Kiltahuone

Arkkitehtikillan kiltahuone sijaitsee Pajatilojen alimmassa kerroksessa, osoitteessa Metallimiehenkuja 4.

Kiltahuoneen säännöt

 1. Siisteys
  • Roskat roskiin. Jos roskis on täynnä, sen voi tyhjentää itsekin.
  • Roiskeet pyyhittävä pöydiltä heti
  • Kahvinkeittäjä vastaa myös keittimen tyhjennyksestä ja kahvipannun puhtaudesta. Älä unohda keitintä päälle.
  • Jätä paikka parempaan kuntoon kuin se oli tullessasi.
  • Jääkaappiin tuotavat ruuat tulee nimetä. Nimettömät ruuat heitetään pois. Älä jätä jääkaappiin ruokaa mätänemään.
 2. Järjestys
  • Killan astiat ja aterimet tiskattava käytön jälkeen ja palautettava niille kuuluville paikoille
  • Kiltahuone ei ole romuvarasto. Älä tuo huoneeseen tavaraa konsultoimatta kiltahuonevastaavia.
  • Jos lainaat jotain tavaraa kiltahuoneesta, palauta se välittömästi käytön jälkeen.

Kiltahuoneen remontti

Yhteistyössä TTER, Tikkurila, Marimekko ja Varusteleka

Tikkurila_peruslogo_vaakatterlogo222

tikkurilavalkoinenlogo

Marimekko-logo

Varusteleka

 

19.12.2013 Vuosi lopuillaan

Syksyn mittaan on kiltahuoneella tapahtunut paljon. Päätös järjestää Arkkitehtikillan vuosijuhlan, Wähäjoulun, silliaamiainen kiltahuoneella varmisti sen, että kiltahuone olisi saatava käyttökuntoon joulukuun alkuun mennessä.

Kiltahuonetiimi sai uuden jäsenen, kun Timo liittyi porukkaan. Heti ensimmäisenä hommana hän aloitti baaritiskin rakentamisen. Vanhasta otettiin oppia ja lokakuun aikana valmistunut tiski on sekä kaunis, siirreltävä, että paremmin keittiön käyttöä palveleva, kuin mitä vanha metallinen tiski oli. Tiskin kaveriksi rakennettiin myös uudet hienot baarijakkarat, joiden runkona toimiii vanhalta laitokselta saadut savityöalustat. Aiemmin valmistuneet vaneriset tasot saivat kavereikseen isommat, samanhenkiset pöydät, joiden alle vanhat tasot saa näppärästi piiloon, mikäli tarvetta lisätilalle on.

Suurimpia muutoksia on myös Varustelekalta lahjoituksena saadut 25 kuormalavaa, joista muodostuu 10 uutta lavasohvaa. Sohvien päälliset ommeltiin itse, kiitokset Iinalle ja Henriikalle. Sohvista koottiin kiltahuoneen perälle suuri hämyinen löhöilyalue. Wähäjoulun silliaamiaista varten kiltahuoneelle käytiin myös hankkimassa uusia valaisimia ja matto.

Silliaamiainen sujui mukavasti ja kiltahuone toimi tapahtumapaikkana jopa odotettua paremmin. Monet killan vuosijuhlalahjaksi saamat esineet ovat päässeet juhlien jälkeen somistamaan kiltahuonetta. Myös silliaamiaista varten hankittu pallomeri sai jäädä kiltahuoneelle pysyväksi osaksi sisustusta. Pallomeri rakennettiin kahdesta vanhasta sohvasta, jotka verhoiltiin mustalla kankaalla tilan muihin väreihin sopivammaksi.

