Hakemukset vuodelle 2022

Ehdokkaat Arkkitehtikillan toimijoiksi 2022 / Applicants for Guild of Architecture actives for 2022

Nettisivujen kautta hakeneita päivitetään tälle sivulle päivittäin aina vaalien alkamiseen asti. Hakemuksen voit tehdä klikkaamalla tästä! Ehdolle voi asettua myös vasta vaalikokouksen aikana, kun kyseisen pestin valintaa käsitellään. / You can apply by clicking here to become an active of the guild of architecture for the year 2022, this list will be updated until the beginning of the election meeting. You can also apply during the election meeting.

Hallitus | Board

Nimi | Name
Mikä virka? | What post?
Miksi tähän tehtävään? | Why to this post?
Amanda Puerto-Lichtenberg  Fuksikapteeni  Olen innokas ja sosiaalinen toisen vuoden arkkitehtiopiskelija. Vapaa-ajallani nautin uusiin ihmisiin tutustumisesta, uusien taitojen oppimisesta ja hauskanpidosta! Olen elämäni aikana useasti hakeutunut vastuutehtäviin, sillä pidän siitä, että saan omalla panoksellani vaikuttaa asioihin, ja luoda kivoja mahdollisuuksia! Fuksikapteenin pesti kiinnostaa minua paljon, sillä minusta on ihanaa innoittaa uusia opiskelijoita ja tutustuttaa heidät ihanaan yliopistoomme, sekä opiskelija- ja teekkarielämään. Annan aina 110% itsestäni, ja yritän parhaani mukaan luoda ympärilleni positiivista energiaa.
 Heidi Siren  Hupimestari  Hupimestarin pesti on kiinnostanut minua jo fuksivuodesta lähtien. Pestin todellinen luonne ja työmäärä ovat kuitenkin kiteytyneet tänä (tupsu)syksynä. Yliopisto aikanani olen hakeutunut mukaan erilaisiin toimikuntiin, esimerkiksi vuosijuhlien suunnitteluun, ISO:ksi ja hupikonnaksi. Tapahtumien suunnittelu ja toteutus ovat opiskelijaelämäni suola ja olisin enemmän kuin valmis viemään ne seuraavalle tasolle. Luonteeltani olen kupliva ja tarmokas. Odotan aina innolla ystävieni syntymäpäiviä, koska rakastan antaa persoonallisia lahjoja. Hupimestarin roolissa koen, että saisin antaa kaikille killan jäsenille omaperäisiä ja innostavia lahjoja, tapahtumien muodossa.
 Topias Suokas  Fuksikapteeni

 Erittäin innokas ja aktiivinen 21-fuksien ISO, jolla motivaatiota tähän ihmisläheiseen pestiin löytyy valtavasti. Persoonaltaan hyvä tyyppi, joka huomioi kaikkia tasa-arvoisesti.

Olisi parasta päästä vastaanottamaan uusia fukseja ja olla vastussa heidän unohtumattoman fuksivuoden toteutumisesta.

Tiedostan, että fuksikapteniuuden hoitaminen kunnialla vaatii paljon aikaa, sekä suurta työpanosta. Nämä olen täysivoimaisesti valmis antamaan. Asioiden organisointi, perehdyttäminen ja vastuutehtävät ovat entuudesta tuttuja monilta tahoilta. Lisäksi rakastan huolehtia ympärilläni olevista ihmisistä ja siksi uskonkin olevani sopiva tähän tehtävään.

 Sini Hintsala  Puheenjohtaja

 Tervehdys!

Olen Sini Hintsala, 3. vuoden arkkitehtuurin opiskelija, ja toivon saavani kunnian toimia vuonna 2022 Arkkitehtikillan puheenjohtajana. Ihastuin oman orientaatioviikkoni ensi päivinä näihin ihmisiin, perinteisiin ja siihen innostuneeseen ilmapiiriin, joka ympärilläni vallitsi. Vuosi sitten hain täpinöissäni hallitukseen Hupimestariksi, ja ilokseni päädyin viettämään vuoden 2021 kyseistä pestiä hoitaen. Vuosi on ollut vaikea, mutta se on antanut myös enemmän kuin olisin koskaan osannut kuvitella. Pandemian pahimpina aikoina järjestimme hupimestariparini kanssa tapahtumia parhaamme mukaan pyrkien säilyttämään sen yhteisön, johon muistan fuksina saapuneeni. Yhteisön vahvistaminen onkin hallituksen ja puheenjohtajan tärkeimpiä tehtäviä tulevana hallitusvuonna.

