Viikkotiedote 08

0

 

Tsemppiä kaikille kritiikkiviikkoon! Muistakaa täyttää kurssipalautteet, niillä pääsemme suoraan vaikuttamaan opetuksemme laatuun.

-Netta

 

SISÄLTÖ

I Tapahtumia

Yhteislähtö Teekkarispeksiin ilmottautuminen aukeaa 18.2.
Oulun AO-päivät ilmottautuminen aukeaa 20.2.
LauantaiPULKKAMÄKI 23.2.
Naisteekkaripäivät Tampereella ilmoittautuminen aukeaa 25.2.
AYY: Taidetta, kahvia ja toimintaa 26.2.
Käpysitsit 1.3.

II Opiskelua

AllWell? 2019 vastausaika 6.-20.2.2019
Information Technology Program- sivuainehaku auki

III Vapaa-ajalla

Kutsu työpajaan: Mitä sinä olisit valmis tekemään ilmaston puolesta?
Liikuntatutorhaku 2019
Tuota sisältösivu Äpyyn! DL 23.2.
Kouluttaudu järjestyksenvalvojaksi AYY:n piikkiin!

 

 

I Tapahtumia

 

YHTEISLÄHTÖ TEEKKARISPEKSIIN: ILMOTTAUTUMINEN AUKEAA!

Lähde katsomaan Teekkarispeksiä arkkariporukalla!

Arkkitehtikilta järjestää yhteislähdön Teekkarispeksiin su 7.4. Speksi on vauhdikas koko illan opiskelijamusikaali, jonka kulkuun yleisökin pääsee osallistumaan omstart-huudoilla. Teekkarispeksin 30. produktio vie katsojan kieltolain aikaiseen New Orleansiin, jossa järjestäytynyt rikollisuus ja korruptoitunut virkavalta havittelevat valtaa kaupungissa. Mardi Gras -karnevaalin keskellä perheyritys ajautuu karulle polulle parturin tyttären sekaantuessa poliisien vinoutuneeseen vallankäyttöön. Mitä päätöksistämme seuraa? Luommeko itse oman helvettimme? Mitä voodootohtori suunnittelee synkillä kujilla?

Lisätietoja speksistä löytyy osoitteesta https://teekkarispeksi.fi/.

Ilmoittautuminen aukeaa maanantaina 18.2 klo 12 ja sulkeutuu siitä tasan viikon päästä. Tämän jälkeen ilmoittautuminen on sitova. 20 lippua tarjolla alennettuun hintaan. Maksettavaksi jää 10 euroa ja maksuohjeet tulevat myöhemmin meilitse.
MITÄ: Keinolla Millä Hyvänsä, Teekkarispeksi
MILLOIN: su 7.4. klo 19 (paikalla viimeistään 18.45)
MISSÄ: Aleksanterin teatteri
HINTA: 10e

Tapahtuma facebookista: https://www.facebook.com/events/368789857246385/

 

OULUN AO-PÄIVÄT ILMOTTAUTUMINEN AUKEAA!

AO-päivät valtaavat Oulun tänä vuonna poikkeuksellisesti jo keväällä!

Oulun Arkkitehtikilta toivottaa tervetulleeksi Suomen arkkitehtiopiskelijoista 150 nopeinta kokemaan Oulun arktista tunnelmaa. Teemana viikonloppuna on Tunne_tila. Luvassa on mm. ympäristön ja tunteiden vuoropuheluun perehtyneen psykologin luento sekä aiheeseen liittyviä workshoppeja ja sitsit. Ohjelma tarkentuu lähempänä tapahtumaa.

Kullekin killalle on alustavasti varattu 50 paikkaa. Ilmoittautuminen aukeaa keskiviikkona 20.2. klo 12.00, ja sulkeutuu seuraavalla viikolla maanantaina 25.2. (tai kun kaikki paikat ovat täyttyneet). Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi saman viikon keskiviikkona 27.2 klo 12.00. Ilmoittautuminen tapahtuu kide.app:in kautta (vanha bailataan.fi), jonne kannattaa ennen ilmoittautumista tehdä käyttäjätunnukset varmistaakseen nopean ilmoittautumisen. Tapahtuma maksaa 26e, ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Linkki Facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1144014785776061/

 

LAUANTAIPULKKAMÄKI

AK Sportklubb vie arkkitehtikillan pulkkamäkeen Westendin rinteeseen lauantaina 23.2. klo 13 eteenpäin! Lumessa veuhkaamisen lisäksi voi vaikka istahtaa hetkeksi alas nauttimaan termarikaakota tai kahvia kavereiden kanssa, mäen vieressä on myös kebab-pizzeria, missä voi lämmitellä ja syödä pizzaa mäenlaskun jälkeen!

