Viikkotiedote viikko 07

Kritiikkiviikon teemana on opiskelijoiden hyvinvointi.

Vaikuta opetuksen laatuun ja täytä kurssipalautteet.

 

SISÄLTÖ

 

I Tapahtumia

Laskiaisrieha 13.2.

Gravitaatio 13.2.

MAIK-risteily 25.-27.3.

II Opiskelua

Vastaa kyselyyn IT-opetuksesta! Kysely on auki 17.2. asti

ARTSin muutto lähestyy: tilojen tyhjentäminen on käynnissä

AllWell-Kysely

Tehdään yhdessä Aalto-yhteisöstä turvallinen kaikille

III Harrastuksia

PSK Kuplan uppopallokokeilu ja laitesukelluksen peruskurssi

 

I Tapahtumia

 

Laskiaisrieha 13.2.

Huomenna Laskiaisitiistaina 13.2. vietetään iloisissa ja talvisissa tunnelmissa Laskiaisriehaa! Vielä ehdit kaivamaan pulkan, liukurin tai muun laskuvälineen sekä haalarit esiin ja suunnata Ullikselle nauttimaan vauhdikkaasta ja riemukkaasta iltapäivästä!

Laskiaisirieha käynnistyy virallisesti klo 12. Päivän pääohjelma, ABB Akateeminen mäenlaskukilpailu starttaa klo 14. Kannusta suosikkijoukkuuesi voittoon, kun toinen toistaan kekseliäämmät vekottimet ottavat mittaa toisistaan ja kilpailevat laskiaisen huikeimman mäenlaskuvälineen
tittelistä ja messevistä palkinnoista.

Mäenlaskukilpailun palkintojenjako suoritetaan n. klo 15. Laskiaisriehan jälkeen käynnistyvä Vapaateekkarien Laskiaisappro starttaa kello 16, jolloin myös Laskiaisrieha virallisesti päättyy.

Muista pukea haalareittesi muun valitsemasi laskiaisasun alle riittävän lämmintä vaatetta!

Jos kuulut niihin onnekkaisiin, jotka ehtivät ostaa oman approlippunsa, seuraa tarkoin tapahtumaa sosiaalisessa mediassa, jotta pysyt selvillä viimeisimmästä informaatiosta! Approlippuja voi vaihtaa rastikarttoihin Ulliksella klo 15 alkaen. Laskiaisappron suorituskortteja
voi vaihtaa haalarimerkkiin Apollo Live Clubin edustalla Forumin sisäpihalla klo 20-21.30.

Facebook
Laskiaisrieha https://www.facebook.com/events/1992148971060250/
Laskiaisappro https://www.facebook.com/events/1707713842614342/

Instagram
https://www.instagram.com/laskiaisrieha/

Riehassa mukana ABB, TEK, Fennovoima, Tallink Silja sekä
AYY!

#Laskiaisrieha18 #Laskiaisappro18 #LR18

TL;DR

Mitä? Laskiaisrieha 2018, parhaat bileet ikinä! Laskiaisappro
2018, parhaat etkot Gravikseen!

Missä? Kaivopuisto, Helsinki

Milloin? Laskiaistiistai 13.2. klo 12-16

Miksi? Talven paras ulkoilmaopiskelijatapahtuma!

PS. Parannetaan maailmaa ja laitetaan Ulliksella roskat
roskikseen. Kiitos!

 

Gravitaatio 31.2.

Perinteisinä Ullanlinnanmäen Laskiaisriehan jatkoina toimiva Gravitaatio järjestetään tänä vuonna Apollossa. Tule vaihtamaan helmikuisen viiman aiheuttamat vilunväristykset Gravitaation kuumiin tuuliin, kun alkuvuoden suurimmissa poikkitieteellisissä bileissä tunnelmaa nostattavat RosvoSektori ja Petri Nygård! Märkää on siis luvassa säätiedotteesta huolimatta.

Mitä: Gravitaatio 2018
Missä: Apollo Live Club
Milloin: Laskiaistiistaina 13.2. 20:00-04:00
Miten: Lippu etukäteen 13€. Bailataan.fi 13,50€. Ovelta 15€
Miksi: Alkuvuoden suurimmat poikkitieteelliset opiskelijabileet ja Laskiaistiistain meininkien viralliset jatkot. Tätä et halua missata!

