Viikkotiedote 41

0

Etkö ehtinyt viime viikolla mukaan Amos Rexiin? Tule mukaan Otaniemen taiteiden yöhön lauantaina! Arkkitehtikillan Instagramistalöydät nyt myös hallituslaisten pestiesittelyt!
Viikon kulttuurivinkki: Otaniemi Night of Arts

SISÄLTÖ

I Tapahtumia


Otaniemen yö -taidefestivaali 6.10.
What’s going on ARTS? 8.10.
KULTAHÄÄT – MAIK 50v! –
ilmoittautuminen alkaa 8.10.
Arkkitehtiopiskelijapäivät 12.-14.10.
Ehdota arwoisia Pyöreän Tornin
Kiltaan 14.10.mennessä
Women Sitz: White Party 18.10.
AK110 Seminar: Sustainable Design 20.10.
Mosaic Halloween party 1.11.
Teekkariperinnejuhla 9.11.

II Opiskelua

Mitä kuuluu? -keskustelutilaisuus 10.10.
TEK etsii diplomityöntekijöitä

III Vapaa-aikaa


Futsal OSM Vierumäellä 8.-9.12.

I Tapahtumia

Otaniemen yö -taidefestivaali 6.10.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY yhdistää voimansa opiskelijayhdistysten kanssa ja järjestää poikkitaiteellisen Otaniemen yö -taidefestivaalin lauantaina 6.10. Tapahtuma on suunnattu kaikille pääkaupunkiseudun asukkaille.

Otaniemen yö on Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ensimmäistä kertaa järjestettävä, uudenlainen taidefestivaali. Tämän viikon lauantaina vietettävää tapahtumaa määrittävät laaja käsitys taiteesta ja opiskelijalähtöisyys.

Festivaali rakentuu yli 50 itsenäisestä, Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja muiden Aalto-yhteisön jäsenten järjestämästä osatapahtumasta. Tapahtumaa koordinoi ylioppilaskunta.

”Tapahtumien kirjo tekee Otaniemestä Espoon johtavan taidekaupunginosan, ainakin yhdeksi päiväksi. Otaniemestä tulee Espoon Berliini”, Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa taiteellisesta toiminnasta vastaava Julius Luukkanen sanoo pilke silmäkulmassa.

Ohjelmassa perinteistä, kokeilevaa ja yllättävää taidetta

Kaikki Otaniemen yön yli 50 ohjelmanumeroa ovat pääsymaksuttomia. Ensimmäiset ohjelmanumerot käynnistyvät iltapäivällä klo 13.30, ja ohjelmaa riittää ympäri kampusta pikkutunneille asti.

Luvassa on muun muassa musiikkia räpistä perinteikkäisiin opiskelijakuoroihin, tanssia, mediataidetta – ja erikoisempia taideteoksia, kuten värikuula-aseilla yhdessä väritettävä maalaus. Monet osatapahtumista, kuten taideryijy-, ja ukuleletyöpajat, sopivat koko perheelle.

Festivaalin ohjelmaan ja aikatauluun voi tutustua tarkemmin osoitteessa http://bit.ly/OtaniemenYoOhjelma

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Tero Uuttana, Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan taidealojen edunvalvonta-asiantuntija, 050 520 9439 tai tero.uuttana@ayy.fi

Festivaalin ohjelma ja aikataulu: http://bit.ly/OtaniemenYoOhjelma
Festivaalin nettisivut: www.otaniemenyo.fi
Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2220457434854832/

What’s going on ARTS? 8.10.

What’s going on ARTS? 8.10. 16.15-18.00 Kipsarissa

On aika istua alas koko koulun kanssa ja puhua ARTSista. Tervetuloa syksyn WgoARTS?-keskustelutilaisuuteen. Tällä kertaa teemana on: New Ways of Working

Mitä se tarkoittaa? Tule ottamaan selvää maanantaina 8.10. Kipsarissa. Puheenaiheina pelisäännöt uudessa talossa sekä kritiikkiohjesäännön päivittäminen. Haluatko sanoa sanottavasi vartijoista joiden mielestä portailla istuva opiskelija on paloturvallisuusriski? Entä vaatia ammattimaisempaa palautetta kritiikeissä kuin “ihan kiva”? Ennen kaikkea haluamme kuulla sinun ajatuksesi. Paikalla mm. ARTSin dekaani Anna Valtonen varadekaaneineen sekä oppimispalveluiden johtaja Leena Koskinen. Tule ja vaikuta!

