VIIKKOTIEDOTE 5/2020

0

VIIKKOTIEDOTE 5/2020

 

 

Terveiset

Innostavaa tammikuun viimeistä viikkoa kilta! Ennen kuun vaihtumista tapahtuu vielä paljon, nimittäin Kiltapäiväkerha starttaa maanantaina, tiistaina kahvitellaan ja kausi julistetaan virallisesti alkaneeksi poikkitieteelliseen tapaan AK:n & FK:n voimin!

Jos koet tarvitsevasi pienen inspiraation lähteen päihittääksesi tammikuun tältä erää voit hakea sitä kirkkaalta taivaalta — siis lukemalla horoskooppisi.

27.1 Vesimies //  Tänä aikana voi tuntua siltä, että työt eivät ikinä lopu. Älä stressaa liikaa, tämä on vaarallista…   Itsetutkiskelu on hyvää tekemistä tälle päivälle. Tunnet olevasi tasapainoisempi, kun lajittelet ajatuksesi…   Pidä huolta luonnosta. Muista, ettet ole yksin täällä Maan päällä, joten älä ole itsekäs varsinkaan tulevien sukupolvien kanssa. Et kuole siihen, jos käytät vähän lisää aikaa jätteiden lajitteluun. Yritä myös saada muut tekemään oikeita päätöksiä…

Asiaan

 

 

I Tapahtumia

Kiltapäiväkerho: Raadin koulutus 27.1
FK&AK Kaukkarit 28.1
Kiltakahvit 28.1
Fuksien historiailta 6.2

II Vapaa-ajalla

ArchiMAD-ilta 29.1
Tarjolla ilmaisia työpöytiä (AYY) 29.1
Secrets of Finnish Sauna Design: talk at Aalto 4.2
KY-speksi: Vihan hedelmät
Lentopallosta kiinnostuneille
Haku Aalto Fellows 2020 ohjelmaan

III Työtarjouksia

Venetsian biennaalin harjoitteluohjelma
TREA avoin työpaikka
Cereerwebin työtarjoukset

 

 

I Tapahtumia

Kiltapäiväkerho: Raadin koulutus

 

Onnea uusi Arkkitehtikillan toimija 2020! Luvassa on tapahtumarikas vuosi, mutta vielä monet käytännön asiat saattavat olla epäselviä. Mutta ei hätää, raadille järjestetään koulutus, jossa perehdytään mm. killan viestimiseen, internetin ihmeelliseen maailmaan ja tapahtumien järjestämiseen sekä niiden jälkipyykin selvittämiseen. Koulutus on avoin koko raadille, mutta se on erityisen suositeltava kaikille tapahtumia järjestäville tahoille. Koulutuksessa on tarjolla pientä naposteltavaa!

MITÄ: Koulutus killan toimihenkilöille
MISSÄ: Kiltahuone, Otakaari 1, K-siipi
MILLOIN: ma 27.1.2020 klo 17

 

Tapahtuma facebookissa:
https://www.facebook.com/events/179119423473257/

 

 

 

FK&AK kaukkarit

BOOM!

Tiistaina 28.1.2020 potkaistaan vuosi käyntiin Fyysikkokillan ja Arkkitehtikillan voimin kauden avajaisten merkeissä OK20 isolla puolella. Paikalle voi saapua klo 18 alkaen. Sauna on lämpimänä koko illan, ja tämän lisäksi luvassa on hyvähenkistä kisailua ja yleistä haippia!

Virvokkeita on saatavilla korvausta vastaan ja ruokaa on myös tarjolla.

Rykäise siis haalarit niskaan ja tule tutustumaan uusiin tyyppeihin ja hengailemaan yhdessä muiden valkohaalareiden kanssa! 8-)

MITÄ: FK&AK Kaukkarit
MISSÄ: Otakaari 20, iso puoli
MILLOIN: 28.1.2020 klo 18 eteenpäin
DC: Haalarit
MIKSI: Koska uusi vuosi, valkohaalarit, sauna ja mahdollisuus hengata ihanien fyysikoiden ja arkkareiden kanssa!

 

Tapahtuma facebookissa:
https://www.facebook.com/events/456956085214800/

 

Kiltakahvit ❤

Tule nauttimaan kuppi kuumaa kiltikselle kahvinvartijoiden lämpimään huostaan!

MITÄ: sosiaalista kahvittelua
MISSÄ: Kiltahuone, Otakaari 1, K-siipi
MILLOIN: ti 28.1.2020 klo 12.30 alk.

Fuksien historiailta

Fuksien on aika kartuttaa tietämystään Arkkitehtikillasta ja sen historiasta. 6.2. klo 18 Otarannan kerhotila täyttyy historian havinasta, ja jokaisen fuksin suositellaan tällöin saapuvan paikan päälle sivistymään ja viihdyttymään. Illan virallisen ja infopitoisen sisällön jälkeen on mahdollista jäädä pelailemaan lautapelejä ja yleisesti hengailemaan.

