Viikkotiedote 49

0

Wähäjoulukalenterissa on enää muutama luukku jäljellä!

SISÄLTÖ

I Tapahtumia


TOKYOn Joulumyyjäiset Kiasmassa 1.-2.12.
Design Hackathon: Finest Bay Area
Tunnel Project 1.-2.12.
110. Wähäjoulu + jatkot 5.12.
Arkkitehtikillan Pikkujoulut 13.12.
Kylän pikkujoulut 14.12.
AA-kerhon vuosijuhla 15.12.
Mosaic Christmas party 24.12.

Akateemisen kyykän MM-kilpailut 9.2.

II Opiskelua


Kuntarahoitus Mini Challenge 1.-2.12.
Yleisöluento: Suomalaista arkkitehtuuria
Kiinassa 11.12.

Arkkitehtiopiskelijoiden edustaja AKAVAn
opiskelijoiden valtuuskuntaan – Haku auki!

Osuustoiminnan verkkokurssit alkavat 14.1.
tervetuloa mukaan!
Nyyti ry:n kysely

III Vapaa-ajalla


FC Kissat treenaa Otahallissa
Toivioretkellä – Dissonanssin
joulukonsertti  8.12.

I Tapahtumia

TOKYOn Joulumyyjäiset Kiasmassa 1.-2.12.

TOKYOn joulumyyjäiset tulevat taas! Myyjäiset järjestetään tänä vuonna nykytaiteen museo Kiasmassa 1.-2. joulukuuta! Kaksi päivää! Sata pöytää! Upeaa taidetta ja designia!
Tule tukemaan nuoria taiteen lupauksia ja ostamaan joulun uniikeimmat lahjat! Tuo siis tonttulakkisi ja joulumielesi Helsingin keskustaan osoitteeseen Mannerheiminaukio 2 ja koe TOKYOn Joulumyyjäisten taika! Myyjäiset ovat avoinna museon aukioloaikojen mukaan lauantaina 10:00 – 18:00 ja sunnuntaina klo 10:00 – 17:00.

Lämpimästi tervetuloa!
Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/423539981512144/

Design Hackathon: Finest Bay Area

Tunnel Project 1.-2.12.

We invite you to come and design the Helsinki-Tallinn Finest Bay Area!

* Co-creating the Finest Bay Area
* New design ideas for the Helsinki-Tallinn tunnel train station areas
* Above and below ground design
* Transformational technologies applied
* No limits on ideas!

Saturday 1.12.2018
10:00 Keynote: Peter Vesterbacka – Welcome to FinEst Bay Area
10:30 Setting the scene
11:00-18:00 Hacking, partner expo, presentations

Sunday 2.12.2018
10:00-16:00 Hacking, partner expo, presentations continue
16:00-17:30 Hack results
17:30-18 Closing and awards ceremony

We have engineering, technology and other partners attending and helping with the task.

Enroll here: https://tinyurl.com/finesthack2018
Event website: https://www.facebook.com/events/290870758423828/

110. Wähäjoulu + jatkot 5.12.

Tervetuloa Wähäjoulun jatkoille Serenaan!

Luvassa on suurin ja riemukkain yöuinti Arkkitehtikillan historiassa. Yhtenä kiltamme vanhimmista perinteistä on ollut Itsenäisyyspäivän aamu-uinti, johon on yleensä lähdetty suoraan Wähäjoulun jatkoilta. Tänä vuonna kuitenkin jatkot ja aamu-uinti on päätetty yhdistää, jotta kaikilla olisi mahdollisuus nauttia pulikoinnin mieltä ja ruumista virkistävästä vaikutuksesta. Jatkoille voit ilmoittautua vaikket osallistuisikaan pääjuhlaan!

Jatkot ovat avoimet kaikille arkkareille ja arkkarimielisille!

Altaissa ja saunaosastolla voi karistaa pääjuhlan pölyt harteiltaan ja biletilassa eeppiset reivit takaa illan pää-DJ Windows95man!

