Viikkotiedote 15

0

 

Hei taas ihana kilta! Tänään keskustellaan kiltahuoneella Arkkitehtikillan arvoista klo 18.00 eteenpäin. Tulkaa yhdessä laatimaan meidän yhteiselle arvokkaalle killalle arvoja, joiden pohjalta toimia. Sen lisäksi tämä viikko huipentuu majatalkoisiin perjantaista sunnuntaihin, ilmottaudu mukaan tästä!

Wappu edelleen mielessä,
Netta

 

SISÄLTÖ

I Tapahtumia

Arvoworkshop  8.4.
Kiltapäiväkerho: Sitsikilpailut 10.4..
Majatalkoot 12.-14.4.
AK-Inkubio Skumppatasting 17.4.
Sitsikilpailut 20.4.

II Vapaa-ajalla

Kutsu 2. vuosikurssin opiskelijoille: AllWell-tulosten purku 11.4
Maisteriopiskelijoiden mentorointiohjelma
Polyteknikkojen Orkesterin kevätkonsertti Dipolissa 13.4.
Vesiviikkohaaste 17.-23.4.
Vista 30: Kilpailu

 

 

I Tapahtumia

 

ARVOWORKSHOP

 

Tuleeko killan tapahtumissa mielestäsi tarjota vain kasvisruokaa?
Ovatko ilmastoteot tärkeä asia killan toiminnassa?
Kuuluisiko killan tehdä poliittisia kannanottoja?Maanantaina 8.4. järjestetään Arkkitehtikillan arvoworkshop kiltahuoneella. Tule keskustelemaan siitä, millaisena sinä näet killan ja minkälaiset arvot sinun mielestäsi kuuluisivat näkyä killan toiminnassa. Arvojen kartoittamisen jälkeen tavoitteena on koostaa linjapaperi ohjaamaan killan toimintaa.MITÄ: Arvoworkshop
MISSÄ: Kiltahuone, Otakaari 1 K
MILLOIN: 8.4. klo 18:00

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2017454278557021/

 

KILTAPÄIVÄKERHO: SITSIKILPAILUT

 

Kevät on jo pitkällä, ja Otaniemen väkeä alkaa pikku hiljaa Waputtaa! Perinteiset sitsikilpailut järjestetään  20.4., jolloin Aallon killat ja järjestöt kokoontuvat sitsaamaan ja kisailemaan voitosta keväiselle Alvarin aukiolle.

(Tapahtuman event: https://www.facebook.com/events/2295608497163781/ )

Tervetuloa kiltahuoneelle keskiviikkona 10.4. klo 18 reikä leipä suunnittelemaan killan teemaa sitsikilpailuihin. Luvassa on rentoa post-it -pöhinää, sitsikonseptin suunnittelua ja pientä tarjoilua!

Sitsien suunnitteluun ja yleiseen hypeen voi ottaa jo varaslähtöä AK sitsikilpailut -Telegram-ryhmästä!

Liitymislinkki: https://t.me/joinchat/BDSWgArZMJMf7LqaBcoUoA

Simaisin terveisin,

Wappumestarit

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2188920347868699/

 

MAJATALKOOT

 

MAJATALKOOT  12.-14.4.!

Ohjelmassa on kaikenlaisia rakentelu- ja korjaushommia, sisä- ja ulkotilojen siivoamista sekä kaikkea lennossa improvisoitua puuhastelua ja illat käytetään tehokkaaseen majafiilistelyyn saunomisen, lautapelaamisen, yleisen hengailun ja ruuan merkeissä. Pääasiallinen talkoopäivä on lauantai.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/258822718405331/

 

AK-INKUBIO SKUMPPATASTING

 

”Täydellisen makunautinnon takaamiseksi erilaiset juomat kannattaa nauttia niiden optimaalisessa nauttimislämpötilassa. Kuohuviini tulisi nauttia jäähdytettynä, eli vähän kylmempänä kuin viini, mutta liiallinen kylmyys puolestaan saattaa tuhota kaikki kuohuviinin maut. Paras nauttimislämpötila vaihtelee hieman kuohuviinistä riippuen, mutta perinteiselle valkoiselle kuohuviinille se on noin 5-7 astetta.”

Wappu lähenee ja on aika herättää skumppamakunystyrät! Tule yhdessä Inkubion ja Arkkitehtikillan kanssa nauttimaan keväisestä illasta kuohuviiniä maistellen.