Vuosi alkaa käydä loppuaan kohti ja kiltahuonevastaavien on pian aika luovuttaa vuoronsa vuoden 2014 kiltahuonevastaaville: Arlenelle, Ernolle, Henrille, Saanalle, Timolle ja Otolle. Suurin osa niistä muutoksista, mitä kiltahuoneelle vuoden alussa suunniteltiin on saatu toteutettua, mutta paljon ideoita on vielä takataskussa ja niitä pyritään miettimään uusien vastaavien kanssa mahdollisimman pian. Suurin onnistuminen on kuitenkin siinä, että vuoden alussa varastona ja romukasana toiminut tila on muuttunut killan viihtyisäksi olohuoneeksi, jossa on mukava hengata ja jonka kiltalaiset ovat ottaneet innokkaasti käyttöön.

Vuoden 2013 kiltahuonevastaavat,
Anja, Emmi, Lassi, Santeri, Timo ja Tuomas

IMG_0906 IMG_0893IMG_0897IMG_0899 IMG_0903 IMG_0902 baarijakkara

Vertailuna muutama kuva tammikuulta 2013.
Takaosa (tammikuu 2013) Sisäänkäynti (tammikuu 2013) Keittiö (tammikuu 2013)

26.9.2013 Takaisin hommiin

Koulujen alkamisen jälkeen kiltahuoneen remontti on jatkunut tasaisen varmasti. Alkusyksystä kiltahuoneelle ilmestyivät ensimmäiset sohvat. Kampus- ja tilapalveluiden varastotempauksesta 10.9. mukaan tarttui kolmen punaisen sohvan lisäksi myös näppärät Lundia -hyllyt pikkuvarastoa varten.

Kiltisvastaavat ovat myös aloittaneet ensimmäisten huonekalujen rakentamisen. Kaksi koivuvanerista sohvapöytää on jo valmiina ja niiden pareiksi on tulossa vielä kaksi samaan tyyliin tehtyä suurempaa pöytää. Myös kiltahuoneen vanhat Fatboyt on täytetty ja paikattu. Niiden lopullinen sijoituspaikka on vielä mietinnässä.

Saime lahjoituksena Marimekolta ”hetkiä” kuosilla olevia verhokankaita. Seuraavana suunnittelu- ja toteutuslistalla on verhojen ompeleminen sekä uuden baaritiskin ja hyllyjen tekeminen. Baaritiskin suunnitelmat ovat jo hyvässä vaiheessa. Rakentaminen alkaa molempien osalta lähiaikoina.

– Tuomas

Kiltis - uudenkarheat sohvapöydät    Kiltis - uudet verhokankaat fiilisteltävänä

Kiltahuone punaisine sohvineen.    Kiltis - tummanpuhuva keittiö työn alla

28.7.2013 Kesäremppaa

Arkkitehtikillan huonokuntoista kiltahuonetta ryhdyttiin kunnostamaan vuoden alussa tehokkaalla tyhjennysoperaatiolla. Keväisen tauon jälkeen urakka käynnistyi toden teolla heinäkuussa, kun ennen vappua pohjamaalikerroksen saaneet seinät saivat pintaansa uuden värikkää maalipinnan. Punainen seinä säilyi punaisena, mutta nyt sitä koristaa killan uljas tunnus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään kiltahuonevastaavat siirsivät perinteikkäät ja viihtyisät betonisohvat kiltahuoneen ulkopuolelle, laajentaen näin miellyttävää terassialuetta kiltiksen etualalla.

Seuraavana tavoitteena on saada keittiön alue kuntoon, ja kiltahuoneen lattiakin saattaa kokea yllättävän muodonmuutoksen. (Sellaiseksi tosin varmaan laskettaisiin sen lakaiseminenkin.) Tavoitteena on saada kiltahuone käyttökuntoon ajoissa vastaanottamaan uusia opiskelijoita. Syksyn mittaa kiltahuone kuitenkin kehittyy kalustuksensa ja varastuksensa puolesta.

kiltismaalauksenjälkeen

tikkurilakiltiksellä          saanamaalaa

tuomasmaalaa          kiltisasetelma

Kiltahuonevastaavina remontista vastaavat Lassi Luotonen, Santeri Nuotio, Anja Karhula, Tuomas Ranta-aho, Saana Rossi ja Emmi Lamppu.

Kiltahuone

Kiltahuone vuonna 2008