Viikkotiedote 48

0

Eilen pidettiin Arkkitehtikillan vaalikokous. Onnittelut Killan hallitukselle ja raadille 2019!

Viikon kulttuurivinkki: Korjaamon joulumarkkinat

SISÄLTÖ

I Tapahtumia


Majan PikkuJallut 24.11.
Musiikkitalo & Sointivärejä 30.11.
TOKYOn Joulumyyjäiset Kiasmassa 1.-2.12.
110. Wähäjoulu + jatkot 5.12.
Kylän pikkujoulut 14.12.
Mosaic Christmas party 24.12.

II Opiskelua ja vaikuttamista


Welcome to USP programme info 27.11.
TalTech Pop-Up University 27.11.
Kuntarahoitus Mini Challenge 1.-2.12.
Yleisöluento: Suomalaista arkkitehtuuria
Kiinassa 11.12.
Arkkitehtiopiskelijoiden edustaja AKAVAn
opiskelijoiden valtuuskuntaan – Haku auki!

Nyyti ry:n kysely

III Tiedettä ja vapaa-aikaa

Toivioretkellä – Dissonanssin
joulukonsertti  8.12.
Etsitään tutkittavia ajattelutyylien tutkimukseen –
testaa millainen ajattelija olet!

I Tapahtumia

Majan PikkuJallut 24.11.

Perinteiset PikkuJallut tulevat taas!

Jallu lähestyy, jallutontut liikkuvat ja kertovat Jallupukille kuka on ollut kiltti ja kuka tuhma arkkari.

Tule mukaan juhlistamaan lähestyvää joululomaa ja mennyttä vuotta parhaassa seurassa mitä ilmaiseksi saa! Tästä eeppisestä ja mystisestä yöstä kerrotaan mitä ihmeellisimpiä tarinoita. Ja jos olette olleet kiltisti niin Jallupukkikin saattaa vierailla keskiyöllä… Tule ja koe Jalluntaika!

Tarjolla on glögiä, joulupuuroa ja tietenkin manteli! Ja Majava.

Jos haluat osallistua lahjarinkiin niin hanki jokin hassu, hullu, hyödyllinen, härski ja/tai halpa lahja. Jallupukki jakaa ne sitten keskiyöllä. Lahjaa ei kannata osoittaa kenellekkään tietylle henkilölle. Paitsi Jallupukille!

Ohjelma:
klo 18:00 Puuroa, glögiä ja piparia
klo xx:xx Jallupukki saapuu ja lahjojen jako
klo aamu aamupalaa

Kaikissa väleissä saunomista ja mukavaa yhdessäolloa!

Ilmoittautuminen: https://goo.gl/forms/nKro0xWjfep2Kk7p2

Facebook: https://www.facebook.com/events/2112975078766730/

Musiikkitalo & Sointivärejä 30.11.

Oletko miettinyt, miten maalaustaidetta voisi muuttaa soiviksi väreiksi? Haluaisitko kuulla ja seurata aidon täysimittaisen sinfoniaorkesterin soittoa ja Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestarin Susanna Mälkin työskentelyä? Tai käydä Helsingin Musiikkitalossa, tutkia sen arkkitehtuuria ja kuulostella, miten sointilatvus oikein toimii? Tai ihan vain rentoutua ja nauttia klassisesta musiikista?

Nyt siihen on oivallinen mahdollisuus, sillä Arkkitehtikilta järjestää konserttikäynnin Helsingin kaupunginorkesterin konserttiin 30.11. klo 19!

Kapellimestari: Susanna Mälkki
Piano: Paavali Jumppanen

Ohjelmisto:
Sean Shepherd: Express Abstractionism
Aaron Copland: Appalakkien kevät, sarja
Johannes Brahms: Pianokonsertto nro 1

Konserttivierailu on ilmainen! Nyt jo miltei loppuunmyytyyn konserttiin on varattu kiltalaisille lippuja 20:lle nopeimmalle, ilmoittautuminen aukeaa tässä tapahtumassa ma 26.11. klo 12, ja sulkeutuu ke 28.11. klo 18.

