Viikkotiedote 16

0

 

Nokka kohti uutta periodia ja jälleen olemme taas viikon lähempänä WaPpUa!

Wappuhan se on aina mielessä,
Netta

 

SISÄLTÖ

 

I Tapahtumia

Kiltapäiväkerho: Lund ekskursio 15.4.
Kesä-Kiljava ilmottautuminen aukeaa 15.4.
Vista explores Plehat 17.4.
AK-Inkubio Skumppatasting 17.4.
Sitsikilpailut 20.4.
Brunssisitsit 25.4.

II Vapaa-ajalla

Vesiviikkohaaste 17.-23.4.
Energy communities workshop 23.4.
Vista 30: Kilpailu

 

 

I Tapahtumia

 

 

KILTAPÄIVÄKERHO: LUND EKSKURSIO

 

Vuoden fantastitsin eksursio on taas täällä: Lund XQ! Tule maanantaina kiltikselle aftereille ja kuulemaan tästä kevään upeimmasta matkasta.

Killan pohjoismainen yhteistyö huipentuu vierailuun ruotsalaisten ystäviemme luona. Tänä vuonna Lund eksku tarjoaa jotain kaikille arkkareista sissareihin ja maisuihin. Vierailemme matkan aikana mm. Alnarpin maisema-arkkitehtuuri koulussa sekä Lundin yliopistolla, jossa arkkitehtuuri sekä teollinen muotoilu ovat samassa laitoksessa.

Ekskursio järjestetään 10.-13.5. Matkalla voi pitää myös omia päiviä ja liittyä mukaan myös aiemmin tai palata Suomeen myöhemmin. Kaikki osallistujat järjestävät oman kuljetuksensa ja matkakustannuksiin on tarjolla 100 euron apuraha. Majoitumme matkan ajan paikallisten opiskelijoiden luona.

Matka alkaa perjantaina Kööpenhaminan lentokentältä, josta otamme junan Ruotsin puolelle. Päivällä vierailemme Alnarpin maisukoulussa ja suuntaamme illaksi Lundiin. Lauantai on itse pääpäivä jolloin tapaamme Lundin opiskelijoita. Sunnuntaina on aikaa rentoon Lundissa kiertelyyn ja kiireisimmät voivat lentää jo tällöin takaisin Suomeen. Maanantai on varattu Köpis päiväksi niille jotka lentävät illalla takaisin Helsinkiin.

Ekskursiolle mahtuu 10 osallistujaa ja ilmoittautuminen avataan maanantaina kiltakahveilla 19.00 ja postataan tähän eventtin. Matkasta postaillaan lisäinfoa tähän tapahtumaan. Jos sinulla herää aiheesta kysymyksiä ole yhteydessä matti.jankala@aalto.fi tai Telegramissa @mattiiij.

Mitä: viikonloppureissu Lundin yliopistolle
Missä: Köpis-Alnarp-Lund-Köpis
Milloin: 10.-13.5.
Mitä maksaa: majoitus on ilmaista ja matkoihin tarjolla 100e apuraha

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/381662145755531/

 

KESÄ-KILJAVA ILMOTTAUTUMINEN AUKEAA

 

Tule viettämään Opiskelija-SAFAn järjestämää kesäleiriä Vähäkiljavalle! Luvassa hauskaa tekemistä, iltanuotiolla hengailua sekä tutustumista uusiin, ja jo vanhoihin, arkkitehtiopiskelijoihin. Mukava hengailu tapahtuu Kiljavalla 14-16.6.2019 Suomen Arkkitehtiliiton SAFAn tiluksilla Vähä-Kiljavalla.

ILMOITTAUTUMINEN AUKEAA MA 15.4.2019 KLO 12:00!!

Kesä-Kiljava kustantaa tänä vuonna 10e, jolla saat:

–                          Majoituksen

–                          O-SAFAn tarjoamat kasvisruokailut: aamupalat, kevyet iltapalat, lauantain lounaan (ota myös omia grillattavia matkaan halutessasi!)

–                          Rantasaunan ja hiekkarannan

–                          Bussikyydityksen Otaniemi – Pasila – Kesä-Kiljava – Pasila – Otaniemi

–                          Kahvia ja vessapaperia

Kesä-Kiljavalle (ja takaisin) pääsee kätevästi osallistumishintaan kuuluvalla, perjantaina iltapäivästä (aika tarkentuu myöhemmin) Otaniemestä lähtevällä, ja sunnuntaina aamupäivästä Otaniemeen palaavalla bussikyydityksellä! Jos saavut omalla kyydillä/autolla, suuntaa Kesä-Kiljavalle perjantai-iltapäiväksi. Lähtö

Kaikille riittää tilaa sisätilamajoitukseen, mutta varustaudu ainakin omalla makuupussilla. Ulkona myös mahdollisuus telttailla/riippumattoilla jos sellaiseen intoa!

