VIIKKOTIEDOTE 10/2020

0

VIIKKOTIEDOTE 10/2020

 

Tiedottajan terveiset

Huomenta, huoment, huomen, entä mitä huomenna? Noh, tietenkin fuksipiste laulamalla rantsulla, lähestyyhän Wappu päivä päivältä. Myös excu-nälkää pystyy tyydyttämään Sistan kanssa keskiviikkona, minkä jälkeen torstaina käydään keskustelua modernista arkkitehtuurista iltakoulussa. Tapahtumarikkaan viikon kruunaa tähtikuvioihin piirretyt pöytäjuhlat yhdessä Arkkitehtikillan, Athenen, NuDen ja Prodekonkanssa.

Ainiin, jokaiselle päivälle piti olla ohjelmaa, joten tänään kahvitellaan kiltiksellä 12.30! Siellä nähdään

.

.

.

Tiedotetta kirjoittaessa aloin pohtimaan syitä huomisen toivottamiseen, onhan kyseessä vielä aikainen aamu siinä vaiheessa.? Ehkä selkein (ja ympäripyörein) selitys lienee  ”Hyvää huomenta sanotaan aamuisin siksi, että  näillä sanoilla toivotetaan myös samalla hyvää jatkoa kokopäivälle.”

Hmmm… Tutkin asiaa lisää;  Erään näkemyksen mukaan huomata verbin toinen päämerkitys havahtuminen tai silmien avautuminen viittaisi huomen -sanaan ja sen varhaisaamun merkitykseen. Verbinä se tarkoittaisi heräämistä uuteen aamuun, havahtumista aamun valoon.

 

Kielihistoriallisesti omaperäinen eli omaa alkuperää oleva sana huomen tarkoittaa nimenomaan aamua, aamunkajoa, varjoa tai hämyä. Huomen -sanan merkitys on aikojen kuluessa laajentunut tarkoittamaan myös koko seuraavaa päivää. Erityisen selvänä se näkyy muodossa huomenna…. Entäs aamun toivottaminen…?

 

”Aamu-sanaa on arveltu syntyneen suomen kielen itsenäisen kehityksen aikana, mutta sanan alkuperä on edelleen tuntematon. On epäilty mm. että taustalla voisi olla sanahaamu, jonka on arveltu tarkoittaneen myös hämyä, hämärää. Aamu on useissa tilanteissa korvannut vanhemman huomen-sanan – mutta huomen on jäänyt hyvän huomenen toivotukseen.”
.
.
.
.
Tutkivissa tunnelmissa vielä viikkis:

 

I Tapahtumia

Fuksien laulukoesauna 3.3.
Excursio Lahdelma & Mahlamäki 4.3.
Arkkitehtuuri iltakoulu 5.3.
Väärinymmärrettyjen sitsit 6.3.
Haalarikahvit 9.3.
TiistaiTRAMPOLIINI 10.3.
Majatalkoot 13.-15.3.
Toimistoappro 19.3.

II Vapaa-ajalla

NEVAHÖÖD-sitsit 5.3.
Julkun wappulehtihäckäthön 11.3.

III Työtarjouksia

Cereerwebin työtarjoukset

I Tapahtumia

 

Fuksien laulukoesauna

Vuosikurssin voimin lauletaan tutuksi tulleet ja perinteikkäät kilta- ja sitsilaulut avomieleiselle mutta tarkkakorvaiselle kollegiolle. Lisätietoja tulossa.

MITÄ: Laulusuoni koetukselle
MILLOIN: 3.3.2020 alkaa noin klo 17-18, tarkentuu pian!
MISSÄ: Rantsu

Excursio Lahdelma & Mahlamäki

SISTA järjestää ekskursion Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäelle Punavuoreen, Helsinkiin 4.3.2020 keskiviikkona. Ilmoittautuminen on nyt auki oheisella kaavakkeella. Sisustusarkkitehtuurin opiskelijat ovat ensisijaisia, mutta jos ryhmä ei heistä täyty, täytämme paikat ilmoittautumisjärjestyksessä tämän lomakkeen perusteella. Ekskursio on maksuton. Enimmäisosallistujamäärä on 20 henkeä.

Pitkään osakkaina yhteistyötä tehneet Ilmari Lahdelma ja Rainer Mahlamäki perustivat Lahdelma & Mahlamäki Oy:n vuonna 1997. Heidän työnsä jatkaa suomalaisen arkkitehtuurin perinnettä panostaen kestävään kehitykseen, korkealaatuisiin materiaaleihin ja yksityiskohtiin­, sekä kehittyneisiin tekniikoihin ja rakentamisen menetelmiin. Lahdelma ja Mahlamäki ovat molemmat kansainvälisesti tunnettuja ja arvostettuja arkkitehteja, professoreja ja luennoitsijoita.

Vierailulla meidät vastaanottavat arkkitehti Teemu Seppälä ja sisustusarkkitehti Minja Hildén.