Gravitaation lipunmyynti käy jo kuumana osoitteessa: https://bailataan.fi/#!/events/2b275ccf-3db1-4b79-8254-8e8482a2fb05

Lisää tietoa fb tapahtumassa:
https://www.facebook.com/events/2073210016244147/?ti=as
Tai nettisivuilla:
www.gravitaatio.fi

Bileiden menossa mukana VT, Julkku, Jäynä ja RWBK.

HUOM! Tapahtuma on K-18

 

MAIK-risteily 25.-27.3.

ANKKURIT IRTI, SE ON MENOA!
50-vuotias MAIK järjestää taas legendaarisen risteilynsä, jossa Rakennusinsinööri-, Maanmittari- ja Arkkitehtikilta lähtevät seilaamaan Itämeren aallokoille 25.-27.3.2018. Älä jää rannalle ruikuttamaan, vaan kerää hytti täyteen kavereita ja nouse elämäsi seikkailuun! Silja Serenaden Päivä Tukholmassa -risteily mahdollistaa myös vierailun länsinaapurin maaperälle eli maanantaina päästään nauttimaan Tukholman kauneudesta.Risteily kustantaa 35€, johon kuuluu hyttipaikka ja haalarimerkki.
Sunnuntaina laiva lähtee Helsingistä Olympiaterminaalista klo 17 ja saapuu takaisin tiistaina klo 10:30.Ilmoittautuminen avautuu perjantaina 9.2. klo 12, ja sulkeutuu sunnuntaina 18.2. klo 23:59, minkä jälkeen ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi! Linkki ilmoon lisätään tähän.

MITÄ: MAIK-risteily
MILLOIN: su 25.3. – ti 27.3.
MITÄ MAKSAA: 35 €, sisältäen matkan ja haalarimerkin
MIKSI: MAIK 50v yolo

Maksutiedot ja tarkemmat infot lähetetään sähköpostilla ilmoittautumisen jälkeen. Hyttijakoexcel jaetaan tälle sivulle.

Facebook
https://www.facebook.com/events/199731810608401/

 

II Opiskelua

 

Vastaa kyselyyn IT-opetuksesta! Kysely on auki 17.2. asti

IT-OPETUS. Pelkkä sana aiheuttaa monille varmasti jo painajaisia. IT-opetus on ollut laitoksellamme vaihtelevaa, puutteellista, satunnaista ja epämääräistä jo monta vuotta, joten nyt haluamme kartoittaa tarkemmin, mihin suuntaan sen pitäisi kehittyä.
Aihe jakaa vahvasti mielipiteitä, monien mielestä opetusta on aivan liian vähän, kun toisille itseopiskelu netin kautta toimii parhaiten. Mitä mieltä sinä olet? Vastaa tähän lyhyeen kyselyyn ja ole varma, että sinunkin mielipide otetaan huomioon opetuksen kehittämisessä! Kysely on auki la 17.2. asti.https://goo.gl/forms/y0hCyPnwSdtoFbiA2

 

ARTSin muutto lähestyy: tilojen tyhjentäminen on käynnissä

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu ARTSin muutto Otaniemen kampukselle valmistuvaan Väre-rakennukseen aktivoituu keväällä. Muutto edellyttää valmisteluja jokaiselta artsilaiselta niin Arabian kampuksella kuin Otaniemessä. Lue tästä tarkemmat ohjeet muuttoon.
Opiskelijoille ja henkilöstölle järjestetään kevään aikana tilaisuuksia, joissa on mahdollista keskustella Väreessä ja Otaniemessä työskentelystä sekä muuton yksityiskohdista. Ajankohdat tarkennetaan pian.Aineiston säilytys vain sallituissa tiloissa
Opiskelijat saavat varastoida henkilökohtaisia aineistojaan vain lokerossa tai muussa laitoksen osoittamassa varastossa. Aineistoja, kuten kurssitöitä tai projektitöitä ei ole luvallista säilyttää missään muualla kuin nimetyissä ja hyväksytyissä säilytyspaikoissa. Kaikki muualta löytyvät tavarat hävitetään viimeisen siivousviikon ja muuton aikana. Tarkista oman laitoksesi osoittamat säilytyspaikat laitokseltasi.Tilojen tyhjennys – pelasta omat aineistosi

