Viikkotiedote 40

0
Lakinkäyttöluvan viimeisiä viedään ja tänään keskiyöllä laitetaan jälleen lakit ansaituille talviunille odottamaan mahdollisen Wapun 2020 koittoa.

Muistakaa myös kerryttää ihanan ARK’18-vuosikurssin ekskukassaa ostamalla lippunne ensiviikon torstain 10.10. KuumaKiimaan jo vaikka tällä viikolla! Lippuja saat Kandiaulasta torstaina 3.10. ja tiistaina 8.10. klo 11-15!

Netta

 

SISÄLTÖ

 

I Tapahtumia

Lakinlaskijaiset 30.9.
Freshmen Party 3.10.
Vista 30: Vespertine 7.10.
TyöelämäTasting: Innovarch Oy 9.10.
KuumaKiima 10.10.

 

II Vapaa-ajalla

Healthyappro – A!dventures 2.10.
Kutsu: Garage48 Future of Wood makeathon 4.-6.10.
Hämäläis-Osakunnan syyskaudenavajaisbileet 4.10.
Junction 2019 – Haku sulkeutuu 6.10.
Healthyappro – Otanko 8.10.
Kilpailukutsu: Karavan Puupinta 2019
Robot Uprising 2019 11.-13.10.

 

 

I Tapahtumia

 

 

LAKINLASKIJAISET

 

Booom!

Kesä oli ja meni ja nyt on aika päättää se kunnialla! Kesäkauden päättävät Lakinlaskijaiset järjestetään Dipolissa 30.9. Olit sitten tupsullinen tai tupsuton, nämä bileet ovat juuri sinulle!

Illan aikana juhlakansan viihtymisestä vastaavat elektronista suomipoppia soittava Retropop ja Aallon oma TAKO. Illan kruunaa bileiden pääartisti, koko kansan OLAVI UUSIVIRTA! Tekeminen ei rajoitu pelkkiin artisteihin vaan omia laulutaitojaan voi kokeilla karaokessa ja AaltoDJ:n tahdissa voi tanssia aamuun asti.

Lakinlaskijaispäivän käynnistää Otatarhan Ajot Alvarin aukiolla, josta siirrytään kätevästi Lakinlaskijaisten etkoille Smökkiin klo 18-21, jossa mukana menossa ABP ja Beer Pong turnaus.

Lipun voit ostaa osoitteesta: bit.ly/lakinlaskijaiset2019 tai fyysisistä lipunmyynneistä:

23-27.9. klo 10-14 @ Kandikeskus (Y-aula)
30.9. 15-18 @ Otatarhan ajot (Alvarin aukio)
30.9. 18-21 @ LL-Etkot (Smökki)

Kide.App lippuja vaihdetaan rannekkaisiin torstaista 26.9. alkaen fyysisissä lipunmyynneissä.

Lisätietoa: https://www.lakinlaskijaiset.fi/

Bileissä nähdään!

 

FRESHMEN PARTY

 

Fuksiaiset koostuvat vauhdikkaasta rastikierroksesta ympäri Värettä sekä tietenkin jatkobileistä! Tavoitteena on oppia Väreen sokkelot sekä tutustua muihin ARTSin mahtaviin opiskelijoihin. Paikalla on paljon opiskelijajärjestöjä, joten jos et vielä ole tutustunut niihin kaikkiin, nyt on siihen oiva tilaisuus!

Nappaa siis pari kaveria mukaan tule tutustumaan Väreen syövereihin, pitämään hauskaa sekä tietenkin tapaamaan uusia tuttavuuksia!

Saavuthan paikalle ajoissa sillä rastit aukeavat tasan 18:00! Rastikartat ja pistekortit jaetaan Väreen O/J puolen Working Cafessa 17:45 alkaen.

P.S. Jatkobileet kuuluvat tietysti asiaan! Lisätietoja löytyy https://www.facebook.com/events/1119942024861176/

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/331327980865843/

 

VISTA 30: VESPERTINE

 

Rakkaat maisema-arkkitehti-, sisustusarkkitehti- ja arkkitehtiopiskelijat, alumnit sekä kutsuvieraat,

on suuri kunniamme kutsua teidät juhlimaan kanssamme Vista ry:n 30-vuotista taivalta Vespertine -juhlagaalaan maanantaina 7. lokakuuta 2019. Juhlagaala toimii LANDMARK 30 -juhlaviikon avaustapahtumana.