Puheenjohtajuus on luonteeltaan ihmisläheistä työtä. Nautin valtavasti ihmisten seurasta ja uusista tuttavuuksista, joten uskon pystyväni vaivatta hoitamaan ihmisten väliseen vuorovaikutukseen liittyviä monituisia tehtäviä. Olen myös tottunut hallitsemaan suuria kokonaisuuksia tapahtumajärjestäjän roolissa, ja koen olevani taitava johtaja. Hupikonnien luotsaaminen läpi vuoden on opettanut delegoimaan työtehtäviä ja luottamaan kanssani työskentelevien osaamiseen.

Ihmisillä ympärilläni on valtava määrä potentiaalia, huippuideoita ja innostusta. Puheenjohtajana haluan kannustaa olemaan häpeämättömästi innostunut ja tukea ideoiden toteutuksessa. Pyrin luomaan ympäristön, jossa sytytään ideoista ja ryhdytään yhdessä hommiin. Tahdon toimia puheenjohtajana hallituksessa, joka toimii ilosta ja säilyttää pilkkeen silmäkulmassa silti tunnistaen vastuunsa. Tärkeää on vuoden alussa kiinnittää huomiota ryhmäytymiseen kannustamalla yhdessäoloon sekä järjestettyjen tapahtumien, että rennon, viikoittaisen yhteen kokoontumisen muodossa.

Haluan säilyttää virkeinä pitkäaikaiset perinteemme, ja kehittää uusia vastaamaan aina vain paremmin sitä Arkkitehtikiltaa, johon tällä hetkellä kuulumme. Pyrin siihen, että Kiltamme olisi näkyvä osa Aallon opiskelijakulttuuria, ja että jäsenemme esittäytyisivät Otaniemen yhteisöissä ylpeästi arkkitehtikiltalaisiksi. Olemme myös ruohojuuritason toimintaa, joka innostaa lähtemään tekemään aktiiviuraa myös muualle, esimerkiksi AYY:n puolelle.

Puheenjohtajuus on tärkeääkin tärkeämpi pesti, ja ymmärrän sen mukanaan tuoman vastuun. Minulla on kuitenkin palava halu vaikuttaa Killassa, ja tiedän saavani paljon iloa ja täyttymystä tehtävässä toimimisesta. Siis:

Vote for Sintsa 2021 :D Kiitos!

 Mai Multimäki  ISOneuvos

 Moikka! Olen toisen vuoden maisema-arkkitehtiopiskelija, jolla on ISOsti palavaa intoa toimia rakkaan Arkkitehtikillan seuraavana ISOneuvoksena. Olen pirteä ja vastuullinen henkilö, joka haluaa olla mukana vastaanottamassa ihanat Ark’22-fuksit tervetulleeksi kiltaan sekä järjestää heille aivan huikean fuksivuoden.

Olen ollut aktiivinen kiltatoimija jo fuksivuodesta lähtien: olen ISO ja vuoden 2021 hallituksessa pestini on ollut rahastonhoitaja. Näiden pestien myötä olen päässyt tutustumaan laaja-alaisesti killan toimintaan sekä olemaan mukana mitä kirjavimpien tapahtumien järjestämisessä. Hallitus- + ISOvuonna tulleen kokemuksen lisäksi omaan heittäytymiskykyä uusiin haasteisiin ja kujeisiin, jotka otan ilolla vastaan.

ISOt muodostavat tärkeän tukipilarin uusille opiskelijoille sekä fuksitapahtumien järjestämisen mahdollistamiselle. Kaikenlaisia kiltalaisia kaivataan ISOiksi ja kvISOiksi (kuten sinä, hyvä lukija), mitä haluan erityisesti korostaa <3 Haluan mahdollista ISOille varsin viihtyisän ja elämyksellisen toimihenkilöpestin aina mahdolliseen Wappuun 2023 asti: huolehdin mm. tehokkaasta tiedottamisesta sekä hyvistä käytännön järjestelyistä, puhumattakaan ISOille suunnatuista ISOista virkistys- ja kiitostapahtumista!

