Arkkitehtikilta

Arkkitehtikilta on Aalto-yliopiston arkkitehti- ja maisema-arkkitehti-, ja sisustusarkkitehtiopiskelijoiden opiskelijajärjestö, joka toimii Aalto-yliopiston Ylioppilaskunnan alaisuudessa. AK on perustettu vuonna 1908 ja kilta on tunnettu sekä luovasta mielenlaadustaan että pitkistä perinteistään.

 

Toiminta

Arkkitehtikilta on arkkitehti-, maisema-arkkitehti-, ja sisustusarkkitehtiopiskelijoiden ainejärjestö. Killan tärkeimpiä tehtäviä on tarjota vastapainoa ja hauskanpitoa opintojen ohelle, huolehtia kiltalaisten hyvinvoinnista sekä valvoa opiskelijoiden etua laitoksen ja korkeakoulun eri toimielimissä. Vuonna 1908 perustettu Arkkitehtikilta on yksi Otaniemen vanhimmista yhdistyksistä. Nykyään jo yli 400-jäsenisen kiltamme värikkääseen kulttuuriin mahtuu monia ajan saatossa muotoutuneita perinteitä sekä jatkuvasti kehittyviä uusia ideoita. 

Aktiivinen kiltatoiminta tarjoaa ammatillista ja virkistävää sisältöä opintojen ohelle viikoittain. Tapahtumatarjontaa on laidasta laitaan skissi-illoista trampoliinipuistoon ja sitseistä yritysvierailuihin. Vuosi huipentuu rakkaimpaan ja tärkeimpään, eli itsenäisyyspäivän aattona järjestettävään vuosijuhlaamme Wähäjouluun. Arkkitehtikilta tekee lisäksi paljon yhteistyötä muiden opiskelijajärjestöjen kanssa sekä poikkitieteellisesti että -paikkakunnallisesti. Tapahtumat ovat hyvä tapa löytää tekemistä koulutöiden ohelle sekä tutustua uusiin mahtaviin ihmisiin!

Kilta tarjoaa myös palveluita, joista pääset nauttimaan liittymällä killan jäseneksi. Kilta myy haalarimerkkejä, Arkkitehtikillan mustia laulukirjoja sekä upeita kiltatuotteita, kuten paitoja ja kangaskasseja. Killan oma kiltahuone eli kiltis toimii kiltalaisten hengähdyspaikkana, jossa voi viettää kahvitaukoa kaverin kanssa, pelata lautapelejä, pulahtaa pallomereen tai vaikka pitää leffaillan. Myös killan peräkärryä on mahdollista vuokrata edullisesti vaikka muuttokuorman kuljetukseen. Kiltalaiset pääsevät lisäksi rentoutumaan killan Majalle huokeaan alennettuun hintaan. Killan jäseneksi voi liittyä helposti lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä. Myöhemmin se onnistuu nettisivuilta löytyviä ohjeita seuraten.

Arkkitehtikilta on aktiivinen yhteisö, joka elää ja uudistuu tekijöidensä mukana. Kiltamme laajan toiminnan mahdollistaa suuri joukko innokkaita ja toimeliaita vapaaehtoisia. Rikkaasta tapahtumatarjonnasta ja tiukasta edunvalvonnasta pitää huolen killan raati, joka koostuu 13-henkisestä hallituksesta ja noin 70:stä toimihenkilöstä. Killassa toimiminen tarjoaa ainutlaatuisia oppeja ja kokemuksia, joista on sekä iloa että hyötyä kaikissa elämän vaiheissa. Kilta tarjoaa mahtavat puitteet ideoiden toteuttamiseen ja yhdessä tekemiseen. Arkkitehtikillan toimintaan kannattaa lähteä ennakkoluulottomasti mukaan niin kokemaan kuin kokeilemaan.