Jatkoille on bussikuljetukset. Bussit lähtevät Väreen edustalta pääjuhlan päätyttyä. Takaisin Otaniemeen on myös järjestetty tasaisin väliajoin lähtevät bussikuljetukset. Aikataulut tarkentuvat myöhemmin.

Jatkojen hinta on 30€

VARUSTUS
Uida voi alasti tai uimapuvussa. Reiviluolassa ja aulassa voi bilettää mieleisessään asussa, mutta ei alasti.

ILMOITTAUTUMINEN
Wähäjouluun osallistuville on varattu paikkoja 260kpl.
Avoimia paikkoja on 100kpl.

Ilmoittautua voit Wähäjoulu-ilmoittautumisen yhteydessä tai erilisellä lomakkeella, jos et osallistu pääjuhlaan.

Ilmoittautuminen osoitteessa arkkitehtikilta.fi/w110(alk. 22.10. klo 12)

Tapahtumaa tukemassa TTER.

Arkkitehtikillan Pikkujoulut 13.12.

Tervetuloa viettämään Arkkitehtikillan Pikkujouluja!

“Reippahasti käypi askelet,
kouluhommat on niin kiireiset:
planssi peittyi skisseihin,
kone kiinni pantihin,
vaan on hauska sentään!”

Vuosi lähestyy loppuaan ja killan 110-humu alkaa pikkuhiljaa hälvetä. Vielä on kuitenkin tilaisuus kokoontua yhteen glögin ja aurajuustopipareiden ääreen Arkkitehtillan Pikkujouluihin! Saavu siis Otakaari 20 yläkertaan torstaina 13.12. klo 18 alkaen. Luvassa jouluista tunnelmaa, herkkuja ja kuluneen vuoden muisteloa.

Mitä: Arkkitehtikillan Pikkujoulut
Missä: Otakaari 20, yläkerta
Milloin: torstai 13.12. klo 18
Miksi: Well, it’s been a year, It doesn’t surprise me
Facebook: https://www.facebook.com/events/324763084784967/

Kylän pikkujoulut 14.12.

uhannus on joka kesä, mutta Kylän pikkujoulut vain kerran vuodessa!

Kampusjaosto ja OtaHoas järjestävät perinteiset Kylän pikkujoulut perjantaina 14.12. Rantasaunalla. Kylän tontut ovat taikoneet tarjolle maittavan juhla-aterian juomineen ja lämmittäneet saunan lämpimäksi vieraita varten. Lisäksi paikan päältä löytyy hauskaa jouluista puuhaa. Saamme nauttia myös kauniista livemusiikista klo 20 alkaen.

Kylän pikkujouluihin ovat tervetulleita kaikki Kylän asukkaat ja sen mieliset. Muista kutsua myös ystäväsi ja kämppiksesi mukaan!

MITÄ? Kylän pikkujoulut
MISSÄ? Rantasauna
MILLOIN? 14.12. klo 18
MIKSI? Hyvä seura, ruoka ja joulumieli
HINTA? Ilmainen
FACEBOOK? https://www.facebook.com/events/2071771486232724/

AA-kerhon vuosijuhla 15.12.

AA-kerhon hallitus kutsuu arkkarit ja athenelaiset juhlistamaan kanssamme kulunutta vuotta Downton Abbeyn jouluisiin tunnelmiin. Maalaiskartanon unenomainen miljöö sekoittuu tuttuun ja turvalliseen Smökkiin juhlissa, joista ei menoa ja meininkiä puutu. Kaiva esiin viime vuosisadan alun juhlatamineesi ja liity mukaan AA-kerhon sekalaiseen joukkoon!

Juhlapaikalle on teeman mukaisesti tuotu kuusi, jonka alle voivat innokkaimmat tuoda lahjansa illan isännille. Toiveena esitämme huomioimaan erityisesti ekologisuuden ja eettisyyden lahjoja annettaessa.

