Viikkotiedote 37

0

SISÄLTÖ

I Tapahtumia

Stadisuunnistus 11.9.
Kallion baarikierros 14.9.

Last day to apply to Dash! 16.9.
Kierrätyskortteli 17.9.
Pyörämyynti 17.-18.9.
Opiskelijat Lintsillä 5.10.
Dipolin Appro 16.10. – liput myynnissä!

II Opiskelua

Painovoimainen ja hybridi-ilmanvaihto
tänään -luento 13.9.

 

III Vapaa-aikaa

 Sekakuoro Dominanten pääsykokeet 11.9. ja 18.9.
Polyteknikkojen Kuoron koelaulut 13.9.
Purjelennon esittelykurssit 13.9. ja 20.9.
Akateemisen Huispauksen MM-kisat 15.9.
Human vs Zombies Otaniemi 19.-23.9.
Cheerleading-alkeiskurssi 7.10-9.12.

I Tapahtumia

Stadisuunnistus 11.9.

Vapise Helsinki!

Otaniemen opiskelijat valloittavat Itäisen Satamakaupungin tiistaina 11.9. ja herättävät hilpeyttä kanssaeläjissään suorittaessaan mitä eriskummallisempia tehtäviä pääkaupunkimme vilskeessä. Stadisuunnistus alkaa klo 18.00 Senaatintorilta ja rastit sijoittuvat Helsingin ydinkeskustan alueelle.

Rastit ovat auki 18:00-21:30 ja jatkot järjestetään Club Capitalissa osoitteessa Fredrikinkatu 51 klo 21:00 alkaen. Capitalissa suuta kostuttavat opiskelijaystävälliset hinnat koko illan!

Sisäänpääsy jatkoille maksaa 2€ + narikka 3€.
Facebook: https://www.facebook.com/events/265139937442162/

Kallion baarikierros 14.9.

Arkkitehtikillan kulttuurisyksy lähtee käyntiin perinteisellä Kallion baarikierrosta edeltävällä kalliopiirtelyllä!

Kulttuurisektori tuo paikalle eri värisiä ja kokoisia liituja, sinun ei tarvitse tuoda muuta kuin itsesi ja villeimmät kalliopiirtelyideasi. Piirtelemään ovat tervetulleita niin fuksit kuin jäärätkin ja kaikki siltä väliltä.

Tule siis Katri Valan puistoon perjantaina klo 18 alkaen moikkamaan kavereitasi rennon puistohengailun ja amatööritaiteilun merkeissä!  Iltaa jatketaan kierroksella Kallion baareissa klo 20.

Last day to apply to Dash! 16.9.

Dash 2018 brings together 400 participants from different fields of design, business and technology to team up and solve real-life design problems for some of the most interesting companies in Finland. The intention is to spark ambition among aspiring visionaries and, more importantly, to provide an opportunity to learn and expand one’s ways of creative thinking, problem-solving and collaborating.

We believe that in order to solve problems, it’s crucial to have a proper design process, concrete methods for problem solving, time for research and refined expertise to validate the decision making. By combining all these it’s possible to solve any problem well and create value. Dash offers interesting challenges from top brands, a solid design process, a set of design methods and many experienced design mentors to help you to come up with great ideas, concepts and solutions.

This event is for everyone interested in design thinking. And by everyone, we truly mean everyone – it doesn’t matter whether you are a student or in working life, whether you feel passionate about design, developing or startups, or whether you just find this event interesting and want to see how far your wings can take you.

Our application period is open 27.8.–16.9! Check out our challenges and apply now!

fb event: https://www.facebook.com/events/2121406624748948/
challenges: https://www.dash.design/challenges
application: https://platform.slush.org/dash18/apply

Kierrätyskortteli 17.9.

Kierrätyskorttelissa teet upeita kirppislöytöjä ja myyt pois ylimääräisiä kapistuksiasi!

Syksy tulee, uudet opiskelijat saapuvat Otaniemeen ja vanhat poistuvat. Miten sisään ja pois muuttavien tavaravirtoja saisi optimoitua? No kierrättämällä tietysti! Kierrätyskorttelissa Otakaari 20:n kaksi kerrosta sekä sisäpiha muuntautuvat kokeneimmankin kirppiskävijän unelmakohteeksi maanantaina 17.9. klo 16-20.

