Viikkotiedote 12

0

 

Tällä viikolla sukelletaan ihanien fuksien vedenalaiseen KIIMAan! Vielä ehdit hakemaan lippusi ennakkoon, lipunmyyntiajat ja paikat löydät eventistä.

Sen lisäksi tuleva Wähis 111 tarvitsee tekijöitä, lähde mukaan ilmoittautumalla tästä.

Mukavaa viikkoa kaikille!

Netta

 

SISÄLTÖ

I Tapahtumia

Vista meets MARK ilmoittautuminen aukeaa 18.3.
AquaKIIMA 21.3.
Väärinymmärrettyjet sitsit ilmottautuminen aukeaa 22.3.
Arkkitehtiopiskelijapäivät 22.-24.3.

II Vapaa-ajalla

Wähäjoulun tekijähaku
A!- pelit
Vista 30: kilpailu
Radiodiodin ohjelmantekijäilmoittautuminen on avoinna!
AYY etsii suunnittelijaa ja tekijää seremoniamestarin sauvalle
Vantaan arkkitehtuuripäivä 22.3.

 

I Tapahtumia

 

VISTA MEETS MARK: ILMOITTAUTUMINEN AUKEAA

 

Maisema-arkkitehtuurin opiskelijayhdistys Vista ja Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK järjestävät jälleen yhdessä Vista meets MARK -tutustumisillan. Tapahtuman teemana on maisema-arkkitehdin työkenttä. Illan ohjelmassa on MARKin esittely, jonka lisäksi paikalle on kutsuttu viisi erilaisissa tehtävissä toimivaa maisema-arkkitehtia kertomaan työstään.

Tapahtuma järjestetään maanantaina 25.3 klo 18 Sitowise:n tiloissa Tapiolassa, osoitteessa Tuulikuja 2. Sitowise on luvannut järjestää osallistujille myös pientä tarjottavaa.

Rajallisen tilan vuoksi tapahtumaan on ilmoittautuminen. Mukaan mahtuvat ensimmäiset 40 ilmoittautujaa ja ilmoittautuminen aukeaa maanantaina 18.3 klo 12:00

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2108869119404851/

 

AQUAKIIMA

 

Liput maksavat ennakkoon/kide.app 5€ / ovelta 6€ / Haalarimerkki 2€

Tulevat lipunmyyntiajat:

Väreessä (Otaniementie 14):

18.3 klo 11–13
19.3 klo 11–13
21.3 klo 11–13

Kandidaattikeskuksessa (Otakaari 1):

18.3 klo 11–13
19.3 klo 11–13
20.3 klo 11–13
21.3 klo 11–13

**

MOLSKISTA!

Kaamos on ohi: ota varaslähtö uimakeleihin ja sukella turkoosiin veteen arkkarityyliin!

Smökistä kantautuu jytke, joka houkuttelee delfiinit, syvänmerenkalat ja muinaiset trilobiitit koralliriuttojen piirittämään Otaniemeen. ARK’18 tarjoilee sukellusmatkan, jollaista näillä murtovesillä ei olla koskaan nähty. 21.3 ei siis tarvitse merenneidonpyrstöä piilotella tai rantakunnosta huolehtia. Illan aikana trooppisista saundeista vastaavat DJ WET X TINYPOPE, DJ KUUKKELI ja JUSTUS VALTANEN, lisäksi rantalavalle nousee Arkkitehtikillan oma #SWAGSWAGNAMNAM!

Muista lisähappi ja varo meduusoita!

MITÄ? AquaKIIMA by ARK’18
MISSÄ? Servin mökki – Jämeräntaival 4, 02150 Espoo
MILLOIN? 21.3. klo 20–
MITÄ MAKSAA? Ennakkoon/kide.app 5€ / liput ovelta 6€ / Haalarimerkki 2€

DRESSCODE? Underwater!
Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/379460129272523/

 

VÄÄRINYMMÄRRETTYJEN SITSIT: ILMOTTAUTUMINEN AUKEAA

 

“Paapuuriin! Jyrkästi ja äkkiä!” Jäävuori häämöttää horisontissa. Väistöliikkeet ovat jo turhia. Väärinymmärretyn kansan kurssi on väärinymmärrysten seurauksena siirtynyt kohti ylitsepääsemättömältä vaikuttavaa hyistä kohtaloa. Onkin siis aika juhlia viimeisen kerran ennen kuin törmätään!

