Viikkotiedote 47

0

 

Huh! Killalle on valittu uusi uljas hallitus ja toimijat, vielä kerran onnea Hallitukselle 2020 ja uusille killan toimijoille!

Netta

 

SISÄLTÖ

 

I Tapahtumia

Vista: 30 & fabulous 21.11.
Hyvät vs. Pahat -sitsit 21.11.
Arkkitehtikillan Suomi-excu 22.11.
You Tell Me-Symposium 30.11.
Majan pikkujallut 30.11.

II Vapaa-ajalla

Questionnaire for design students
Apply to Deep – Microplastic Challenge by 19.11
Polyteknikkojen Orkesterin syyskonsertit Kauniaisissa ja Helsingissa 20.11.  ja 22.11.
Dissonanssin syyskonsertti 24.11.
Retuperän WBK:n opiskelijakonsertti 29.11.

 

 

 

I Tapahtumia

 

 

 

VISTA: 30 & FABULOUS

 

21.11. tulee kuluneeksi tasan 30 vuotta siitä, kun Vista perustettiin. Juhlan kunniaksi Vistan hallitus jakaa 30 pulloa nuoren kirpeää kuohuvaa Otakaari 1, A-siivessä klo 11.30. Saavu paikalle tyhjin lasein ja juhlamielin!

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/418640268805020/

 

HYVÄT VS. PAHAT -SITSIT

 

Pimeys on laskeutunut Otaniemen ylle, ja yön kulkijat ovat hiipineet Smökkiin ryöstösaaliit hartioillaan. Naamiokasvoinen kopla on juuri avaamassa rikkaudet sisältävää aarrekirstuaan, kun yhtäkkiä kuutamovalo paljastaa jotain muutakin: he eivät ole yksin. Hyvyyden voimat ovat saapuneet paikalle. Mitä käy, kun rikolliset kohtaavat rankaisijansa?

Laita moraalisi ojennukseen ja saavu Smökkiin yhdessä Arkkitehtikillan, Kannunvalajien ja Rakennusarkkitehtikillan kanssa torstaina 21.11. klo 18:30 rikoksen tai rangaistuksen merkeissä. Oletko kenties supersankari vai paatunein konna? Kumman puolelle kuulut?

Lipunmyynti alkaa 31.10. klo 12:00 kide.appissa (https://kide.app) ja ilmoittautuminen tapahtuu lipunoston yhteydessä. Ilmoittautumisesta tulee sitova heti lipunoston jälkeen, mutta lipun voi myydä eteenpäin kide.appin sisällä toiselle henkilölle. Sitsilippu maksaa 16 euroa, tähän lisätään Kide.appin palvelumaksu 0,40e. Sovellukseen kannattaa rekisteröityä jo etukäteen.

Tapahtumassa noudatetaan Kannunvalajien turvallisemman tilan periaatteita. Niistä löydät lisää tietoa täältä: https://docs.google.com/document/d/1RD5M5zjcefLyvB0C3BxxyQSbcSUpdkGVYQaci1ajnTs/edit?fbclid=IwAR0jcoVQxYAWrWHLhVdxjrDEpHgLacGDHn0YYgapkabh1UonY1F6vG8MktI

 

MITÄ: Hyvät vs. Pahat -sitsit
MISSÄ: Servin mökki, Jämeräntaival 4, 02150 Espoo
MILLOIN: torstai 21.11.2019, cocktail-tilaisuus alkaa klo 18:00, sitsit alkavat klo 18:30.
JATKOT: Smökissä klo 2:00 asti!
HINTA: 16 €
TEEMA: rikos & rangaistus
DC: rikos & rangaistus
MIKSI: Löydä sisäinen tasapainosi hyvässä ja pahassa yhdessä AK:n, Kannujen ja RAK:in kanssa.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2414670435484585/

 

ARKKITEHTIKILLAN SUOMI-EXCU

 

Liity mukaan Arkkitehtikillan legendaarisimmalle ja odotetuimmalle exculle Suomen inspiroivimpiin yrityksiin ja sykähdyttävimpiin arkkitehtuuri- sekä maisema-arkkitehtuurikohteisiin. Tälle matkalle ilmoittautuessaan et vielä tiedä, mihin ryhdyt. Varmaa on vain se, että matkan aikana nukutaan loppuvuoden lyhyimmät ja huonoimmat yöunet sekä koetaan vuoden absurdeimmat ja parhaimmat hetket.

Matka alkaa perjantaina 22.11 klo 8.45 Aallon kandikeskuksen pääsisäänkäynnin edestä ja loppuu samaan pisteeseen lauantai-illasta klo 19 aikoihin. Mukaan tarvitset vain itsesi, etyk-kamat ja hullun heittäytymisfiiliksen.

Excun ilmoittautumislomake aukeaa keskiviikkona 30.10. klo 12. Matkalle mahtuu vain 29 nopeinta, joten valmistaudu f5-kisaan ajoissa.

