Viikkotiedote 10

0

 

Kivaa viikkoa kaikille ja riehakasta laskiaisriehaa!

Muistakaa käydä varmistamassa itsellenne liput kevään KIIMAAN,
kun fuksit vievät klassiset arkkari-ilottelut veden alle,
liput tulevat myyntiin kandikeskukseen torstaina 7.3.

Nauttikaa!

Netta

 

SISÄLTÖ

 

I Tapahtumia

Yhteiskyyti Oulun AO-päiville ilmottautumisen DL 6.3.
Kiltakahvit 7.3.
AquaKIIMA lipunmyynti alkaa 7.3.
Gravitaatio 2019 5.3.
Annihilaatio 2019 12.3.

II Opiskelua

Workshop: Introduction to Design Thinking
Information Technology Program- sivuainehaku auki

II Vapaa-ajalla

Vista 30: kilpailu
Liikuntatutorhaku 2019
AYY etsii suunnittelijaa ja tekijää seremoniamestarin sauvalle
Tervetuloa Fulbright Forum -seminaariin Otaniemen Dipoliin 12.3.
Vantaan arkkitehtuuripäivä 22.3.

 

 

I Tapahtumia

 

YHTEISKYYTI OULUN AO-PÄIVILLE

 

Yhteinen matka Oulun AO-päiville taittuu tänä vuonna junalla. Matkan aikana teitä hemmotellaan mukavin istuimin, tasaisella kyydillä, vapaalla liikkumisella sekä tarjoiluvaunun herkuin. Yhteinen junamatkamme lähtee perjantaina 22.3. klo 9.24 Helsingin Rautatieasemalta ja saapuu Ouluun klo 14.45. Paluumatkalla lähtö Oulusta on 17.55 junalla, joka saapuu itäiseen rantakaupunkiimme 23.35 ajassa. Matkan hinnaksi tulee 40€.

 

Ilmoittauminen mukaan yhteiskyyntiin on auki samantien ja sulkeutuu keskiviikkona 6.3. kello 14.00. Ilmoittauminen on sitova.
https://goo.gl/forms/FuPrfWJreiFayarv1

 

 KILTAKAHVIT

 

Maaliskuu tuo mukanaan paljon mielenkiintoisia tapahtumia. Tule siis kiltakahveille torstaina 7.3. klo 12:30 kuulemaan niistä lisää ja juttelemaan muille kiltalaisille!
MITÄ? Kiltakahvit
MILLOIN? To 7.3. klo 12:30
MISSÄ? Kiltis (Otakaari 1 X, K-siipi)
MIKSI? Kilta best ♥Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/629887190800543/

 

AQUAKIIMA LIPUNMYYNTI ALKAA!

 

LIPUNMYYNTI ALKAA 7.3.
Liput maksavat ennakkoon 5€ / Ovelta & kide.app 6€ / Haalarimerkki 2€Lipunmyyntipäivät ja ajat:

to 7.3. 11.00-13.00 Kandiaula
ma 11.3. 11.00-13.00 Kandiaula
ti 12.3. 11.00-13.00 Kandiaula
pe 5.3. 11.00-13.00 Kandiaula
ma 18.3. 11.00-13.00 Kandiaula
ti 19.3. 11.00-13.00 Kandiaula
ke 20.3. 11.00-13.00 Kandiaula
to 21.3. 11.00-13.00 Kandiaula

**

MOLSKISTA!

Kaamos on ohi: ota varaslähtö uimakeleihin ja sukella turkoosiin veteen arkkarityyliin!

Smökistä kantautuu jytke, joka houkuttelee delfiinit, syvänmerenkalat ja muinaiset trilobiitit koralliriuttojen piirittämään Otaniemeen. ARK’18 tarjoilee sukellusmatkan, jollaista näillä murtovesillä ei olla koskaan nähty. 21.3 ei siis tarvitse merenneidonpyrstöä piilotella tai rantakunnosta huolehtia. Illan aikana trooppisista saundeista vastaavat DJ WET X TINYPOPE, DJ KUUKKELI ja JUSTUS VALTANEN, lisäksi rantalavalle nousee Arkkitehtikillan oma #SWAGSWAGNAMNAM!

