Viikkotiedote 13

0

 

Tällä viikolla Arkkitehtikilta viettää sääntömääräisen kevätkokouksensa!
Nähdään kaikki keskiviikkona 27.3. A2-salissa neljältä <3Loppurutistukset nelosperiodin kursseille ovat jo pikkuhiljaa alkaneet, muistakaa nauttia myös aurinkoisista keleistä puurtamisen ohessa, unohtamatta kurssipalautteiden täyttelyä!

Puspus,

Netta

 

 

SISÄLTÖ

 

I Tapahtumia

Vista meets MARK 25.3.
TorstaiKUNTOSALI 28.3.
Väärinymmärrettyjet sitsit  6.4.

II Opiskelua

ArchiCAD Summer Camp 2019

III Vapaa-ajalla

AYY osallistuu WWF Earth Houriin 30.3.
Taiteellisen toiminnan avoin kokous 3.4.
Thought Leaders’ Talk by Tero Ojanperä 3.4.
Retuperän WBK Finlandia-talossa 5.4.
Humans vs Zombies Spring 5.-7.4.
Hae AYY-stipendejä!
Wähäjoulun tekijähaku
A!- pelit
Vista 30: kilpailu
Radiodiodin ohjelmantekijäilmoittautuminen on avoinna!

 

 

 

 

I Tapahtumia

 

VISTA MEETS MARK

 

Maisema-arkkitehtuurin opiskelijayhdistys Vista ja Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK järjestävät jälleen yhdessä Vista meets MARK -tutustumisillan. Tapahtuman teemana on maisema-arkkitehdin työkenttä. Illan ohjelmassa on MARKin esittely, jonka lisäksi paikalle on kutsuttu viisi erilaisissa tehtävissä toimivaa maisema-arkkitehtia kertomaan työstään.

Tapahtuma järjestetään maanantaina 25.3 klo 18 Sitowise:n tiloissa Tapiolassa, osoitteessa Tuulikuja 2. Sitowise on luvannut järjestää osallistujille myös pientä tarjottavaa.

Rajallisen tilan vuoksi tapahtumaan on ilmoittautuminen. Mukaan mahtuvat ensimmäiset 40 ilmoittautujaa ja ilmoittautuminen aukeaa maanantaina 18.3 klo 12:00

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2108869119404851/

 

TORSTAIKUNTOSALI

 

AK Sportklubb tarjoaa mahtavan mahdollisuuden tutustua kuntosalitreenaamiseen ensi torstaina Unisportin salilla. Tulemme vetämään reilun tunnin kestävän kevyehkön kokovartalo voimatreenin, jossa samalla tutustutetaan halukkaille hieman kuntosalin laitteita ja muuta yleistä. Kokeilu on ilmainen, mukaan tarvitset sisäliikuntavälineet, sekä kengät, pukuhuoneiden kaapit toimivat omilla lukoilla, joita voi myös salilta ostaa (4€) tai vuokrata (1€), salilla on myös suihkut.

Kokeilun jälkeen postataan myös arkkitehtikillan TG ryhmiin kuntosali treeniohjelmia, sekä ennen kesää ulkogym treeniohjelmia!

MITÄ: Kuntosalikokeilu
MISSÄ: Unisport Otaniemi
MILLOIN: Torstai 28.3. klo 13-15
MIKSI: Kesäkuntoon 2019

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1058385714345422/

 

VÄÄRINYMMÄRRETTYJEN SITSIT

 

“Paapuuriin! Jyrkästi ja äkkiä!” Jäävuori häämöttää horisontissa. Väistöliikkeet ovat jo turhia. Väärinymmärretyn kansan kurssi on väärinymmärrysten seurauksena siirtynyt kohti ylitsepääsemättömältä vaikuttavaa hyistä kohtaloa. Onkin siis aika juhlia viimeisen kerran ennen kuin törmätään!

Tule mukaan erään valtamerilaivan loistokkaalle kannelle yhdessä Arkkitehtikillan, Athenen, NuDen ja Prodekon kanssa. Hetket ovat epävarmoja, mutta ainakin tunnelma tulee olemaan korkealla!

Ilmoittautuminen aukeaa pe 22.3. klo 12 ja päättyy 29.3., jonka jälkeen ilmoittautuminen on sitova.

ILMOITTAUTUMISLINKKI https://athene.fi/ilmo/event/1

Sitsit ovat K-18!

