VIIKKOTIEDOTE 1/23

Hei kaikille ja hyvää alkanutta kevättä!

Tänä vuonna viikkotiedote ilmestyy joka toinen viikko. Olen Moby ja jatkan Veeran kullanarvoisen johdatuksen saattelemana Arkkitehtikillan sihteeri-tiedottajana tänä vuonna.

Toivottavasti kaikki ovat saaneet levättyä ja hengähdettyä lomalla. Allekirjoittanut on saanut nukuttua silmäpussit pois ja on valmiina tämän vuoden haasteisiin! Tulevalla viikolla saamme kiinnostavia vieraita, kun EASA:n edustajia tulee esittelemään meille toimintaansa kiltikselle tiistaina 17.1. klo 17.00. Olette kaikki lämpimästi tervetulleita kuulemaan, mitä heillä on kerrottavana! Tarjolla tuttuun tapaan kahvia ja pientä virvoketta.

 

I YLEISTÄ

Arkkitehtikillan vieraana EASA tiistaina 17.1. klo 17.00 kiltiksellä

Rantasauna saunomiskäytössä 16.1.2023 alkaen

TU-A115002 Filosofia ja Systeemiajattelu, 18.1.2023 – 30.3.2023

II TAPAHTUMIA

SIK x AK Eläinsitsit 16.1. 

Talvipäivä 17.1. Otaniemessä

KAB by Jäynä 20.1.

III Muuta kiinnostavaa

Hae SAFAn toimikuntiin opiskelijaedustajaksi! Hakuaika 31.1.2023 asti

Hämäläis-Osakunnan Laulajien koelaulut 17.1. ja 24.1.

Helsingin yliopiston Taekwon-Do -liitto

Polyteknikkojen Kuoro koelaulu

Polyteknikkojen Ilmailukerho PIK

IV Työtarjouksia

Aalto Jobteaser: katso avoimet työpaikat

 
I Yleistä

Arkkitehtikillan vieraana EASA tiistaina 17.1. klo 17.00 kiltiksellä

Vieraaksemme saapuu EASA:n (European Architecture Students Association) edustajia kertomaan toiminnastaan. Tarjolla tuttuun tapaan kahvia ja muita virvokkeita. Tervetuloa kiltikselle tiistaina klo 17.00!

“Me ollaan Eurooppalaisten arkkitehtiopiskelijoiden verkosto EASA:n edustajia, Annika ja Antti. EASA on kerran vuodessa arkkariopiskelijoiden itse järkkäämä parin viikon tapahtuma, jossa opiskellaan ja elellään yhdessä. 

Tästä yhteisöstä ja sen tapahtumista on aiemmin pidetty kerran vuodessa infotapahtuma ja me nyt elvytellään tätä tapaa. Järkätään tämän vuoden alussa kaikissa kolmessa yliopistossa infopöräys EASAsta.“

 

Rantasauna saunomiskäytössä 16.1.2023 alkaen 💜

AYY sulki vuokratilojensa saunat 1.1.-31.3.2023, ja lupasi samalla edustajiston pyynnöstä (https://www.ayy.fi/fi/ayy-torjuu-energiakriisia-saunoja-suljetaan-talvikaudeksi) selvittää mahdollisuutta pitää yhtä saunatilaa saunomiskäytössä.

 

Rantasaunaa voi nyt varata korotetuin vuokrahinnoin saunomiskäyttöön 16.1.2023 alkaen. Sekä iso että pieni puoli ovat käytössä. Aiemmin tehdyn varauksen voi halutessaan perua veloituksetta viimeistään 7 päivää etukäteen.

 

TU-A115002 Filosofia ja systeemiajattelu, 18.1.2023 – 30.3.2023 (3 op)

 

II Tapahtumia

SIK x AK Eläinsitsit

SIK x AK Eläinsitsit 16.1. osoitteessa OK20.

Talvipäivä 17.1.

Talvinen rastikiertely Otaniemessä!

 

KAB by Jäynä

Oletko jo kuullut KABistä? Mikä se voisi olla? Kreisit Avoimet Bileet? Kimblessä Avataan Bisset? Kauden Aloitus, Blästäillään?!!