Ilmo aukeaa to 29.11. klo 12:00 ja linkki lisätään tapahtumaan.
Jatkopaikka ilmoitetaan myöhemmin tässä tapahtumassa.

MITÄ: AA-kerhon vuosijuhla
MISSÄ: Smökki, Jämeräntaival 4
MILLOIN: 15.12. klo 18:00 (cocktail), 19:00 (sitsit)
HINTA: 16 €
PUKUKOODI: cocktail, Downton Abbeyn mukaan
ILMO: aukeaa to 29.11. klo 12:00
FACEBOOK: https://www.facebook.com/events/553708738387302/

Mosaic Christmas party 24.12.

Staying in Otaniemi for Christmas? Join us in Rantasauna to celebrate Christmas together! Rantsu is filled with magic and anticipation on 24th-25th night, so come wait for Santa in sauna or in hot tub. Come early if you want to help decorate the tree. To participate in secret santa gift exchange bring a little present (5€) wrapped for more surprise!

secret santa!
glögi & festive food
fun and games
play cards – win prizes

What: Christmas together!
Where: Rantasauna, Otaniemi
How much: FREE, secret santa gifts optional
When: starting on Chistmas Eve (24.12) at 16:00 to Chrismas morning
Why: Christmas is better together!
Dresscode: ugly sweaters

Facebook https://www.facebook.com/events/378357739374867/

Akateemisen kyykän MM-kilpailut 9.2.

Vuodet vierähtävät ja Akateemisen kyykän MM-kilpailut tulevat aina uudestaan! Vuoden suurimmat kyykkäkarkelot pidetään jälleen Tampereen yliopiston Hervannan  kampusalueella lauantaina 9.2.2019, jolloin tuhannet opiskelijat kokoontuvat kello 9:00 alkaen yhteen nauttimaan akateemisen kyykän jännittävistä hetkistä sekä toistensa seurasta viidessä eri sarjassa: Yleisessä sarjassa, Naisten sarjassa, Prosarjassa, ISE (I Speak English) -sarjassa sekä Firmakyykässä.

Ilmoittautuminen aukeaa joukkueille verkkokaupassa (https://bailataan.fi/events/cd74ba28-96d6-45d2-9571-1c25ff528bea) lauantaina 1.12. klo 12:00. Rekisteröidy kauppaan ennen myynnin alkamista, sillä vain rekisteröityneet ja kirjautuneet asiakkaat voivat tehdä varauksia. Joukkuepaikkojen hinnat ovat seuraavat:

– Yleinen sarja: 55e
– Naisten sarja: 55e
– Prosarja: 55e

HUOM: Tänäkin vuonna kaikkien joukkuepaikkojen hintaan sisältyy neljä (4) kyykkähaalarimerkkiä!

Tuttuun tapaan ilmoittautumisen auettua verkkokaupasta voi ostaa myös jatkolippuja sekä ylimääräisiä haalarimerkkejä. Tänä vuonna jatkot järjestetään viime vuoden tapaan kahdessa eri kohteessa: Koskikeskuksen Ravintolamaailmassa ja Unionissa. Ravintolamaailman Porossa juhlijoita viihdyttää elektronisen musiikin nuori tähti Alex Mattson ja Unionissa lavan ottaa haltuun Suomen kovin freestyle-rapduo Lyömättömät! Lisäksi kyykkääjiä jatkohurmokseen johdattavat baarien omat tiskijukat. Jatkolippuina toimivat haalarimerkit maksavat 10 euroa (molempiin jatkoihin omat liput), ja kyykkähaalarimerkkejä voi ostaa itselleen 3 euron hintaan.