 Sanna Lehti  Yrityssuhdevastaava

 Moikka! Olen Sanna, toisen vuoden arkkitehtuurin opiskelija ja haen yrityssuhdevastaavaksi kaudelle 2022. Vaikka olen vasta toisen vuoden arkkari, minut on voinut bongata jos jonkinnäköisessä killan toiminnassa ja toimaripestejä on kertynyt jo useampia. Kaudella 2022 haluaisin kuitenkin keskittyä vain yhteen, vähän isompaan hommaan.

Uskon, että minulla on hyvät eväät yrityssuhdevastaavaksi. Olen sosiaalinen tyyppi ja tehnyt esimerkiksi aikaisemmin asiakaspalvelutyössä kontaktointia puhelimitse ja sähköpostilla. Yhteydenpito siis hoituu minulta luonnostaan. Tämän lisäksi olin koordinoimassa viimeisintä Kiimaa, ja uskon että tapahtuman taustajoukoissa pyörimisestä voisi olla hyötyä tässä hommassa.

Killan toiminta ei olisi mahdollista ilman kullanarvoisia sponsoreita tai hyviä välejä yrityksiin! Olen saanut killalta paljon ja päässyt moneen mahtavaan juttuun mukaan. Nyt haluaisin antaa takaisin tälle yhteisölle ja lähteä varmistamaan, että toiminta pyörii tulevaisuudessakin.

  Mai Multimäki  Opintovastaava

Moikka! Laitanpa vielä toisen hakemuksen pestiin, joka kiinnostaisi valtavasti B)

Olen toisen vuoden maisema-arkkitehtiopiskelija, jolla olisi suurta intohimoa edunvalvontaa kohtaan. Edunvalvonta on yksi killan tärkeimmistä tehtävistä ja olisi kunnia toimia opintovastaavan pestissä. Pidän erityisesti tärkeänä, että laitoksen opiskelijat saisivat äänensä kuuluviin opintoasioissa, niin Telegramin puolella kuin A-siiven käytävillä kohdatessa <3 Samoin haluaisin tehdä tiedottamisesta selkeää ja tehokasta, jotta jokainen tietäisi, mitkä ovat päivänpolttavat kysymykset juuri nyt.

Toimin vuoden 2021 hallituksessa rahastonhoitajana ja lisäksi olen ISOillut tänä vuonna. Hallitusvuoden aikana olen saanut kattavan kokonaiskuvan killasta sekä ollut mukana keskustelemassa edunvalvontaan ja opintoihin liittyvistä kysymyksistä hallituksen kanssa. Samoin olen aktiivisesti seurannut Opintomouhot-ryhmän keskustelua ja osallistunut tiedotus- ja keskustelutilaisuuksiin opintoihin liittyen. Minulla on näin ollen tietämystä hallitustyöskentelystä, killasta ja edunvalvontakysymyksistä. Näiden teemojen parissa haluaisin tarmokkaasti jatkaa ensi vuonna. Olen vastuullinen ja organisoiva ihminen, joka uskaltaa täysillä heittäytyä uusien haasteiden pariin.

Eletään murroskohdassa, jossa pohditaan esimerkiksi hybridiopetukseen liittyviä kysymyksiä sekä keskustellaan uudesta Portfolio-uudistuksesta ja sen vaikutuksista. Aloitin opintoni etäaikana, mutta minulla on kykyä heijastaa ja arvioida, miten ennen on menetelty mm. opintoasioiden kanssa, mitkä asiat ovat toimineet ja miten voitaisiin tehdä paremmin tulevaisuudessa.

 Niko Toivonen  ISOneuvos

 Hei, Olen toisen vuoden arkkitehtiopiskelija Niko Toivonen ja haen ISOneuvoksen paikkaa, koska olen erityisen kiinnostunut yhteisön viihtyvyydestä opiskelijaelämässsä. Pestin hakemiseen minua motivoi ensimmäisten opiskeluvuosien suuri merkitys yhteisöllisyyden syntymiselle – haluan olla mukana rakentamassa onnistunutta fuksivuotta 2022 ja ISO-toimintaa.

Erityisesti haluaisin ISO-toiminnassa panostaa yhteisöllisyyteen, viihtyvyyteen, ja selkeään viestintään ISO:jen kanssa. ”Hyvä meininki” isojen keskuudessa huokuu mielestäni myös killan uusiin jäseniin, mahdollistaen tervetulleen vaikutelman ja mutkattoman liittymisen opiskelijaelämään.