Odotus on viimein ohi, sillä vilkkaimman jäynäkauden käynnistyessä Otaniemeen rantautuu perjantaina 20.1. huikeimmat KaudenAvausBileet – KAB! Myös viime vuonna ensikertaa järjestetty Kimble-turnaus palaa entistäkin suurempana ja jännittävämpänä!🌟

Lisää tietoa tapahtumasta löydät osoitteesta https://www.jayna.fi/kab

 

Turnausilmon sekä liput löydät osoitteesta  https://kide.app/events/292e59d2-70d2-4ff5-8e48-10d7efdbf7a7

III Muuta kiinnostavaa

Hae SAFAn toimikuntiin opiskelijaedustajaksi! 

 Hakuaika 31.1.2023 asti 

Kiinnostaako sinua perehtyä ammattimaailman toimintaan ja verkostoitua arkkitehtuurin alan asiantuntijoiden kanssa? Suomen Arkkitehtiliiton alla toimivat toimikunnat kokoavat yhteen arkkitehtejä eri vaikuttamisen saroille. Kuhunkin toimikuntaan on varattu paikka opiskelijaedustajalle. Koska paikkoja on vain yksi per toimikunta (poikkeuksena koulutus- ja tutkimustoimikunta) on toimikuntapaikoille luotu ennalta määrätty kierto. Tämä kierto takaa että kukin korkeakoulu on edustettuna toimikunnissa tasa-arvoisesti. 

Lisätietoja SAFAsta, sen toimikunnista ja niiden tehtävistä löydät täältä: 

https://www.safa.fi/paatoksenteko 

Hakulomakkeesta löydät kuvaukset toimikunnista: 

https://forms.gle/F5gsq2fd5eW5cyEXA 

Lisätietoja toimikunnista ja hakemista voi kysyä SAFAn opiskelijavastaavalta! opiskelijavastaava@safa.fi 

Hämäläis-Osakunnan Laulajien koelaulut 17.1. ja 24.1.

Haluatko laulaa poikkitieteellisessä sekakuorossa? Tuntuuko, että Otaniemi on jo nähty? Hämäläis-Osakunnan Laulajat, eli HOL hakee uusia innokkaita laulajia riveihinsä! Kaikkiin äänialoihin haetaan laulajia, mutta kannustamme erityisesti miesääniä laulavia hakemaan rohkeasti mukaan. Koelaulut järjestetään 17.1. ja 24.1. klo 16-18 Hämäläis-Osakunnalla Kampissa. Jos koelaulut mietityttävät, tai muuten haluat lisätietoa kuorosta, voit olla yhteydessä hol.rekrytointi@gmail.com.

 

Suomen vanhin akateeminen sekakuoro HOL työstää tavoitteellisesti, mutta rennossa hengessä kahdesta kolmeen ohjelmistoa vuodessa. Harjoittelemme tiistaisin klo 18-21 Kampissa. Harjoitusten lisäksi toimintaan kuuluu yhteinen hauskanpito karonkkojen, sitsien, pikkujoulujen ym. muodossa.

HOLin kautta pääset helposti tutustumaan myös Hämäläis-Osakunnan muuhun toimintaan ja harrastusmahdollisuuksiin (mm. osakunnan tanssikerhoon, taidekerhoon ja big bandiin). Hämis tarjoaa jäsentensä käyttöön hulppeat tilat Kampin kauppakeskuksen vierestä sekä kesämökin Oitista, laajaa kirjastoa ja opiskelija-asuntoja unohtamatta. Hämis tarjoaa valtavasti tapahtumia opiskelijoille, etsitpä sitten sitsejä, laskettelureissua tai kesäistä retkeä maakunnassa!

Koelauluihin ilmoittautuminen ja ohjeet:

https://www.facebook.com/events/6471660742850223

IG: @holchoir

Helsingin yliopiston Taekwon-Do -liitto

Kevään 2023 alkeiskurssi alkaa 22.1.2023! Ilmoittaudu mukaan jo nyt!

Oletko aina halunnut oppia näyttäviä potkuja, lyöntejä ja torjuntoja? Haluaisitko parantaa kehonhallintaa, tasapainoa ja notkeutta? Kaipaatko itsepuolustustaitoja?