Yhteislähtö kiltikseltä 12:30, sportklubilta saa lainata liukureita paikan päällä, mutta on suotavaa ottaa omat pulkat mukaan jos löytyy.

MITÄ: Pulkkamäki
MISSÄ: Westendintie 107, länsipuolella
MILLOIN: lauantai 23.2. klo 13 ->

Tapahtuma Facebookissa:  https://www.facebook.com/events/310855832904688/

  

NAISTEEKKARIPÄIVÄT TAMPEREELLA: ILMOTTAUTUMINEN AUKEAA!

Naisteekkaripäivät 2019:

Naisteekkaripäivät on Tampereella vuosittain järjestettävä tapahtuma teekkarinaisille (ja sen mielisille). Tänä vuonna Naisteekkaripäivät järjestetään jo kahdeksatta kertaa!

Teemana tänä vuonna on Esikuvia ja kuten aiempinakin vuosina, luvassa on sinua teekkarina työelämään valmistavia workshopeja, inspiroivia puhujia sekä verkostoitumisen huipentumana sitsit, jatkot ja sunnuntai aamupäivän upea brunssi!

Tapahtuman ajankohta on maaliskuun viikonloppu 23.-24.3.2019 ja kauempaa tuleville hintaan kuuluu majoitus kahdelle yölle pe-su.

Koko tapahtuman hinta on vain 30€ sisältäen koko ohjelman sekä lauantain ruokailut ja sunnuntain brunssin!

Ilmottautuminen aukeaa maanantaina 25.2. ja päättyy keskiviikkona 13.3. Linkki ilmottautumiseen julkaistaan Facebook -tapahtumassa ja nettisivuilla helmikuun aikana. Tervetulleita mukaan ovat kaikki teekkarihenkiset ikään katsomatta!

Nyt on loistava mahdollisuus osallistua ultimaattiseen teekkarinaisten viikonloppuun!

Lisätietoa Naisteekkaripäivistä löydät sivuiltamme: https://naisteekkaripaivat.net/

Ja Facebook -tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/549621378874583/

 

AYY: TAIDETTA, KAHVIA JA TOIMINTAA

Mitä jos Otaniemeen tehtäisiin Arabian piippua esittävä taideteos? Voisiko metroasemaa hyödyntää opiskelijatöiden esittelyyn? Tulisiko AYY:n t-paitojen design vetää kokonaan uusiksi? Miltä Otaniemen yö voisi näyttää tänä vuonna?

Mitä sinun mielestäsi ylioppilaskunnan toiminta taiteen saralla voisi olla? Tule juomaan kuppi kahvia, ideoimaan ja keskustelemaan aiheesta. Parhaat ideat voivat päätyä toteutettaviksi projekteiksi ja osallistua voi täysin oman mielenkiinnon ja ehtimisen mukaan. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki Aallon opiskelijat ja se pidetään tiistaina 26.2. klo 17-> Väreessä, Aalto University Shoppia vastapäätä olevassa Working Cafeessa Väreen M- ja L-blokkien välissä. Tervetuloa!

 

 KÄPYSITSIT

Konnichiwa!

Matsukasa-sitsit tulevat taas!

Kaikki killan kallisarvoiset matsukasat eli kävyt ovat tervetulleita juhlimaan Tokyon elämään sukeltavia käpysitsejä perjantaina 1.3. Otarannan kerhotilaan. Sitsit ovat tarkoitettu 4. ja sitä vanhempien vuosikurssien arkkari-saneille. Tervetuloa!

Ilmoittautuminen aukeaa 13.2. klo 12:00 tapahtuman facebook-sivuilla.