Aloita säilytettävän tavaran vähentäminen välittömästi, jotta saat omat tärkeät tavarasi pelastettua. Kaikki opiskelijoiden korkeakoulun tiloihin kevätlukukauden 2018 päättyessä jättämät henkilökohtaiset tavarat, työkalut, materiaalit, teokset jne. hävitetään, niitä ei siirretä muuton yhteydessä. Aalto-yliopisto vähentää strategiansa mukaisesti tilojaan kolmanneksen verran vuoteen 2020 mennessä. Otaniemen kiinteistöissä aineistoille on hyvin vähän tilaa.

ARTSin tilojen tyhjentämiseksi järjestetään viimeinen siivousviikko 12.-16. helmikuuta. Sen aikana ARTSin toimitiloista niin Arabian kuin Otaniemen kampuksella hävitetään kaikki muu kuin uusiin tiloihin muuttava aineisto.

Siivousviikon aikana opiskelijoiden ja henkilökunnan tulee tyhjentää työtilat, opetustilat ja varastot aineistostaan, joita ei tarvita Otaniemen kampuksen tiloissa. Tiloista on poistettava myös valmistuneiden opiskelijoiden siellä mahdollisesti säilyttämä aineisto.

Työpajat sulkeutuvat toukokuussa

Kaikki Arabian kampuksen, Taiteiden talon, Miestentien ja Sähkömiehentien kuvanveiston työpajat menevät kiinni perjantaina 25.5.2018 klo 16.00. Tämän jälkeen opiskelijoilla ei ole enää pääsyä näille pajoille ja pajoilla oleva aineisto hävitetään.

Tilat Otaniemessä

ARTS muuttaa Otaniemessä kolmeen kohteeseen: Väre-rakennukseen (MA-opetus, 3. vuosikurssin kandidaatit, tutkijat ja pajat) sekä osoitteisiin Otakaari 1, A-siipi (kandidaattiopetuksen 1. ja 2. vuosikurssit ja tenure-professoreiden huoneita) ja Metallimiehenkuja 4. Vuoden 2017 alussa Otaniemeen muutti myös Aalto Studios osoitteeseen Otakaari 7.
Väre-rakennukseen muuttavat Arabian toimintojen lisäksi myös Otaniemessä jo sijaitsevat ARTSin toiminnot: Media ja Arkkitehtuuri Miestentie 3:sta, Taiteiden talon toiminnot Lämpömiehenkuja 3:sta sekä ELO Otakaari 7:stä. Muutto tapahtuu vaiheittain ja nykyisistä ARTSin toimitiloista Arabian kampuksella, Miestentie 3:ssa ja Taiteiden talolla luovutaan lopullisesti kesällä 2018.

Tarkemmat ohjeet löydät täältä:
Siivousviikot: https://inside.aalto.fi/display/fiarts/Siivousviikot

Opiskelijan henkilökohtaiset tavarat: https://inside.aalto.fi/display/enarts/Instructions+for+students+to+take+care+of+their+personal+belongings

Muuttajan muistilista: https://inside.aalto.fi/display/fiarts/ARTS-muuttajan+muistilista

Muuttoaikataulu: https://inside.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=48114850

Ohjeet tilojen tyhjentämiseen: https://inside.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=47454822
Laitosten muuttovastaavat: https://inside.aalto.fi/display/fiarts/Aalto+ARTS+-muuttotiimi

Otaniemen kampus ja Väre: http://onecampus.aalto.fi/

 