Kieli: Suomi, englanti tarvittaessa

Ilmoittautumislomake / Sing up form:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdujPfQ-kWA9kdUcfFbZH4mX5hAAPHHRjEmSmji2Atiucop8g/viewform?usp=sf_link

 

Arkkitehtuuri iltakoulu

Mitä modernistinen opetus kertoo meille länsimaisesta näkökulmastamme?

On aika kokoontua toiseen arkkitehtuuri iltakouluun. Seuraavassa tapaamisessa keskustelemme modernista arkkitehtuurista: miten näemme 1900-luvun arkkitehtuurin ja kuinka vahvasti käsitystämme määrittää länsimäinen näkökulma? Keskusteluun meitä johtaa Anna Kintsurashvili. Anna on vasta Aallosta valmistunut arkkitehti Creative Sustainability -ohjelmasta. Anna teki lopputyönsä otsikolla: Traversing modernist memory – Investigating, documenting and representing cultural heritage values and public memory of Uganda National Cultural Centre and Theatre.

Nähdään torstaina Väreen Heikkilä-Wiherheimo work-caféssa! Alta voi lukea lisää aiheesta ja tsekatkaa myös linkattu luento ja artikkeli.

Mitä: keskustelua arkkitehtuurista, modernismista, kolonialismista ja kestävyydestä
Missä: Väreessä, Heikkilä-Wiherheimo work-caféssa (LMRQ-moduulien keskellä, sisäänkäynti Aalto-Shoppia vastapäätä)
Milloin: torstaina 5.3. 18:00
Miksi: koska kahvia ja modernismia

Tapahtuma facebookissa: https://www.facebook.com/events/1636116753211383/

 

Väärinymmärrettyjen sitsit 2020

 

Oletko kunnianhimoinen jousimies, rehellinen oinas vai myötätuntoinen neitsyt? Onko tähtimerkkisi hallitseva planeetta Venus, Kuu tai Uranus? Kertoivatko tarot-kortit, että pian tulee tapahtumaan jotain jännittävää? Tähtien ja kuun asento on juuri oikea mystiselle seikkailulle. Kortit ja tähdet eivät valehtele, sillä Väärinymmärrettyjen sitsit ovat täällä taas!

Ota kohtalo omiin käsiisi, kiillota kristallipallosi ja tule yhdessä Arkkitehtikillan, Athenen, NuDen ja Prodekon kanssa selvittämään mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Ilmoittautuminen aukeaa 17.2 klo 12.00 ja päättyy 28.2, muistathan että ilmoittautuminen on sitova.
Ilmoittautumislinkki: https://athene.fi/ilmo/event/60
Ilmoittautumislinkki PELKKÄ SILLIS: https://athene.fi/ilmo/event/61
MITÄ: Väärinymmärrettyjen sitsit & sillis
MILLOIN: 6.3.2020 cocktailtilaisuus klo 18.30, sitsit klo 19.00 ja sillis 7.3. klo 12:00-18
MISSÄ: Smökki, Jämeräntaival 4; sillis Rantsulla, Jämeräntaival 5
HINTA: sitsit 18€, sillis 8€
DC: Cocktail horoskooppitwistillä
AVOIMET JATKOT: Smökissä n. 23->

 

Haalarikahvit

Yksi suurimmista haalarisponsoreistamme, Wienerberger, esittäytyy fukseille ja kaikille kiinnostuneille maanantaina 9.3. klo 15.15-16.15 A2 -salissa. Luvassa on mielenkiintoinen yritysesittely sekä Wienerbergerin tarjoamat pullakahvit! Tule ottamaan selvää millainen yritys oikein koristaa maalarinvalkoista reittäsi! Pukukoodi: haalarit

MITÄ: Wienerbergerin haalarikahvit
MISSÄ: A2 -sali
MILLOIN: Ma 9.3. klo 15.15

Tervetuloa!

Tapahtuma facebookissa: https://www.facebook.com/events/558320121558531/

 

 

tiistaiTRAMPOLIINI

Viime vuoden menestyksekkään trampoliinipuistokokeilun seurauksena AK Sportklubb järjestää uuden kokeilun toiseen vastaavanlaiseen puistoon Rush Helsinkiin tiistaina 10.3. klo 18! Yhteislähtö kiltikseltä klo 17:15.

Käynti tulee maksamaan 5,5€, valmistaudu myös maksamaan 3€ trampoliinisukista. Jos sinulla on muun valmistajan trampoliinisukat, voi Rush vaihtaa nämä oikeanlaisiin maksutta.

Ilmoittautuminen aukeaa tiistaina 3.3. klo 12.

MITÄ: Trampoliinipuistokäynti
MISSÄ: Rush Helsinki, Valimotie 25
MILLOIN: 10.3. klo 18
MIKSI: Pomppiminen vahvistaa oikein suoritettuna luita

Tapahtuma facebookissa: https://www.facebook.com/events/969824567177563/

 

Majatalkoot

Tervetuloa perinteisiin Majatalkoisiin!

Nyt on aika hoivata ja helliä yhteisömme helmeä, Majaa. Viikonloppuna touhutaan ja aherretaan sekä tietenkin nautitaan ja virkistytään!