Tapahtuma Facebookissa: https://web.facebook.com/events/777368039287468/

 

 

 

II Opiskelua

 

ALLWELL? 2019

Opiskeluhyvinvointikysely AllWell? lähetetään kaikille Aallon toisen vuoden kandi- ja ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoille. Anna 15 minuuttia aikaasi – saat henkilökohtaisen palautteen ja autat Aaltoa kehittymään! Kysely on auki 6.-20.2.2019. Vastaaminen tehdään täysin nimettömänä.

Viestimme koulutusohjelmakohtaisista tuloksista ohjelmien johtajille. Kehittämis- ja korjaustoimenpiteiden tulee pohjautua faktatietoon. Siksi on tärkeää, että juuri sinä vastaat! Kyselyn jälkeen saat kuukauden sisällä vastapalautteen, joka kertoo sinulle, kuinka voit parantaa omia opiskelutaitojasi.

AllWell?-projekti on osa Aalto-yliopiston strategiaa vuosille 2016-2020. Sen tavoitteena on opiskelijoiden hyvinvoinnin edistäminen kehittämällä opintojen ohjausta, opetusta, opiskelijapalveluita ja opiskelutaitoja.

Ole yhteydessä: allwell@aalto.fi

 

 INFORMATION TECHNOLOGY PROGRAM- SIVUAINEHAKU AUKI

Oletko varustautunut tulevaisuutta varten? Aalto-yliopiston Information Technology Program (ITP) tuo joka kesä yhteen opiskelijoita erilaisista taustoista ja ympäri maailmaa ratkomaan digitaalisia liiketoiminnan haasteita. Erikoistu informaatioteknologioihin, alustoihin ja digitaaliseen markkinointiin tai palvelumuotoiluun. Samalla kun suoritat sivuaineopintosi, saat arvokasta kokemusta tosielämän yritysprojekteista. Lue lisää ja hae ohjelmaan viimeistään 5. huhtikuuta osoitteessa itp.aalto.fi

 

 

III Vapaa-ajalla

 

KUTSU TYÖPAJAAN: MITÄ SINÄ OLISIT VALMIS TEKEMÄÄN ILMASTON PUOLESTA?

Tuntuuko puolueiden ajama ilmastopolitiikka yksinään kykenemättömältä vastaamaan ilmastokriisiin? Tuntuuko että ilmastomarssit ja mielenosoitukset eivät riitä tarvittavan poliittisen paineen luomiseksi? Haluaisitko toimia ilmaston puolesta vielä vähän enemmän, mutta et ole varma, mitä tehdä?

Jos vastasit kyllä, olemme järjestämässä helmikuussa työpajoja juuri sinulle. Työpajassa esittelemme suoraa toimintaa ja kansalaistottelemattomuutta poliittisena työkaluna. Käymme läpi muutamia esimerkkejä historiasta ja nykypäivästä, keskustelemme teoriasta ja käytännöstä sekä teemme erilaisia harjoituksia. Työpajan tarkoituksena on antaa osallistujille valmiuksia lähteä mukaan tuleviin ilmastomielenosoituksiin. Työpajaan osallistuminen ei sido tai velvoita mihinkään. Voit myös tulla mukaan vain kuuntelemaan, mistä on kyse. Katso työpajojen paikat ja ajat sekä ilmoittaudu itsellesi sopivaan täällä: http://bit.ly/kansalaistottelemattomuus.

Huom: kannattaa ilmoittautua myös jo täysiin työpajoihin. Lisää tilaa ja työpajoja pyritään järjestämään. Toivomme että kaikki osallistujat voivat olla läsnä koko viisituntisen koulutuksen ajan. Saat lähempänä koulutusta sähköpostilla tarkemmat osallistumisohjeet.

 

LIIKUNTATUTORHAKU 2019

Liikuntatutorin tehtävänä on innostaa uusia opiskelijoita liikunnan pariin. Liikuntatutorin ei tarvitse olla ISO/tutor, vaan kuka tahansa vuosikurssista riippumatta voi hakea liikuntatutoriksi!

Liikuntatutoriksi etsitään reippaita tyyppejä, jotka ovat kiinnostuneita liikkumisesta ja hyvinvoinnista sekä liikuntatapahtumien järkkäilystä. Liikuntatutoreita valitaan kahdesta kuuteen per erityisasemayhdistys riippuen uusien opiskelijoiden määrästä. Nyt juuri sinulla on mahdollisuus päästä mukaan mahtavaan porukkaamme! Liikuntatutorin ei tarvitse olla huippu-urheilija, tärkeintä on kiinnostus liikuntaa kohtaan ja halu toimia yhdessä uusien opiskelijoiden kanssa.