MITÄ: Väärinymmärrettyjen sitsit & sillis
MILLOIN: 6.4.2019 cocktailtilaisuus klo 18:00, sitsit klo 19:00 ja sillis 7.4. klo 12:00
MISSÄ: Smökki, Jämeräntaival 4; sillis Rantsulla
HINTA: sitsit 17€, sillis 8€
DC: Cocktail
AVOIMET JATKOT: Smökissä n. 23:30

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/391836821594761/

 

 

 

II Opiskelua

 

ARCHICAD SUMMERCAMP

 

Hae mukaan ArchiCAD-tehovalmennukseen

Oletko ahkera arkkitehtiopiskelija? Haluatko olla myös paras? Tahdotko olla kuumaa kamaa tulevaisuuden työmarkkinoilla? Haluatko siis hallita Suomen käytetyimmän suunnittelutyökalun, ArchiCADin? Tätä saumaa et tohdi ohittaa!

Kehittävin kesäsi
M.A.D. tarjoaa arkkitehtiopiskelijoille loistavan tilaisuuden kerryttää osaamistaan kesän 2019 aikana. Järjestämme kesä–elokuussa maksuttomia viisipäiväisiä ArchiCAD Summer Camp -kursseja, joista valmistuu nippu ArchiCAD-taitureita.

Samalla tulevat tutuiksi suunnittelua tukevat edistyneet visualisointiteknologiat, joita tulevat asiakkaasi arvostavat – tai jopa vaativat. Valmennusryhmässä voi myös muotoutua hyvä porukka vaikkapa yhteisen työhuoneen perustamiseen.

Onko kesätyöpaikka jo tiedossa?
ArchiCAD Summer Camp soveltuu sinullekin! Valmennuksesta saat lentävän lähdön kesäduuniin – ja saatatpa saada siitä jopa palkkaa, jos se sopii työnantajallesi. Tavoitteena on avoin kolmikanta, josta kaikki osapuolet hyötyvät. Lisenssitarpeen ilmetessä joustava ratkaisu löytyy varmasti. Mainitsethan hakemuksesi ohessa jo varmistuneista kesätyökuvioistasi!

Kuinka päästä mukaan?

Perustele meille enintään sadalla sanalla, miksi juuri sinä kuulut kurssille. Paikkoja on rajatusti, joten pikku vaivannäkö kannattaa. Lähetä hakemuksesi 30.4.2019 mennessä osoitteeseen edu@mad.fi.

 

III Vapaa-ajalla

 

AYY OSALLISTUU WWF EARTH HOURIIN

 

Vaikka valojen sammuttamisessa ei ole yltäkylläisen paljon vaikutusta, yhteisellä ponnistuksella on. Jos ei sähköyksiköissä, tietoisuuden kasvussa.

AYY sammuttaa keskustoimiston valot WWF:n Earth Hourin ajaksi ensi lauantaina, 30.3., klo 20.30-21.30 yhdessä Aalto-yliopiston ja Aalto-yliopistokiinteistöjen kanssa. Tänä vuonna olemme mukana ilmastoteemalla, ja kehotamme teitä allekirjottamaan kansallisen ilmastovetoomuksen ilmastoveivi2019.fi ja osallistumaan kansainväliseen oppilas- ja opiskelijaliikkeeseen #FridaysForFuture sekä Otaniemen ilmastolakkoon.

Jos päätät osallistua valojen sammuttamisessa, haastamme sinut viettämään tunnin pimeydessä luovasti. Vietä päivällinen pimeässä, leikki piilosta, mene kummituskävelylle, maalaa maalaus!

 

TAITEELLISEN TOIMINNAN AVOIN KOKOUS

 

Taiteellisen toiminnan avoin kokous 3.4. klo 17 @Café Kylteri

AYY:n taiteellisen toiminnan ohjausryhmä kokoustaa 3.4. klo 17 Kauppakorkeakoulun Café Kylterissä (Ekonominaukio 1) ja toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleeksi kokoukseen! Asialistalla on Otaniemen yö, AYY:n taidekokoelman kartutus, valokuvamosaiikki ja muita projekteja. Tervetuloa kuuntelemaan, keskustelemaan ja vaikuttamaan AYY:n taiteelliseen toimintaan!

Vaikket pääsisi paikalle (tai vaikka pääsisitkin), voit ilmoittaa kiinnostuksesi osallistua AYY:n taiteelliseen toimintaan täällä: https://lomake.ayy.fi/taide/ayy-artistic-activities-take-part/

Saman lomakkeen kautta voi myös jättää omia ideoita!