Juhlagaala on maksuton ja alkaa kello 18.00 Kandidaattikeskuksen A-siivessä (Otakaari 1, Espoo). Illan aikana pääsette kuulemaan loistokkaita puheita, upeita esityksiä ja nauttimaan herkullisista alkupaloista ja virvokkeista.

Pukukoodi tilaisuuteen on smart casual akateemisin kunniamerkein koristettuna.

Mikäli sinulla on jotain kysyttävää tapahtumaan liittyen, älä epäröi olla yhteydessä osoitteeseen: vistah-mail(a)list.ayy.fi

Lisää juhlaviikosta: http://www.landmark30.fi/

Vista ry ukemassa: Ramboll Finland Oy, Lehtovuori Oy, EG-Trading Oy, Hyvinkään Tieluiska Oy, Cyklos Ab ja Haveno Oy Ab.

Vista ry

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2255533401223069/

 

TYÖELÄMÄTASTING INNOVARCH OY

 

Innovarch kutsuu kiltalaiset vierailulle toimistolleen TyöElämäTastingin merkeissä keskiviikkona 9.10.2019 klo 15:30-18:30. Osoite on Linnoitustie 5 Leppävaarassa.

Vierailun aikana pääsemme tutustumaan Innovarchin toimistoon sekä Vahasen kuuluisiin rakennusfysiikan labratiloihin, eri vaiheissa uraansa oleviin arkkitehteihin ja meneillään oleviin projekteihin. Kuulemme myös työnhausta ja valmiuksista, joita kokeneiden arkkitehtien mukaan opiskelijoiden kannattaa koulunpenkiltä haalia ja saamme kuulla uramahdollisuuksista Innovarchissa.

Kaiken tämän mielenkiintoisen lomassa saamme nauttia syötävästä ja meille järjestetään viinimaistelu tilaisuuden lopuksi, sommelierina toimii kiltalainen Esa Piispanen. Aikaa myös kysymyksille sekä yleiselle rupattelulle.

Iltapäivän ohjelma:

15:30 Tapahtuma alkaa
Kierros laboratoriotiloissa ja Innovarchin toimistolla (2 ryhmässä)
16:30 Tietoa Innovarchista, uramahdollisuuksista ja projekteista.
Ruokaa ja juomaa
18:30 Tilaisuus päättyy

Älä huoli mikäli et pääse paikalle heti tapahtuman alettua, mukaan voi liittyä myöhemminkin.

Ilmoittautuminen aukeaa 25.9 klo 12. Linkki ilmoittautumiseen: https://forms.gle/BZPwLRS7wNxbbt1y9 . Huom! Mukaan mahtuu vain 30 nopeinta, joten ilmoittaudu heti!

Innovarch Oy on Espoon suurin arkkitehtitoimisto ja osa Vahanen-konsernia.

Lue lisää meistä täältä: https://innovarch.fi/fi/innovarch/

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2397732506948128/

 

KUUMAKIIMA

 

Pitkä kuuma kesä on ohi… Kunnes lokakuun 10 ja KIIMA tulee kuumaakin kuumempana arkkarityyliin!

Lokakuu on pimeää ja kylmää aikaa, mutta onneksi Smökki on tulessa! ARK’18 tarjoilee tulisen illan, jollaista näillä leveysasteilla ei olla koskaan nähty. 10.10. ei siis tarvitse tekorusketusta piilotella tai palamisesta huolehtia. Illan aikana on luvassa kuuman kiimaisia saundeja, eikä kukaan jää kylmäksi näissä bileissä.

Anna asfaltin polttaa!

MITÄ? KuumaKIIMA by ARK’18
MISSÄ? Servin mökki – Jämeräntaival 4, 02150 Espoo
MILLOIN? 10.10. klo 20.00–
MITÄ MAKSAA? Ennakkoon ja kide.app:sta 4€ / Ovelta 5€ / Haalarimerkki 2€
DRESSCODE? Liekehtivin asusi

LIPUT
OK1 Kandiaula klo: 11-15
Torstai 3.10.
Tiistai 8.10.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2469160649987701/

 

 

 

 

II Vapaa-ajalla

 

 

HEALTHYAPPRO – A!DVENTURES

 

Liikuntatoimikunta järkkää tänä syksynä Healthyappron, jonka aikana yhdeksän eri urheiluyhdistystä esittelevät toimintaansa järjestämällä lajikokeilun yhdeksästä eri lajista. Kokeiluja järjestetään syyskuun puolivälistä alkaen kestäen aina marraskuuhun asti ja jokaisen lajikokeilun jälkeen järjestetään myös mahdollisuus jäädä hengailemaan muiden osallistujien ja yhdistyksen edustajan kanssa saunan ja ilmaisen purtavan merkeissä! Lajikokeilut ovat kaikille Aallon opiskelijoille avoimia ja ilmaisia tapahtumia!