Ilmoittautuminen aukeaa ke 3.4. ja päättyy 10.4., jonka jälkeen ilmoittautuminen on sitova.
ILMOITTAUTUMISLINKKI julkaistaan myöhemmin.

Tapahtuma on K-18!

MITÄ: AK-Inkubio Skumppatasting
MILLOIN: 17.4.2019 klo 16:00
MISSÄ: Otarannan kerhotila, Otaranta 8 B
HINTA: 13€

DC: Smart casual

FB: https://www.facebook.com/events/650948685340383/

 

SITSIKILPAILUT

 

Kevät on jo pitkällä ja Wappukin jo lähestyy. Aurinko pilkottaa pilvien lomasta ja puutkin jo vehertävät.

On tullut aika koota ystäväsi kasaan ja hoonata luovuutesi huippuunsa, sillä lauantaina 20.4. järjestetään perinteiset sitsikilpailut!

Kasaa siis joukkueesi ja saavu Alvarin aukiolle esittelemään teemaanne, tarjoilujanne ja muita kommervenkkejänne. Kilpailu alkaa klo 13.00 ja Arwowaltainen Tuomaristo tulee valitsemaan voittajat mm. parhaan teeman, meiningin ja toteutuksen perusteella.

Tämän jälkeen voi siirtyä klo 18.00-> OK20 jatkoille! Otathan pyyhkeen mikäli mielit saunomaan!

Palkintojenjako tapahtuu Wappuriehan julistuksessa 30.4.

Ilmoittakaa joukkueenne mukaan kisaan keskiviikkoon 17.4. klo 12.00 mennessä.

Ilmoittautuminen on auki osoitteessa:

https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/sitsikilpailut-2019/

Muistakaahan, että näissä kilpailuissa tärkeintä on panostus rennolla otteella ja se, että Alvari jää siistiin kuntoon.

Mitä: Sitsikilpailut 2019!
Missä: Alvarin aukio
Milloin: 20.4. klo 13.00 -> niin kauan kuin menoa riittää, Jatkot OK20 klo 18->
Maksaa: Ei mitään!

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2295608497163781/

 

 

 

 

 

II Vapaa-ajalla

 

 

KUTSU 2. VUOSIKURSSIN OPISKELIJOILLE: ALLWELL TULOSTEN PURKU

 

Arkkitehtuurin kandiopiskelijoiden AllWell-vastausprosentti oli hieno, 72%. Kiitos kaikille vastanneille!

3.4. arkkitehtuurin opettajat kuulevat AllWell-tulokset ja pohtivat kehittämistoimia. 11.4. kyselyn tuloksia esitellään toisen vuosikurssin kandeille.

Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle torstaina 11.4. klo 10-12 (L101 Väre)

Tilaisuudessa käydään läpi tulokset, keskustellaan jatkosta sekä rakennetaan yhdessä ymmärrystä, mitä tulokset kertovat opiskelun kuormitustekijöistä arkkitehtuurissa ja miten omaa AllWell?-palautetta voi lukea ja hyödyntää.

 

MAISTERIOPISKELIJOIDEN MENTOROINTIOHJELMA

 

Opiskelija, kaipaatko apua uravaihtoehtojen pohdinnassa ja omien vahvuuksiesi löytämisessä? Haluaisitko keskustelutukea ja kokemuksen tuomaa näkemyksellisyyttä vanhemmalta asiantuntijalta? Tilaisuutta pureutua omiin urahaaveisiisi ja itsesi kehittämiseen? Hae mukaan! Hakuaika syksyn 2019 mentorointiohjelmaan on 1.4.-10.5.2019

Lisätietoa ja tarkemmat hakuohjeet: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/opiskelija-hae-aktorina-mukaan-mentorointiohjelmaan

 

POLYTEKNIKKOJEN ORKESTERIN KEVÄTKONSERTTI DIPOLISSA

 

Polyteknikkojen Orkesteri tunnelmoi kevätkonsertissaan itämaisen mystiikan, slaavilaisen runouden sekä Beethovenin rakastetun 7. sinfonian tahtiin. Avausnumerona kuultava Borodinin Keski-Aasian aroilla tuo lämpimän tuulahduksen paahteisilta ruohomailta. Sinfoninen runo Vesihiisi, jonka Dvořák sävelsi tsekkiläisen runon pohjalta, tarjoilee lennokkaampia ja dramaattisempia sävyjä. Konsertin loppuhuipennuksena kuullaan Beethovenin 7. sinfonia, joka on tanssillisuudessaan ja rytmikkyydessään kuin ylistyssoitto kevään saapumiselle. Orkesteria johtaa James Kahane.