MITÄ? Kierrätyskortteli
MISSÄ? Otakaari 20 ylä- ja alakerta + sisäpiha
MILLOIN? Ma 17.9. klo 16-20
MIKSI? Tule tekemään kirppislöytöjä!
FACEBOOK? https://www.facebook.com/events/1836560743087160/

Pyörämyynti 17.9.-18.9.

Kaipaatko omaa fillaria, jolla polkisi kätevästi kampukselle, kauppaan ja kotiin? Syyskuussa sinulla on tilaisuus ostaa itsellesi käyttöpyörä kelpoon hintaan Otaniemen Pyörämyynnistä!

Pyörien hinnat ovat 20€, 40€ tai 60€, missä hinta määräytyy pyörän kunnon mukaan. Myynnissä on myös sekalaisia käytettyjä osia, joiden hinta puolestaan määräytyy tehtyjen tarjousten perusteella. Maksun voi suorittaa joko kortilla tai käteisellä. Käteisellä maksaessasi varaathan mukaasi tasarahan myynnin sujuvoittamiseksi! Pyörämyynnin pyörät ovat hylättyjä, mutta hyväkuntoisia pyöriä, jotka on kerätty keväällä Otaniemen pyörätelineistä ja -kellareista.

MITÄ? Pyörämyynti
MISSÄ? Otaniemi, osoite ilmoitetaan myöhemmin
MILLOIN? Ma 17.9. & Ti 18.9. klo 15-19
MIKSI? Osta hyvä pyörä!
FACEBOOK? https://www.facebook.com/events/293883641381690/

Opiskelijat Lintsillä 5.10.

Oletko aina halunnut ruuhkattomalle Lintsille parhaiden opiskelukavereidesi kanssa? Nyt se on mahdollista. AS20-juhlavuoden kunniaksi AS yhteistyökumppaneineen järjestää kaikille opiskelijoille avoimen Opiskelijat Lintsillä -yksityistilaisuuden.

Merkitse siis kalenteriisi 5.10., osta lippu ja ota mukaan parhaat opiskelijakaverisi. Syksyllä on luvassa koko vuoden huvittavin päivä, jolloin koko Linnanmäki avaa ovensa opiskelijoille. Tätä et halua missata!

Myynnissä on myös porukkalippuja, joten kokoa kaverisi mukaan ja saatte liput halvemmalla!

Tapahtumaa tukemassa TTER.

Lisätiedot tapahtumasta as20.fi/linnanmaki sekä Facebookista Opiskelijat Lintsillä.

Liput myynnissä bailataan.fi:ssä https://bailataan.fi/events/b71e9e0b-84d1-45a0-95f8-bb985f720b2c

Mitä: Lintsi vain opiskelijoille!
Missä: Linnanmäellä
Milloin: 5.10.2018 klo 16-20
Mistä tietoa: as20.fi/linnanmaki

Dipolin Appro 16.10.– liput myynnissä!

Otaniemen ilta välkkyy kirkkaampana kuin Itäisen Satamakaupungin valot. Voit jättää metrokorttisi kotiin, sillä tässä tapahtumassa sinun ei tarvitse mennä merta kauemmas kalaan. Emme malta odottaa sitä, että pääsemme kestitsemään teitä kaikkia, kun Otaniemen kaikkien kertavuokrattavien tilojen ovet avautuvat approkansalle. Kaikkea saattaa tapahtua!

Dipolin approt jatkavat syksyn IE-tapahtumakokonaisuutta. Pre-show käynnistyy Dipolilla ajankohtana 17:00, jossa gaalakansaa viihdyttää approkarttojen jakaminen ja edessä kiiluvien palkintojen unelma. Juhlakansa pääsee vierailemaan ennen suuren gaalaillan sykähdyttäviä jatkoja toinen toistaan hehkuvimmissa showroomissa, joissa juhlia isännöivät ja emännöivät Otaniemen palkituimmat ja kohutuimmat IE:t omine suosikkiruokineen ja -juomineen.

Jatkogaala järjestetään Otaniemen suurimmassa ja kauneimmassa juhlapyhätössä, Servin Mökissä. Viihtymisestä paikalla vastaa Polyteknikkojen elävän musiikin yhdistys Pelmu huikeudellisten live-esiintyjien säestämänä.

