Viikkotiedote 50

0

Uskomattoman 110. Wähäjoulun jälkitunnelmissa Arkkitehtikilta toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi Killan pikkujouluihin 13.12.!

SISÄLTÖ

I Tapahtumia

Vistan pikkujoulut 11.12.

Arkkitehtikillan Pikkujoulut 13.12.
Kylän pikkujoulut 14.12.
AA-kerhon vuosijuhla 15.12.
Mosaic Christmas party 24.12.
AK:n Alumniyhdistyksen
perustamiskokous 16.1.
Akateemisen kyykän MM-kilpailut 9.2.

II Opiskelua

Aineiston keruuta kanditutkimukseen
Yleisöluento: Suomalaista arkkitehtuuria
Kiinassa 11.12.
Osuustoiminnan verkkokurssit alkavat 14.1.
tervetuloa mukaan!

III Vapaa-ajalla

FC Kissat treenaa Otahallissa
Toivioretkellä – Dissonanssin
joulukonsertti  8.12.
Kutsu ekskursioon Pöyry-talolle 24.1.

I Tapahtumia

Vistan Pikkujoulut 11.12.

Tervetuloa Vistan pikkujouluihin 11.12. Vaasankadun kattokabinettiin klo 18. Tarjolla paljon maukastas syötävää ja rentoa hengailua sekä hauskaa ohjelmaa. Illan aikana on myös oiva tilaisuus päästä visioimaan ensi vuonna alkavaa Vistan 30. juhlavuotta! Saavu siis tyhjin vatsoin ja saunakamoin!

FB: https://www.facebook.com/events/2073312579391543/

Arkkitehtikillan Pikkujoulut 13.12.

Tervetuloa viettämään Arkkitehtikillan Pikkujouluja!

“Reippahasti käypi askelet,
kouluhommat on niin kiireiset:
planssi peittyi skisseihin,
kone kiinni pantihin,
vaan on hauska sentään!”

Vuosi lähestyy loppuaan ja killan 110-humu alkaa pikkuhiljaa hälvetä. Vielä on kuitenkin tilaisuus kokoontua yhteen glögin ja aurajuustopipareiden ääreen Arkkitehtillan Pikkujouluihin! Saavu siis Otakaari 20 yläkertaan torstaina 13.12. klo 18 alkaen. Luvassa jouluista tunnelmaa, herkkuja ja kuluneen vuoden muisteloa.

Mitä: Arkkitehtikillan Pikkujoulut
Missä: Otakaari 20, yläkerta
Milloin: torstai 13.12. klo 18
Miksi: Well, it’s been a year, It doesn’t surprise me
Facebook: https://www.facebook.com/events/324763084784967/

Kylän pikkujoulut 14.12.

Juhannus on joka kesä, mutta Kylän pikkujoulut vain kerran vuodessa!

Kampusjaosto ja OtaHoas järjestävät perinteiset Kylän pikkujoulut perjantaina 14.12. Rantasaunalla. Kylän tontut ovat taikoneet tarjolle maittavan juhla-aterian juomineen ja lämmittäneet saunan lämpimäksi vieraita varten. Lisäksi paikan päältä löytyy hauskaa jouluista puuhaa. Saamme nauttia myös kauniista livemusiikista klo 20 alkaen.

Kylän pikkujouluihin ovat tervetulleita kaikki Kylän asukkaat ja sen mieliset. Muista kutsua myös ystäväsi ja kämppiksesi mukaan!

MITÄ? Kylän pikkujoulut
MISSÄ? Rantasauna
MILLOIN? 14.12. klo 18
MIKSI? Hyvä seura, ruoka ja joulumieli
HINTA? Ilmainen
FACEBOOK? https://www.facebook.com/events/2071771486232724/

AA-kerhon vuosijuhla 15.12.

AA-kerhon hallitus kutsuu arkkarit ja athenelaiset juhlistamaan kanssamme kulunutta vuotta Downton Abbeyn jouluisiin tunnelmiin. Maalaiskartanon unenomainen miljöö sekoittuu tuttuun ja turvalliseen Smökkiin juhlissa, joista ei menoa ja meininkiä puutu. Kaiva esiin viime vuosisadan alun juhlatamineesi ja liity mukaan AA-kerhon sekalaiseen joukkoon!

Juhlapaikalle on teeman mukaisesti tuotu kuusi, jonka alle voivat innokkaimmat tuoda lahjansa illan isännille. Toiveena esitämme huomioimaan erityisesti ekologisuuden ja eettisyyden lahjoja annettaessa.

Ilmo aukeaa to 29.11. klo 12:00 ja linkki lisätään tapahtumaan.
Jatkopaikka ilmoitetaan myöhemmin tässä tapahtumassa.