Muista lisähappi ja varo meduusoita!

MITÄ? AquaKIIMA by ARK’18
MISSÄ? Servin mökki – Jämeräntaival 4, 02150 Espoo
MILLOIN? 21.3. klo 20–
MITÄ MAKSAA? Ennakkoon 5€ / Ovelta & kide.app 6€ / Haalarimerkki 2€

DRESSCODE? Underwater!
Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/379460129272523/

 

 

GRAVITAATIO 2019

 

Laskiaisrieha päättyy Gravitaatioon

Gravitaatio järkyttää jälleen painovoimaa Apollossa Ullanlinnanmäen Laskiaisriehan virallisten jatkojen merkeissä. Sukella mustaan aukkoon ja herätä syvänmeren haudassa talviunta uinunut petosi maaliskuun pimeimmissä bileissä!

Saavuttaakseen optimaalisen putoamiskiihtyvyyden, kannattaa vauhtia iltaan hakea Laskiaisapprosta, josta painovoima vetää sinut Gravitaation pimeää ydintä kohti!

Mitä: Gravitaatio 2019
Missä: Apollo Live Club
Milloin: Laskiaistiistaina 5.3.
Miten: Lippu etukäteen 11 €. kide.app<https://bailataan.fi/> 11€ + palvelumaksut. Ovelta 13 € + eteispalvelumaksu 3 €

Miksi: Alkuvuoden suurimmat poikkitieteelliset opiskelijabileet, huikeat esiintyjät ja Laskiaistiistain meininkien viralliset jatkot. Tätä et halua missata!

Yhteistyössä kanssamme VT, Äpy, Radiodiodi ja RWBK!

Lipunmyyntiajat ja -paikat löytyvät tapahtuman Facebookissa sekä nettisivuilta.

HUOM! Tapahtuma on K-18

Lisätietoa:

www.gravitaatio.fi

www.laskiaisrieha.fi

https://www.facebook.com/events/2296143920450164/

 

Lipunmyyntiajat ja -paikat löytyvät tapahtuman Facebookissa sekä nettisivuilta.

 

ANNIHILAATIO 2019

 

ANNIHILAATIO 2019 ti 12.3. klo 20-02 @OK20

Kun aine ja antiaine törmäävät, OK20:ssä räjähtää. Pue siis ylle kaasunaamarisi tai raavi kasaan mitä tuhosta on jäänyt jäljelle, ja saavu juhlimaan kuin viimeistä päivää. Lippuja myydään ma 25.2. alkaen Kandikeskuksen aulassa klo 10-15. Kannattaa olla nopea, sillä viime vuonna liput loppuivat jo ennen kuin ovet aukesivat!

 

Fyysikkokillan fuksibileet
Liput: 4€ (+ haalarimerkki 2€)
Otakaari 20, klo 20-02
DC: Maailmanloppu
FB: Annihilaatio 2019 (https://bit.ly/2MTfhAF)

 

 

 

II Opiskelua

WORKSHOP: INTRODUCTION TO DESIGN THINKING

 

This March ME310 Aalto is organising a hands-on workshop on:

Introduction to Design Thinking

Date: Thursday 14th of March, 2019
When: 14:00h – 16:30h
Where: ME310 Loft – Aalto Design Factory

This will be a fast-paced workshop, based on Stanford University way of teaching, where participants will be taken through a full design cycle, in order to learn about the principles of design thinking and see how you can apply it in complex real world challenges. Through this experience we hope you will start to adapt them into your routines.

Sign up for free through this following link: https://goo.gl/forms/xvk1YsFZDaWUs1oC2
Registration is mandatory until 11th of March.

*No previous design experience required.
*This workshop is for Aalto students only.

Please do not hesitate to get in touch should you have any questions. We hope to see you there!