MITÄ: HKO:n konsertti Musiikkitalossa
MISSÄ: Helsingin Musiikkitalo, Konserttisali
MILLOIN: Perjantaina 30.11.2018 klo 19, kesto n. 2h
MITÄ MAKSAA: Ilmainen!
FACEBOOK: https://www.facebook.com/events/1268095776662443/

Lisätietoa ohjelmistosta:
https://helsinginkaupunginorkesteri.fi/fi/konsertit/express-abstractionism
Lisätietoa Musiikkitalon arkkitehtuurista:
https://www.musiikkitalo.fi/fi/artikkelit/mezza-voce-arkkitehtuurista
https://www.musiikkitalo.fi/fi/artikkelit/konserttisali-musiikin-viinitarha

TOKYOn Joulumyyjäiset Kiasmassa 1.-2.12.

TOKYOn joulumyyjäiset tulevat taas! Myyjäiset järjestetään tänä vuonna nykytaiteen museo Kiasmassa 1.-2. joulukuuta! Kaksi päivää! Sata pöytää! Upeaa taidetta ja designia!
Tule tukemaan nuoria taiteen lupauksia ja ostamaan joulun uniikeimmat lahjat! Tuo siis tonttulakkisi ja joulumielesi Helsingin keskustaan osoitteeseen Mannerheiminaukio 2 ja koe TOKYOn Joulumyyjäisten taika! Myyjäiset ovat avoinna museon aukioloaikojen mukaan lauantaina 10:00 – 18:00 ja sunnuntaina klo 10:00 – 17:00.

Lämpimästi tervetuloa!
Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/423539981512144/

110. Wähäjoulu + jatkot 5.12.

Tervetuloa Wähäjoulun jatkoille Serenaan!

Luvassa on suurin ja riemukkain yöuinti Arkkitehtikillan historiassa. Yhtenä kiltamme vanhimmista perinteistä on ollut Itsenäisyyspäivän aamu-uinti, johon on yleensä lähdetty suoraan Wähäjoulun jatkoilta. Tänä vuonna kuitenkin jatkot ja aamu-uinti on päätetty yhdistää, jotta kaikilla olisi mahdollisuus nauttia pulikoinnin mieltä ja ruumista virkistävästä vaikutuksesta. Jatkoille voit ilmoittautua vaikket osallistuisikaan pääjuhlaan!

Jatkot ovat avoimet kaikille arkkareille ja arkkarimielisille!

Altaissa ja saunaosastolla voi karistaa pääjuhlan pölyt harteiltaan ja biletilassa eeppiset reivit takaa illan pää-DJ Windows95man!

Jatkoille on bussikuljetukset. Bussit lähtevät Väreen edustalta pääjuhlan päätyttyä. Takaisin Otaniemeen on myös järjestetty tasaisin väliajoin lähtevät bussikuljetukset. Aikataulut tarkentuvat myöhemmin.

Jatkojen hinta on 30€

VARUSTUS

Uida voi alasti tai uimapuvussa. Reiviluolassa ja aulassa voi bilettää mieleisessään asussa, mutta ei alasti.

ILMOITTAUTUMINEN

Wähäjouluun osallistuville on varattu paikkoja 260kpl.
Avoimia paikkoja on 100kpl.

Ilmoittautua voit Wähäjoulu-ilmoittautumisen yhteydessä tai erilisellä lomakkeella, jos et osallistu pääjuhlaan.

Ilmoittautuminen osoitteessa arkkitehtikilta.fi/w110(alk. 22.10. klo 12)

Tapahtumaa tukemassa TTER.

Kylän pikkujoulut 14.12.

uhannus on joka kesä, mutta Kylän pikkujoulut vain kerran vuodessa!

Kampusjaosto ja OtaHoas järjestävät perinteiset Kylän pikkujoulut perjantaina 14.12. Rantasaunalla. Kylän tontut ovat taikoneet tarjolle maittavan juhla-aterian juomineen ja lämmittäneet saunan lämpimäksi vieraita varten. Lisäksi paikan päältä löytyy hauskaa jouluista puuhaa. Saamme nauttia myös kauniista livemusiikista klo 20 alkaen.