MITÄ: AA-kerhon vuosijuhla
MISSÄ: Smökki, Jämeräntaival 4
MILLOIN: 15.12. klo 18:00 (cocktail), 19:00 (sitsit)
HINTA: 16 €
PUKUKOODI: cocktail, Downton Abbeyn mukaan
ILMO: aukeaa to 29.11. klo 12:00
FACEBOOK: https://www.facebook.com/events/553708738387302/

Mosaic Christmas party 24.12.

Staying in Otaniemi for Christmas? Join us in Rantasauna to celebrate Christmas together! Rantsu is filled with magic and anticipation on 24th-25th night, so come wait for Santa in sauna or in hot tub. Come early if you want to help decorate the tree. To participate in secret santa gift exchange bring a little present (5€) wrapped for more surprise!

secret santa!
glögi & festive food
fun and games
play cards – win prizes

What: Christmas together!
Where: Rantasauna, Otaniemi
How much: FREE, secret santa gifts optional
When: starting on Chistmas Eve (24.12) at 16:00 to Chrismas morning
Why: Christmas is better together!
Dresscode: ugly sweaters

Facebook https://www.facebook.com/events/378357739374867/

AK:n Alumniyhdistyksen

perustamiskokous 16.1.

Tervetuloa perustamaan alumniyhdistystä Aalto-yliopiston Arkkitehtikillalle!

Pistä ajankohta kalenteriin, lisätietoja seuraa pian!

FB: https://www.facebook.com/events/1937448529895969/

Akateemisen kyykän MM-kilpailut 9.2.

Vuodet vierähtävät ja Akateemisen kyykän MM-kilpailut tulevat aina uudestaan! Vuoden suurimmat kyykkäkarkelot pidetään jälleen Tampereen yliopiston Hervannan  kampusalueella lauantaina 9.2.2019, jolloin tuhannet opiskelijat kokoontuvat kello 9:00 alkaen yhteen nauttimaan akateemisen kyykän jännittävistä hetkistä sekä toistensa seurasta viidessä eri sarjassa: Yleisessä sarjassa, Naisten sarjassa, Prosarjassa, ISE (I Speak English) -sarjassa sekä Firmakyykässä.

Ilmoittautuminen aukeaa joukkueille verkkokaupassa (https://bailataan.fi/events/cd74ba28-96d6-45d2-9571-1c25ff528bea) lauantaina 1.12. klo 12:00. Rekisteröidy kauppaan ennen myynnin alkamista, sillä vain rekisteröityneet ja kirjautuneet asiakkaat voivat tehdä varauksia. Joukkuepaikkojen hinnat ovat seuraavat:

– Yleinen sarja: 55e
– Naisten sarja: 55e
– Prosarja: 55e

HUOM: Tänäkin vuonna kaikkien joukkuepaikkojen hintaan sisältyy neljä (4) kyykkähaalarimerkkiä!

Tuttuun tapaan ilmoittautumisen auettua verkkokaupasta voi ostaa myös jatkolippuja sekä ylimääräisiä haalarimerkkejä. Tänä vuonna jatkot järjestetään viime vuoden tapaan kahdessa eri kohteessa: Koskikeskuksen Ravintolamaailmassa ja Unionissa. Ravintolamaailman Porossa juhlijoita viihdyttää elektronisen musiikin nuori tähti Alex Mattson ja Unionissa lavan ottaa haltuun Suomen kovin freestyle-rapduo Lyömättömät! Lisäksi kyykkääjiä jatkohurmokseen johdattavat baarien omat tiskijukat. Jatkolippuina toimivat haalarimerkit maksavat 10 euroa (molempiin jatkoihin omat liput), ja kyykkähaalarimerkkejä voi ostaa itselleen 3 euron hintaan.

Löydät itse tapahtuman sekä jatkobileet myös Facebookista:

Akateemisen kyykän MM-kilpailut 2019
https://www.facebook.com/events/1300037840139060/

Akateemisen kyykän MM-kilpailuiden 2019 jatkot, Ravintolamaailma
https://www.facebook.com/events/2274705596092469/

Akateemisen kyykän MM-kilpailuiden 2019 jatkot, Union
https://www.facebook.com/events/2103466679673562/

II Opiskelua

Aineiston keruuta kanditutkimukseen

Heippa!

Teemme kandidaatintutkielmaa, jonka aiheena on varhaiskasvatus teknillisten alojen opiskelijoiden silmin. Keräämme aineiston eläytymismenetelmällä ja pyydämmekin nyt teitä auttamaan meitä. Eläytymismenetelmässä saat luettavaksesi yhden lyhyen kertomuksen, johon sinun tulee eläytyä ja kirjata ylös syntyneitä ajatuksia. Kertomuksia on yhteensä neljä ja jokaiseen tarvitsemme tietyn määrän vastauksia. Kun vastauksia on riittävästi, suljemme lomakkeen. Osallistuminen on vapaaehtoista ja täysin anonyymia. Kiitos jo etukäteen!

https://elomake3.uta.fi/lomakkeet/22544/lomake.html?rinnakkaislomake=lomake1

Outi Loukola & Kia Luhtala
Tampereen yliopisto
Kasvatustieteiden tiedekunta, varhaiskasvatus

Yleisöluento: Suomalaista arkkitehtuuria

Kiinassa 11.12.