Mitä: Fuksien historiailta
Missä: Otarannan kerhotila
Milloin: 6.2. klo 18
Miksi: Koska Arkkitehtikillan historia on mielenkiintoinen ja pitäähän se fuksipistekortti täyttää

 


II Vapaa-ajalla

 

 

ArchiMAD-ilta

Tahdotko tietää, miten nykypäivän arkkitehtitoimistossa oikeasti työskennellään?
Mitäköhän taitoja huomisen työelämä vaatii? Kuinka voisin valmistautua fiksusti?
Mitä ihmettä se tietomallinnus on? Mitä apuvälineitä kannattaa valita?
Miten päästä ensi kesän ArchiCAD-leirille?

Vastauksia antaa ArchiMAD-ilta keskiviikkona 29.1.2020. Luvassa myös maukkaat tarjoilut. Lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää ja ilmottaudu

 

 

Tarjolla ilmaisia työpöytiä

AYY:llä jää ylimääräiseksi noin 15 työpöytää, jotka voi noutaa ilmaiseksi AYY:n toimistolta aikavälillä 29.1.-4.2.2020. Suurin osa pöydistä on 120-140 cm leveitä, mutta joukossa on myös neljä 160 cm leveää pöytää. Pöydät ovat valkoisia, 80 cm syviä ja hyvässä kunnossa.

Mikäli olet kiinnostunut noutamaan yhden tai useamman pöydän, sovithan asiasta ensin ylioppilaskunnan hallinto- ja HR-päällikkö Annika Mällisen kanssa (annika.mallinen@ayy.fi).

 

 

Secrets of Finnish Sauna Design

Oletko ihastunut saunomiseen? Tule siis kuuntelemaan aiheesta Polyteknikkojen Saunaseuran ja Saunologian järjestämään saunasuunnitteluluentoon 4. helmikuuta!

Lassi Liikkanen, uuden saunasuunnittelukirjan tekijä ja Aalto-yliopiston tuotesuunnittelun dosentti, pitää luennon Aalto Design Factoryn tiloissa tiistaina 4. helmikuuta klo 17.30. Luento käsittelee tärkeimpiä klassisen suomalaisen saunan suunnittelusalaisuuksia: lämpö, ilmanlaatu ja sisätilan suunnittelu. Luento perustuu hänen kirjaansa ”Hyvien löylyjen salaisuus”. Luento pidetään englanniksi.

Lisätietoja fb-tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/2152997691467951
Ilmoittautuminen: https://forms.gle/XF3nNyCt78KepwDi6

 

 

KY-speksi: vihan hedelmät

Tervetuloa seuraamaan KY-Speksiä, interaktiivista opiskelijateatteria parhaimmillaan! Tänä vuonna yleisö pääsee huutelemaan omstarteja kultaiselle 1600-luvulle, jossa yksi hedelmä uhkaa repiä kaupungin kahtia.

Vihan hedelmät on kertomus sekä yhteiskunnan että perhe-elämän rikkovasta jakautumisesta. Vaikka jakautumisen syy vaikuttaa näennäisesti selkeältä, unohtuu joskus asioiden oikea tarkoitus vihan sokaistessa ihmiset toistensa kunnioitukselta ja kyvyltä asettua toisen näkökulmaan.

Kuinka käy Adlerin perheen, joka huomaa ajautuvansa poliittisen taistelun keskiöön? Voivatko rauha ja rakkaus voittaa vihan liekit, vai kärventyvätkö puuhassa pormestarin hevoskärrytkin?

Ovet teatteriin aukeavat klo 18.00. Kannatuslippulaisten toivotaan saapuvaksi klo 18.15 mennessä. Tulethan ajoissa paikalle!

HUOM! Näytökset ovat K-18 ja sisältävät voimakkaita vilkkuvia valoja.

Jokaisen näytöksen jälkeen jatkot myöhemmin ilmoitettavassa paikassa.

LIPUT
Myynti kide.app

Peruslippu 20 €
Opiskelijalippu 15 € (vaatii voimassa olevan opiskelijakortin)
Kannatuslippu 40 € (sis. ohjaajien backstage-kierroksen ja perinteisen speksitervehdyksen)

 

Lentopalloa Aalto-Volley:n riveihin

 

Kiinnostaako lentopallo?

Aalto-Volley hakee riveihinsä lisää pelaajia sukupuolesta ja taitotasosta riippumatta! Niin vasta-alkajat, kuin kokeneet peluritkin ovat tervetulleita. Järjestämme ympäri viikkoa avoimia harjoituksia kaikille, mutta myös kokeneemmille on omat harjoitukset. Miehillä on mahdollisuus päästä mukaan pelaamaan miesten paikallissarjaa Aalto-Volleyn joukkueeseen.