Tapahtumien organisoiminen tilojen vuokrauksista tiedotukseen on minulle tuttua hommaa, epävirallisimmissakin yhteyksissä otan monesti vastuuta yhteisen hauskanpidon järjestämisestä. Arkkitehtikillan nimissä olen viime vuoden toiminut ISOna sekä ajokkimestarina. Persoonana olen ulospäinsuuntautunut ja viihdyn ihmisten seurassa – uskon olevani kaikin puolin sopiva valinta ISOneuvokseksi.

 Sara Soimasuo  Puheenjohtaja

Moikka kiltalaiset!

Olen Sara Soimasuo, kolmannen vuoden arkkitehtiopiskelija, vaeltelija ja jokapaikan höylä, ja haen arkkitehtikillan puheenjohtajaksi vuodelle 2022. Puheenjohtajan rooliin minua eniten innostaa rooli hallituksen selkärankana niin arkisessa hallitustyöskentelyssä kuin vääjäämättömien pienten kriisien keskellä, sekä keskustelumahdollisuudet tiiviisti kiltalaisiin vaikuttaviin tahoihin kuten korkeakouluun, laitokseen, sekä arkkitehtuurin muihin ainejärjestöihin Sistaan, Vistaan ja Mestaan.

Haluaisinkin puheenjohtajuuteni aikana viedä eteenpäin pidemmän aikavälin kysymyksiä, kuten sitä, miten kiltatoiminta voisi paremmin edustaa kaikkia arkkitehtuurin laitoksen opiskelijoita pääaineeseen, kieleen tai opintojen vaiheeseen katsomatta. Myös hybridi- ja läsnäolo-opetukseen paluussa vaaditaan vahvaa edustusta killalta, eikä opiskelijoiden ääni saa jäädä unohduksiin opintokulttuurin uudistuessa ”koronan jälkeisessä” maailmassa.

Olen kahtena aiempana hallitusvuotenani päässyt tutustumaan kiltatoiminnassa niin hallinnolliseen kuin toteuttavampaan puoleen sihteerin ja maisterimestarin tehtävissä, ja koen sen olevan etu puheenjohtajuutta ajatellen. Tunnen melko hyvin yhdistysbyrokratian pyörteitä, jolloin hallinnollinen toiminta ei ole rasite, vaan työkalu killan toiminnassa. Toimiva budjetointi, toiminnan ylöskirjaaminen, ja kokousten johtaminen tukee ja helpottaa toteuttavien osapuolten työskentelyä niin tässä päivässä kuin tulevaisuudessa.

Killan puheenjohtajana toimiminen on kuitenkin ennen kaikkea sitä mitä titteli sanookin, johtamista. Minulle on vuosien varrella kertynyt monipuolista johtamiskokemusta niin opiskelijamaailmassa, partiossa kuin liikuntaharrastuksissa, ja olen huomannut oman ideaaliryhmäkokoni olevan juuri noin viisitoista ihmistä. Haluaisinkin olla hallitukselle tietynlainen kondensaattori: tasaamassa hallituslaisten paineita ja stressiä kannustamalla tehtävien jakamiseen ja avun pyytämiseen.

Hi Guild members!
I am Sara Soimasuo, a third-year architecture student, hiker and a jack-of-all-trades, and I’m running to be the Chair of the Guild of Architecture in the year 2022. The most exciting things in the position are the possibilities to act as the spine of the Board both in the every-day and beyond, and to discuss with actors closely tied to the students in our Guild, such as the School of ARTS, the department of Architecture, and other associations such as Sista, Vista, and Mesta.

During my role as the Chair, I would try to seek advancements to the long-term questions, such as how to better represent all the students in the department of architecture regardless of their major, language, or stage of studies. The Guild should also take a strong stand when it comes to discussing the start of hybrid and in-person education, and the voice of students shouldn’t be left unheard as the education culture changes in the “post-covid” world.

My two previous board years were spent both in more administrative and executive roles as a secretary and the Master of Masters, and I find that to be beneficial for the role of the Chair. I’m quite familiar with the turns and twists of association bureaucracy, so, the administrative side would not be an obstacle, but a tool for the Guild. Well-functioning budgeting, bookkeeping, and conducting of meetings supports those working in more executive roles both today and in the future.