Best,

ME310 Aalto – http://me310.aalto.fi/

 

INFORMATION TECHNOLOGY PROGRAM- SIVUAINEHAKU AUKI

 

Oletko varustautunut tulevaisuutta varten? Aalto-yliopiston Information Technology Program (ITP) tuo joka kesä yhteen opiskelijoita erilaisista taustoista ja ympäri maailmaa ratkomaan digitaalisia liiketoiminnan haasteita. Erikoistu informaatioteknologioihin, alustoihin ja digitaaliseen markkinointiin tai palvelumuotoiluun. Samalla kun suoritat sivuaineopintosi, saat arvokasta kokemusta tosielämän yritysprojekteista. Lue lisää ja hae ohjelmaan viimeistään 5. huhtikuuta osoitteessa itp.aalto.fi

 

 

III Vapaa-ajalla

VISTA 30: KILPAILU

 

Vista järjestää 30. juhlavuoden kunniaksi haalari- ja rintamerkkikilpailut.

Kilpailu julkistetaan Vistan nettisivuilla maanantaina 4.3.2019 klo 9.00. Kilpailun ajankohta on 4.3.-30.4. Rintamerkkikilpailun voittajalle on luvassa 100€ palkinto!
Lue lisää: https://vista.ayy.fi/?page_id=1434

Saavu Vista 30 -workshopiin keskiviikkona 13.3. klo 16.00 kuulemaan kilpailuohjeista sekä suunnittelemaan juhlavuoden tapahtumia.

Linkki tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1038153939701478/

 

LIIKUNTATUTORHAKU 2019

 

Liikuntatutorin tehtävänä on innostaa uusia opiskelijoita liikunnan pariin. Liikuntatutorin ei tarvitse olla ISO/tutor, vaan kuka tahansa vuosikurssista riippumatta voi hakea liikuntatutoriksi!

Liikuntatutoriksi etsitään reippaita tyyppejä, jotka ovat kiinnostuneita liikkumisesta ja hyvinvoinnista sekä liikuntatapahtumien järkkäilystä. Liikuntatutoreita valitaan kahdesta kuuteen per erityisasemayhdistys riippuen uusien opiskelijoiden määrästä. Nyt juuri sinulla on mahdollisuus päästä mukaan mahtavaan porukkaamme! Liikuntatutorin ei tarvitse olla huippu-urheilija, tärkeintä on kiinnostus liikuntaa kohtaan ja halu toimia yhdessä uusien opiskelijoiden kanssa.

Ensi syksynä lanseerataan ensimmäistä kertaa uudenlainen liikuntakonsepti, jossa eri urheiluyhdistykset järjestävät viikottaisia lajikokeiluja ja ideana olisi, että liikuntatutorit toimisivat tämän konseptin tukena. Heidän tarkoituksensa olisi siis pyrkiä auttamaan urheiluyhdistyksiä järjestämään lajikokeiluja ja tuomaan uusia opiskelijoita näihin kokeiluihin. Liikuntatutor ei siis tule toimimaan yksin, vaan tukena on poikkitieteellinen tutorporukka sekä muut liikuntavastaavat. Kavereiden kanssa on aina hauskempaa!

Liikuntatutortoiminnasta SINÄ saat:

  •                             Mahdollisuuden päästä mukaan järjestämään monipuolista liikuntatoimintaa uusille opiskelijoille
  •                                    4kk Unisport-jäsenyyden ilmaiseksi
  •                                    Vaatimuksena läsnäolo liikuntatutorkoulutuksissa ja aktiivisuus lajikokeilussa
  •                                    Toisen 4kk Unisport jäsenyyden jos olet aktiivinen koko syksyn ajan
  •                                    Aktiivisuuden arviointi kartoitetaan myöhemmin
  •                                  On siis mahdollista saada yhteensä 8kk ilmaista Unisport jäsenyyttä!
  •                                    Liikuntatutor-haalarimerkin
  •                                    Poikkitieteellisen tutorporukan ja kivoja tapahtumia yhdessä muiden liikuntatutoreiden kanssa

Haku on auki nyt osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/aava/liikuntatutorhakemus-2019/

 

AYY ETSII SUUNNITTELIJAA JA TEKIJÄÄ SEREMONIAMESTARIN SAUVALLE

 

AYY täyttää jo yhdeksän vuotta, mutta jotain AYY:ltä yhä puuttuu. Nimittäin seremoniamestarin sauva!