 

THOUGHT LEADERS’ TALK BY TERO OJANPERÄ

 

AI has quickly crept into fields like finance, advertising, retail and sustainability – to name just a few. On Wednesday 3.4. Tero Ojanperä, Chairman and Co-Founder of Silo.AI, will take the stage and share the biggest social trends brought by AI. Join this Thought Leaders’ Talk to hear how the current technological disruption will impact our society and our lives.

 

Read more here: https://www.facebook.com/events/509076469620295/

The event is open for all interested and free to attend!

 

RETUPERÄN WBK FINLANDIA-TALOSSA

 

Maailman paras uudempaa ranskalaista torwimusiikkia soittava espoolainen teekkaripalokuntaorkesteri nähdään Töölönlahden palokunnantalon nokisten kurkihirsien alla suurkonsertissa perjantaina huhtikuun 5. päivänä kello 19.33 alkaen. Konsertissa kuullaan valtakunnansovittaja Simeon Suihkutsalon varta vasten tätä konserttia varten retusoimia klassisen musiikin kirkkaimpia lasihelmiä, joita Retuperän kemiallisesti vahvistetun torwiseitsikon lisäksi tulkitsee maamme solistitähtitaivaan häikäisevät tähdenlennot, Sakari Mäkimattila pasuunalla ja Antero Pellikka kitaralla. Konsertin kapellimestarina toimii Retuperän WBK:n taiteellinen harhaanjohtaja Torturo Canini, eräs aikamme johtavista kapellimestareista.

Lippuja konserttiin voi tilata osoitteesta http://liput.rwbk.fi/. Lippuja on myös myynnissä Otakaari 1:n aulassa viikolla 13. Opiskelijaliput 15 euroa.

Retuperän WBK Finlandia-talossa 5.4.2019 kello 19.33

Johtaa: Torturo Canini
Solistaa: Sakari Mäkimattila, pasuuna
Solistaa: Antero Pellikka, kitara
Woimailee: Koejäsenet

FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/343434226283813/

 

HUMAN VS. ZOMBIES SPRING

 

Humans vs Zombies Spring 5.-7.4.

Ihmiset vastaan Zombit on moderoitu hippapeli, jossa zombi-pelaajat yrittävät levittää infektiota ottamalla ihmisiä kiinni. Ihmiset voivat puolustautua piiloutumalla, pakenemalla tai taistelemalla käyttäen sukkia tai nerf-pyssyjä zombeja vastaan. Pelin ohessa on erilaisia tehtäviä tekemässä pelistä mielenkiintoisempaa. HvZ on joukkuepeli, joten pelissä myös varmasti tutustuu uusiin ihmisiin.

Osallistuminen on täysin ilmaista. Pelissä tarvittavan huivin ja erityishärpäkkeet saa järjestäjiltä. Sinun tarvitsee vain ilmoittautua, tulla paikalle ja pelata.

Fb-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2213302415597479/
Ilmoittautuminen: https://lomake.ayy.fi/aava/humans-vs-zombies-2019/

 

HAE AYY-STIPENDEJÄ!

 

AYY jakaa keväällä vaihto-, yhteisö- ja opintostipendejä tukeakseen opiskelijoiden kansainvälistymistä ja aktiivista yhteisötoimintaa sekä kannustaakseen opintojen ja opiskelijaelämän hyvästä yhteensovittamisesta.

Stipendejä voi hakea 27.3. klo 12:00  – 24.4. klo 23:59.

Lisätietoja stipendeistä ja hakulomakkeen löydät täältä: http://ayy.fi/jasenille/palvelut/stipendit/

 

WÄHÄJOULUN TEKIJÄHAKU

 

Nyt alkaa olla jo sen verran paha ikävä Wähäjoulua, että ryhdytäänpäs toimeen uuden järjestämiseksi. Juhla ei kuitenkaan järjesty ilman tiimiä, joten tässä hakulinkki Wähis111-tiimiin

LINKKI HAKUFORMIIN

Kuhunkin juhlan osa-alueeseen etsitään lähtökohtaisesti kahta ihmistä. Tämän lisäksi myöhemmin rekrytään vastuufuksit. Koitamme jakaa vastuut siten, että jokainen pääsee haluamaansa vastuutehtävään. Suunnittelemme juhlaa kuitenkin pitkään yhdessä, joten muihinkin osa-alueisiin pääsee kyllä esittämään omia ideoitaan.