Polyteknikkojen Orkesterin kevätkonsertti Dipolissa
Lauantaina 13.4 klo 16
Dipoli (Otakaari 24, Espoo)

•                          Aleksandr Borodin: Keski-Aasian aroilla
•                          Antonín Dvořák: Vesihiisi
•                          Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 7

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1270436693109894/

Liput ennakkoon

8 / 12 / 15 €  (opiskelijat / eläkeläiset / normaalilippu)
Ryhmäalennus -20 % vähintään 10 henkilön ryhmille.
Lippukauppa osoitteessa polyteknikkojenorkesteri.fi

Liput ovelta

10 / 15 / 18 € (opiskelijat / eläkeläiset / normaalilippu)

Polyteknikkojen Orkesteri, PO, on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan yhteydessä toimiva täysimittainen sinfoniaorkesteri, joka on perustettu vuonna 1922. Soittajat ovat pääasiassa Aalto-yliopiston opiskelijoita ja alumneja, mutta mukana on myös muiden akateemisten oppilaitosten opiskelijoita sekä musiikin harrastajia. Orkesterissa on aktiivisia jäseniä noin 100.

 

VESIVIIKKOHAASTE

 

Wappu tekee tuloaan. Se tarkoittaa myös, että yhä useampien opiskelijoiden käsi hapuilee pulloa, eikä kyseessä yleensä ole raikas ja virkistävä vichypullo. Polyteknikkojen Raittiusseura on tavallaan levittänyt ja edistänyt raittiusaatetta Otaniemessä jo 50 vuotta. Haluammekin korostaa tänä Wappuna raittiuden riemua erinomaisena tapana nauttia kukoistavasta keväästä. Haastammekin Arkkitehtikillan osallistumaan perinteiseen Vesiviikkoon Oton päivästä Yrjön päivään (17.-23.4.2019). Vesiviikolla vahvamielinen pysyy periksiantamattomasti erossa Wiinan Kauhistuksesta.

Hyvä ohjenuora Vesiviikolle on kehittää turmeltuneisuudelle vaihtoehtoista tekemistä, kuten urheilua ja yhdessäoloa muiden raitismielisten kanssa. PoRa järjestää yhdessä Otangon kanssa Aalto Open Air -tapahtumassa vichyjoogan, johon voi saapua virkistäytymään, raitistumaan ja huoltamaan fyysistä olomuotoaan Vesiviikon viimeisenä päivänä. PoRa järjestää myös suositun raittiusmediakilpailun, johon osallistumalla saa miellyttävää puuhaa houkutusten välttämiseksi. Raittiusmediakilpailuun voi osallistua kuka vain lähettämällä raittiusaiheisen tekstin, äänitteen, kuvan tai videon Telegramissa @raittius Yrjön päivän päättymiseen mennessä.

Haaste on heitetty useille yhdistyksille ja tulemme tarkkailemaan kunkin yhdistyksen hallituksen suoriutumista haasteesta. Se yhdistys, jonka hallituksessa on suurin aidosti raitismielisten osuus, tullaan julkistamaan ja palkitsemaan Vesiviikon jälkeen. Onnea ja menestystä Vesiviikon suorittamiseen.

 

VISTA 30: KILPAILU

Vista järjestää 30. juhlavuoden kunniaksi haalari- ja rintamerkkikilpailut.

Kilpailu julkistetaan Vistan nettisivuilla maanantaina 4.3.2019 klo 9.00. Kilpailun ajankohta on 4.3.-30.4. Rintamerkkikilpailun voittajalle on luvassa 100€ palkinto!
Lue lisää: https://vista.ayy.fi/?page_id=1434 

 

Haluatko oman ilmoituksesi viikkotiedotteeseen?
Onko sinulla kehitysehdotuksia?
Ota yhteyttä:
tiedottaja(ät)arkkitehtikilta.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ARKKITEHTIKILLAN KANSSA YHTEISTYÖSSÄ