VIIKKOTIEDOTE 11/23

Hei viimeisen kerran tänä keväänä!
Toukokuu on jo pitkällä ja olemme saaneet nauttia kesäisestä säästä. Dedikset alkavat olla takana päin, tsemppiä vielä viimeisiin puristuksiin ennen kesää! Tällä viikolla Arkkitehtikillan alumniyhdistys A-lumni kertoo meille yrittäjyydestä Uraillassa. Muistutan vielä viimeisen kerran A-siiven kotipesien tyhjennyksestä, jotka tapahtuvat toukokuun viimeisellä ja kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Oikein hyvää alkavaa kesää kaikille!

Kesää odotellen,

Moby

sihteeri-tiedottaja

 

I Yleistä

Viimeinen muistutus A-siiven kotipesien tyhjennyksestä 29.5. ja 5.6.

AYY:n vuokratilat varattavissa syksylle 2023

Onko Opiskelijan opas tuttu? UKK auttaa alkuun!

 

II Tapahtumia

Vaalistartti 22.5.

A-lumnin urailta 24.5. klo 17.15 – 18.30

Tiiliekskursio 26.5. klo 15

 

III Muuta kiinnostavaa

Test Site Summer Opening 26.5. klo 18.00

Mental Health Art Week

YTHS-kysely

 

 
I Yleistä

 

Viimeinen muistutus A-siiven kotipesien tyhjennyksestä 29.5. ja 5.6.

 

Arkkitehtuurin piirustus- ja suunnittelukokeet järjestetään kesällä ja olen saanut tehtäväkseni tänä vuonna tyhjentää LES:in määräyksestä valtakunnallisten valintakokeiden osalta seuraavat luokat ja kotipesät Otakaari 1:sen A-siivessä seuraavasti:

29.5.2023 tyhjennys tapahtuu kotipesissä:

A126 (ELO), A128 (Kooma), A131a/A131b (VCD), A202a (ARK 2vsk.), A229 (ARK maisut), A235 (ARK 1 vsk.)

5.6.2023 tyhjennys tapahtuu kotipesissä:

A122a (ARK 3vsk.), A202b (ARK 2vsk.)

Tyhjennys tapahtuu 29.5.2023 alkaen, 5.6.2023 tyhjennys jatkuu jäljelle jääneissä luokissa listojen mukaisesti.

Tyhjennystä ennen opiskelijoiden tulee hakea, varastoida luokan laatikostoihin, kaappeihin tai mahdolliseen luokan varastoon työnsä sekä tavaransa ja muut henkilökohtaiset tai järjestöjen asiat. Tilat tyhjennetään siten, että kaikki jäljelle jääneet valintakokeita haittaavat tavarat pinnoilta, seiniltä, katosta ja lattioilta poistetaan jätteenä.

Tyhjennys tilojen osalta tarkoittaa sitä, siivoamme pois valintakokeita häiritseviä tekijöitä esimerkiksi pienoismalleja, maalauksia, piirustuksia tai muita visuaalisia asioita, jotta valintakokeeseen osallistujat eivät kokisi epätasa-arvoa koe tilanteessa. Siivoamme tilat myös niin, että saamme järjestettyä tilaan tarvittavat kalusteet hakijoita varten. Voitte tarvittaessa peittää neutraalilla kankaalla jotkin isot taulunne ja laittaa kattokoristeenne, yms. sisustusasiat sekä keittimet kotipesissä oleviin kaappeihin ja erillisiin varastoihin suojaan. Pyrimme tyhjennyksessä laittamaan joitakin asioita sivuun ja piiloon, mutta tyhjennyksen laajuuden ja tavarapaljouden vuoksi emme pysty jokaista yksittäistä työtä tai tavaraa arvioimaan. Siivotkaa siis etukäteen hyvin ennen tyhjennystä!

 

 –

AYY:n vuokratilat varattavissa syksylle 2023

Voit nyt varata ylioppilaskunnan vuokratiloja syksylle 2023.

Varauksia voi tehdä tällä hetkellä 7.1.2024 asti. Lue lisää vuokrattavista tiloista, varausehdoista ja hinnoista AYY:n sivuilta

 –

Onko Opiskelijan opas tuttu? UKK auttaa alkuun!

Into (into.aalto.fi) on suljettu ja sen sisällöt on siirretty Opiskelijan oppaaseen. Jos uusi käyttöliittymä ei ole vielä tuttu, voit tutustua ensin usein kysyttyihin kysymyksiin, mistä löydät ohjeet keskeisimpien sisältöjen löytämiseen. Pääset Opiskelijan oppaaseen nyt myös lyhytosoitteen kautta: opiskelija.aalto.fi.
Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin täällä!

 –II Tapahtumia

Vaalistartti 22.5.