Most of all, the Chair is the leader of the board. I have gathered plenty of experience leading all kinds of groups in the student life, in scouts, and in sports during the years, and I’ve noticed that my ideal group consists of about fifteen people. I would like to function as kind of a condensator for the Board: evening out the pressures and stress throughout the year by encouraging sharing responsibilities and asking for help.

 Maija Kenttämies  Hupimestari

Heimoooi kaikki!

Mun nimi on Maija, ja haen ensi vuoden hallitukseen Hupimestariksi! Olen ollut hupikonnana nyt vuoden ajan, ja saanut siitä tatsia tapahtumien järjestämisestä ja killan tapahtumaperinteistä. Oon nyt päässyt myös sopivasti istumaan sekä sitsipöydässä että muun muassa baaritiskin takana, ja luotan että pystyisin järjestämään hupisparini kanssa teille ikimuistoisia sitsejä ja muita tapahtumia! Olen kiinnostunut tekemään yhteistyötä muiden yhdistysten kanssa, jolloin voisimme yhdessä laajentaa AK:n tapahtumakulttuuria ja mahdollisesti virittää uusia perinteitä. Minulle on tärkeää, että tapahtumat olisivat helposti lähestyttäviä ja yhdenvertaisia kaikille, ja siispä haluaisin kehittää tapahtumakulttuuriamme myös vähemmän alkoholikeskeiseksi sekä mm. kansainvälisille opiskelijoille paremmin saavutettavaksi.

Olen ryhmänjohtajana samalta leveliltä lähestyvä, mutta myös sopivasti jämpti. Tykkään ihmisenä suunnitella, aikatauluttaa ja olla hyvin perillä, mutta myös tietenkin pitää hauskaa, eli uskon sopivani hyvin tähän molempia piirteitä vaativaan pestiin. Toisin myös täyden panoksen ja tuen hupisparilleni sekä konnilleni, ja haluan luoda ympärilleni hyvää, reilua ja innostavaa energiaa näihin hommiin!

Toivottavasti pääsen siis järkkäilemään kaikenlaista kivaa teille ensi vuoden Hupiksen kengissä! <3

Loppuun vielä pikku ässä hihasta: Minulla on ajokortti ja auto usein helposti käytössä (!)
…eikä siinä vielä kaikki…
…sillä….
…ajan myös PAKUA! :D

 Veera Vornanen  Viestintävastaava

Hei! Olen toisen vuoden maisema-arkkitehtuurin opiskelija. Olen ollut eri vuosikurssien kanssa tekemisissä osallistumalla aktiivisesti killan tapahtumiin ja toimimalla tämän vuoden aikana ISOna. Fuksivuodestani lähtien olen saanut killan toiminnasta hyviä viboja ja haluan antaa niitä takaisin olemalla läsnä Arkkitehtikillan hallituksessa.

Olin syksyllä Kiima-bileiden järjestämisessä mukana, ja koin viestinnän organisoinnin antoisaksi osaksi omaa työpanostani. Sujuvan viestinnän ylläpito on tärkeää, ja minua kiinnostaa erityisesti edistää killan toimintaa tekemällä yhteistyötä hallituslaisten sekä hallituksen eri toimisektoreiden kanssa. Pyrin olemaan huolellinen ja jatkuvasti perillä asioista. Tästä syystä olisin sopiva ja luotettava välikäsi killan viestintään liittyvissä asioissa.

 Kasper Luoma  Yhteisövastaava

Hepskukkuu! Olen Kasper, 3. vuoden arkkari ja toiminut kuluvan vuoden killan hallituksessa Majavana. Haluan olla viemässä tätä yhteisöä eteenpäin killan yhteisövastaavana vuonna 2022. Yhteisövastaavana haluan ylläpitää Arkkitehtikillan hyviä suhteita muihin Otaniemen opiskelijajärjestöihin ja huolehtia killan toimihenkilöiden motivoinnista tehtäviinsä. Toimihenkilöt ovat keskeisiä killan toiminnan toteuttamisessa ja kun he voivat hyvin, on killan toiminta hauskaa ja nautinnollista niin tekijöille kuin lopputuloksista nauttiville kiltalaisillekin.