Seremoniamestarin sauvaa käytetään yhdistyksen, tai AYY:n tapauksessa ylioppilaskunnan, vuosijuhlissa sekä mahdollisesti muissa juhlavissa tilaisuuksissa. Seremoniamestari lyö sauvaa maahan juhlissa saadakseen juhlaväen huomion esimerkiksi ennen juhlapuhetta. Seremoniamestarin sauva on yleensä noin kaksi metriä pitkä ja sen päässä on yhdistystä kuvaava logo, tunnus tai muu symboli. Sauvalla on yleensä jalusta, joka voi olla joko koristeellinen tai yksinkertainen.

AYY:n vuosijuhlien jälleen lähestyessä tulee seremoniamestarin sauvankin tarve hyvin todelliseksi. AYY haluaa sauvan, joka kuvastaa yhteisöämme. Näin ollen etsimme suunnittelijaa ja tekijää sauvallemme! Tämä sauva tulee olemaan ylioppilaskuntamme käytössä todennäköisesti vuosikymmeniä kaikissa juhlallisimmissa tilaisuuksissa, ja toimii tärkeänä, arvokkaana symbolina AYY:lle. Tekijän kanssa sovitaan palkkio. Jätä siis kädenjälkesi AYY:n historiaan ja jätä suunnitelmasi tällä lomakkeella 24.3. mennessä: https://lomake.ayy.fi/taide/ayys-master-of-ceremonies-staff/

Kuvia yhdistysten olemassa olevista sauvoista sekä AYY:n olemassa olevista tunnuksista löytyy täältä: https://ayyfi.sharepoint.com/:f:/s/Taidetoiminta/EjX0eIqzIzFOjxpMhCG3ipIBQKutOvNBzAqvQeyvxQv51g?e=vp3DLu

Sekä sauva, sen nuppi että jalusta on mahdollista, ja toivottavaa, suunnitella ja tehdä omaa luovuutta käyttäen. Kuvia voi käyttää apuna sauvan käytön hahmottamiseksi. AYY:n tunnuksia saa käyttää joko sellaisenaan, tai niistä saa poimia yksittäisiä elementtejä osaksi sauvan muotoa. Tärkeää on, että sauva kuvastaa jollain tapaa AYY:tä!

Tarpeen mukaan osia voidaan tilata ulkopuoliselta tekijältä, mutta eniten toivomme tekemistä itse! Aalto Infrastructures on luvannut Aallon pajat sauvan tekijän käyttöön ja tarjoaa sauvan tekoon lisäksi tarvittavia materiaaleja.

Kaikkiin kysymyksiin vastaa & lisätietoa antaa Marianne Honkasaari
(marianne.honkasaari@ayy.fi, 0409645608)

 

FULBRIGHT FORUM SEMINAARI

 

March 12, Aalto University, Dipoli, Auditorium Lumituuli

Fulbright Forum on Education, Innovation, Science and Art Explores Socially Conscious Engineering, Finnish Glass Art, the Eco-Apocalypse and other current themes!

Fulbright Forum seminar provides a unique opportunity to hear about the research and projects that the current American Fulbright scholars, teachers, and graduate students are doing in Finland. The first seminar day at the University of Helsinki focuses on Education. The second seminar day at Aalto University is multidisciplinary and it includes a wide array of topics from Health Sciences to Architecture and Engineering.

Check out the program at: www.fulbright.fi/en/fulbright-forum

The seminars are open to the public and free of charge. Join us for the whole seminar or pop in for the presentation of your choice and meet with the Fulbrighters! Welcome also to drop by the Fulbright Finland stand during the breaks to speak about study, research, and funding opportunities in the U.S.

The seminar is organized jointly by Fulbright Finland and the University of Helsinki and Aalto University.

 

VANTAAN ARKKITEHTUURIPÄIVÄ

 

Tervetuloa Vantaan arkkitehtuuripäivään!

Vantaan kaupunki järjestää vuosittain arkkitehtuuripäivän, jota juhlistetaan arkkitehtuuriseminaarilla. Seminaarissa jaetaan Vantaan arkkitehtuuripalkinto Kehäkukka. Tänä vuonna seminaari järjestetään Helsinki-Vantaan lentoasemalla, Aviapoliksessa 22.3. klo 9-12 teemalla lentokenttäkaupunki. Lentoaseman myötä Aviapolis on näyteikkunana koko Suomelle. Aviapoliksessa saavutaan keskelle laadukasta arkkitehtuuria, joka esittelee Suomen teknologisesti edistyksellisenä, mutta myös vahvan luontosuhteen omaavana maana.