Täältä tulevat AYY:n edustajistovaalit – tervetuloa siis Vaalistarttiin Rantasaunalle 22.5.! Rantsulla mm. kurkistamme yhdessä edarivaalien aikatauluun sekä selvitämme, miten omasta vaalikampanjasta voi tehdä mahdollisimman iskevän. Ja jos mietit nyt, että mikä ihmeen edari, niin tule siltikin paikalle: infon nimittäin starttaa perusteet kertaava Edari 101 -tietoisku. Tarjolla on myös läjäpäin pizzaa ja muita herkkuja hintaan nolla euroa! Ovet aukeavat klo 17 ja infotilaisuus pidetään klo 18. Tervetuloa!


A-lumnin urailta 24.5. klo 17.15 – 18.30

Minkälaisia polkuja arkkitehdeillä, maisema-arkkitehdeillä ja sisustusarkkitehdeillä on yrittäjiksi? Minkälaista on yrittäjän arki? Olisiko minusta yrittäjäksi?

 

Arkkitehtikillan alumniyhdistys A-lumnin ja Arkkitehtuurin laitoksen järjestämässä uraillassa on tällä kertaa teemana yrittäjyys. Luvassa on kolme puheenvuoroa yrittäjänä toimivilta ammattilaisilta ja loppukeskustelu. Tapahtuman jälkeen on vapaamuotoinen jatkomahdollisuus Taproom d20:ssa A-Blancissa. Tapahtuma on suunnattu kaikille arkkitehtuurin laitoksen opiskelijoille.

 

Tapahtumapaikkana Otakaari 1X, luentosali A2. Tapahtumaan on myös mahdollista osallistua Zoomin kautta.

 

Ohjelma:

17:15–17:20 Urailta alkaa

17:20–17:35 Puhuja 1: Laura Karhunen

17:35–17:50 Puhuja 2: Sampsa Palva

17:50–17:55 Tauko 5 min

17:55–18:10 Puhuja 3: [tba]

18:10–18:25 Kysymyksiä ja keskustelua 15 min.

18:25–18:30 Urailta loppuu

 

Urailta: Yrittäjyys

Keskiviikkona 24.5.2023 klo 17.15-18.30

Otakaari 1X, luentosali A2

 

Wienerberger tiiliekskursio! 26.5. klo 15

Kiinnostaako tiiliarkkitehtuuri? Haluatko nähdä, minkälaisia tiiliratkaisuja rakentamisessa voidaan käyttää? 

Nyt kaikille tiilifaneille on tarjolla loistava mahdollisuus tutustua syvemmin tiiliarkkitehtuurin maailmaan ammattilaisten opastamana, sillä Arkkitehtikilta järjestää yhteistyössä Wienerbergerin kanssa ✨TIILIEKSKURSION✨! 

Perjantaina 26.5. klo 15 lähdetään 49 opiskelijan voimin bussikuljetuksella Metalliemiehenkuja 2 bussipysäkiltä vierailemaan pääkaupunkiseudulla sijaitsevissa tiiliarkkitehtuurikohteissa. Ekskursiolla on tarjolla pientä välipalaa ja juomaa. Arvioitu päättymisaika on klo 19. 

Ilmoittautuminen alkaa tänään ja päättyy ensi viikon keskiviikkona. Ilmoittautuminen tapahtuu oheisen lomakkeen kautta! 

TL;DR

MITÄ: Wienerberger tiiliekskursio! 

MISSÄ: Lähtö Metallimiehenkuja 2, kohteet mysteeri 

MILLOIN: 26.5. Klo 15

KENELLE: Kaikille tiilen ystäville 

MITÄ MAKSAA: Ei mitään  

 

III Muuta kiinnostavaa

 

Test Site Summer Opening 26.5. klo 18.00

Mark your calendars –  Test Site Summer Opening Party along with Crust, Women of Aalto and Aalto Sustainability Club will take place on the 26th of May, starting at 18:00. We will have music, vegan food, drinks and celebrate the start of the summer by planting seedlings! 
✨ Come and learn more about various projects each of our group is working on  or bring your ideas that could be implemented at the Test Site. We are looking forward to seeing you at the party!
➡️ Don’t forget to register for the event to help us estimate the foods and drinks! https://forms.gle/uzchzFUuL4ueUfaU6

 

Mental Health Art Week

Mental Health Art Week (MHAW) -viikolla pääsee nauttimaan kulttuurielämyksistä kolmellakymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomea. MIELI ry:n paikallisyhdistysten ja yhteistyökumppaneiden järjestämät tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia ellei toisin mainita. Lue lisää Mental Health Art Week -tapahtumaviikosta suomeksi täältä ja englanniksi täältä

YTHS-kysely

Vastaa YTHS-kyselyyn! Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ja Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) tekevät kyselyn, jossa selvitetään opiskelijoiden kokemuksia ja mielikuvia YTHS:stä sekä sen tulevaisuudesta. Vastaamisen jälkeen voit osallistua Lidlin lahjakorttien arvontaan.


IV Työtarjouksia

Katso Aalto Jobteaserin työtarjoukset

Katso uusimmat työpaikkailmoitukset täältä!

Aalto JOBTEASERIN työtarjoukset (vaatii Aalto-tunnuksilla kirjautumisen):
https://aalto.jobteaser.com/en/dashboard