Helsingin yliopiston Taekwon-Do -seuran järjestämä alkeiskurssi on avoin kaikille 18 vuotta täyttäneille. Voit kokeilla lajia ilmaiseksi ensimmäisen kuukauden ajan. Kurssimaksu on 50 euroa ja se sisältää harjoitusmaksun, seuran jäsenmaksun sekä vyökoemaksun. Jos osallistut kurssille yhdessä ystäväsi kanssa, kurssimaksu on 40 euroa kummaltakin. Suomen ITF Taekwon-Do liiton lisenssi (32 € ilman vakuutusta) maksetaan erikseen. Voit treenata ja testata lajia 19.2. asti maksutta!

Alkeiskurssin harjoitusajat:

Aika: Sunnuntaisin kello 11.00–12.30

Paikka: Porthania, Yliopistonkatu 3, Helsinki

Harjoitukset alkavat 22.1.2023.

 

Ilmoittaudu mukaan kevään 2023 alkeiskurssille osoitteessa: https://hytkd.myclub.fi/flow/events/5108012

 

Taekwon-Do:

Taekwon-Do on vauhdikas korealainen kamppailulaji, jossa hyödynnetään koko kehoa. Lajin vahvuus ovat erityisesti monipuoliset potkutekniikat. Taekwon-Do sopii kaikenikäisille ja -kokoisille sekä kuntoilu- että kilpailulajiksi. Harjoittelu kehittää fyysisiä ominaisuuksia kuten koordinaatiota, ketteryyttä, liikkuvuutta ja peruskuntoa, sekä parantaa lisäksi keskittymiskykyä, pitkäjänteisyyttä ja itseluottamusta kohdata erilaisia haasteita.

Karkeasti jaoteltuna Taekwon-Dossa on kuusi osa-aluetta: perustekniikka, liikesarjat, ottelu, itsepuolustus, erikoistekniikka ja voimamurskaus.

Lisää tietoa HY Taekwon-Dosta ja Taekwon-Dosta: https://hytaekwondo.com/alkeiskurssit/

https://www.taekwon-do.fi/taekwon-do/

https://en.wikipedia.org/wiki/Taekwondo

 

Nähdään treeneissä!

 

Seuraa Instagramissa: @hytaekwondo


Polyteknikkojen Kuoro

Koelaulu

Suomen merkittävimpiin mieskuoroihin lukeutuva Polyteknikkojen Kuoro etsii uusia miesääntä laulavia koejäseniä joukkoonsa. Koelaulut pidetään kuoron Kämpällä osoitteessa Jämeräntaival 16.1. klo 17. Lisätiedot ja ilmoittautuminen http://www.polyteknikkojenkuoro.fi/koelaulut

 

Nu kör vi!

En av Finlands mest framstående manskörer Polyteknikernas Kör söker nya provmedlemmar som innehar en mansröst. Insjugningarna ordnas i körens Kämppä vid Bistervägen 1 den 16:nde januari klockan 17. Tilläggsinformation och anmälan http://www.polyteknikkojenkuoro.fi/koelaulut

Polyteknikkojen Ilmailukerho PIK

Haluaisitko oppia lentämään? Polyteknikkojen Ilmailukerho PIK järjestää purjelennon lupakirjakurssin keväällä 2023. Kurssin teoriaosuuden aloitustilaisuus järjestetään keskiviikkona 8.2. klo 18 luokassa M134 (Otakaari 1). Aloitustilaisuuteen voit tulla, vaikka et olisi vielä varma kurssille osallistumisesta. Luennot järjestetään pääosin lähiopetuksena Otaniemessä helmi-huhtikuussa kahtena iltana viikossa. Lue lisätiedot ja täytä ennakkoilmoittautuminen osoitteessa https://pik.fi/kurssi. Tervetuloa mukaan!

 

 IV Työtarjouksia

Työpaikkailmoitukset-välilehti on siirretty Tiedotteet-sarakkeeseen, josta löytyy myös viikkotiedotteet! Löydät sinne myös alla olevasta linkistä:
Katso uusimmat työpaikkailmoitukset täältä!

Aalto JOBTEASERIN työtarjoukset (vaatii Aalto-tunnuksilla kirjautumisen):
https://aalto.jobteaser.com/en/dashboard