Kiljavalta löytyy hyvin varusteltu, kaikkien käytössä oleva keittiö ja ruoanvalmistustarvikkeet sekä rannasta nuotiopaikka, joten ota mukaan omia grillattavia halutessasi. Hiekkarannalta löytyy rantalentopallokenttä yms! Rantalelut, mölkyt ja saunomiskamppeet mukaan! Huonon sään sattuessa paikalta löytyy myös videotykki ja lautapelejä.

Jos tulee polttavia kysymyksiä Kesä-Kiljavaan liittyen, ota rohkeasti yhteyttä O-SAFAn edustajiin tai laita viestiä O-SAFAn Facebookissa!

Aurinkoista kevättä! Nähdään Kiljavalla!

–                          Opiskelija-SAFA
Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2544550979105392/

 

VISTA EXPLORES PLEHAT

 

Hyppää mukaan virtuaalitodellisuuteen ja koe aika eloon herätetyssä digitaalissa suunnittelumallissa.

Maisema-arkkitehtuurin konsultti- ja digipalveluja tarjoaava Plehat oy on kutsunut Vistan ja kaikki kiinnostuneet vierailemaan toimistollaan Otaniemessä (Otakaari 5 A) keskiviikkona 17.4. Tapahtuma on rento tutustumiskerta virtuuaalitodellisuuteen, jossa pääsee kokeilemaan Plehatin kehittämää Spacetime VR-kehitysalustaa ja kuulemaan suunnitteluteknologian uusista tuulista. Spacetimellä voit hallita vuorokauden aikaa ja kuukausia, sääolosuhteita, kuten sadetta, sumua, tuulta ja pilvisyyttä.

Nähdään Arkkitehtikillan kiltahuoneella klo 16.50, josta voimme yhdessä kävellä Plehatin toimistolle tai paikalle voi myös saapua suoraan klo 17.00, Otakaari 5 A.

Tapahtuma kestää noin tunnista kahteen tuntiin.
Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2265871343480720/

 

AK-INKUBIO SKUMPPATASTING

 

”Täydellisen makunautinnon takaamiseksi erilaiset juomat kannattaa nauttia niiden optimaalisessa nauttimislämpötilassa. Kuohuviini tulisi nauttia jäähdytettynä, eli vähän kylmempänä kuin viini, mutta liiallinen kylmyys puolestaan saattaa tuhota kaikki kuohuviinin maut. Paras nauttimislämpötila vaihtelee hieman kuohuviinistä riippuen, mutta perinteiselle valkoiselle kuohuviinille se on noin 5-7 astetta.”

Wappu lähenee ja on aika herättää skumppamakunystyrät! Tule yhdessä Inkubion ja Arkkitehtikillan kanssa nauttimaan keväisestä illasta kuohuviiniä maistellen.

Ilmoittautuminen aukeaa ke 3.4. ja päättyy 10.4., jonka jälkeen ilmoittautuminen on sitova.
ILMOITTAUTUMISLINKKI julkaistaan myöhemmin.

Tapahtuma on K-18!

MITÄ: AK-Inkubio Skumppatasting
MILLOIN: 17.4.2019 klo 16:00
MISSÄ: Otarannan kerhotila, Otaranta 8 B
HINTA: 13€

DC: Smart casual

FB: https://www.facebook.com/events/650948685340383/

 

SITSIKILPAILUT

 

Kevät on jo pitkällä ja Wappukin jo lähestyy. Aurinko pilkottaa pilvien lomasta ja puutkin jo vehertävät.

On tullut aika koota ystäväsi kasaan ja hoonata luovuutesi huippuunsa, sillä lauantaina 20.4. järjestetään perinteiset sitsikilpailut!

Kasaa siis joukkueesi ja saavu Alvarin aukiolle esittelemään teemaanne, tarjoilujanne ja muita kommervenkkejänne. Kilpailu alkaa klo 13.00 ja Arwowaltainen Tuomaristo tulee valitsemaan voittajat mm. parhaan teeman, meiningin ja toteutuksen perusteella.

Tämän jälkeen voi siirtyä klo 18.00-> OK20 jatkoille! Otathan pyyhkeen mikäli mielit saunomaan!

Palkintojenjako tapahtuu Wappuriehan julistuksessa 30.4.

Ilmoittakaa joukkueenne mukaan kisaan keskiviikkoon 17.4. klo 12.00 mennessä.

Ilmoittautuminen on auki osoitteessa:

https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/sitsikilpailut-2019/

Muistakaahan, että näissä kilpailuissa tärkeintä on panostus rennolla otteella ja se, että Alvari jää siistiin kuntoon.

Mitä: Sitsikilpailut 2019!
Missä: Alvarin aukio
Milloin: 20.4. klo 13.00 -> niin kauan kuin menoa riittää, Jatkot OK20 klo 18->
Maksaa: Ei mitään!

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2295608497163781/

 

BRUNSSISITSIT

 

Wappu tulee! Ihanan elämäniloista sekä dekandentin hienostunutta brunssia kera TOKYOn, NuDen ja Arkkitehtikillan! Saavu myöhäisbrunssille Otarantaan 25.4. ja vietä aikaasi hyvässä sekä tunnelmallisessa seurassa.