AllWell-Kysely

Tämän vuoden AllWell-kysely on nyt lähetetty kaikille 2. vuoden kandidaatti ja 1. vuoden maisteriopiskelijoille heidän aalto-mailiin. Yliopisto on herännyt opiskelijoiden hyvinvoinnin tärkeyteen ja haluaa tehdä töitä sen parantamisen eteen. Jokainen vastaus on todella tärkeä, sillä se näyttää onko vuoden aikana vielä tapahtunut muutosta ja kuinka ajankohtaista aihe edelleen on. Viime vuonna kyselyyn vastasi vain 25% ARTSin opiskelijoista, tehdään tällä kertaa paremmin! Aikaa vastata on 16. Helmikuuta asti

 

Tehdään yhdessä Aalto-yhteisöstä turvallinen kaikille

Aino-lehti ja Helsingin Sanomat ovat uutisoineet Otaniemessä järjestetyistä asiattomista juhlista. AYY haluaa olla mukana luomassa tasa-arvoista ja yhdenvertaista toimintaympäristöä kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille riippumatta kunkin opiskelijan taustoista tai tilanteesta ja tukea piirissään toimivia yhdistyksiä näissä tavoitteissa.
Rasismia tai muuta epäasiallista kohtelua ei tule sietää tapahtumissa eikä sosiaalisessa mediassa. Ylilyöntejä voidaan ehkäistä keskustelemalla ja menneistä virheistä oppimalla. AYY haluaa tukea jäseniään ja on ollut yhteydessä asianosaisiin Aino-lehden artikkeliin liittyen. Muistetaan tukea toisiamme tässä yhteisössä.
Yhdistyksissä toimivien ja tapahtumia järjestävien kannattaa kerrata Turvallisesti tapahtumissa -koulutuksen materiaaleja ja olla järjestöasiantuntijaan yhteydessä, mikäli kysymyksiä herää. https://ayy.fi/yhdistykset/palvelut/koulutus-ja-kurssit/turvallisesti-tapahtumissa/Mistä apua?
Jos olet kokenut tai todistanut asiatonta kohtelua, voit ottaa yhteyttä koulutettuihin häirintäyhdyshenkilöihimme Minna Mäkitaloon hairinta-nainen@ayy.fi ja Lauri Jurvaseen hairinta-mies@ayy.fi. Myös Aalto-pappien suuntaan voit kääntyä, jos haluat keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa elämään, opiskeluun tai ihmissuhteisiin liittyvästä asiasta. He ovat kaikkien aaltolaisten käytettävissä uskonnosta tai elämänkatsomuksesta riippumatta:
https://into.aalto.fi/display/fichaplain/EtusivuLue lisää avun saamisesta häirintätilanteissa: https://ayy.fi/jasenille/mistaapua/

AYY:n eilinen tiedote: https://ayy.fi/blog/2018/02/08/oletko-kohdannut-epaasiallista-kaytosta-ayy-auttaa/

 

III Harrastuksia

 

PSK Kuplan uppopallokokeilu ja laitesukelluksen peruskurssi

Kuplan keväässä riittää aloittelijoille toimintaa!

Kerhon uppopallo-osasto järjestää tutustumiskerran Pirkkolan uimahallissa sunnuntaina 18.2. klo 19,45-21.30. Uppopallo on hauska ja fyysinen joukkuelaji. Peliä pelataan uima-altaan syvässä päässä pinnan alla, välillä käydään haukkaamassa happea snorkkelin avulla. Ilmoittautuminen päättyy 16.2. Lisätietoja: https://kupla.org/uppopallo/uppopallokokeilu/

Lisäksi helmikuussa käynnistyy laitesukelluksen peruskurssi. Kurssin hyväksytysti suorittaneille myönnetään CMAS*-kortti ja sukeltajaluokitus, joka antaa valmiudet sukeltaa 15-20 metrin syvyyteen. Kurssi opettaa sukeltamisen perustaidot ja antaa hyvän pohjan harrastaa sukellusta turvallisesti. Tule kuulemaan lisää kurssin info-tilaisuuteen torstaina 15.2. klo 17:30 alkaen Otaniemessä, Kammiolla eli Kuplan kerhotilalla, osoitteessa Jämeräntaival 1 (Teekkarien Autokerhon vieressä olevat tilat).

Lisätietoja: https://kupla.org/kurssit/lspk/

Tervetuloa mukaan!