Syyskuun kulttuuriannokset

Kulttuuria syyskuuhunne, olkaa hyvät.

VALOA JA KUVAA KILTIKSELLÄ
Arkkitehtikilta on täynnä innokkaita valokuvauksen harrastajia. Nyt on aika kaivaa mestariotokset esiin. Maanantaina 29.9.2014 klo 18 kokoonnumme kiltahuoneelle nauttimaan häkellyttävän hienoista valokuvista killan videotykin voimin ja kuvaajien tarinoiden siivittäminä. Valokuvaillan jälkeen parhaat kuvat (1 per kuvaaja) kehitetään ja asetetaan näytteille kiltahuoneen seinille ilahduttamaan kiltalaisia.
Kaiva siis arkistoista lempikuvasi, ja lähetä ne (max 5 kpl) maanantaihin 22.9. klo 23.59 mennessä sähköpostitse osoitteeseen miia.suomela@aalto.fi (suuret kuvat voit jakaa esimerkiksi Dropboxin kautta). Mainitse viestissäsi, jos et halua kuviasi kehitettävän näyttelyyn. Kulttuurivastaava järjestää kuvien esityksen valokuvaillassa, mutta valmistaudu kertomaan parilla sanalla tarinat kuviesi takana.
Jos et halua esitellä omia kuviasi, olet lämpimästi tervetullut nauttimaan vain valokuvien katselemisesta. Käy ilmoittamassa osallistumisestasi Facebookin puolella.

MITÄ: Valoa, kuvaa, valokuvia!
MISSÄ: Kiltahuone, Metallimiehenkuja 4, Espoo
MILLOIN: Maanantaina 29.9.2014 klo 18
MIKSI: Koska ”You do not take a photograph. You make it.” – Alfredo Jaar

Pääkaupunkiseutu tarjoaa tietenkin kaikenlaista muutakin mielenkiintoista tässä kuussa. Poimi tästä tekemistä syysiltoihisi!

BE IT -MUOTINÄYTÖS
12.9.2014 klo 20.30
Bockin talon sisäpiha, Katariinankatu 4, Helsinki
Perinteisestä muotinäytöksestä poikkeava esitys kommentoi tämän päivän vääristynyttä kauneusihannetta ja juhlistaa naisvartaloa sellaisena kuin se on. Näytöksessä nähdään Handmade by Micasin Marika Salomaa-Kivelän käsintehtyjä neuleita sekä korumuotoilija Tytti Lindströmin näyttäviä uniikkitöitä.
Lisätietoja: http://www.torikorttelit.fi/kalenteri/2014/09/12/be-it-muotinaytos

RAKKAUTTA & ANARKIAA
18.–28.9.2014
Helsingin keskusta
Suomen suurin filmifestivaali tuo helsinkiläisiin elokuvateattereihin yli 170 pitkää ja noin 150 lyhyttä elokuvaa kymmenen päivän ajaksi 18.-28. syyskuuta. Festivaali esittelee ennakkoluulottomasti rohkeita, ristiriitaisia ja visuaalisesti häikäiseviä uusia elokuvia.
Lisätietoja: http://www.hiff.fi

HOTEL MANTA OF HELSINKI
12.10.2014 asti päivittäin klo 11.30-17.30
Kauppatori, Helsinki
Japanilaisen taiteilijan Tatzu Nishin taideprojekti on saapunut ensi kertaa Pohjoismaihin. Taiteilija herättää tarkastelemaan kaupunkiympäristöä uusin silmin. Nishi on suunnitellut viisi metriä korkean suihkulähdekokonaisuuden huipulle huoneen, joka toimii öisin hotellina ja päivisin näyttelytilana. Sisäänpääsy 3 euroa.
Lisätietoja: http://www.hotelmanta.fi