Ensi syksynä lanseerataan ensimmäistä kertaa uudenlainen liikuntakonsepti, jossa eri urheiluyhdistykset järjestävät viikottaisia lajikokeiluja ja ideana olisi, että liikuntatutorit toimisivat tämän konseptin tukena. Heidän tarkoituksensa olisi siis pyrkiä auttamaan urheiluyhdistyksiä järjestämään lajikokeiluja ja tuomaan uusia opiskelijoita näihin kokeiluihin. Liikuntatutor ei siis tule toimimaan yksin, vaan tukena on poikkitieteellinen tutorporukka sekä muut liikuntavastaavat. Kavereiden kanssa on aina hauskempaa!

Liikuntatutortoiminnasta SINÄ saat:

•                                   Mahdollisuuden päästä mukaan järjestämään monipuolista liikuntatoimintaa uusille opiskelijoille

•                                   4kk Unisport-jäsenyyden ilmaiseksi

•                                   Vaatimuksena läsnäolo liikuntatutorkoulutuksissa ja aktiivisuus lajikokeilussa

•                                   Toisen 4kk Unisport jäsenyyden jos olet aktiivinen koko syksyn ajan

•                                   Aktiivisuuden arviointi kartoitetaan myöhemmin

•                                   On siis mahdollista saada yhteensä 8kk ilmaista Unisport jäsenyyttä!

•                                   Liikuntatutor-haalarimerkin

•                                   Poikkitieteellisen tutorporukan ja kivoja tapahtumia yhdessä muiden liikuntatutoreiden kanssa

Haku on auki nyt osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/aava/liikuntatutorhakemus-2019/

 

 TUOTA SISÄLTÖSIVU ÄPYYN!

Järjestyksessään 33. Wappulehti Äpy julkaistaan 23.4. järjestettävässä Äpy-Gaalassa. Innostuttuaan kulttuuripioneeri Elias Lönnrotin seikkailuista päätti Äpyn pääpoeetti Sulo Riento Liukas tempaista vastaavaan tyyliin ja koota nykypäivän parhaat kansantarut, urbaanit legendat ja kalavaleet yksiin kansiin, nimittäin Äpyn kansiin!

Nyt on siis Sinun mahdollisuutesi saattaa parhaat kertomuksesi ja piirustuksesi Suomen monimuotoisimman Wappulehden sivuille keväällä 2019. Tutustu ohjeisiin osoitteessa:

https://www.apy.fi/sisalto

Lyhyesti:
Tuota vapaamuotoinen sisältösivu Äpyyn
Osallistu yksin tai haluamallasi porukalla
Lähetä tuotos osoitteeseen apya@apy.fi
Voit osallistua 23.2. saakka

Kysymyksiä? apya@apy.fiIlmottautuminen: https://otanko.ayy.fi/events/pole-doubles-workshop/

 

 

 KOULUTTAUDU JÄRJESTYKSENVALVOJAKSI AYY:N PIIKKIIN!

AYY järjestää järjestyksenvalvojakurssin maaliskuun alussa. Koulutusta on 1.-3.3. ja 8.-10.3.2019. Koulutuksen saa maksutta lupautuessaan toimimaan neljässä (4) AYY:n tapahtumassa järjestyksenvalvojana vuoden 2020 loppuun mennessä. Mikäli kurssille jää tilaa, tarjotaan myös JV-kertauskurssille osallistumisen mahdollisuutta 9.-10.3.

Kurssille mahtuu 15 osallistujaa ja se järjestetään Otaniemessä.

Ilmoittautuminen aukeaa 12.2. klo 12:00 ja sulkeutuu 19.2. klo 23:59 tai kun kurssi on täynnä.

Kurssi pidetään suomeksi.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://lomake.ayy.fi/vapaaehtoiset/kouluttaudu-jarjestyksenvalvojaksi/

 

Haluatko oman ilmoituksesi viikkotiedotteeseen?
Onko sinulla kehitysehdotuksia?
Ota yhteyttä:
tiedottaja(ät)arkkitehtikilta.fi

 

 

 

 

 

 


ARKKITEHTIKILLAN KANSSA YHTEISTYÖSSÄ