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/479396552548246/?active_tab=about

KULTAHÄÄT – MAIK 50v! –

ilmoittautuminen alkaa 8.10.

Tervetuloa MAIK ry:n upeisiin 50-vuotisjuhliin! Juhlistetaan siis yhdessä Arkkitehtikillan, Rakennusinsinöörikillan ja Maanmittarikillan yhteisiä vuosia, joita on kertynyt peräti puoli vuosisataa.

Näitä Kultahäitä vietetään perjantaina 23.11. Servin Mökissä (Jämeräntaival 4, 02150 Espoo). Juhlat alkavat cocktail-tilaisuudella klo 16.30, minkä jälkeen pääjuhla alkaa klo 18.00 samassa tilassa. Juhlat jatkuvat myöhemmin ilmoitettavassa jatkopaikassa X pääjuhlan jälkeen. Silliaamiaista vietetään seuraavana aamuna Rantasaunalla (Jämeräntaival 5 takana) klo 12.00 alkaen.

Pukukoodina vuosijuhlilla on juhla- tai tumma puku ja 50-vuotiasta yhdistystä kunnioittaen asunsa voi viimeistellä kultaisin yksityiskohdin (mahdolliset ansiomerkit ja muut asusteet). Sillikselle voit tulla sellaisena kuin olet.

Hinta vuosijuhlille on 28 euroa (iltajuhla) ja sillikselle 10 euroa.

Ilmoittautuminen aukeaa 8.10. klo 12.00 ja sulkeutuu 28.10. Huomioikaa, että kutsuvierasilmoittautuminen päättyy jo 21.10. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi ilmoittautumisajan päätyttyä. Linkki ilmoittautumiseen julkaistaan tapahtumasivulla myöhemmin. Alustavasti kullekin killalle on varattu 30 paikkaa, mutta lisäpaikkoja voi vapautua kutsuvierasilmottautumisen päätyttyä.

MITÄ? MAIK 50 vuotta
MISSÄ? Servin Mökki (cocktail-tilaisuus & pääjuhla)
MIKSI? Koska 50 vuotta rakkautta! AK :hearts: IK :hearts: MK

Kysyttävää?: maik-hallitus@list.ayy.fi

Arkkitehtiopiskelijapäivät 12.-14.10.

Se on täällä taas! JEE!

Arkkitehtiopiskelijapäivät pärähtävät käyntiin lokakuussa Tampereella ihanan Hervannan syleilyssä. Tapahtuma alkaa perjantaina 12.10. ja  päättyy saman viikonlopun sunnuntaina 14.10.

AO-päivät koostuu perinteisten lauantai-illan sitsien lisäksi saunomisesta, verkostoitumisesta sekä arkkitehtuuriaiheisesta toiminnasta.  Tarkemmat aikataulut, sekä ao-päivien teema julkaistaan myöhemmin.

Jokaiselle killalle on varattu alustavasti 50 paikkaa. Ilmoittautuminen aukeaa maanantaina 17.9. klo 12:00. Ilmoittautuminen tapahtuu bailataan.fi:n  kautta, tapahtuma maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. HUOM ilmoittautuminen vaatii sisäänkirjautumista, hoidathan sen alta pois  hyvissä ajoin, ettei siitä tarvitse huolehtia enää ilmoittautumisen yhteydessä.
Jokaiselle killalle on oma lipunmyynti, lisäksi tarjolla on varasijalippuja jos haluat jäädä jonoon mahdollisia peruutuspaikkoja varten.
Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 24.09. klo 12:00, jolloin lippuja ei voi enää perua.
Peruutuksista, tai muista mieltä askarruttavista asioista voi olla yhteydessä TamArkin AO-päivävastaavaan sähköpostitse maria.jarvelin@student.tut.fi. Nimeä sähköpostin otsikoksi ”Arkkitehtiopiskelijapäivät 2018”.

Linkki ilmoittautumiseen: https://bailataan.fi/events/130bd2f6-f5b3-4eb9-94e4-6fb1532b865c

Facebookissa: https://www.facebook.com/events/569319666817203/

TL;DR
Mitä? Arkkitehtiopiskelijapäivät 2018
Milloin? 12.-14.10.2018
Hinta? 26€
Missä? Hervanta, Tampere

Ehdota arwoisia Pyöreän Tornin

Kiltaan 14.10.mennessä

Ehdota arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan!

https://goo.gl/forms/uHK6GAgFdJoyjf7B2

Pyöreän Tornin Kilta on Aalto-yliopiston läheisyydessä toimiva kunnia- ja seniorijärjestö. Killan arwoisaksi voidaan kutsua opintojensa loppuvaiheessa olevia tai vastavalmistuneita henkilöitä, jotka ovat osoittaneet jatkuvaa, elävää harrastusta ja mielenkiintoa teekkarikulttuuria tai muuta samanhenkistä Aalto-yliopiston ylioppilastoimintaa kohtaan sekä kehittäneet toimintaa ylioppilaskunnassa tai sen piirissä toimivissa yhdistyksissä.