Sitseille on varattu 10 paikkaa per yhdistys ja lisäksi avoin kiintiö, joka kattaa myös 10 paikkaa.

Ilmoittautuminen aukeaa jo to 11.4. klo 12 ja päättyy to 18.4., jonka jälkeen ilmoittautuminen on sitova.

ILMOITTAUTUMISLINKKI julkaistaan myöhemmin.

Sitsit ovat K-18!

MITÄ: Brunssisitsit: AK, NuDe ja TOKYO!
MILLOIN: 25.4.2019 klo 16:00
MISSÄ: Otarannan kerhotila, Otaranta 8 B
HINTA: 8€ sitsit, skumppapullon kanssa +8€

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1214391325395799/

 

 

 

 

II Vapaa-ajalla

 

 

VESIVIIKKOHAASTE

 

Wappu tekee tuloaan. Se tarkoittaa myös, että yhä useampien opiskelijoiden käsi hapuilee pulloa, eikä kyseessä yleensä ole raikas ja virkistävä vichypullo. Polyteknikkojen Raittiusseura on tavallaan levittänyt ja edistänyt raittiusaatetta Otaniemessä jo 50 vuotta. Haluammekin korostaa tänä Wappuna raittiuden riemua erinomaisena tapana nauttia kukoistavasta keväästä. Haastammekin Arkkitehtikillan osallistumaan perinteiseen Vesiviikkoon Oton päivästä Yrjön päivään (17.-23.4.2019). Vesiviikolla vahvamielinen pysyy periksiantamattomasti erossa Wiinan Kauhistuksesta.

Hyvä ohjenuora Vesiviikolle on kehittää turmeltuneisuudelle vaihtoehtoista tekemistä, kuten urheilua ja yhdessäoloa muiden raitismielisten kanssa. PoRa järjestää yhdessä Otangon kanssa Aalto Open Air -tapahtumassa vichyjoogan, johon voi saapua virkistäytymään, raitistumaan ja huoltamaan fyysistä olomuotoaan Vesiviikon viimeisenä päivänä. PoRa järjestää myös suositun raittiusmediakilpailun, johon osallistumalla saa miellyttävää puuhaa houkutusten välttämiseksi. Raittiusmediakilpailuun voi osallistua kuka vain lähettämällä raittiusaiheisen tekstin, äänitteen, kuvan tai videon Telegramissa @raittius Yrjön päivän päättymiseen mennessä.

Haaste on heitetty useille yhdistyksille ja tulemme tarkkailemaan kunkin yhdistyksen hallituksen suoriutumista haasteesta. Se yhdistys, jonka hallituksessa on suurin aidosti raitismielisten osuus, tullaan julkistamaan ja palkitsemaan Vesiviikon jälkeen. Onnea ja menestystä Vesiviikon suorittamiseen.

 

ENERGY COMMUNITIES WORKSHOP

 

Tule mukaan osallistumaan VTT:lle 23.4. klo 16:00 näyttääksemme maailman energia-alan johtajille, että suomalaisissa nuorissa on valtavasti potentiaalia olla innovatiivisia ja ajatella tulevaisuutta. Tämä poikkitieteellinen workshop järjestetään VTT:llä nuorille mahdollisuutena keskustella energiatulevaisuudesta, innovoida uusia businessideoita ja verkostoitua osana valmistautumista CEM10/MI-4 ministerikokouksiin 27.-29.5. Vancouverissa Kanadassa.

Workshop on juuri sinulle, jos haluat olla aktiivisesti mukana rakentamassa energia-alan tulevaisuutta ja kuulla miten energiankulutustottumuksesi tulevat muuttumaan lähivuosina. Workshopin tavoitteena on muodostaa beyond the obvious -ratkaisuja ja tätä varten tarvitaan poikkitieteellinen ryhmä, joten taustasta riippumatta kaikki ovat tervetulleita!

 

Osallistuminen workshopiin on ilmaista ja tarjoamme osallistujille kahvia ja pientä purtavaa, joten rekisteröidy ennen 18.4. täällä: https://www.lyyti.fi/reg/energy_communities_workshop_230419

 

VISTA 30: KILPAILU

 

Vista järjestää 30. juhlavuoden kunniaksi haalari- ja rintamerkkikilpailut.

Kilpailu julkistetaan Vistan nettisivuilla maanantaina 4.3.2019 klo 9.00. Kilpailun ajankohta on 4.3.-30.4. Rintamerkkikilpailun voittajalle on luvassa 100€ palkinto!

Lue lisää: https://vista.ayy.fi/?page_id=1434

 

Haluatko oman ilmoituksesi viikkotiedotteeseen?
Onko sinulla kehitysehdotuksia?
Ota yhteyttä:
tiedottaja(ät)arkkitehtikilta.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ARKKITEHTIKILLAN KANSSA YHTEISTYÖSSÄ