Tärkeä osa yhteisövastaavan pestiä on toimiminen MAIK:in hallituksessa, jonka puheenjohtajuus on tulevana vuonna Arkkitehtikillalla. MAIK-varaslähdössä olin jo 2017 MK:n riveissä ja toimin MAIK:in varapuheenjohtajana vuonna 2019, joten MAIK tuntemukseni on vahvaa. MAIK on minulle rakas yhdistys, jolla on paljon annettavaa arkkarien, mittarien ja raksalaisten yhteistyölle, jota haluan olla rakentamassa.

Killan Varapuheenjohtajana haluan tukea ja täydentää puheenjohtajaa hiomaan hallituksesta tiivis joukko, joka pelaa hyvin yhteen. Kun killan johto toimii, on sillä hyvät edellytykset saada asioita edistettyä niin akateemisessa kuin myös yhteisöllisessä toimintakentässä. Kun maailma pikkuhiljaa palaa raiteilleen, auttaa kokemukseni yhdistystoiminnasta pitkältä ajalta ohjaamaan kiltaa uuteen ja valitsemaan mitä meidän on arvokasta säilyttää. Haluan antaa panokseni tämän yhteisön hyväksi; olisi ilo ja kunnia toimia yhteisövastaavan pestissä toimikaudella 2022.

Vetopasuunan törähdyksin
Kasper Luoma

Toimihenkilöt | Guild Officials

Nimi | Name
Mikä virka? | What post?
Miksi tähän tehtävään? | Why to this post?
Aino Silvennoinen MAIK-edustaja Olen toisen vuoden arkkari, joka rakastaa menoa ja meininkiä sekä tykkää olla mukana järjestämässä kaikenlaisia tapahtumia. Parhaita puolia Otaniemessä on mielestäni yhteishenki kiltojen välillä sekä tutustuminen uusiin ihmisiin poikkitieteellisissä tapahtumissa. Jo ennen opintojeni alkua kuulin MAIK:n olemassa olosta ja innostuin todella sen toiminnasta, joka yhdistää kolmea eri kiltaa. MAIK:n järjestämät tapahtumat ovat olleet ehdottomia suosikkejani oman fuksivuoden varaslähdöstä alkaen. MAIK-edustajan pesti kiinnostaa minua erittäin paljon, sillä olisi huikeaa olla mukana rakentamassa kiltojen välistä yhteistyötä kaikin puolin niin tapahtumien järjestämisen kuin hallituksen toiminnan muodossa.
 Pinja Lindholm ja Elina Aydemir  Wähätirehtöörit
  1. Wähäjoulu jännitys on vasta alkanut mutta meillä on jo kiikarissa vuoden 2022 Wähäjoulu!

Moi! Me ollaan Pinja ja Elina ja haetaan vuoden 2022 Wähäjoulutirehtööreiksi! 

Miksi just me haetaan tähän pestiin? Jo fuksivuodesta alkaen on kilta ollut meille tosi tärkeä yhteisö ja ollaan molemmat oltu killassa aktiivisia. Ideaa wähistirreydestä alettiin pyörittelemään jo viime keväänä. Viimeisen muutaman vuoden aikana ollaan päästy näkemään ja oppimaan, mitä killan tapahtumien järjestäminen vaatii, ja uskotaan, että meidän yhteistyöllä ja täsmällisyydellä saataisiin aikaan loistava juhla!

Halutaankin siis kasata kokoon hyvä toimikuntaporukka, jonka kanssa tehdä teille kaikille kiltalaisille myös 114. Wähäjoulusta muistamisen arvoinen! Tänä vuonna erityisesti Pinja on päässyt yrityssuhdevastaavana osaksi Wähäjoulun järjestämistä ja Elina on saanut kokemusta viestintävastaavana useiden toimikuntien delegoimisesta. ELI HOMMA HANSKASSA! 

Vuoden 2022 wähäjoulua odotellen! 

  • Pinja ja Elina <3
 Anna Uusihärkälä  Alumnivastaava  Moii! Mä oon Anna aka Ansu, neljännen vuoden arkkari. Olin viimevuonnakin alumnivastaavana ja se oli kivaa! Haluan jatkaa mukavaa yhteistyötä killan ja A-lumnien kanssa, ja olla tulevaisuudessakin järkkäämässä urailtoja ja toimistoaproja!
 Nona Linnanmäki  Historioitsija

 Pölyinen terve!