Kylän pikkujouluihin ovat tervetulleita kaikki Kylän asukkaat ja sen mieliset. Muista kutsua myös ystäväsi ja kämppiksesi mukaan!

MITÄ? Kylän pikkujoulut
MISSÄ? Rantasauna
MILLOIN? 14.12. klo 18
MIKSI? Hyvä seura, ruoka ja joulumieli
HINTA? Ilmainen
FACEBOOK? https://www.facebook.com/events/2071771486232724/

Mosaic Christmas party 24.12.

Staying in Otaniemi for Christmas? Join us in Rantasauna to celebrate Christmas together! Rantsu is filled with magic and anticipation on 24th-25th night, so come wait for Santa in sauna or in hot tub. Come early if you want to help decorate the tree. To participate in secret santa gift exchange bring a little present (5€) wrapped for more surprise!

secret santa!
glögi & festive food
fun and games
play cards – win prizes

What: Christmas together!
Where: Rantasauna, Otaniemi
How much: FREE, secret santa gifts optional
When: starting on Chistmas Eve (24.12) at 16:00 to Chrismas morning
Why: Christmas is better together!
Dresscode: ugly sweaters

Facebook https://www.facebook.com/events/378357739374867/

II Opiskelua ja vaikuttamista

Welcome to USP programme info 27.11.

Interested in studying at the Master’s Programme in Urban Studies and Planning? Come and get to know us!

The USP teachers and students will give information about the two-year study programme and share their experiences in an open info session on November 27th at 3-4pm in Urbarium, Porthania (Yliopistonkatu 3, street level).

Facebook event: https://www.facebook.com/events/256149638355246/

WHAT USP?
The Master’s Programme in Urban Studies and Planning (USP) is a joint study programme of the University of Helsinki and Aalto University. The programme prepares students to excel as professionals capable of understanding and addressing complex urban development challenges. Students gain a broad understanding of urban phenomena as well as practical experiences in collaborative and concrete situations. The programme offers several degree options from two universities:

University of Helsinki: Master of Science (env. sciences & geography), Master of Social Sciences & Master of Arts (humanities)

Aalto University: Master of Science (Architecture), Master of Science (Landscape Architecture) & Master of Science (Technology)

Programme home page: https://www.helsinki.fi/en/programmes/master/urban-studies-planning

HOW TO APPLY?
The next application round begins on December 3, 2018 and ends on January 11, 2019, for studies starting in Autumn 2019.

The programme combines several degree options from Aalto University and the University of Helsinki. The target degree is to be selected in the application process, and the application should be directed to the suitable university according to the target degree. The applicability of previous studies is assessed according to the selected target degree. The chosen target degree cannot be changed.

More information about the target degrees:
Aalto University target degree (Architecture)
Aalto University target degree (Landscape Architecture)

TalTech Pop-Up University 27.11.

Do you like coffee? Would you like to know how to build a self-driving car and an electric Formula race car? You are welcome to attend the TalTech pop-up university!

27.11.2018 Aalto University 10 a.m. – 5 p.m. (DIPOLI, Otakaari 24, Otaniemi, Espoo)

12 p.m.  – 1.30 p.m. open lecture Cyber hygiene- How to survive and be safe in the cyberspace? Best practices from cybersecurity students. The speakers are Kristiina Konno (from Estonia), and Andrew Roberts (from Australia) who are both first-year cybersecurity students.

2 p.m. – 3.30 p.m.  open lecture Smart City: ”How to connect cities digitally? The case of Finland and Estonia”. The speaker is Ralf-Martin Soe, a Research Fellow at the R. Nurkse Department of Innovation and Governance.

Open lectures will be held at the Lumituuli auditorium and the fair will be open from 10 a.m. to 5 p.m.

Welcome! Oled oodatud!

