Sähköpostilista

Täällä voit liittyä killan sähköpostilistalle

A-kilta-lista on Arkkitehtikillan tarjoama ja ylläpitämä sähköpostitse toimiva arkkitehti- ja maisema-arkkitehtiopiskelijoiden sekä osastomme toimintaan liittyvien julkinen, epävirallinen ilmoitustaulu eli sähköpostilista. Sillä saat muiden listalla olevien ilmoituksia ja tiedonantoja, voit seurata ja osallistua julkiseen keskusteluun ja lähettää oman ilmoituksesi tms. Listan kautta on välitetty työ-, harjoittelu- ja opiskelupaikkoja, huonekaluja, asuntoja ym. A-kilta-listaa käyttää tällä hetkellä yli 700 opiskelijaa ja osaston henkilökuntaan kuuluvaa.

A-kilta-lista ei ole osaston virallinen tiedotuslista. Vain osa opiskelijoista ja henkilökunnasta käyttää sitä.

Listan tilaaminen ja tilauksen peruuttaminen

Listan tilaaminen, tilauksen peruminen sekä arkistojen selaaminen onnistuu Mailmanin käyttöliittymällä AYY:n listapalvelimella. Käyttöön tarvitaan salasana, joka lähetetään listan tilaajille säännöllisin väliajoin.

Pidä osoitteesi ajan tasalla. Jos lähetät sähköpostia eri osoitteesta kuin mihin olet tilannut listan, viestisi juuttuvat suodattimeen.

Listan toiminnasta

Osoitteeseen a-kilta(at)list.ayy.fi lähetetyt viestit välittyvät kaikille listalla olijoille. Jos aiot lähettää listalle viestin, ota huomioon ainakin seuraavat asiat:

  • Vain listan tilaajat voivat lähettää viestejä. Muiden viestit välittyvät listan ylläpitäjän hyväksyttyä ne.
  • Kuinka montaa vastaaanottajista viestini todella koskee? Jos vastaus on muutamaa, niin onko käytössäni muita viestintätapoja, joilla kohdistaa viestini tarkemmin oikeille ihmisille esim. henkilökohtaisilla maileilla?
  • Olinko lyhytsanainen, selkeä, asiallinen? Ymmärtävätkö kaikki? Muista että listalla on kovin eri tilanteessa olevia A-opiskelijoita. Ihmiset lukevat viestiäsi koulussa, töissä, työhuoneilla ja ulkomailla. Toiset ovat opintojensa loppuvaiheissa, jotkut ikiteekkareita, vaihto-opiskelijoita tai fukseja. Viestin muotoiluun kannattaa investoida: Jos 600 ihmistä lukee viestiäsi yhdenkin minuutin, se on yhteensä 10 tuntia kollektiivista aikaa. Kahdenkympin tuntipalkalla laskien tämä olisi 200 euroa.
  • Oliko viestin otsikko selkeä? Nykyaikana sähköpostia tulee niin paljon, että epämääräiset viestit tulevat helposti poistetuksi niitä lukematta. Jotta viesti tavoittaa asiasta kiinnostuneet, täytyy otsikosta käydä ilmi viestin aihe mahdollisimman ytimekkäästi ja selkeästi.
  • Onko kaikki erikoismuotoilut postitusohjelmastani varmasti kytketty pois? On erittäin suositeltavaa, että listalle lähetetyt viestit ovat yksinkertaista tekstiä. Viestejä luetaan erilaisilla postiohjelmilla, käyttöjärjestelmillä ja jopa kännyköillä. Kikkailut lisäävät viestien kokoa, eikä ole takeita, että erikoismuotoilut näkyvät vastaanottajilla oikein.
  • Enhän vain laittanut viestiin liitetiedostoa? Liitteiden lähettäminen lisää tiedostoliikennettä valtavasti; esim. 100 kiloinen liitetiedosto kertautuu 60 megatavuksi. Liitetiedostojen avaaminen lisää vastaanottajan vaivannäköä, eikä välttämättä onnistu teknisesti. Monilla on postilaatikossaan kokorajoitus, jonka suuret a-killan viestit nopeasti täyttävät. Jos liitetiedosto on kovin oleellinen, lähetä mielummin vain tieto siitä mistä sen voi hakea, älä koko tiedostoa. Kuvatiedostot kannattaa lähettää linkkeinä.
  • Ketjukirjeiden tai vastaavien a-opiskeluun selvästi liittymättömien kampanjoiden, rahankeruumailien tai virusvaroitusten lähettäminen listalle on kiellettyä, vaikutti asia miten merkittävältä tahansa.
  • Listan ylläpito pidättää oikeuden puuttua sääntöjen rikkomiseen.