Majalle voi saapua jo perjantaina. Launataina ja sunnuntaina hommia tehdään aamupalasta päivälliseen (~10-18).

Talkoot ovat täysin ilmaiset sisältäen ruuat. Illan saunalimpat tuo kukin janoinen itse!

Ilmoittaudu tästä: https://forms.gle/zRmuirjWYfwimXJ66

 

 

Toimistoappro

Oletko pohtinut miltä muiden työpaikat näyttää? Mietitkö kesätöitä, mutta et tiedä missä olisi kiva työskennellä? Osallistu torstaina 19.3. A-lumnin järjestämälle iltapäivän mittaiselle toimistoapprolle niin pääset kurkkaamaan toimistojen julkisivujen taakse!

Lisätietoa ja ilmoittautuminen julkaistaan lähiaikoina.

 


II Vapaa-ajalla

 

NEVAHÖÖD-sitsit

Kevään 2020 Lukkariseminaari suattaapi olla täällä. Osaat jo ehkä kossulaulun, mutta mikä biisi menee Für Elisen melodialla? Jos et tiedä tai oot muuten vaan täpinöissäs laulukulttuurista, kantsii salee ilmottautua heti osoitteessa: https://forms.gle/U6U1tjsRTd9QbzTK7

Ilmottautuminen sulkeutuu 28.2. ja se on sitova.

Tapahtuma lienee tarkoitettu kaikille sitsilauluista kiinnostuneille opiskelijoille. Ilta ei kuulemma lopu sitseihin, vaan jatkunee asianmukaisilla jatkoilla samassa paikassa. Joku sano kans et jatkoilla ois sauna (ja palju) niin pitää varmaan ottaa pyyhekin mukaan.

TL;DR:
MIKÄ: Make sano et kevään 2020 lukkariseminaari
MILLOIN: kuulemma 5.3., 18:00
MISSÄ: salee joku OK20 yläkerta
PUKUKOODI: Vaatteet ois jepa
MIKSI: En kyl tiiä, ihan NEVAHÖÖD
LIPUT: 14e, maksettaneen paikan päällä (käteinen tai MobilePay)

Julkun wappulehtihäckäthön

Julkku järjestää wappulehtihackathonin keskiviikkona 11.3. klo 18 Otarannan kerhotilassa. Luvassa on leikkimielinen kilpailu, jossa pääsette kavereiden kanssa toimittamaan oman mini-wappulehden! Paikalla on Julkun toimittajia apukäsinä, -jalkoina ja -päinä, joten tyhjän paperin kammo ei pääse päihittämään yhtäkään osallistujatiimeistä. Lisäksi tapahtumassa käydään läpi eri osa-alueiden tekemistä. Kaikille osallistujille tarjotaan myös ruokaa ja Ruosniemen oluita, jotka varmasti tuovat inspiraatiota.

Juttuja ja ideoita voi arvuutella jo etukäteen, mutta mietintämyssyn voi pistää päähän vasta tapahtumassakin. Toteutustapa lehdelle on vapaa: taikokaa tietsikalla, piirtäkää paperille tai tatuoikaa takareiteen. Paikalta löytyy kyniä, tusseja ja paperia, mutta muitakin pelivälineitä saa tuoda paikalle. Arvovaltainen tuomaristo on kiinnostunut lähinnä lehtenne huumoriarvosta. Parhaille häkkääjille varataan priimapaikat Julkun juhlallisesta julkaisugaalasta, minkä lisäksi luvassa on myös muita yllätyspalkintoja. Illan aikana

tuotettua vitsihuumoria mahdollisesti julkaistaan myös Julkussa, luonnollisesti tekijöiden nimien kera.

Kerätkää siis noin neljän hengen tiimi ja ilmoittautukaa mukaan alla olevan linkin kautta. Riittää, että yksi  joukkueestanne ilmoittaa koko ryhmän. Huomioittehan, että ilmoittautuminen sulkeutuu sunnuntaina 8.3., minkä jälkeen ilmoittautuminen on sitova. Tilarajoitteden takia tiimimäärää saatetaan joutua rajoittamaan, joten nopeat syö hitaat.

Tapahtumassa pääsee myös keräämään pisteitä All to X -sovellukseen.

Ilmo: https://forms.gle/5YGK8QVnjyAqRo9p9

Facebook-tapahtuma: https://tinyurl.com/julkun-wappulehtihackathon

 

III Työtarjouksia

Työtarjous – sitowise

Hei sinä arkkitehtiopiskelija

Haemme arkkitehtiopiskelijaa, jonka intohimona on kehittää maailman parasta kaupunkiympäristöä.

Lisätietoja: ulla.kuitunen@sitowise.com

Kaupunkisuunnittelu

Ympäristö- ja kaupunkikehitystoimiala, Espoo

CAREERWEBIN TYÖTARJOUKSET

https://into.aalto.fi/display/encareerweb/CareerWebJob+portal

 

 

 

 

Haluatko oman ilmoituksesi viikkotiedotteeseen?
Onko sinulla kehitysehdotuksia?

Ota yhteyttä:
tiedottaja(ät)arkkitehtikilta.fi