Yleistä

Sipoossa sijaitsee Arkkitehtikillan Maja, jonka voit vuokrata AYY:n kautta käyttöösi! Majaa vuokrataan sekä AYY:n sisäisille järjestöille, että myös ulkopuolisille. Arkkitehti- ja maisema-arkkitehtiopiskelijat saavat vuokrata Majaa huokeaan hintaan. Majaa hallinnoi Arkkitehtuuriklubin Majasäätiö.

01

Majan vuokraajalle on koottu erillinen opas, johon on kirjoitettu kaikki ohjeet mm. saunan lämmittämisestä roskien viemiseen. Kehoitamme vuokraajaa lukemaan tämän läpi mieluusti jo ennakkoon. Majalta löytyy konkreettinen majakansio printatussa muodossa (musta A4-kansio). Pyydämme vuokraajaa myös täyttämään tarkistuslistan, jotta voimme olla varmoja, että maja vastaa hyvää kuntotasoa. Tutustu majakansioon alla:

Majakansio_FIN_2018

Sijainti


Näytä Maja suuremmalla kartalla

Maja sijaitsee Sipoon Västerskogissa Särkilammen rannalla (Metsäkalliontie 46, 01120 Sipoo), n. 25 kilometrin päässä Helsingistä Porvooseen. Parhaiten paikalle pääsee Porvoonväylää (moottoritie) tai Uutta Porvoontietä eli itäväylää pitkin. Moottoritietä saavuttaessa lähin liittymä on Västerskog, liittymästä käännytään Uudelle Porvoontielle Helsinkiin päin.

Uudella Porvoontiellä sopiva maamerkki on kahvila “Keidas” ja rautakauppa “Västerskogs byggnadsmaterial”. Kahvilan kohdalta käännytään Gumbostrandin suuntaan, sitten ensimmäisestä risteyksestä vasemmalle Särkilammentielle, minkä jälkeen oikealle Metsäkalliontielle. Metsäkalliontietä ajetaan n. 300m, minkä jälkeen on AK-viitoitus sähkötolpassa vasempaan. Tämän jälkeen 30m päässä on toinen kyltti vasempaan. Perillä on parkkipaikka. Linja-autolla on mahdollista ajaa Metsäkalliontielle saakka.

Julkinen liikenne

Useimmat Itäväylää / Uutta porvoontietä kulkevat linja-autovuorot pysähtyvät Västerskogin ja Ahtelantien pysäkeillä.
Kampista lähtevillä vuoroilla 870, 845 ja 840 pääsee Majalle 30 minuutin välein. Matkan voi maksaa matkakortilla tai käteisellä, lipun hinta on opiskelijoille/aikuisille 6,80e (26.02.14).
Tarkat aikataulutiedot löydät HSL:n reittioppaasta osoitteella Metsäkalliontie 46. Ahtelantien pysäkiltä on n. 10 minuutin kävelymatka Majalle. Västerskogin pysäkiltä on n. 15 minuutin kävelymatka, mutta pysäkin yhteydestä löytyy kahvila Keidas, jonka yhteystiedot löytyvät kansion lopusta.

Maja sijaitsee Sipoon Västerskogissa Särkilammen rannalla (Metsäkalliontie 46, 01120 Sipoo), noin 25 kilometrin päässä Helsingistä kohti Porvoota. Parhaiten paikalle pääsee Helsinki-Porvoo- moottoritietä tai Uutta Porvoontietä eli Itäväylää pitkin. Moottoritietä saavuttaessa lähin liittymä on Västerskog, Itäväylällä sopiva maamerkki sen sijaan on kahvila Keidas ja rautakauppa Västerskogs Byggnadsmaterial. Näiden lisäksi 5km päässä Söderkullassa sijaitsee sekä K-Supermarket, että S-Market.

Varustus

Tupa, jossa istuma- ja pöytätilaa noin 25 henkilölle
Nukkumatilaa noin 25 henkilölle (patjoja 21 kpl)
Varaava takka ja ilmalämpöpumppu
Ulkokäymälä
Puulämmitteinen sauna, jossa pata veden lämmitystä varten
Porakaivo, josta keittiöön lämmin vesi ja saunaan kylmä vesi.

Keittiön varustus

Astiasto, kaikkia n. 20kpl

Juomalasit Kahvikupit
Matalat lautaset (24cm) Syvät kulhot esim. keitolle
Haarukat, lusikat, veitset, teelusikat

Ruoanlaittovälineet

Paistinpannut 24cm, 28cm Kattiloita
Leipä-, kokki-, hedelmäveitsi Juustohöylä, avaajat jne.

Sähkölaitteet

Liesi neljällä levyllä Uuni
Liesituuletin Mikroaaltouuni
Korkea jääkaappi pakastelokerolla Vedenkeitin
Kahvinkeitin (Moccamaster) Leivänpaahdin

Erityistä

Majan vajassa on polttopuita vieraiden käyttöä varten. Majan ja saunan turvallisen käytön takia on käyttöohjeet luettava huolellisesti!

Muutama sana rakentamisesta

Majan rakentamisessa on noudatettu ekologisia rakennusperiaatteita ja perinteisiä työtapoja. Materiaaleja, jotka ovat luonnolle vahingollisia tai joiden valmistus tai työstäminen vaatii erityisen paljon energiaa tai raaka-aineita, on vältetty ja paikallisuutta on suosittu. Myös kierrätys on ollut mukana monissa vaiheissa: suurin kierrätetty yksittäinen kokonaisuus on päärakennuksen hirsirunko. Perinteiset, yksinkertaiset ja ekologiset suunnittelu- ja toteutusratkaisut ovat myös olleet oivaa oppimateriaalia monille mukana toimineille arkkitehtiopiskelijoille.

Maja tiedotusvälineissä