Arkkitehtikillan hallitus koostaa tämän lomakkeen vastauksista ehdotuksen uusista PTK:n arwoisista, jotka ovat olleet suuressa roolissa killan ja Aalto-yhteisön kehittämisessä. Ehdota siis valmistuvaa/juuri valmistunutta tuttuasi Arkkitehtikillasta, ja kuvaile hänen urotekojaan ja pestejään mahdollisimman tarkasti, jotta saadaan hyvä ehdotus aikaiseksi!

Lomakkeen DL on 14.10.2018 klo 23.59! Kysymykset voi lähettää osoitteeseen varapuheenjohtaja@arkkitehtikilta.fi

Lisätietoja PTK ry:stä löytyy osoitteesta: http://ptk.ayy.fi/

Women Sitz: White Party 18.10.

The most sparkling event of the year is here – WOMEN SITZ!

Women of Aalto invites you to celebrate and to bring some light into the dark! We have prepared you the traditional Sitz party (formerly known as Tyttösitsit), where everything will be bright and white. In the darkness of fall, we want to bring you some sparkle. So, dress up in a white outfit and get ready to feel enlightened!

The lively evening is held at Saha in Otaniemi on Thursday 18.10.2018, starting at 18.00. Find more info from FB: https://www.facebook.com/events/2210914959226355/

WHAT? Women of Aalto’s Women Sitz, theme: White Party
FOR? Everyone, we welcome all to our events (men are also welcome)
PRICE: 18€ (includes menu and some drinks)
DRESSCODE: White Cocktail

TICKETS: https://holvi.com/shop/AWiBStudents/product/901b486816bdac793735736ae6abae56/ sign up by 11th of October

AK110 Seminar: Sustainable Design 20.10.

Tervetuloa Arkkitehtikillan 110-juhlavuotensa kunniaksi järjestämään seminaariin!

Tapahtuman tavoitteena on edistää tietoisuutta ympäristönäkökulmista arkkitehtuurin alalla. Tapahtuma on tarkoitettu alan opiskelijoille ja alumneille. Myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevat ovat tervetulleita tapahtumaan.

Tapahtumassa esiintymässä on ammattilaisia erilaisista ja eri tyylisistä suunnittelutoimistoista.

Patrick Thurston – Architekturbüro Patrick Thurston
Marco Casagrande – Casagrande Laboratory
Johanna Brummer – MER arkkitehdit
Juha Lampi – Innovarch

Tapahtuma järjestetään Kandidaattikeskuksessa osoitteessa Otakaari 1X, luentosalissa A1, lauantaina 20.10.2018 kello 10-18. Luentojen jälkeen on mahdollisuus jäädä keskustelemaan päivän teemoista ja nauttimaan pientä syötävää ja juotavaa. Vapaa pääsy.

Facebook https://www.facebook.com/events/532949783832505/

Mosaic Halloween party 1.11.

Mosaic invites you to a Spooktacular Halloween Costume party!!

Creep, float or crawl to OK20 for some Haunting spirits and wicked brews if you dare! You’ll have a chance to go to the sauna. So remember to take a towel.

Dress up as something spooky and you have the chance to win a prize!

What : Halloween Party
When : Thursday, 1.11.2018 20-02
Where : Otakaari 20
Dresscode: Spooky! Remember the contest!
Price : Free

Teekkariperinnejuhla 9.11.

Teekkarius täyttää 146 vuotta ja sen kunniaksi olet tervetullut juhlistamaan Teekkariperinnejuhlaa perjantaina 9.11.2018 Dipoliin! Teekkariperinneviikon aikana tullaan seikkailemaan elokuvien maailmassa ja tästä syystä Teekkariperinnejuhlassa päästään nauttimaan Hollywoodille ominaisesta tunnelmasta ja glamourista.