Löydät itse tapahtuman sekä jatkobileet myös Facebookista:

Akateemisen kyykän MM-kilpailut 2019
https://www.facebook.com/events/1300037840139060/

Akateemisen kyykän MM-kilpailuiden 2019 jatkot, Ravintolamaailma
https://www.facebook.com/events/2274705596092469/

Akateemisen kyykän MM-kilpailuiden 2019 jatkot, Union
https://www.facebook.com/events/2103466679673562/

II Opiskelua

Kuntarahoitus Mini Challenge 1.-2.12.

Kyseessä on kunnalliseen hyvinvointiin keskittyvä intensiivinen haasteviikonloppu, jossa tarkastellaan hyvinvointia monesta eri näkökulmasta. Rakennettu ympäristö on yksi näistä näkökulmista, joten tässä voisi musta olla kiinnostava poikkitieteellinen mahdollisuus.

Hyvinvointi, mutta toisaalta myös eriarvoisuus ja pahoinvointi, rakentuvat usein lähiympäristössä, kuntatason valintojen pohjalta. Mistä eri tekijöistä hyvinvointi kunta- ja kaupunkiympäristössä rakentuu ja miten sitä lisääviä päätöksiä tehdään? Kuntarahoitus Mini Challengessa pureudutaan hyvinvoinnin ja vaikuttavuuden teemoihin monitieteisestä perspektiivistä. Haasteen koollekutsuja on kuntasektorin tärkein rahoittaja ja merkittävin rakenteellinen vaikuttaja Kuntarahoitus.
Hae mukaan ma 26.11. mennessä!

http://thinkcompany.fi/portfolio/kuntarahoitus/
https://www.facebook.com/events/1890107554436782/

Yleisöluento: Suomalaista arkkitehtuuria

Kiinassa 11.12.

Luennoitsija: Pekka Salminen (professori, arkkitehti)
Paikka: Annantalo, auditorio (Annankatu 30, 2. krs.)
Aika: Ti 11.12. klo 17:15-18:45

Suomen vanhimpiin arkkitehtitoimistoihin lukeutuva PES-arkkitehtitoimisto on toiminut aktiivisesti Kiinassa vuodesta 2014  toteuttaen suuria rakennushankkeita ympäri Kiinaa. Vuonna 2011 yhtiö perusti Shanghaihin oman tytäryhtiön.  Uusin Kiina-hanke on juuri valmistunut Fujianin Fuzhoussa. PES-Arkkitehtien suunnittelema Strait Culture and Art Centre-kulttuurikeskus Fuzhoussa avattiin yleisölle 10.10.2018. Projektin pääsuunnittelija, arkkitehti Pekka Salminen kertoo Suomi–Kiina-seuran Tiistailuennolla suomalaisen arkkitehdin kokemuksista Kiinassa.

Tervetuloa!

Annika Heikinheimo

Toimistonhoitaja, Suomi-Kiina-seura ry
Päätoimittaja, Kiina sanoin ja kuvin

Arkkitehtiopiskelijoiden edustaja AKAVAn

opiskelijoiden valtuuskuntaan – Haku auki!

Haku arkkariedustajaksi AKAVAn opiskelijoiden valtuuskunnan toimikaudelle 2019-2020 on auki täällä!

DL on 30.11.

Suomen Arkkitehtiliitolla on yksi varsinainen, ja yksi varapaikka Akavan opiskelijoiden valtuuskuntaan. AOVA kerää yhteen kaikki Akavan jäsenliitot, joissa on opiskelijatoimintaa. Kokouksia AOVAlla on n. neljä vuodessa.

Edustajaksi AOVAan ei vaadita aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä, joskin kiinnostus koulutuspolitiikkaan tai työelämävaikuttamiseen lasketaan eduksi. Valittavan henkilön tulee opiskella arkkitehtuuria.

Avoin haku on auki, ja päättyy 30.11. Päätös edustajista tehdään seuraavassa SAFAn hallituksen kokouksessa.