Kuka tietää, mitä muuta tänä iltana voi tapahtua‽ Kuitenkin ennen sitä, parempi tallentaa mieleen seuraavat asiat.
– Lipunmyynti alkaa Aalto Partyssa
– Lippu myydään vain yhdessä Polin Appron lipun kanssa hintaan 20€
– Lippuja on saatavilla vain rajoitettu määrä
Facebook: https://www.facebook.com/events/325580781514002/

II Opiskelua

Painovoimainen ja hybridi-ilmanvaihto

tänään -luento 13.9.

Tervetuloa ruotsalaisen LVI-insinööri Torkel Anderssonin luennolle ”PAINOVOIMAINEN ja HYBRIDI-ILMANVAIHTO TÄNÄÄN”

aika: torstaina 13.9. klo 16:00-19:00
paikka: Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6 Helsinki

Torkel Andersson kertoo luennossaan miten me voimme käyttää painovoimaisen ilmanvaihdon periaatteiden sisältämää viisautta nykyaikaisessa kontekstissa, tuottaen sisäilmastoja, jotka ovat terveellisiä, kestäviä, hiljaisia ja energiatehokkaita.

Torkel Andersson on ruotsalainen LVI-suunnittelija, joka on pitkän uransa aikana erikoistunut painovoimaiseen ja hybridi ilmanvaihtoon. Hän
on toteuttanut ensimmäiset painovoimaiset kouluhankkeet jo 1990-luvulla
ja kirjoittanut useita artikkeleita aiheesta.

Luennon alustaa arkkitehti Kimmo Lylykangas, joka samalla esittelee
uuden painovoimaista ilmanvaihtoa koskevan suunnitteluohjeen.

Tilaisuuteen ei ole ennakkoilmoittautumista ja se on osa Helsinki design week -tapahtumaa. Tilaisuuden järjestää Rakennusperintö-SAFA.

Lisätietoja:
https://www.helsinkidesignweek.com/fi/events/torkel-andesson-natural-and-hybrid-ventilation-today/

III Vapaa-aikaa

Sekakuoro Dominanten pääsykokeet 11.9.ja 18.9.

Lähde mukaan kuorokaveriksemme laulamaan maailmalle! Aalto-yliopiston sekakuoro Dominante etsii uusia laulajia. Ohjelmistoomme kuuluu niin a cappellaa kuin suuria orkesteriteoksia. Lisäksi aktiivinen kvartettitoiminta sisältää vanhoja klassikoita kuin myös uusia hittejä. Kuorovuosi huipentuu jokavuotiseen kuoromatkaan!

Avoimet harjoitukset järjestetään ma 10.9. klo 18 TUAS-talolla (Maarintie 8) salissa TU2. Pääsykokeet pidetään ti 11.9. Tietotekniikan talolla (Konemiehentie 2) salissa T2 ja ti 18.9. TUAS-talolla salissa TU2. Varaa aika pääsykokeisiin kaikkien fuksien äidiltä Riina Niemiseltä: riina.nieminen (at) aalto.fi, puh. 050 330 1284.

Ystävällisin terveisin,

Riina Nieminen
Aalto University of Art and Design
ELO Film School Helsinki
Costume Design
+358 50 3301284
riina.nieminen@aalto.fi

Polyteknikkojen Kuoron koelaulut 13.9.

Laulua asenteella! Polyteknikkojen Kuoro etsii riveihinsä uusia jäseniä! Palatko halusta hurmata laulullasi Servin mökistä Musiikkitaloon ja maailman ääriin? Tervetuloa!

PK:n koelaulut järjestetään syyskuun torstaina 13.9. (klo 17.00-21) kuoron harjoitustiloissa TUAS-talolla 2. kerroksen salissa AS2 (Maarintie 8). Tilaisuudessa pääset esittämään yhden valitsemasi säestyksettömän kappaleen. Lisäksi äänialaasi ja sävelkorvaasi testataan.

Älä jahkaile vaan ilmoita kiinnostuksestasi koelauluihin täyttämällä lomake https://tinyurl.com/Koelaulut2018S tai ota yhteyttä sähköpostitse fuksikeisari@polyteknikkojenkuoro.fi. Voit myös kysyä meiltä lisää Facebookissa. Nähdään koelauluissa!

Lisätietoa: http://www.polyteknikkojenkuoro.fi/koelaulut/

Purjelennon esittelykurssit 13.9.ja 20.9.