Ilmoittautuminen on nyt auki keskiviikkona 2.10. A!dventuresin järjestämään lajikokeiluun suunnistuksesta!

Ilmo: http://lomake.ayy.fi/aava/healthyappro-adventures/

Lisää tietoa Healthyapprosta: https://www.facebook.com/events/514740742687553/

 

KUTSU: GARAGE48 FUTURE OF THE WOOD MAKEATHON

 

Hello, students!
Welcome to Garage48 Future of Wood makeathon, happening on Oct 4-6th at Estonian Academy of Arts!This event will become an environment where the various people connected to forestry, wood processing, architecture and design come together to discuss and work on efficient and sustainable solutions for maintaining and increasing the value of wood and forests.

Architects, designers, software developers, wood industry practitioners, wood technologists, forestry experts, circular economy, sustainability and environmental experts, business developers and marketers –

– Join in to develop new solutions in three focus areas.
You can come with or without an idea!

  • new solutions in wood processing, design and architecture
  • sustainability, circular economy and efficiency in forestry and wood industry

 

Join us for this weekend-long intensive development event where we will develop working prototypes in 48 hours. Machinery and materials, mentors, food & snacks are provided.
Prepare yourself for making, hacking, coding, designing, building, selling and thinking BIG!

Register: https://fienta.com/garage48-future-of-wood

Learn more and see the mentors: http://garage48.org/events/garage48-future-of-wood

Attend the Facebook event for updates: https://www.facebook.com/events/2397259830490042/

In case of any questions write us at wood@garage48.org.

The event is happening in cooperation of Garage48 and Estonian Academy of Arts and with the financing of European Regional Development Fund, Startup Estonia and Estonian Ministry of Economic Affairs and Communications of Estonia. The event sponsors are Metsä Wood and Rothoblaas. We’re supported by Estonian Ministry of Environment, RMK – State Forest Management Centre, Estonian Forest Society, Estonian Forest and Wood Industries Association, TalTech, Estonian University of Life Sciences, Innove, Estonian Centre for Architecture, sTARTUp Day and Latitude59.

 

HÄMÄLÄIS-OSAKUNNAN SYYSKAUDENAVAJAISBILEET

 

Hei sinä, oletko valmis bilettämään meren pohjasta aina mastoon saakka? Hämiksen syyskausi korkataan perjantaina 4.10., ja kaikki opiskelijat ovat tervetulleita nelikerroksisiin kotibileisiin!

Tällä kertaa talo muuntautuu merirosvolaivan eri kerroksiksi: pelaa korttia laivan miehistön kanssa kannen alla, tanssi kannella piraattiteemaisten kappaleiden mukana niin että puujalka nitisee, ja tähystä ulapalle märssykorista. Ovelin merirosvo voi myös illan aikana löytää laivasta rubiineja, jotka voivat toimia valuuttana laivan miehistön kanssa…

Merellinen lysti kustantaa sinulle vain 3€, ja sisään pääset voimassa olevalla opiskelijakortilla klo 22-02. Narikka on maksuton ja sitä vartioidaan aina aamuneljään saakka, eli kunnes juhlat loppuvat.

Pukukoodi on mitä tahansa, mihin voisit kuvitella törmääväsi merirosvolaivan uumenissa: voit olla kapteeni, meduusa, merilevä tai vaikka merenneito.

Lämpimästi tervetuloa, otathan myös muun miehistösi mukaan!

MITÄ: Hämäläis-Osakunnan syyskaudenavajaisbileet
KENELLE: KAIKILLE opiskelijoille (joilla on vedenpitäviä todisteita opiskelijuudestaan!)
MISSÄ: Urho Kekkosen katu 4-6, sisään rautaportin, toisen portin ja sisäpihan kautta
MILLOIN: 4.10. klo 22-04, sisäänpääsy klo 2 asti
PALJONKO: vain 3€
MIKSI: koska syyskausi on avattava tyylillä!!!