TalTech Pop-Up University is part of the Estonia 100 International Programme
www.taltech.ee/en
www.ev100.ee/en

Kuntarahoitus Mini Challenge 1.-2.12.

Kyseessä on kunnalliseen hyvinvointiin keskittyvä intensiivinen haasteviikonloppu, jossa tarkastellaan hyvinvointia monesta eri näkökulmasta. Rakennettu ympäristö on yksi näistä näkökulmista, joten tässä voisi musta olla kiinnostava poikkitieteellinen mahdollisuus.

Hyvinvointi, mutta toisaalta myös eriarvoisuus ja pahoinvointi, rakentuvat usein lähiympäristössä, kuntatason valintojen pohjalta. Mistä eri tekijöistä hyvinvointi kunta- ja kaupunkiympäristössä rakentuu ja miten sitä lisääviä päätöksiä tehdään? Kuntarahoitus Mini Challengessa pureudutaan hyvinvoinnin ja vaikuttavuuden teemoihin monitieteisestä perspektiivistä. Haasteen koollekutsuja on kuntasektorin tärkein rahoittaja ja merkittävin rakenteellinen vaikuttaja Kuntarahoitus.
Hae mukaan ma 26.11. mennessä!

http://thinkcompany.fi/portfolio/kuntarahoitus/
https://www.facebook.com/events/1890107554436782/

Yleisöluento: Suomalaista arkkitehtuuria

Kiinassa 11.12.

Luennoitsija: Pekka Salminen (professori, arkkitehti)
Paikka: Annantalo, auditorio (Annankatu 30, 2. krs.)
Aika: Ti 11.12. klo 17:15-18:45

Suomen vanhimpiin arkkitehtitoimistoihin lukeutuva PES-arkkitehtitoimisto on toiminut aktiivisesti Kiinassa vuodesta 2014  toteuttaen suuria rakennushankkeita ympäri Kiinaa. Vuonna 2011 yhtiö perusti Shanghaihin oman tytäryhtiön.  Uusin Kiina-hanke on juuri valmistunut Fujianin Fuzhoussa. PES-Arkkitehtien suunnittelema Strait Culture and Art Centre-kulttuurikeskus Fuzhoussa avattiin yleisölle 10.10.2018. Projektin pääsuunnittelija, arkkitehti Pekka Salminen kertoo Suomi–Kiina-seuran Tiistailuennolla suomalaisen arkkitehdin kokemuksista Kiinassa.

Tervetuloa!

Annika Heikinheimo

Toimistonhoitaja, Suomi-Kiina-seura ry
Päätoimittaja, Kiina sanoin ja kuvin

Arkkitehtiopiskelijoiden edustaja AKAVAn

opiskelijoiden valtuuskuntaan – Haku auki!

Haku arkkariedustajaksi AKAVAn opiskelijoiden valtuuskunnan toimikaudelle 2019-2020 on auki täällä!

DL on 30.11.

Suomen Arkkitehtiliitolla on yksi varsinainen, ja yksi varapaikka Akavan opiskelijoiden valtuuskuntaan. AOVA kerää yhteen kaikki Akavan jäsenliitot, joissa on opiskelijatoimintaa. Kokouksia AOVAlla on n. neljä vuodessa.

Edustajaksi AOVAan ei vaadita aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä, joskin kiinnostus koulutuspolitiikkaan tai työelämävaikuttamiseen lasketaan eduksi. Valittavan henkilön tulee opiskella arkkitehtuuria.

Avoin haku on auki, ja päättyy 30.11. Päätös edustajista tehdään seuraavassa SAFAn hallituksen kokouksessa.

Lisää tietoa AKAVA:n opiskelijatoiminnasta löytyy osoitteesta http://www.akava.fi/opiskelijat. Lisätitetoja voit myös saada ottamalla yhteyttä 2017-2018 varsinaiseen edustajaan Verna Hahtolaan verna.hahtola@student.tut.fitai telegramissa @vernuu. Allekirjoittaneelle voi myös osoittaa kysymyksiä.

