Arkkitehtikilta 110 vuotta

Vuonna 1908 perustetusta arkkitehtiopiskelijoiden omasta keskustelukerhosta on vuosikymmenien saatossa muodostunut yhä elinvoimaisempi, Aalto-yliopiston vanhimpiin yhdistyksiin lukeutuva Arkkitehtikilta.  Tänä vuonna saammekin juhlistaa arvokasta 110-vuoden ikäistä kiltaamme niin jäsenistömme, alumniemme, kuin koko yliopistoyhteisömme voimin.

 

Juhlavuoteen on mahtunut toinen toistaan upeampia, arkkarihenkeä ja -kulttuuria korostavia tapahtumia. Käynnistimme kaiken järjestämällä valtavat uudenvuoden bileet Otaniemessä, minkä jälkeen olemme muun muassa keränneet yhteen kaikkien aikojen killan hallitukset yhteisen sitsipöydän ääreen, nauttineet killan tanssiryhmän, #swagswagnamnamin, viisivuotisspektaakkelista, tarjonneet ilmapalloja ja wapputunnelmaa kaatosateessa Ullanlinnanmäellä, sekä kannustaneet kiltalaisia frakki- ja iltapukukuntoon syksyn urheilutapahtumissa.

 

Vuoden kohokohtana on 20. lokakuuta Kandidaattikeskuksen vanhassa arkkitehtisiivessä järjestettävä 110-Seminaari: Kestävä suunnittelu, jonka tavoitteena oli edistää tietoisuutta ympäristönäkökulmista arkkitehtuurin alalla. Puhumaan on kutsuttu ammattilaisia erilaisista ja eri tyylisistä suunnittelutoimistoista, kuten Patrick Thurston, Marco Casagrande, Johanna Brummer MER Arkkitehdeiltä, seka Esa Piispanen Innovarchilta. Kaikki asiasta kiinnostuneet, niin opiskelijat kuin valmistuneetkin arkkitehdit ovat tervetulleita.

 

110-juhlavuoden huipentaa tietenkin perinteisesti itsenäisyyspäivän aattona järjestettävä vuosijuhlamme Wähäjoulu.

110-toimikunnan ydinporukka

Juhlavuosivastaava(t)

Juhlavuosivastaava on vastuussa juhlavuoden kokonaisuudesta ja toimii linkkinä juhlavuositoimikunnan ja hallituksen välillä. Juhlavuosivastaavalla on kokonaisvaltainen käsitys juhlavuoden kulusta ja tapahtumista.

Wähätirehtöörit Saana Rossi ja Lassi Luotonen

Wähätirehtööri (tai Wähätirehtöörit) järjestää Arkkitehtikillan 110- juhlavuoden huipentavan vuosijuhlan Wähäjoulun. Yhdessä Wähäjoulutoimikunnan kanssa tirehtööri tekee juhlasta omannäköisensä teekkariperinteitä unohtamatta. Juhlavuoden Wähis on unohtumaton juhla, joka puhuttaa vielä pitkään.

Sponsorivastaava Iiro Virta

Sponsorivastaavan tärkein tehtävä on huolehtia juhlavuoden taloudellisen tuen hankkimisesta sekä koordinoida juhlavuoteen liittyviä yhteistyökuvioita yhdessä killan yrityssuhdevastaavan kanssa.

Tiedotus- /brändivastaava Ellen Heikkilä

Tiedotus- ja brändivastaavan tehtävä on vastata juhlavuotta koskevan viestinnän selkeydestä ja yhdenmukaisuudesta ja näkyvyydestä sekä kiltalaisille että koko Aalto-yhteisölle.