MITÄ? Arkkitehtikillan Suomi-excu
MISSÄ? Jossain päin Suomea
MILLOIN? 22.-23.11, lähtö kandikeskuksen pääsisäänkäynnin edestä 8.45 ja paluu samaan pisteeseen lauantai-iltana
MIKSI? Tule ja koe
MITÄ ELÄMYS MAKSAA? 30,00e

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1390144654476870/

 

YOU TELL ME -SYMPOSIUM

 

”Symposion (kreikkaa; lat. symposium) voi tarkoittaa seuraavia:

-Symposion eli pidot, antiikin Kreikassa ja Roomassa juhla-aterian jälkeiset juomingit, joihin kutsuttiin usein myös laulajia, tanssijattaria, akrobaatteja ym.

-Symposion, varsinkin anglosaksisissa maissa akateeminen konferenssi; myös kokoelma oppineiden kirjoituksia jostakin tietystä aiheesta

-Symposion, Akseli Gallen-Kallelan maalaus vuodelta 1894”

 

Aikaamme kohtaa monia haasteita: ilmastonmuutos, resurssien ylikuluttaminen, ekosysteemien tuho jne… Näihin haasteisiin tarttuminen vaatii ajattelutavan muutosta. Haluamme kannustaa avointa keskustelua, joka haastaa vallitsevaa ajattelutapaa arkkitehtuurin, maisema-arkkitehtuurin ja sisustusarkkitehtuurin opiskelijoiden, alan nuorten toimijoiden tai kenen tahansa kiinnostuneen keskuudessa.

Tervetuloa You Tell Me -Symposiumiin. Kyseessä ei ole perinteinen seminaari pönötys vaan tapahtuma, joka kannustaa keskusteluun ja osallisuuteen. Ajattelutavan muutosta ovat herättelemässä mm. kestävää rakentamista ajavat Suoja ry sekä VAPAA -kollektiivi. Tarkempi ohjelma julkaistaan tapahtumassa myöhemmin.

Tavoite on että hyvät ajatukset eivät jää vain tapahtumaan vaan että voimme laukaista keskustelua ja vertaisoppimista kannustavan liikkeen arkkitehtuurin alalla. Tarjoamme myös työkaluja vertaisoppimisen tuomiseen omaan opiskelu- tai työympäristöösi. Tule mukaan ja muutetaan maailmaa!

 

Mitä: Symposium arkkitehtuurin paradigman muutoksesta
Missä: Lapinlahden Lähde
Milloin: Lauantaina 30.11. 12:00-16:00
Miksi: Tämä on tilaisuutesi keskustella huolistasi ja toiveistasi avoimessa ympäristössä ja saada vertaistukea ajattelutavan muutokseen.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2212565612374150/

 

MAJAN PIKKUJALLUT

 

Perinteiset PikkuJallut tulevat taas!

Jallu lähestyy, jallutontut liikkuvat ja kertovat Jallupukille kuka on ollut kiltti ja kuka tuhma arkkari.

Tule mukaan juhlistamaan lähestyvää joululomaa ja mennyttä vuotta parhaassa seurassa mitä ilmaiseksi saa! Tästä eeppisestä ja mystisestä yöstä kerrotaan mitä ihmeellisimpiä tarinoita. Ja jos olette olleet kiltisti niin Jallupukkikin saattaa vierailla keskiyöllä… Tule ja koe Jalluntaika!

Tarjolla on glögiä, joulupuuroa ja tietenkin manteli! Ja uusi Majava!?

Jos haluat osallistua lahjarinkiin niin hanki jokin hassu, hullu, hyödyllinen, härski ja/tai halpa lahja. Jallupukki jakaa ne sitten keskiyöllä. Lahjaa ei kannata osoittaa kenellekkään tietylle henkilölle. Paitsi Jallupukille!

 

Ohjelma:
klo ~18:00 Puuroa, glögiä ja piparia
klo xx:xx Jallupukki saapuu ja lahjojen jako
klo aamu aamupalaa

Kaikissa väleissä saunomista ja mukavaa yhdessäolloa!

Ilmoittautuminen: https://forms.gle/nmKgtTdkCTLSWyM89

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1348674248589693/

 

 

 

II Vapaa-ajalla

 

 

QUESTIONNAIRE FOR DESIGN STUDENTS

 

Teemme Laureassa Service Design-kurssilla projektitehtävää, jossa etsimme Ideaalille (www.ideaali.fi) tapoja löytää uusia asiakkaita ja nyt haluaisimmekin teidän vastauksia seuraaviin muutamaan kysymykseen. Vastauksien ei tarvitse olla pitkiä, vaan lyhyesti ja ytimekkäästi hyvä tulee. Kyselyn tekemiseen ei 5 minuuttia pidempään mene ja arvostaisimme vastauksianne.

https://docs.google.com/forms/d/1AaZwmis3wqYhbk0wnyLHUCt-xA6c2y4yrnSGPPji_Xc/edit?usp=sharing

 

APPLY TO DEEP – MICROPLASTIC CHALLENGE

 

Plastic waste, including microplastics in oceans is one of the biggest environmental challenges we are currently facing. New solutions, sustainable services and business concepts are needed to protect our environment and to keep our water clean.