Seminaarissa kuulemme Aviapoliksen arkkitehtuurista eri näkökulmista ja eri mittakaavoissa.  PES-Arkkitehdit ovat suunnitelleet Helsinki-Vantaan non-schengen-liikennettä palvelevan laajennuksen, josta seminaarissa kertoo pääsuunnittelija Tuomas Silvennoinen. Laajennuksen näyttävin osa on helmikuun alussa terminaalin sisälle avattu Aukio, joka tarjoaa immersiivisen 360-luontokokemuksen keskellä lentoasemaa. Aukion suunnitelma perustuu Davidson & Tarkelan ja Rune & Bergin kilpailuehdotukseen “Metsäaukio”. ALA-Arkkitehtien työ käsittää puolestaan lentoaseman uuden sisäänkäynnin ja sen tulo- ja lähtöaulojen suunnittelun, jota seminaarissa esittelee pääsuunnittelija Juho Grönholm. Sisäänkäynnin edustan urbaaneissa ulkotiloissa on istuskeluportaita ja sadevedet käsitellään osana suunnitelmaa. Seminaarissa kuulemme myös laajempaa aluetta koskevasta Aviapolis Core –suunnitelmasta, joka liittää lentoaseman luontevaksi osaksi Aviapoliksen kaupunkirakennetta. Suunnitelmasta kertoo tukholmalainen Danyal Taylan kansainväliseltä tanskalaistoimisto C.F.Møllerilta. Suunnitelman keskiössä on tavoite houkutella vierailijoita ulos lentoasemalta eri keinoin ja luoda metsäinen vaikutelma puustoisella kasvillisuudella.

Seminaarissa julkistetaan Kehäkukka-arkkitehtuuripalkinnon voittaja. Palkintolautakunnan vuoden 2019 vierailevana tähtenä toimii Aalto-yliopiston rakennussuunnittelun professori Pirjo Sanaksenaho, jonka puhe alustaa palkinnonjakoa. Arkkitehtuuripalkinto on kunniakirja, joka myönnetään tunnustuksena hankkeelle, tapahtumalle, henkilölle tai yhteisölle, joka on esimerkillisellä tavalla tuonut näkyväksi laadukkaan arkkitehtuurin toteutumista Vantaalla. Kehäkukka-palkinto jaetaan vuosittain edellisen kalenterivuoden aikana ehdotettujen arkkitehtuurikohteiden ja -tekojen joukosta.

Ammattilaisille suunnattu arkkitehtuuriseminaari järjestetään 22.3. klo 9-12 Helsinki-Vantaan lentoaseman kongressikeskuksen Pohjanmaa-tilassa. Kongressikeskus sijaitsee terminaali 2:n lähtöselvitysaulan kolmannessa kerroksessa.

Ohjelman ohessa voi tarkkailla ikkunasta kiitotiellä nousevia ja laskeutuvia lentokoneita.

Seminaarin jälkeen on mahdollisuus tutustua non-schengen-alueella sijaitsevaan Aukioon. Ilmoittautuminen seminaariin ja kohdekäynnille käy oheisesta linkistä 14.3. mennessä (ilmoittautumisaikaa pidennetty).

https://link.webropolsurveys.com/S/239ADF264D206230

Seminaarissa ja kohdekäynnillä on paikkoja rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli osallistut kohdekäynnille, otathan mukaasi passin tai virallisen henkilötodistuksen (ajokortti ei riitä).

Vantaan arkkitehtuuripäivä on tapahtumana Facebookissa, jossa julkaisemme tapahtuman ohjelman ja puhujaesittelyt.

https://www.facebook.com/events/250356365845478/

 

 

Haluatko oman ilmoituksesi viikkotiedotteeseen?
Onko sinulla kehitysehdotuksia?
Ota yhteyttä:
tiedottaja(ät)

arkkitehtikilta.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ARKKITEHTIKILLAN KANSSA YHTEISTYÖSSÄ