Edarivaalit ovat ihan nurkan takana!

Mistä on kyse?

AYY:n edustajistovaaleissa valitaan ylioppilaskunnalle 45-henkinen edustajisto seuraavan kahden vuoden ajaksi. Edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä elin – tavallaan siis ylioppilaskunnan eduskunta tai valtuusto, jotka Aallon opiskelijat valitsevat vaaleilla keskuudestaan. Edustajisto päättää mm. ylioppilaskunnan jäsenmaksusta, vuotuisesta budjetista ja nimittää vuosittain hallituksen johtamaan ylioppilaskunnan toimintaa. Kaikilla AYY:n jäsenillä on läsnäolo-oikeus sekä anottuna puheoikeus edustajiston kokouksissa. Äänioikeutettuja ovat kaikki ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksaneet AYY:n jäsenet.

Milloin ja miten äänestän?

Vaalien ennakkoäänestys on 26.10.-2.11. ja varsinaiset äänestyspäivät 3.-4.11. Sekä ennakkoäänestys että varsinainen äänestys tapahtuvat sähköisesti Aalto-tunnuksia käyttäen, käytännön kannalta ei siis ole suurta merkitystä äänestätkö ennakkoon vai varsinaisina vaalipäivinä. Äänestyksessä lähes kaikki ehdokkaat kuuluvat johonkin vaaliliittoon, jotka edelleen voivat kuulua vaalirenkaisiin. Äänestystapa on suhteellinen: äänestäessäsi ehdokasta annat samalla äänen hänen vaaliliitolleen.

Ketä on ehdolla?

Vaaleissa on ehdolla yhteensä 307 ehdokasta. Vaaliliittoja on yhteensä 13. Arkkitehti- ja maisema-arkkitehtiopiskelijoita on vaaleissa ehdolla yhteensä neljässä vaaliliitossa: Aalto Partyssa, Luovassa, Polytekarnassa ja Vihreämmässä Aallossa.

 

Lisätietoa vaaleista löytyy osoitteesta ayy.fi/vaalit/. Oman ehdokkaan ja vaaliliiton löytämisessä auttaa AYY:n vaalikone.

Pääset myös henkilökohtaisesti jututtamaan ehdokkaita Arkkitehtikillan edarivaali-illassa kiltiksellä ke 28.10. klo 18 alkaen. Tarjolla on myös ennakkoäänestysmahdollisuus.

 

Muista käyttää äänioikeuttasi!