PIK järjestää purjelennon esittelykurssit alkaen 13.9. ja 20.9. @Otaniemi / Räyskälän lentokenttä

Purjelennon esittelykurssilla pääset purjelentokoneen kyytiin lennonopettajan kanssa. Kurssiin kuuluu teoriatunti, jossa käydään läpi purjelennon perusteet ja käytännön asioita lentopäivää varten. Teorian jälkeen pääset heti tositoimiin: lentämään kaksipaikkaisella koulukoneella huikeissa syysmaisemissa. Halutessasi pääset myös ohjaamaan konetta opettajan opastuksessa.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://pik.ayy.fi/joomla/index.php/koulutus/purjelennon-tutustumiskurssi

 Akateemisen Huispauksen MM-kisat 15.9.

Akateemisen huispauksen MM-kisat ovat täällä taas! Aava järjestää nyt jo toista vuotta pidettävät kisat Espoon Silkkiniityllä 15.9. klo 13.

Mukaan mahtuu 16 nopeinta joukkuetta.Tapahtumaan on helppo osallistua ilman aiempaa huispauskokemusta ja myös katsojat ovat erittäin tervetulleita.

Tule siis kokemaan (lähes) taianomaista urheilutunnelmaa!

Lisätiedot, ilmoittautuminen ja Ne Säännöt osoitteessa huispaus.fi

Human vs Zombies Otaniemi 19.-23.9.

Welcome, stranger, to the mighty realms of Otaniemi, where the mortal races of dwarves, elves, orc and merfolk have traveled to provide a safe place for their peoples. The scouts tell of a land filled with promise, though they mention some nonsense of an unspeakable horror that lurks in the dark. But nevermind them, they surely just saw a bear and now cry wolf. We will be fine! Join one of the peoples and create a future in this land. Complete quests and gain glory! Also, don’t die. That would be extremely inconvenient for our cause.

Humans vs. Zombies is a moderated game of tag where zombie players try to spread the infection by tagging human players. Humans can in turn protect themselves by hiding, fleeing or fighting back (using socks or foam gun darts to ”stun” zombies). Exciting missions and quests will be available every day. Since teamwork is often the best strategy, players are guaranteed to meet new people. HvZ is created for campuses like Otaniemi, so we couldn’t have a better area for the game!

Participation is completely free of charge. The organizers will provide the game scarf and special items for you. All you have to do is sign up, show up and play.

More information and sign up: https://lomake.ayy.fi/aava/hvz/

Cheerleading-alkeiskurssi 7.10-9.12.

Kurssin järjestää Aalto-yliopiston joukkue ja on tarkoitettu yliopistoikäisille harrastajille.

Etsitkö uutta harrastusta? Etsitkö joukkuelajia, missä kasvaa voima ja kehonhallinta? Oletko kiinnostunut cheerleadingistä, mutta et ole vielä valmis sitoutumaan joukkueeseen? Lähde mukaan 10 kerran alkeiskurssille! (jo lajia harrastaneet voivat ottaa suoraan yhteyttä FB-inboxiin ! Treenit alkavat 2.10!)

APC Foxes järjestää alkeiskurssin kaikille kiinnostuneille sunnuntaina 7.10. alkaen. Kurssi maksaa 25 EUR ja harjoitukset ovat joka sunnuntai klo 17:30-19:00 (10 kertaa)! Kurssin jälkeen voi halutessaan jatkaa APC Foxes joukkueessa, joka treenaa ja esiintyy läpi vuoden. Lisätietoja kysymällä FB-inboxissa!

Kurssilla harjoitellaan kaikkia osa-alueita mitä kilpa-cheerleading sisältää: Stuntteja, pyramideja, akrobatiaa, hyppyjä ja huutoja.

Ilmoittaudu mukaan 5.10. mennessä: https://goo.gl/forms/ITX023G3pz7KkvVP2

FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/478488392669699/

Lisätietoja joukkueesta: https://predators.fi/cheer-liity-joukkueeseen/

Sosiaalinen media: https://www.fb.com/APCFoxes  & https://www.instagram.com/apc_foxes/

Haluatko oman ilmoituksesi viikkotiedotteeseen?
Onko sinulla kehitysehdotuksia?
Ota yhteyttä:
tiedottaja(ät)arkkitehtikilta.fi

ARKKITEHTIKILLAN KANSSA YHTEISTYÖSSÄ