Tule mukaan erään valtamerilaivan loistokkaalle kannelle yhdessä Arkkitehtikillan, Athenen, NuDen ja Prodekon kanssa. Hetket ovat epävarmoja, mutta ainakin tunnelma tulee olemaan korkealla!

Ilmoittautuminen aukeaa pe 22.3. klo 12 ja päättyy 29.3., jonka jälkeen ilmoittautuminen on sitova.

ILMOITTAUTUMISLINKKI https://athene.fi/ilmo/event/1

Sitsit ovat K-18!

MITÄ: Väärinymmärrettyjen sitsit & sillis
MILLOIN: 6.4.2019 cocktailtilaisuus klo 18:00, sitsit klo 19:00 ja sillis 7.4. klo 12:00
MISSÄ: Smökki, Jämeräntaival 4; sillis Rantsulla
HINTA: sitsit 17€, sillis 8€
DC: Cocktail
AVOIMET JATKOT: Smökissä n. 23:30

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/391836821594761/

 

ARKKITEHTIOPISKELIJAPÄIVÄT 2019

 

AO-päivät valtaavat Oulun tänä vuonna poikkeuksellisesti jo keväällä!

Oulun Arkkitehtikilta toivottaa tervetulleeksi arkkitehtiopiskelijat ympäri Suomea Ouluun kokemaan arktista tunnelmaa. Viikonloppu tuo uutta perspektiiviä ja tunteita herättäviä ajatuksia arkkitehtuurista. Uusi ja vanha kohtaavat ohjelman sijoittuessa perinteikkääseen puukaupunkimiljööseen ja Linnanmaan uusiin arkkitehtuurin tiloihin. Tänä vuonna luvassa tunnelmallista illanviettoa, sykähdyttävät sitsit ja syvällistä keskustelua ohjelman tiimoilta. Tänä vuonna teemana on tunne_tila. Ohjelma tarkentuu lähempänä tapahtumaa.

Kullekin arkkitehtikillalle on alustavasti varattu 50 paikkaa. Tänä vuonna myös Oulun rakennusarkkitehdeille on varattu 30 paikkaa! Virallinen ilmoittautuminen aukeaa keskiviikkona 20.2. klo 12.00, ja sulkeutuu 25.2. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 27.2 klo 12.00. Maaliskuun alussa täytetään vielä täyttämättömiä paikkoja! Kannattaa ennen ilmoittautumista tehdä käyttäjätunnukset varmistaakseen nopean ilmoittautumisen. Tapahtuma maksaa 26e, ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Peruutuksissa ja mieltä askarruttavissa asioissa voit olla yhteydessä AO-päivätiimiin oona.lansisalmi@student.oulu.fi. Nimeä sähköpostin otsikoksi ”Arkkitehtiopiskelijapäivät 2019”.

Mitä? Arkkitehtiopiskelijapäivät 2019
Milloin? 22.-24.3.2019
Hinta? 26€
Missä? Keskusta, Oulu

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1144014785776061/

 

 

II Vapaa-ajalla

 

WÄHÄJOULUN TEKIJÄHAKU

 

Nyt alkaa olla jo sen verran paha ikävä Wähäjoulua, että ryhdytäänpäs toimeen uuden järjestämiseksi. Juhla ei kuitenkaan järjesty ilman tiimiä, joten tässä hakulinkki Wähis111-tiimiin

LINKKI HAKUFORMIIN

Kuhunkin juhlan osa-alueeseen etsitään lähtökohtaisesti kahta ihmistä. Tämän lisäksi myöhemmin rekrytään vastuufuksit. Koitamme jakaa vastuut siten, että jokainen pääsee haluamaansa vastuutehtävään. Suunnittelemme juhlaa kuitenkin pitkään yhdessä, joten muihinkin osa-alueisiin pääsee kyllä esittämään omia ideoitaan.