Lisää tietoa AKAVA:n opiskelijatoiminnasta löytyy osoitteesta http://www.akava.fi/opiskelijat. Lisätitetoja voit myös saada ottamalla yhteyttä 2017-2018 varsinaiseen edustajaan Verna Hahtolaan verna.hahtola@student.tut.fitai telegramissa @vernuu. Allekirjoittaneelle voi myös osoittaa kysymyksiä.

Ellen Heikkilä

Opiskelija-asiamies
asiamies.opiskelija@safa.fi
Suomen Arkkitehtiliitto SAFA

Osuustoiminnan verkkokurssit alkavat 14.1.

tervetuloa mukaan!

Co-op Network Studies eli CNS -opinnot ovat yliopistollisia osuustoiminnan opintoja, joita järjestää kymmenen suomalaisen yliopiston verkosto. Kurssit ovat avoimia kaikille verkoston yliopistojen perustutkinto- ja jatko-opiskelijoille, ks. lisätietoja: helsinki.fi/ruralia/koulutus/coop/opetus.htm

Ilmoittaudu tästä:
https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/92888/lomake.html

Nyyti ry:n kysely

Nyyti on valtakunnallinen ja yleishyödyllinen yhdistys, jonka tehtävänä on opiskelijoiden mielenterveyden ja opiskelukyvyn edistäminen. Lisätietoa toiminnastamme löytyy sivuiltamme: https://www.nyyti.fi/yhdistys/

Keräämme palautetta ja kehittämisehdotuksia Nyyti ry:n verkkotoiminnasta, -sisällöistä ja -sivustosta.  Mielipiteesi on meille tärkeä ja se autaa meitä kehittämään toimintaamme. Kyselyyn vastaaminen kestää vain 5 – 10 minuuttia ja se on avoinna 2.12.2018 saakka.

Kysely on tarkoitettu sekä opiskelijoille että heidän parissaan toimiville ammattilaisille. Kyselyn tulokset käsitellään luottamuksellisesti eikä vastaaja ole tunnistettavissa vastauksista.

Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 100 euron lahjakortti Verkkokauppa.comiin.

Opiskelija – vastaa kyselyyn oheisesta linkistä:
https://my.surveypal.com/Verkkotoiminnan-kysely-2018-OPISKELIJAT

III Vapaa-ajalla

FC Kissat treenaa Otahallissa

Futsal-kausi on kuumimmillaan ja FC Kissojen treenit jatkuvat Otahallissa perjantaisin klo 15-16! Kaikki uudet ja vanhat Aallon naisopiskelijat alasta riippumatta ovat tervetulleita Kissojen treeneihin ja peleihin. Me treenataan pilke silmäkulmassa ja kaikentasoiset pelaajat voivat osallistua toimintaamme. Talvisin pelaamme futsalia harrastesarjassa Helsingissä. Lisätietoja löytyy FC Kissojen Facebookista www.facebook.com/fckissatja voit aina lähettää meille sähköpostia osoitteeseen fckissat@gmail.com.

Meow, nähdään treeneissä!

MITÄ: FC Kissojen futsaltreenit
MISSÄ: Otahalli, UniSport
MILLOIN: perjantaisin klo 15–16
MIKSI: Kissat + futsal = hauskaa!

Toivioretkellä – Dissonanssin

joulukonsertti  8.12.

Tervetuloa virittäytymään joulutunnelmaan kamarikuoro Dissonanssin joulukonsertin myötä Meilahden kirkon Tuomaankirkkosaliin (Pihlajatie 16, 00270 Helsinki) lauantaina 8.12.2018 klo 15.00. Konserttiin on vapaa pääsy, tervetuloa!

Facebook: https://www.facebook.com/events/281086799204953/

Haluatko oman ilmoituksesi viikkotiedotteeseen?
Onko sinulla kehitysehdotuksia?

Ota yhteyttä:
tiedottaja(ät)arkkitehtikilta.fi


ARKKITEHTIKILLAN KANSSA YHTEISTYÖSSÄ