Ilmoittautuminen kutsuvieraille on auki klo 12:00 26.9-10.10. ja muille klo 12:00 3.10-26.10. tai kun juhla on täynnä.
LIsätietoja ja ilmoittautuminen osoitteessa : https://teekkarius146.ayy.fi

Teekkariperinnejuhlan pukukoodi: Juhlapuku akateemisin kunniamerkein

Illalliskortin hinta: Opiskelijat 85€ / Valmistuneet 110€
Sillis 20€

II Opiskelua

Mitä kuuluu? -keskustelutilaisuus 10.10.

Moi kaikki!

Keskiviikkona 10.10. klo 12 järjestetään A1-salissa lyhyt ”Mitä kuuluu?” -keskustelutilaisuus Otakaaren asioista, sillä sellaiselle on koettu olevan tarvetta. Tilaisuudessa olisi tarkoitus kuulla opiskelijoilta, miten työskentely Otakaarella on lähtenyt käyntiin, mikä mahdollisesti harmittaa tai hiertää ja mikä toimii.

Henkilökunnasta paikalla ovat ainakin laitoksen johtaja Pekka Heikkinen, sekä Arkperista Tuomas ja Roperista Osma.

Paikalle toivottaisiin saapuvan erityisesti ark/mark/sisark-ykkösiä ja -kakkosia, joita asia eniten koskee. Muutkin kandit ovat toki tervetulleita.

Tuomas toivoo, että rajallisen ajan takia miettisitte ja listaisitte yhdessä etukäteen valmiiksi asioita, joista pitäisi puhua.

TEK etsii diplomityöntekijöitä

Diplomityö, tuo DI- ja arkkitehtitutkintojen loppuvastus. Enää tämä rutistus ja kenties pari rästikurssia, ja sitten homma on siinä. Tutkinto paketissa ja dippainssin auvoisa elämä odottaa. Tunnelin päästä kajastava valo saa meidät venymään ihmesuorituksiin ja jaksamaan kaikkien vastoinkäymisten edessä.

Mutta miten tämä elämänvaihe voisi olla mieluisampi? Me TEKissä haluaisimme syventää ymmärrystämme diplomityön tekemisen elämänvaiheesta ja miten voisimme tukea sitä parhaiten. Haemme nyt 5-10 vapaaehtoista tekemään yhden työviikon ajan ohjattua itsedokumentointia aiheesta. Dokumentointi vaatii arviolta 20 minuutin panostusta päivää kohden jonka lisäksi pidämme noin tunnin mittaisen loppuhaastattelun. Dokumentointiin liittyvät tehtävät on valittu siten, että ne tukevat sinua urasi ja muun elämäsi suunnittelussa. Saat myös vapaavalintaisen 80 euron lahjakortin S- tai K-ryhmän kauppoihin tai verkkokauppa.comiin.

Vapaaehtoiset voivat ilmoittautua minulle puhelimitse, sähköpostilla tai telegramissa. Kaikista näistä kanavista saat myös halutessasi lisätietoja. Haemme osallistujia diplomityön tekemisen eri vaiheista ja täytämme paikat aina sopivan tekijän löydyttyä.

Ystävällisesti,
Jussi-Pekka Teini
jussi-pekka.teini@tek.fi

III Vapaa-ajalla

Futsal OSM Vierumäellä 8.-9.12.

Morientes!

Kohta on taas se aika kun mitellään opiskelijoiden Suomen mestaruudesta futsalin merkeissä. Turnaus pelataan Vierumäen urheiluopistolla 8.-9. joulukuuta. Tänäkin vuonna turnauksessa on sekä kilpa- että rentosarja, joten tarjolla on mielekästä pelailua kaikille. Majoitusvaihtoehtoja löytyy hotellista mökkiin ja tottakai huikeat bileet lauantaina Teatrossa, joten reisimajoituksenkin mahdollisuus löytyy onnekkaimmille! Eli ei muuta kun töpinäksi ja joukkueita kasaan, tätä tapahtumaa et halua missata!

Tarkemmat tiedot majoituksista ja kaikesta muusta löytyy OSM:n sivuilta!

https://www.osmkisat.fi/events/id/5bb33d166d2c0c5d61e8824a

Käythän myös tykkäämässä tapahtumasta Facebookissa ja seuraa meitä Instagramissa @osmvierumaki!

https://www.facebook.com/events/275911459721525/

Terveisin Jussi ja muu OSM-tiimi

Haluatko oman ilmoituksesi viikkotiedotteeseen?
Onko sinulla kehitysehdotuksia?

Ota yhteyttä:
tiedottaja(ät)arkkitehtikilta.fi


ARKKITEHTIKILLAN KANSSA YHTEISTYÖSSÄ