To prevent microplastics from ending up in the Baltic sea, FanpLESStic-sea project together with Helsinki Think Company and Natural Resources Institute Finland (Luke) are introducing DEEP – Microplastic Challenge 29.11–1.12 2019 at Terkko Health Hub in Helsinki. DEEP is a hackathon that is focused on developing innovative solutions to prevent marine littering. DEEP calls for applications both from groups and individuals ready to create concrete solutions.

We want to bring together students, researchers, entrepreneurs and other enthusiasts to co-create solutions for preventing microplastics from polluting the Baltic sea. Apply as a team or an individual by the 19th of November 2019: https://hkithinkco.typeform.com/to/oEboRe

More information at: http://thinkcompany.fi/microplastic

 

POLYTEKNIKKOJEN ORKESTERIN SYYSKONSERTIT KAUNIAISISSA JA HELSINGISSÄ

 

Polyteknikkojen Orkesterin tämän syksyn konserteissa soivat tarttuvat sävelkulut sekä harvoin esitetyt klassisen musiikin helmet. Konsertti alkaa kahdella ranskalaisella teoksella. Räväkkänä avausnumerona kuullaan Camille Saint-Saënsin oopperailoittelu Bacchanale. Francis Poulencin pianokonsertto taas on harvoin kuultu mestariteos, jonka hypnoottiset harmoniat tulkitsee orkesterin oma pianovirtuoosi Aron Schulman. Konsertin päättää Vasili Kalinnikovin ensimmäinen sinfonia, jonka kaihoisat melodiat sulattavat syksyn syvimmätkin sydänjäät.

 

Polyteknikkojen Orkesterin syyskonsertit

Keskiviikkona 20.11. klo 19, Uusi Paviljonki (Läntinen koulupolku 3, Kauniainen)
Perjantaina 22.11. klo 18, Temppeliaukion kirkko (Lutherinkatu 3, Helsinki)

  • Saint-Saëns: Bacchanale oopperasta Simson ja Delila
  • Poulenc: Pianokonsertto, solistina Aron Schulman
  • Kalinnikov: Sinfonia nro 1

Kapellimestarina James Kahane

 

Ennakkoliput 15 / 12 / 8 € (normaalilippu / eläkeläiset / opiskelijat) osoitteesta polyteknikkojenorkesteri.fi

Liput ovelta 18 / 15 / 10 € (normaalilippu / eläkeläiset / opiskelijat)

Ryhmäalennus -20 % vähintään 10 henkilön ryhmille.

 

Konsertin käsiohjelma kuuluu lipun hintaan.

 

DISSONANSSIN SYYSKONSERTTI

 

Tervetuloa Dissonanssin syyskonserttiin There Is Faint Music sunnuntaina 24.11.2019 klo 16 Otaniemen kappeliin.

Dissonanssin syyskonsertin ohjelma heijastaa pimeimmän kaamosajan synkkää ja lohdutonta tunnelmaa. Ohjelmassa kuullaan musiikkia muun muassa säveltäjiltä Monteverdi, Sibelius, Bruckner ja Whitacre. Konserttia johtaa kuoronjohtaja Joonas Tuominen.

Konserttiin on vapaa pääsy. Käsiohjelmasta voi halutessaan lahjoittaa maksun kuorolle.

 

RETUPERÄN WBK:N OPISKELIJAKONSERTTI

 

Retuperän WBK:n opiskelijakonsertti Aalto-salissa

Maailman paras uudempaa ranskalaista torwimusiikkia soittava espoolainen teekkaripalokuntaorkesteri Retuperän WBK sammuttaa Kandidaattikeskuksen Aalto-salin opiskelijoille suunnatussa konsertissa perjantaina 29.11. kello 19. Konsertissa kuullaan valtakunnansovittaja Simeon Suihkutsalon retusoimia klassisen musiikin kirkkaimpia lasihelmiä, joita Retuperän kemiallisesti vahvistetun torwiseitsikon ohella tulkitsee sellisti Johannes Elfving.

Konsertin kapellimestarina toimii Retuperän WBK:n uusi taiteellinen harhaanjohtaja Audio Dubbado, eräs aikamme johtavista kapellimestareista. Lisäksi konsertissa nähdään Retuperän notkeiden koejäsenien woimailuesitys.

Konserttiliput maksavat 5 euroa opiskelijoille ja 15 euroa valmistuneille. Liput ovelta kello 18 alkaen tai Kandidaattikeskuksen aulasta konserttiviikolla maanantaista torstaihin kello 10-14.

 

Retuperän WBK Aalto-salissa 29.11. klo 19
Johtaa: Audio Dubbado
Solistaa: Johannes Elfving, sello
Woimailee: Koejäsenet

Liput: 5€/15€

FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/554493691991884/

 

Haluatko oman ilmoituksesi viikkotiedotteeseen?
Onko sinulla kehitysehdotuksia?
Ota yhteyttä:
tiedottaja(ät)arkkitehtikilta.fi