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/358472021706331/

 

JUNCTION 2019 – HAKU SULKEUTUU

 

WHERE AND WHEN: 15-17.11.2019 @Väre, Otaniemi

Haku Junctioniin on auki vielä muutamia päiviä ja sulkeutuu 6.10.2019!

Junction on Espoon Otaniemessä vuosittain järjestettävä Euroopan suurin hackathontapahtuma, joka kokoaa yhteen koodareita, designereita ja muita teknologiaentusiasteja ympäri maailmaa. Tapahtumassa osallistujat toimivat tiimeissä ja kehittävät omia projektejaan 48 tunnin ajan vastaten nykypäivän suurimpiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin erilaisissa trackeissa, kuten “Future cities”, “Mobility”, “Connected world”, “Sustainablity” ja “Game Jam”. Teemme tänä vuonna yhteistyötä muun muassa Supercellin, Microsoftin ja CGI:n kanssa. Näin mahdollistamme osallistujillemme huipputeknologioiden käytön ja mielenkiintoiset haasteet. Osallistuminen on täysin ilmaista, ja tarjoamme juomat ja ruoat, joiden lisäksi palkitsemme hyvin suoriutuneet osallistujatiimit! Lisäksi Aallon opiskelijoille on tarjossa 2 op osallistumisesta. Hae siis mukaan nyt: https://2019.hackjunction.com

Ystävällisin terveisin, Junction-tiimi

 

HEALTHYAPPRO – OTANKO

 

Liikuntatoimikunta järkkää tänä syksynä Healthyappron, jonka aikana yhdeksän eri urheiluyhdistystä esittelevät toimintaansa järjestämällä lajikokeilun yhdeksästä eri lajista. Kokeiluja järjestetään syyskuun puolivälistä alkaen kestäen aina marraskuuhun asti ja jokaisen lajikokeilun jälkeen järjestetään myös mahdollisuus jäädä hengailemaan muiden osallistujien ja yhdistyksen edustajan kanssa saunan ja ilmaisen purtavan merkeissä! Lajikokeilut ovat kaikille Aallon opiskelijoille avoimia ja ilmaisia tapahtumia!

Ilmoittautuminen on nyt auki tiistaina 8.10. Otangon järjestämään lajikokeiluun tankotanssista!

Ilmo: https://lomake.ayy.fi/aava/healthyappro-otanko/

Lisää tietoa Healthyapprosta: https://www.facebook.com/events/514740742687553/

 

KILPAILUKUTSU: KARAVAN PUUPINTA 2019

 

Osallistu kaikille suunnittelijoille avoimeen ideakilpailuun! Etsimme töitä, joissa puupinta on toteutettu innovatiivisesti tai puupintaa on käytetty sisustamisessa ansiokkaasti. Ehdotuksesi voi siis olla uuden näköinen puupinta, oivaltava tekninen ratkaisu tai puupinnan tilaan luoma tunnelma, joka kiinnostaa ja koskettaa. Toivomme ideoita, jotka hyödyntävät ennakkoluulottomasti puun hyviä ominaisuuksia ja estetiikkaa.

Kilpailun päätuomarina toimii puumateriaaleihin erikoistunut teollinen muotoilija Jaana Karell. Pääpalkintona on matka imm-cologne-messuille tammikuussa 2020. Lisäksi kilpailussa jaetaan kaksi kunniamainintaa.

Lue tarkemmat ohjeet ja osallistu 30.9.2019 mennessä osoitteessa

www.karava.fi/kilpailu

 

ROBOT UPRISING 2019

 

We would love to see you at Robot Uprising hackathon on 11 – 13.10.2019.

Robot Uprising is a story driven robotics hackathon that takes place in Kattilahalli, Helsinki. We have tuned the whole venue into a techno dystopian alternate universe. Your goal is to build a robot and program it to survive through a large maze with as much automation as possible. You can add your own parts to your robot too so you are not limited to the kit provided by us.

You don’t need to have any special robotics experience, we will help and guide you through this fun filled hackathon! As our Track Automatisation specialist Perttu says; ”Whatever your level is, Robot Uprising bumps you up one more!”

Most schools give credits for participating in Robot Uprising too.

Apply here for the fall’s most memorable hacking experience: https://robotuprising.fi/hackathon/robot-uprising

 

Haluatko oman ilmoituksesi viikkotiedotteeseen?
Onko sinulla kehitysehdotuksia?
Ota yhteyttä:
tiedottaja(ät)arkkitehtikilta.fi

ARKKITEHTIKILLAN KANSSA YHTEISTYÖSSÄ