 

A! -PELIT

 

Millä korkeakoululla on tarkimmat heitot tai terävimmät potkut? Entä kenellä on paras tiimihenki ja kuka kruunataan turnauksen mestariksi? Se tulee taas, nimittäin A!-pelit! Liikuntatoimikunnan(LTMK) jo toista kertaa järjestämässä turnauksessa Aallon korkeakoulut(SCI, BIZ, CHEM, ARTS, ENG ja ELEC) ottavat toisistaan mittaa viidessä eri lajissa: salibandyssa, futsalissa, lentopallossa, koripallossa ja ultimatessa. Turnaus pidetään Otahallilla 7.4. ja pelit pelataan klo 10-16:00.

Osallistua voi niin moneen lajiin kuin itse haluaa. Turnaukseen saavat osallistua kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat fuksista/mursusta N:nnen vuoden opiskelijaan. Turnauksen aikana tullaan kuitenkin käyttämään paria erikoissääntöä:

  • Joukkueella tulee olla jokaisessa ottelussaan kentällä koko ajan vähintään yksi ensimmäisen vuoden opiskelija
  • Joukkueella tulee olla jokaisessa ottelussaan kentällä koko ajan kummankin sukupuolen edustajia.

Turnaukseen osallistuminen tapahtuu korkeakoulunne joukkueenjohtajan kautta. Ilmoittautuminen kouluittain alla olevissa osoitteissa:

ARTS: https://goo.gl/forms/qQZqvL2tEscZx65i1

Turnauksen paras joukkue palkitaan vuosisadan suurimalla pokaalilla sekä ilmaisella saunavuorolla AYY:n kertavuokrattavissa saunatiloissa!

Mitä: A!-pelit
Missä: Otahalli
Milloin: 7.4 klo 10-16:00

 

VISTA 30: KILPAILU

 

Vista järjestää 30. juhlavuoden kunniaksi haalari- ja rintamerkkikilpailut.

Kilpailu julkistetaan Vistan nettisivuilla maanantaina 4.3.2019 klo 9.00. Kilpailun ajankohta on 4.3.-30.4. Rintamerkkikilpailun voittajalle on luvassa 100€ palkinto!
Lue lisää: https://vista.ayy.fi/?page_id=1434

Saavu Vista 30 -workshopiin keskiviikkona 13.3. klo 16.00 kuulemaan kilpailuohjeista sekä suunnittelemaan juhlavuoden tapahtumia.

Linkki tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1038153939701478/

 

ILMOITTAUDU OHJELMANTEKIJÄKSI RADIODIODIIN!

 

SEURAA TÄRKEÄ TIEDOTE 🔥

Etelän ketterimmän wappuradion eli Radiodiodin ohjelmantekijäilmoittautuminen on avoinna! Navigoi osoitteeseen https://radiodiodi.fi/ilmo ja ilmianna itsesi ja kaverisi piristämään wapunajan tunnelmaa tekemällä juuri teidän näköistänne radio-ohjelmaa Radiodiodin studiolla. Ilmoittautumisia on kertynyt jo yli 70 — toimi nopeasti!

Mikä Radiodiodi? Radiodiodi on jokavuotinen wappuprojekti, jossa opiskelijat pääsevät tekemään omannäköistänsä radio-ohjelmaa Otaniemessä. Toiminta on opiskelijoille ilmaista eikä edellytä aiempaa kokemusta. Radiolähetystä kuunnellaan lähetyskauden aikana sekä verkossa että FM-aalloilla. Lue lisää: https://radiodiodi.fi !

Liity Radiodiodin kanaville Telegramissa: https://t.me/radiodiodichat (Keskustelu) ja https://t.me/radiodiodi (Tiedotus).