Kiinnostuksen herätessä lisätietoa saa:
sp: matias.peltoketo@aalto.fi
telegram: @Peltoketo
(ig: aaltovolley)

 

Apply for Aalto Fellows 2020

Apply for Aalto Fellows 2020! | DL February 7

 

35 Guest Lecturers + Paid Summer Internship + Study Trip Abroad = 10 ECTS

 

Aalto Fellows is an immersive seven-month study and work program designed to develop a theoretical and practical understanding of entrepreneurship and its context: the entrepreneurial ecosystem. Entrepreneurship is about mindset but it also boils down to understanding enough about the status quo to disrupt it. Our aim is to guide you through the current structures in the startup world to allow you to build your wildest dreams.

 

Aalto Fellows offers an unparalleled opportunity for 12 students, from any school and major, to develop the theoretical understanding, practical knowledge, and leadership skills needed to become a game changer.

 

DL for applications is February 7, read more at aaltofellows.com and fill in the application at: https://forms.gle/3XYxDLXTPviyNcRy5.

 

If you have any questions, don’t hesitate to contact Ghita at ghita.wallin@aalto.fi. Looking forward to an exhilarating summer!

 

 

 

 

 

III Työtarjouksia

 

 

Venetsian biennaalin harjoitteluohjelma

 

Haluatko kokemusta kansainvälisestä arkkitehtuurin megatapahtumasta? Kiinnostaako näyttelytoiminta ja yleisötyö? Hae  harjoitteluohjelmaan 31.1. mennessä ja vietä yhdeksän viikkoa Venetsiassa!

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo järjestää kansainvälisen harjoitteluohjelman Venetsian arkkitehtuuribiennaalin 2020 yhteyteen. Työpaikkana on Suomen paviljonki Venetsian Giardini-puistossa. Harjoittelu on avoin Aalto-yliopiston, Oulun yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin opiskelijoille.

Harjoittelujakson pituus on yhdeksän viikkoa, ja jaksot sijoittuvat ajalle 18.5.–29.11.2020. Englanninkielisen hakemuksen deadline on 31.1.2020.

Vastaava harjoitteluohjelma toteutettiin Venetsiassa vuoden 2018 arkkitehtuuribiennaalin yhteydessä hyvin kokemuksin. Edellisiltä harjoittelijoilta terveisiä:

”Biennaali on ehkä ollut paras työpaikka tähän mennessä ja ai ihanaa arkea mennä vesiteitse töihin ja muihin rientoihin! Archinfon IGsta voi fiilistellä näin pimeään vuodenaikaan ihanaa aikaa Italiassa ja meidän paviljongissa.”

”Oli kyllä gelaton ja auringon täyteinen harjoittelu! Ehdottomasti unohtumaton kokemus josta sai hurjasti irti.”

”Töissä pääsi keskustelemaan erimaalaisten ihmisten kanssa suomalaisesta arkkitehtuurista ja yhteiskunnasta sekä kansainvälisistä ilmiöistä. Työn ohessa oli myös kivaa reissata Italiassa.”

 

Lue lisää Archinfon sivuilta ja hae 31.1. mennessä:

archinfo.fi/2019/12/venetsian-arkkitehtuuribiennaali-2020-hae-mukaan-harjoitteluohjelmaan/

 

Lisätietoja harjoittelupaikasta voi tiedustella Sini Parikka, sini.parikka@archinfo 

 

 

 

 

TREA avoin työpaikka, avustavat suunnittelutehtävät

TREA Team for Resilient Architecture Oy etsii tiimiinsä opintojensa loppuvaiheessa olevaa arkkitehti- tai rakennusarkkitehtiopiskelijaa avustaviin suunnittelutehtäviin Helsinkiin.

 

Edellytämme:

·  innostusta kestävään rakennus- ja kaupunkisuunnitteluun

·  visuaalista ja analyyttista otetta suunnitteluun

·  suomen kielen taitoa

 

Arvostamme:

·  ArchiCAD-, Rhinoceros ja Adobe CC – osaamista

·  aiempaa työkokemusta

·  valmiutta työskennellä n. 2-3 päivää viikossa

 

Tarjoamme:

·  monipuolisia suunnittelutehtäviä pienessä tiimissä

·  mahdollisuuden kehittää ja kehittyä

·  mukavan työyhteisön Museokadulla

 

Kiinnostuitko? Lisätiedot, tarkennukset sekä vapaamuotoiset hakemukset (CV+portfolio max 15 Mb): maija.parviainen@trearchitecture.fi

 

Työpaikka täytetään sopivan tyypin löydyttyä.

 

http://www.trearchitecture.fi/index.php/about/

 

 

 

CAREERWEBIN TYÖTARJOUKSET

https://into.aalto.fi/display/encareerweb/CareerWebJob+portal

 

 

 

 

 

 

Haluatko oman ilmoituksesi viikkotiedotteeseen?
Onko sinulla kehitysehdotuksia?

Ota yhteyttä:
tiedottaja(ät)arkkitehtikilta.fi