 

A! -PELIT

 

Millä korkeakoululla on tarkimmat heitot tai terävimmät potkut? Entä kenellä on paras tiimihenki ja kuka kruunataan turnauksen mestariksi? Se tulee taas, nimittäin A!-pelit! Liikuntatoimikunnan(LTMK) jo toista kertaa järjestämässä turnauksessa Aallon korkeakoulut(SCI, BIZ, CHEM, ARTS, ENG ja ELEC) ottavat toisistaan mittaa viidessä eri lajissa: salibandyssa, futsalissa, lentopallossa, koripallossa ja ultimatessa. Turnaus pidetään Otahallilla 7.4. ja pelit pelataan klo 10-16:00.

Osallistua voi niin moneen lajiin kuin itse haluaa. Turnaukseen saavat osallistua kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat fuksista/mursusta N:nnen vuoden opiskelijaan. Turnauksen aikana tullaan kuitenkin käyttämään paria erikoissääntöä:

  • Joukkueella tulee olla jokaisessa ottelussaan kentällä koko ajan vähintään yksi ensimmäisen vuoden opiskelija
  • Joukkueella tulee olla jokaisessa ottelussaan kentällä koko ajan kummankin sukupuolen edustajia.

Turnaukseen osallistuminen tapahtuu korkeakoulunne joukkueenjohtajan kautta. Ilmoittautuminen kouluittain alla olevissa osoitteissa:

ARTS: https://goo.gl/forms/qQZqvL2tEscZx65i1

Turnauksen paras joukkue palkitaan vuosisadan suurimalla pokaalilla sekä ilmaisella saunavuorolla AYY:n kertavuokrattavissa saunatiloissa!

Mitä: A!-pelit
Missä: Otahalli
Milloin: 7.4 klo 10-16:00

 

VISTA 30: KILPAILU

 

Vista järjestää 30. juhlavuoden kunniaksi haalari- ja rintamerkkikilpailut.

Kilpailu julkistetaan Vistan nettisivuilla maanantaina 4.3.2019 klo 9.00. Kilpailun ajankohta on 4.3.-30.4. Rintamerkkikilpailun voittajalle on luvassa 100€ palkinto!
Lue lisää: https://vista.ayy.fi/?page_id=1434

Saavu Vista 30 -workshopiin keskiviikkona 13.3. klo 16.00 kuulemaan kilpailuohjeista sekä suunnittelemaan juhlavuoden tapahtumia.

Linkki tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1038153939701478/

 

ILMOITTAUDU OHJELMANTEKIJÄKSI RADIODIODIIN!

 

SEURAA TÄRKEÄ TIEDOTE 🔥

Etelän ketterimmän wappuradion eli Radiodiodin ohjelmantekijäilmoittautuminen on avoinna! Navigoi osoitteeseen https://radiodiodi.fi/ilmo ja ilmianna itsesi ja kaverisi piristämään wapunajan tunnelmaa tekemällä juuri teidän näköistänne radio-ohjelmaa Radiodiodin studiolla. Ilmoittautumisia on kertynyt jo yli 70 — toimi nopeasti!

Mikä Radiodiodi? Radiodiodi on jokavuotinen wappuprojekti, jossa opiskelijat pääsevät tekemään omannäköistänsä radio-ohjelmaa Otaniemessä. Toiminta on opiskelijoille ilmaista eikä edellytä aiempaa kokemusta. Radiolähetystä kuunnellaan lähetyskauden aikana sekä verkossa että FM-aalloilla. Lue lisää: https://radiodiodi.fi !

Liity Radiodiodin kanaville Telegramissa: https://t.me/radiodiodichat (Keskustelu) ja https://t.me/radiodiodi (Tiedotus).

PS. Ohjelmantekijöiden lisäksi Radiodiodi etsii jatkuvasti innokkaita visionäärejä projektin toimitukseen ja taustatiimiin! Laita viestiä osoitteeseen rekry@radiodiodi.fi tai Telegramissa.

Korkea taajuus, matala laatu. Radiodiodi!


Haluatko oman ilmoituksesi viikkotiedotteeseen?
Onko sinulla kehitysehdotuksia?
Ota yhteyttä:
tiedottaja(ät)arkkitehtikilta.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ARKKITEHTIKILLAN KANSSA YHTEISTYÖSSÄ