Olen toisen vuoden arkkari ja olin viime toimikaudellakin Julian kanssa Historioitsijana. Kuten silloinkin, haluan olla mukana koostamassa historiikkiin lisäosaa. Olemme asettaneet sen tavoitteeksi 115. Wähäjoulun. Koronan takia arkistot ovat toistaiseksi jääneet kunnolla penkomatta ja olemme tavanneet lähinnä etänä. Toisaalta sain koronavuoden fuksina kerättyä ainutlaatuista materiaalia arkistointia varten. Olen enemmän kuin täynnä intoa käynnistämään Historiatiimin toista toimikautta!

 Eveliina Kunnaton ja Sofia Juntunen  Käpymestarit  Moiccu! Olemme pestiin paras mahdollinen, intohimoinen ja innovatiivinen tiimi toteuttamaan unohtumattomat käpysitsit ännännelle arkkarikansalle! Meistä molemmilla on kokemusta sitsien järjestämisestä ex-huvislaisina sekä Wähäjoulutirehtööreinä olemisesta, mistä on runsaasti hyötyä mahtipontisten juhlien aikaansaamiseen!
 Julia Hermans  Historioitsija Moikka!

Jatkaisin mielelläni Nonan kanssa historiatiimin puikoissa! Arkiston helmet kutkuttavat edelleen ja etenkin Killan viimeisimmän 15:n vuoden käänteet olisi mukava saada kansien väliin. Tiimiin kaivataan uusiakin tekijöitä, koska Killan aikajana kasvaa jatkuvasti!

 Julia Hermans, Julius Hästesko ja Aaro Timonen  Wähätirehtöörit  Kiltalaiset!
Wähäjoulu on Arkkitehtikillan rakkain ja tärkein juhla kaikkine osioineen ja ystävineen. Wähätirehtöörinä toimiminen on luottamuspesti, jossa olisi kunnia toimia näin opintojen illan sarastaessa.

Olemme tunteneet Kiltamme ja kiltalaiset monen vuoden ajalta, ja eri pestejä ja tämän myötä myös kokemusta on kertynyt matkan varrella niin fuksikapteeniudesta jääräilyyn, sitsien järkkäämisestä opintomouhoiluun, ja Villa Äpyn kääntämisestä aina byrokratian rattaiden ymmärtämiseen. Tämän kaiken kiltakokemuksemme turvin uskallamme pelottomasti hakea tähän Killan yhteen vaativimmista pesteistä – tiedämme mihin olemme ryhtymässä!

Wähistirreiltä vaaditaan mielenlujuutta, kekseliäisyyttä ja rohkeutta, sillä onhan kyseessä kiltavuoden tärkein tapahtuma. Näiden taloudellisestikin suurimpien kekkerien järjestämiseen juuri tilikauden vaihtumisen kynnyksellä vaaditaan tarkkasilmäisyyttä, vahvaa ennakointia ja järjestelmällisyyttä, jotta kaikki sujuu taiteen sääntöjen mukaisesti.

Tärkein kaikessa on kuitenkin kiltarakkaus. Wähistiimissä ennenkin olleena tiedämme, että ihania muistoja syntyy myös matkan varrella. Fuksien kokemus Wähiksestä on meille tärkeää – muistamme itsekin kuin eilisen kun olimme näiden parhaiden juhlien hyörinnässä tärkeinä mahdollistajina. Kokemuksen saavuttamiseksi luomme yhteiset pelisäännöt ja selkeät raamit koko wähistiimille, jotta kaikilla on mukavaa tehdä osa-alueensa hyvin ja nauttia siitä.

Tekisimme juhlan opiskelijabudjetille sopivaksi tinkimättä tippaakaan Wähäjouluperinteistä, juhlavuudesta tai tiloista. Kaikkea ei tarvitse tehdä kuten ennen, joten pientä twistiä toisimme kokonaisvaltaisen vujukokemuksen saavuttamiseksi.

Äänestäjät äänestää ja juhlijat juhlii!

Wähistirret 114? Julius, Julia ja Aaro

Aaro Lustman MAIK-edustaja  Hei!

Olen toisen vuoden arkkitehtiopiskelija. Pestissä minua kiinnostaa eniten sen poikkitieteellisyys sekä kiltojen välinen yhteistyö. Haluan olla luomassa yhteistyötä kiltojen välille, jotta saadan opiskelijaympäristöstä entistä huikeampi. MAIK:n järjestämät tapahtumat ovat olleet suosikkejani, toivon pääseväni jatkamaan tätä toimintaa tulevana vuonna.