PS. Ohjelmantekijöiden lisäksi Radiodiodi etsii jatkuvasti innokkaita visionäärejä projektin toimitukseen ja taustatiimiin! Laita viestiä osoitteeseen rekry@radiodiodi.fi tai Telegramissa.

Korkea taajuus, matala laatu. Radiodiodi!

 

AYY ETSII SUUNNITTELIJAA JA TEKIJÄÄ SEREMONIAMESTARIN SAUVALLE

 

AYY täyttää jo yhdeksän vuotta, mutta jotain AYY:ltä yhä puuttuu. Nimittäin seremoniamestarin sauva!

Seremoniamestarin sauvaa käytetään yhdistyksen, tai AYY:n tapauksessa ylioppilaskunnan, vuosijuhlissa sekä mahdollisesti muissa juhlavissa tilaisuuksissa. Seremoniamestari lyö sauvaa maahan juhlissa saadakseen juhlaväen huomion esimerkiksi ennen juhlapuhetta. Seremoniamestarin sauva on yleensä noin kaksi metriä pitkä ja sen päässä on yhdistystä kuvaava logo, tunnus tai muu symboli. Sauvalla on yleensä jalusta, joka voi olla joko koristeellinen tai yksinkertainen.

AYY:n vuosijuhlien jälleen lähestyessä tulee seremoniamestarin sauvankin tarve hyvin todelliseksi. AYY haluaa sauvan, joka kuvastaa yhteisöämme. Näin ollen etsimme suunnittelijaa ja tekijää sauvallemme! Tämä sauva tulee olemaan ylioppilaskuntamme käytössä todennäköisesti vuosikymmeniä kaikissa juhlallisimmissa tilaisuuksissa, ja toimii tärkeänä, arvokkaana symbolina AYY:lle. Tekijän kanssa sovitaan palkkio. Jätä siis kädenjälkesi AYY:n historiaan ja jätä suunnitelmasi tällä lomakkeella 24.3. mennessä: https://lomake.ayy.fi/taide/ayys-master-of-ceremonies-staff/

Kuvia yhdistysten olemassa olevista sauvoista sekä AYY:n olemassa olevista tunnuksista löytyy täältä: https://ayyfi.sharepoint.com/:f:/s/Taidetoiminta/EjX0eIqzIzFOjxpMhCG3ipIBQKutOvNBzAqvQeyvxQv51g?e=vp3DLu

Sekä sauva, sen nuppi että jalusta on mahdollista, ja toivottavaa, suunnitella ja tehdä omaa luovuutta käyttäen. Kuvia voi käyttää apuna sauvan käytön hahmottamiseksi. AYY:n tunnuksia saa käyttää joko sellaisenaan, tai niistä saa poimia yksittäisiä elementtejä osaksi sauvan muotoa. Tärkeää on, että sauva kuvastaa jollain tapaa AYY:tä!

Tarpeen mukaan osia voidaan tilata ulkopuoliselta tekijältä, mutta eniten toivomme tekemistä itse! Aalto Infrastructures on luvannut Aallon pajat sauvan tekijän käyttöön ja tarjoaa sauvan tekoon lisäksi tarvittavia materiaaleja.

Kaikkiin kysymyksiin vastaa & lisätietoa antaa Marianne Honkasaari
(marianne.honkasaari@ayy.fi, 0409645608)

 

VANTAAN ARKKITEHTUURIPÄIVÄ

 

Tervetuloa Vantaan arkkitehtuuripäivään!

Vantaan kaupunki järjestää vuosittain arkkitehtuuripäivän, jota juhlistetaan arkkitehtuuriseminaarilla. Seminaarissa jaetaan Vantaan arkkitehtuuripalkinto Kehäkukka. Tänä vuonna seminaari järjestetään Helsinki-Vantaan lentoasemalla, Aviapoliksessa 22.3. klo 9-12 teemalla lentokenttäkaupunki. Lentoaseman myötä Aviapolis on näyteikkunana koko Suomelle. Aviapoliksessa saavutaan keskelle laadukasta arkkitehtuuria, joka esittelee Suomen teknologisesti edistyksellisenä, mutta myös vahvan luontosuhteen omaavana maana.