Luennoitsija: Pekka Salminen (professori, arkkitehti)
Paikka: Annantalo, auditorio (Annankatu 30, 2. krs.)
Aika: Ti 11.12. klo 17:15-18:45

Suomen vanhimpiin arkkitehtitoimistoihin lukeutuva PES-arkkitehtitoimisto on toiminut aktiivisesti Kiinassa vuodesta 2014  toteuttaen suuria rakennushankkeita ympäri Kiinaa. Vuonna 2011 yhtiö perusti Shanghaihin oman tytäryhtiön.  Uusin Kiina-hanke on juuri valmistunut Fujianin Fuzhoussa. PES-Arkkitehtien suunnittelema Strait Culture and Art Centre-kulttuurikeskus Fuzhoussa avattiin yleisölle 10.10.2018. Projektin pääsuunnittelija, arkkitehti Pekka Salminen kertoo Suomi–Kiina-seuran Tiistailuennolla suomalaisen arkkitehdin kokemuksista Kiinassa.

Tervetuloa!

Annika Heikinheimo

Toimistonhoitaja, Suomi-Kiina-seura ry
Päätoimittaja, Kiina sanoin ja kuvin

Osuustoiminnan verkkokurssit alkavat 14.1.

tervetuloa mukaan!

Co-op Network Studies eli CNS -opinnot ovat yliopistollisia osuustoiminnan opintoja, joita järjestää kymmenen suomalaisen yliopiston verkosto. Kurssit ovat avoimia kaikille verkoston yliopistojen perustutkinto- ja jatko-opiskelijoille, ks. lisätietoja: helsinki.fi/ruralia/koulutus/coop/opetus.htm

Ilmoittaudu tästä:
https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/92888/lomake.html

III Vapaa-ajalla

FC Kissat treenaa Otahallissa

Futsal-kausi on kuumimmillaan ja FC Kissojen treenit jatkuvat Otahallissa perjantaisin klo 15-16! Kaikki uudet ja vanhat Aallon naisopiskelijat alasta riippumatta ovat tervetulleita Kissojen treeneihin ja peleihin. Me treenataan pilke silmäkulmassa ja kaikentasoiset pelaajat voivat osallistua toimintaamme. Talvisin pelaamme futsalia harrastesarjassa Helsingissä. Lisätietoja löytyy FC Kissojen Facebookista www.facebook.com/fckissatja voit aina lähettää meille sähköpostia osoitteeseen fckissat@gmail.com.

Meow, nähdään treeneissä!

MITÄ: FC Kissojen futsaltreenit
MISSÄ: Otahalli, UniSport
MILLOIN: perjantaisin klo 15–16
MIKSI: Kissat + futsal = hauskaa!

Toivioretkellä – Dissonanssin

joulukonsertti  8.12.

Tervetuloa virittäytymään joulutunnelmaan kamarikuoro Dissonanssin joulukonsertin myötä Meilahden kirkon Tuomaankirkkosaliin (Pihlajatie 16, 00270 Helsinki) lauantaina 8.12.2018 klo 15.00. Konserttiin on vapaa pääsy, tervetuloa!

Facebook: https://www.facebook.com/events/281086799204953/

Kutsu ekskursioon Pöyry-talolle 24.1.

Tervetuloa vierailemaan Pöyrylle torstaina 24.1. klo 16-20 Pöyry-talolle Vantaalle. Vierailulla kuulet Pöyrystä yrityksenä ja mahdollisuuksista, joita tarjoamme opiskelijoille ja vastavalmistuneille. Sinulla on mahdollisuus tavata eri yksiköiden asiantuntijoita ja johtoa ja kuulla lisää työskentelystä Pöyryllä.

Haku ensimmäiseen opiskelijoille suunnattuun Pöyry Stars -urapolkuohjelmaan aukeaa tammikuussa, ja vierailu on loistava mahdollisuus kuulla lisää ohjelmasta. Pääset myös halutessasi esittelemään itsesi lyhyessä työhaastattelussa, joten otathan CV:si ja muut mahdolliset materiaalit mukaan.

Tapahtuman Facebook-event löytyy täältä: https://www.facebook.com/events/184309399186310/

Ilmoittautumiset tapahtumaan täältä: http://bit.ly/2AeDDiG

 

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 15.1.2019.*
Huom! Ilmainen bussikuljetus Otaniemestä Pöyrylle.

Haluatko oman ilmoituksesi viikkotiedotteeseen?
Onko sinulla kehitysehdotuksia?

Ota yhteyttä:
tiedottaja(ät)arkkitehtikilta.fi


ARKKITEHTIKILLAN KANSSA YHTEISTYÖSSÄ