 Nona Linnanmäki ja Aune Nieminen  O-SAFA:n edustajat  Nona ja Aune täällä moi!
Olemme toisen vuoden arkkareita ja haemme O-SAFA:n edustajiksi. Olisimme hyviä tähän pestiin, koska haluamme edistää ja tiivistää arkkitehtikoulujen välistä yhteistyötä ja kehittää toimintaa entistä paremmaksi. Toimimme enemmän kuin mielellämme Aallon edustajina seuraavilla AO-päivillä. Yhteistyössä on voimaa!
 Veikka Väinämö  Nettisivu-uudistusvastaava Hyvät kiltalaiset, olen käytettävissä nettisivuvastaavaksi vuodelle 2022.

Pestissä minua kiinnostaa mahdollisuus liikuttaa killan nettisivuja uuteen suuntaan muun muassa ulkoasun, käytettävyyden ja saavutettavuuden kannalta. Killan verkkosivut ovat viestinnän kannalta keskeisessä asemassa eri somekanavien ohella, ja sen on kiltalaisten lisäksi pystyttävä palvelemaan myös killan ulkopuolisia toimijoita, joita ovat esimerkiksi mahdolliset sponsorit tai vaikkapa Aalto-yliopiston opinnoista kiinnostuneet. Selkeä ja hierarkkinen sivusto mahdollistaa näppärämmän tiedonvälityksen eri sidosryhmille.

Ensisijainen käyttäjäkunta on kuitenkin kiltalaiset, ja tavoitteeni nettisivuvastaavana olisikin kerätä toiveita ja palautetta kiltalaisilta, jotta löydetään oikea suunta sivujen kehittämiselle. Aihetta voitaisiinkin pöhistä yhteistyössä killan hallituksen viestintävastaavan kanssa.

toivottelleepi Veikka Väinämö

 Kaisla Soljanto  Brändivastaava Moikka kiltalaiset!

Olen Kaisla, ja haen brändivastaavaksi vuodelle 2022. Olen toiminut killan julkisuuskuvan ja brändin parissa niin pestissäni yrityssuhdevastaavana kuin puheenjohtajanakin. Hallitustoiminnan lomassa brändikehitys on kuitenkin jäänyt toissijaiseksi projektiksi. Tunnen killan toiminnan ja luonteen perusteellisesti ja olen tehnyt jo kahden vuoden ajan töitä killan brändin kehittämiseksi. Ensi vuonna haluan keskittyä killassa nimenomaan brändin kehittämiseen.

Tykittelemisiin, Kake

 Aino Hukkanen  Lukkarimestari Kilin kolin,

Olen Aino, neljännen vuoden arkkitehtiopiskelija, ja haen Arkkitehtikillan lukkarimestariksi 2022. Olen lukkaroinut ensimmäiset sitsini ennen omaa fuksiwappuani, ja neljännen vuoteni Arkkitehtikillan lukkaritoimikunnassa toivon voivani viettää tiimin toimintaa johtaen.

Kuluvana vuonna olen ollut ilahtunut nähdessäni, ettei korona ole vienyt innostusta lukkaroimisesta – päinvastoin. Killassa on sijaa sitsien lisäksi muillekin lauluaiheisille tapahtumille, ja mm. laulusaunat ja läpilaulannat ovat oivallinen tapa rikastaa killan tapahtumatarjontaa myös alkoholittomien ja monikielisten tapahtumien osalta. Killan lukkaritoimikunnassa on potentiaalia tulla killan toiminnassa vahvemmin näkyväksi tiimiksi, joka muiden kiltalaisten sivistämisen lisäksi oppii myös toisiltaan.

Arkkitehtikilta saisi minusta innokkaan edustajan Teekkarijaoston alaiseen lukkaritoimikuntaan, joka näyttää, että meillä osataan laulaa. LuTKusta kiltaan toisin mukanani parhaimmat viisut ja sitsikäytännöt. Lisäksi haluan panostaa LuTKun järjestämien koko opiskelijayhteisölle avoimien laulutapahtumien hypettämiseen killan kanavissa.

Jos sun lysti on niin kanna Aino lukkarimestariksi 2022!