Seminaarissa kuulemme Aviapoliksen arkkitehtuurista eri näkökulmista ja eri mittakaavoissa.  PES-Arkkitehdit ovat suunnitelleet Helsinki-Vantaan non-schengen-liikennettä palvelevan laajennuksen, josta seminaarissa kertoo pääsuunnittelija Tuomas Silvennoinen. Laajennuksen näyttävin osa on helmikuun alussa terminaalin sisälle avattu Aukio, joka tarjoaa immersiivisen 360-luontokokemuksen keskellä lentoasemaa. Aukion suunnitelma perustuu Davidson & Tarkelan ja Rune & Bergin kilpailuehdotukseen “Metsäaukio”. ALA-Arkkitehtien työ käsittää puolestaan lentoaseman uuden sisäänkäynnin ja sen tulo- ja lähtöaulojen suunnittelun, jota seminaarissa esittelee pääsuunnittelija Juho Grönholm. Sisäänkäynnin edustan urbaaneissa ulkotiloissa on istuskeluportaita ja sadevedet käsitellään osana suunnitelmaa. Seminaarissa kuulemme myös laajempaa aluetta koskevasta Aviapolis Core –suunnitelmasta, joka liittää lentoaseman luontevaksi osaksi Aviapoliksen kaupunkirakennetta. Suunnitelmasta kertoo tukholmalainen Danyal Taylan kansainväliseltä tanskalaistoimisto C.F.Møllerilta. Suunnitelman keskiössä on tavoite houkutella vierailijoita ulos lentoasemalta eri keinoin ja luoda metsäinen vaikutelma puustoisella kasvillisuudella.

Seminaarissa julkistetaan Kehäkukka-arkkitehtuuripalkinnon voittaja. Palkintolautakunnan vuoden 2019 vierailevana tähtenä toimii Aalto-yliopiston rakennussuunnittelun professori Pirjo Sanaksenaho, jonka puhe alustaa palkinnonjakoa. Arkkitehtuuripalkinto on kunniakirja, joka myönnetään tunnustuksena hankkeelle, tapahtumalle, henkilölle tai yhteisölle, joka on esimerkillisellä tavalla tuonut näkyväksi laadukkaan arkkitehtuurin toteutumista Vantaalla. Kehäkukka-palkinto jaetaan vuosittain edellisen kalenterivuoden aikana ehdotettujen arkkitehtuurikohteiden ja -tekojen joukosta.

Ammattilaisille suunnattu arkkitehtuuriseminaari järjestetään 22.3. klo 9-12 Helsinki-Vantaan lentoaseman kongressikeskuksen Pohjanmaa-tilassa. Kongressikeskus sijaitsee terminaali 2:n lähtöselvitysaulan kolmannessa kerroksessa.

Ohjelman ohessa voi tarkkailla ikkunasta kiitotiellä nousevia ja laskeutuvia lentokoneita.

Seminaarin jälkeen on mahdollisuus tutustua non-schengen-alueella sijaitsevaan Aukioon. Ilmoittautuminen seminaariin ja kohdekäynnille käy oheisesta linkistä 14.3. mennessä (ilmoittautumisaikaa pidennetty).

https://link.webropolsurveys.com/S/239ADF264D206230

Seminaarissa ja kohdekäynnillä on paikkoja rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli osallistut kohdekäynnille, otathan mukaasi passin tai virallisen henkilötodistuksen (ajokortti ei riitä).

Vantaan arkkitehtuuripäivä on tapahtumana Facebookissa, jossa julkaisemme tapahtuman ohjelman ja puhujaesittelyt.

https://www.facebook.com/events/250356365845478/

 

Haluatko oman ilmoituksesi viikkotiedotteeseen?
Onko sinulla kehitysehdotuksia?
Ota yhteyttä:
tiedottaja(ät)arkkitehtikilta.fi

 


ARKKITEHTIKILLAN KANSSA YHTEISTYÖSSÄ