Ellen Heikkilä

Opiskelija-asiamies
asiamies.opiskelija@safa.fi
Suomen Arkkitehtiliitto SAFA

Nyyti ry:n kysely

Nyyti on valtakunnallinen ja yleishyödyllinen yhdistys, jonka tehtävänä on opiskelijoiden mielenterveyden ja opiskelukyvyn edistäminen. Lisätietoa toiminnastamme löytyy sivuiltamme: https://www.nyyti.fi/yhdistys/

Keräämme palautetta ja kehittämisehdotuksia Nyyti ry:n verkkotoiminnasta, -sisällöistä ja -sivustosta.  Mielipiteesi on meille tärkeä ja se autaa meitä kehittämään toimintaamme. Kyselyyn vastaaminen kestää vain 5 – 10 minuuttia ja se on avoinna 2.12.2018 saakka.

Kysely on tarkoitettu sekä opiskelijoille että heidän parissaan toimiville ammattilaisille. Kyselyn tulokset käsitellään luottamuksellisesti eikä vastaaja ole tunnistettavissa vastauksista.

Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 100 euron lahjakortti Verkkokauppa.comiin.

Opiskelija – vastaa kyselyyn oheisesta linkistä:
https://my.surveypal.com/Verkkotoiminnan-kysely-2018-OPISKELIJAT

III Tiedettä ja vapaa-aikaa

Toivioretkellä – Dissonanssin

joulukonsertti  8.12.

Tervetuloa virittäytymään joulutunnelmaan kamarikuoro Dissonanssin joulukonsertin myötä Meilahden kirkon Tuomaankirkkosaliin (Pihlajatie 16, 00270 Helsinki) lauantaina 8.12.2018 klo 15.00. Konserttiin on vapaa pääsy, tervetuloa!

Facebook: https://www.facebook.com/events/281086799204953/

Etsitään tutkittavia ajattelutyylien tutkimukseen –

testaa millainen ajattelija olet!

Olet tervetullut osallistumaan tutkimukseen ajattelutyyleistä!

Tämä lomaketutkimus on ensimmäinen osa kaksiosaisesta tutkimuksesta, ja se tehdään sähköisellä lomakkeella (tiedot alla). Sen täyttö vie noin 10 minuuttia. Kutsumme osan tämän lomakkeen täyttäneistä tutkimuksen toiseen osaan, joka tehdään psykologian ja logopedian laitoksen laboratoriossa (Haartmaninkatu 3), sen vuoksi lomakkeessa kysytään myös sähköpostiosoitteesi. Laboratoriotutkimukseen osallistumisesta saa 5 euron Smartumin kulttuurisetelin. Koe ei ole vielä valmis, joten sen kesto ei ole vielä tiedossa.

Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan lomaketutkimukseen, mutta laboratoriotutkimukseen haemme erityisesti henkilöitä, jotka pitävät itseään joko korostetun a) analyyttisenä ajattelijana, b) intuitiivisena ajattelijana, c) empaattisena tai d) systemaattisena insinöörityyppinä. Jos tuttavapiiriisi kuuluu tällaisia henkilöitä, voit hyvin lähettää linkin lomaketutkimukseen myös heille. Voit jakaa alla olevan linkin myös Facebook-sivuillasi.

Saat palautetta ajattelutyyleistäsi vuoden loppuun mennessä tutkimusryhmämme verkkosivuilla: https://blogs.helsinki.fi/everyday-thinking/ (katso kohta ’Palautetta tutkimukseen osallistuneille’). Palaute annetaan nimimerkin perusteella, jota kysytään alla olevassa lomakkeessa, joten laita nimimerkkisi talteen itsellesi.

Lomake sulkeutuu 30.11.2018, jonka jälkeen vastaaminen ei enää ole mahdollista.
https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/65637/lomake.html

Haluatko oman ilmoituksesi viikkotiedotteeseen?
Onko sinulla kehitysehdotuksia?

Ota yhteyttä:
tiedottaja(ät)arkkitehtikilta.fi


ARKKITEHTIKILLAN KANSSA YHTEISTYÖSSÄ