteenä ovat hakuilmoitus suomeksi ja englanniksi (ohjelma on kaksikielinen) sekä bannerit suomeksi ja englanniksi.

Hakuaika ohjelmaan jatkuu 10.5. asti.

Tässä vielä bannerilinkit:
suomeksi: http://alumni.aalto.fi/mentorointi
englanniksi: http://alumni.aalto.fi/mentoring

Julkun myyntikone

Julkun myyjäkone aukeaa 8.4.!  Kevään hauskin wappulehti myydään verkkokaupassa myyntikauden ajan 22.4.-8.5.2020. Julkku julkaistaan perinteisesti fyysisenä lehtenä, mutta lehden osto ja myynti tapahtuu verkkokaupan kautta. Sinä huolehdit myynnistä, Julkun toimitus hoitaa postittamisen.

Julkun myyjäkone aukeaa keskvikkona 8.4. klo 10:00! Kun lähdet Julkku-myyjäksi, sinulle generoidaan oma myyjäkoodi ja -linkki, joiden avulla myymäsi lehdet merkataan myyntisaldoosi. Kun myytyjen lehtien määrä kasvaa, pääset nauttimaan huikeista myyjäeduista, kuten haalarimerkistä, myyjäpaidasta ja myyjärepusta! Lisäksi luvassa päätä huimaavia skaboja.

Lue lisää ja rekisteröidy osoitteessa myyjakone.julkku.fi.

Opiskelijakilpailu

Kemin kaupunki järjestää arkkitehtiopiskelijoille suunnatun ideakilpailun Kemin keskustan kehittämiseksi. Kilpailu järjestetään yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliiton SAFA:n kanssa. Kilpailun kautta etsitään uusia näkökulmia kemiläisen ympäristön toteuttamiseen nuorten lahjakkuuksien avulla.

Kilpailuohjelma liitteineen on ladattavissa kilpailun verkkosivuilta, osoitteesta: www.keminkeskusta.fi/kilpailu

II Työtarjouksia

Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy

Tervehdys,

Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy hakee 3.-N vuosikurssin opiskelijaa pysyvään työsuhteeseen. Työsarkana maankäytön suunnittelu. Työkaluina SketchUp ja AutoCad. Yhteydenotot (CV, lyhyt portfolio): jesse.anttila@aa-r.fi

yt.

Jesse Anttila
arkkitehti, ARK/735
puh. +358 50 518 1239
jesse.anttila@aa-r.fi

Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy
Mechelininkatu 1a – 00180 Helsinki
puh. 09 622 6050
www.aa-r.fi

Omakotitalo luonnossuunnittelija

Hei,

Haen suunnittelijaa laatimaan 2-3 vaihtoehtoista omakotitaloluonnosta – lay out (rakennuskokonaisuutta: asunto + terassi + autokatos + sauna + talousrakennus) luonnon kauniille 2700m2 järvimaisema kalliopohjaiselle tontille Espooseen. Alustava rakennusala 300m2.

Suunnitteluaika 2020. Palkkio 350€/luonnos tai sopimuksen mukaan

Heikki Kumpulainen 0405107710”

CAREERWEBIN TYÖTARJOUKSET

https://into.aalto.fi/display/encareerweb/CareerWebJob+portal

 

 

Loppukevennyksenä….

Kuvankaappaus Juha Vuorisen Instagram-tililtä

 

 

 

 

Haluatko oman ilmoituksesi viikkotiedotteeseen?
Onko sinulla kehitysehdotuksia?

Ota yhteyttä:
tiedottaja(ät)arkkitehtikilta.fi